Ukrajina
- Altair_SA
#4201 Re: Ukrajina
@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu
. Da ne offtopichim više.
-
sarajevoxxxx
#4202 Re: Ukrajina
Tetris, tetris, nego šta. Treća najbolja igrica ikada !JoseMujica wrote:McMoy wrote:A ko je izmislio tetris?Altair_SA wrote:Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
nema dalje
Čovjek koji je izmislio Tetris do danas nije pošteno naplatio svoj izum. Proglašen trećom najboljom računalnom igrom u povijesti, Tetris je ostavio traga na valjda svakoj konzoli i igraćoj platformi
Tetris se rodio u glavi Alekseja Pažitnova koji je osamdesetih radio kao programer u računalnom centru Sovjetske akademije znanosti. Bilo je ljeto 1984.
....
Najmanje se šest kompanija prepucavalo po tržištu tvrdeći da je baš ona jedini pravi vlasnik Tetrisa. Aleksej je u isto vrijeme svoja prava prenio na sovjetsku vladu, a nedugo zatim se preselio u SAD. Tamo ga je udomio najveći trgovac briljantnim umovima, Bill Gates, u svom Microsoftu.
-
nelle_tz
#4203 Re: Ukrajina
Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4204 Re: Ukrajina
ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
-
Objektivni navijac
#4205 Re: Ukrajina
AleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
http://news.sky.com/story/1220272/ukrai ... m-deadline
Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica.
Ova vest je dosla sa Ukrajinske strane, Rusi jos cute.
To je mislim i problem Ukrajincima, jer puno vojske sluzi lokalno tako da su garnizoni u pro-Ruskim krajevima sa velikim procentom vojnika etnickih Rusa i pro-Ruskih Ukrajinaca.Black swan wrote:meni je oduvijek bilo glupo što se vojska služi tamo negdje daleko
po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarnigdje bi se trebao javiti ako zarati
naravno samo budale bi ratovale pametni ljudi se bore samo za svoju obitelj
- AleksoMKD
#4206 Re: Ukrajina
He he, cekaj da vidis ovo, http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/p ... cle/991143 gde Ukrajinci kazu da su otkrili Rusku "zavjeru" da sami sebi ubiju par vojnika veceras kako bi imali izgovor za napad.Alfons Kauders wrote:
a tada ce nam rusofili objasniti da su ukrajinci zapravo napali sami sebe kako bi izazvali ruse
EDIT:
Gazprom "podsetio" Ukrajinu da duguju pare za pli.
Last edited by AleksoMKD on 03/03/2014 16:43, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#4207 Re: Ukrajina
cuj gdje, pa to je ultimativna ironija kad se zeli ismijati "superiornost" ruskih kompjuterasa, dobro i kasperski moze.JoseMujica wrote:ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
-
sarajevoxxxx
#4208 Re: Ukrajina
Mala zezancija na raćun RusaJoseMujica wrote:ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
-
Cavina
#4209 Re: Ukrajina
ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOOnelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
paljenje pravoslavnih crkvi, bacanje nejači u potoke tipa Jale u Tuzli i slične retardiranosti u režiji paljansko-novosadsko-beogradske propagandne mašinerije...mislim da i Ristu Đogu imaju
- McMoy
#4210 Re: Ukrajina
Malo releaksiranje teme, ništa drugo.Altair_SA wrote:@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu. Da ne offtopichim više.
- Alfons Kauders
#4211 Re: Ukrajina
izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itdCavina wrote:ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOOnelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
paljenje pravoslavnih crkvi, bacanje nejači u potoke tipa Jale u Tuzli i slične retardiranosti u režiji paljansko-novosadsko-beogradske propagandne mašinerije...mislim da i Ristu Đogu imaju
uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih se poznato i prezvakano - cetnici na steroidima
-
Bodkin
#4212 Re: Ukrajina
jos 6 minuta onda do vatrometaAleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica.
-
zg2
#4213 Re: Ukrajina
Alfons Kauders wrote:
uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih se poznato i prezvakano - cetnici na steroidima
-
zg2
#4214 Re: Ukrajina
zg2 wrote:Alfons Kauders wrote:
uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih sve poznato i prezvakano - cetnici na steroidima![]()
![]()
-
Bodkin
#4215 Re: Ukrajina
neko brani svoj narod u tudjini, a neko svoje granice 10k kilometara dalekoAlfons Kauders wrote:izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itdCavina wrote:ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOOnelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
- AleksoMKD
#4216 Re: Ukrajina
Utorak bodkine utorak, sutra u 17:00 po lokalnom vremenu (mislim da je to oko 15:00 po nasem)Bodkin wrote:jos 6 minuta onda do vatrometaAleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
Ali za sada Rusi nisu potvrdili tu informaciju, tako da je jos uvek "navodna".
