Ukrajina

Post Reply
Altair_SA

#4201 Re: Ukrajina

Post by Altair_SA »

@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu :-). Da ne offtopichim više.
sarajevoxxxx

#4202 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

JoseMujica wrote:
McMoy wrote:
Altair_SA wrote:Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.
A ko je izmislio tetris? :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nema dalje
Tetris, tetris, nego šta. Treća najbolja igrica ikada !
Čovjek koji je izmislio Tetris do danas nije pošteno naplatio svoj izum. Proglašen trećom najboljom računalnom igrom u povijesti, Tetris je ostavio traga na valjda svakoj konzoli i igraćoj platformi

Tetris se rodio u glavi Alekseja Pažitnova koji je osamdesetih radio kao programer u računalnom centru Sovjetske akademije znanosti. Bilo je ljeto 1984.

....

Najmanje se šest kompanija prepucavalo po tržištu tvrdeći da je baš ona jedini pravi vlasnik Tetrisa. Aleksej je u isto vrijeme svoja prava prenio na sovjetsku vladu, a nedugo zatim se preselio u SAD. Tamo ga je udomio najveći trgovac briljantnim umovima, Bill Gates, u svom Microsoftu.
nelle_tz

#4203 Re: Ukrajina

Post by nelle_tz »

Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4204 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
Objektivni navijac

#4205 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

AleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953

http://news.sky.com/story/1220272/ukrai ... m-deadline

Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica :shock: .

Ova vest je dosla sa Ukrajinske strane, Rusi jos cute.
Black swan wrote:meni je oduvijek bilo glupo što se vojska služi tamo negdje daleko :D

po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarni :D gdje bi se trebao javiti ako zarati :D naravno samo budale bi ratovale pametni ljudi se bore samo za svoju obitelj
To je mislim i problem Ukrajincima, jer puno vojske sluzi lokalno tako da su garnizoni u pro-Ruskim krajevima sa velikim procentom vojnika etnickih Rusa i pro-Ruskih Ukrajinaca.
AleksoMKD

#4206 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote:
a tada ce nam rusofili objasniti da su ukrajinci zapravo napali sami sebe kako bi izazvali ruse :wink:
He he, cekaj da vidis ovo, http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/p ... cle/991143 gde Ukrajinci kazu da su otkrili Rusku "zavjeru" da sami sebi ubiju par vojnika veceras kako bi imali izgovor za napad.

EDIT:
Gazprom "podsetio" Ukrajinu da duguju pare za pli.
Last edited by AleksoMKD on 03/03/2014 16:43, edited 1 time in total.
The 51st State

#4207 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

JoseMujica wrote:ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
cuj gdje, pa to je ultimativna ironija kad se zeli ismijati "superiornost" ruskih kompjuterasa, dobro i kasperski moze.
sarajevoxxxx

#4208 Re: Ukrajina

Post by sarajevoxxxx »

JoseMujica wrote:ma znam svu Aleksejevu priču, al đe budali Tetris pade na pamet....oplakah od smijeha
Mala zezancija na raćun Rusa :)
Cavina

#4209 Re: Ukrajina

Post by Cavina »

nelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOO
paljenje pravoslavnih crkvi, bacanje nejači u potoke tipa Jale u Tuzli i slične retardiranosti u režiji paljansko-novosadsko-beogradske propagandne mašinerije...mislim da i Ristu Đogu imaju
McMoy

#4210 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Altair_SA wrote:@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu :-). Da ne offtopichim više.
Malo releaksiranje teme, ništa drugo. :mrgreen:
Alfons Kauders

#4211 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Cavina wrote:
nelle_tz wrote:Sad ce se formirati Ruska autonomna oblast Krim- RAO Krim.Kasnije ce to izrasti u Rusku Republiku Krim i promijeniti naziv u Rusku Republiku gdje ce vodeca stranka biti Ruska radikalna stranka Republike Ruske.To ce sve biti uradjeno da bi se zastitila ruska nejach od katolickih ukrajinskih fasista i islamskih tatarskih fanatika koji tu rusku nejach bacaju lavovima u zooloske vrtove.
paljenje pravoslavnih crkvi, bacanje nejači u potoke tipa Jale u Tuzli i slične retardiranosti u režiji paljansko-novosadsko-beogradske propagandne mašinerije...mislim da i Ristu Đogu imaju
izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itd

uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih se poznato i prezvakano - cetnici na steroidima
Bodkin

#4212 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica :shock: .

jos 6 minuta onda do vatrometa
zg2

#4213 Re: Ukrajina

Post by zg2 »

Alfons Kauders wrote:
uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih se poznato i prezvakano - cetnici na steroidima
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
zg2