- Alfons Kauders
#4217 Re: Ukrajina
ali ipak ima veze s temom - jer ilustruje cinjenicu da rusija ni 25 godina nakon pada berlinskog zida nema konkurentan proizvod... ne samo kad je u pitanju tehnologija, vec manje vise bilo sta... jednostavno su decenijama imali privredu koja se vrtila oko namjenske proizvodnje, ni danas nemaju kadra za masu drugih stvari (cak ima i dosta naseg svijeta gore, mahom strucnjaka kojih fali rusiji)McMoy wrote:Malo releaksiranje teme, ništa drugo.Altair_SA wrote:@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu. Da ne offtopichim više.
ruska privreda izgleda otprilike isto kako bi izgledala i nasa da imamo naftu i plin - izvozi sirovine, pamet ti ne treba, nedaj boze mogu ljudi poceti postavljati neugodna pitanja... to nije slucaj u poljskoj, ceskoj, baltickim zemljama itd...
- Sezam
#4218 Re: Ukrajina
Sve isto, za ne povjerovati.Alfons Kauders wrote:izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itdCavina wrote:ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOOnelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
-
Bodkin
#4219 Re: Ukrajina
aha do mene, nisam vidio. imamo onda jos 22 sata da seruckamo po forumuAleksoMKD wrote:Utorak bodkine utorak, sutra u 17:00 po lokalnom vremenu (mislim da je to oko 15:00 po nasem)Bodkin wrote:jos 6 minuta onda do vatrometaAleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
Ali za sada Rusi nisu potvrdili tu informaciju, tako da je jos uvek "navodna".
- Alfons Kauders
#4220 Re: Ukrajina
aha, pogotovo kada se narod brani od prijetnje koja ne postojiBodkin wrote:Alfons Kauders wrote:neko brani svoj narod u tudjini, a neko svoje granice 10k kilometara dalekoCavina wrote: izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itd
nisam dzabe rekao cetnici na steroidima... no sve ovo nama donekle i godi, cisto da se evropa podsjeti kakvi divljaci zive na istoku... iz istog razloga podrzavam izgradnju krsta na zlatistu
- Alfons Kauders
#4221 Re: Ukrajina
sto bi rekli nadrealisti - u islamskoj drzaaaviii svima ceeee nam rezaaat chuuuunuSezam wrote:Sve isto, za ne povjerovati.Alfons Kauders wrote:izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itdCavina wrote: ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOO
cetnici
1/1
- AleksoMKD
#4222 Re: Ukrajina
Svi smo ekspertiBodkin wrote:
aha do mene, nisam vidio. imamo onda jos 22 sata da seruckamo po forumubacaju se ozbiljne analize i tako
Nego jesi li primetio da na svakom forumu na planeti imas RUSSIA STRONG!!! ekipu i BOMB RUSSIA!!! ekipu i retko je neko od njih Rusin ili jadnik cija drzava "stenje" pod Ruskom cizmom?
-
Itakoto
#4223 Re: Ukrajina
Svrsavaju li ovo "braca" sa istoka na forumu radi Rusije? 
-
Bodkin
#4224 Re: Ukrajina
izgleda nisi ti ni skontao sta sam htio reci. ali nema veze, ja mislim da su srbi ovdje postavili janukovica i javili putinu da uljetiAlfons Kauders wrote:
nisam dzabe rekao cetnici na steroidima... no sve ovo nama donekle i godi, cisto da se evropa podsjeti kakvi divljaci zive na istoku... iz istog razloga podrzavam izgradnju krsta na zlatistuda se svaki dan podsjetimo s kim zapravo imamo posla
divljaci na istoku
naravno. i ovdje ti je to slucaj. znaci nije ni 5% forumasa bilo ni u rusiji ni u ukrajini ali znaju oni najboljeAleksoMKD wrote:Svi smo ekspertiBodkin wrote:
aha do mene, nisam vidio. imamo onda jos 22 sata da seruckamo po forumubacaju se ozbiljne analize i tako
ako napadnu vanzemaljci ima da im jebemo paprike.
Nego jesi li primetio da na svakom forumu na planeti imas RUSSIA STRONG!!! ekipu i BOMB RUSSIA!!! ekipu i retko je neko od njih Rusin ili jadnik cija drzava "stenje" pod Ruskom cizmom?
Last edited by Bodkin on 03/03/2014 17:11, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#4225 Re: Ukrajina
novopeceni ljevicari-budaleAleksoMKD wrote:Svi smo ekspertiBodkin wrote:
ako napadnu vanzemaljci ima da im jebemo paprike.
degenerici koji smatraju da se jedino putin moze nositi sa dekadentnim zapadnjackim kapitalizmom... mada rusija ne samo da nije socijalisticka sila, vec je hiper-kapitalisticka... jaz izmedju bogatih i siromasnih je dosta veci nego na zapadu i drustveno uredjenje vise nalikuje feudalizmu nego komunizmu
takvi npr. brane i jebenog janukovica i njegovu vilu, jer eto boze moj, pa i predsjednici drugih zemalja imaju reprezentativne objekte... a onda u iducoj recenici prizivaju bacanje koktela na vile nasih skorojevica iznad sarajeva
jednostavno budale, boljeg opisa nemam