#4214 Re: Ukrajina

Post by zg2 »

zg2 wrote:
Alfons Kauders wrote:
uglavnom nama koji se sjecamo devedesetih sve poznato i prezvakano - cetnici na steroidima
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bodkin

#4215 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Cavina wrote:
izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itd

neko brani svoj narod u tudjini, a neko svoje granice 10k kilometara daleko ;-)
AleksoMKD

#4216 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Bodkin wrote:

Utorak bodkine utorak, sutra u 17:00 po lokalnom vremenu (mislim da je to oko 15:00 po nasem)
Ali za sada Rusi nisu potvrdili tu informaciju, tako da je jos uvek "navodna".
Alfons Kauders

#4217 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

McMoy wrote:
Altair_SA wrote:@McMoy, Haha ok za tetris, mada realno kad smo kod gaminga, znaš I to gdje je počelo... Prvi shooteri, Doom I Quake, ostalo je historija... I tu su vodeće kompanije američke. EA Games (ova je kanadsko-američka), Blizzard, Activision, Ubisoft... Koliko samo Blizzard godišnje inkasira od WoW-a, to su cifre za vrtoglavicu :-). Da ne offtopichim više.
Malo releaksiranje teme, ništa drugo. :mrgreen:
ali ipak ima veze s temom - jer ilustruje cinjenicu da rusija ni 25 godina nakon pada berlinskog zida nema konkurentan proizvod... ne samo kad je u pitanju tehnologija, vec manje vise bilo sta... jednostavno su decenijama imali privredu koja se vrtila oko namjenske proizvodnje, ni danas nemaju kadra za masu drugih stvari (cak ima i dosta naseg svijeta gore, mahom strucnjaka kojih fali rusiji)

ruska privreda izgleda otprilike isto kako bi izgledala i nasa da imamo naftu i plin - izvozi sirovine, pamet ti ne treba, nedaj boze mogu ljudi poceti postavljati neugodna pitanja... to nije slucaj u poljskoj, ceskoj, baltickim zemljama itd...
Sezam

#4218 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Alfons Kauders wrote:
Cavina wrote:

Sve isto, za ne povjerovati.
Bodkin

#4219 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

AleksoMKD wrote:
Bodkin wrote:

Utorak bodkine utorak, sutra u 17:00 po lokalnom vremenu (mislim da je to oko 15:00 po nasem)
Ali za sada Rusi nisu potvrdili tu informaciju, tako da je jos uvek "navodna".
aha do mene, nisam vidio. imamo onda jos 22 sata da seruckamo po forumu :mrgreen: bacaju se ozbiljne analize i tako
Alfons Kauders

#4220 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Cavina wrote: izmedju ostalog ruski mediji su servirali price o povampirenim fasistima koji dolaze s mejdana da se najebu majke rusima na krimu... o zabrani ruskog jezika (ne kao zvanicnog, vec zabrani tipa nema ga pricat na javnom mjestu)... takodjer se prica o progonu rusa na zapadu... o zavjeri zapada itd

neko brani svoj narod u tudjini, a neko svoje granice 10k kilometara daleko ;-)
aha, pogotovo kada se narod brani od prijetnje koja ne postoji

nisam dzabe rekao cetnici na steroidima... no sve ovo nama donekle i godi, cisto da se evropa podsjeti kakvi divljaci zive na istoku... iz istog razloga podrzavam izgradnju krsta na zlatistu :D da se svaki dan podsjetimo s kim zapravo imamo posla :D
Alfons Kauders

#4221 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Sezam wrote:
Alfons Kauders wrote:
Cavina wrote: ja mislim da je već počelo bacanje ruske nejači lavovima u ZOO

Sve isto, za ne povjerovati.
sto bi rekli nadrealisti - u islamskoj drzaaaviii svima ceeee nam rezaaat chuuuunu

cetnici

1/1
AleksoMKD

#4222 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Bodkin wrote:
aha do mene, nisam vidio. imamo onda jos 22 sata da seruckamo po forumu :mrgreen: bacaju se ozbiljne analize i tako
Svi smo eksperti :D ako napadnu vanzemaljci ima da im jebemo paprike.

Nego jesi li primetio da na svakom forumu na planeti imas RUSSIA STRONG!!! ekipu i BOMB RUSSIA!!! ekipu i retko je neko od njih Rusin ili jadnik cija drzava "stenje" pod Ruskom cizmom?
Itakoto

#4223 Re: Ukrajina

Post by Itakoto »

Svrsavaju li ovo "braca" sa istoka na forumu radi Rusije? :D
Bodkin

#4224 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
nisam dzabe rekao cetnici na steroidima... no sve ovo nama donekle i godi, cisto da se evropa podsjeti kakvi divljaci zive na istoku... iz istog razloga podrzavam izgradnju krsta na zlatistu :D da se svaki dan podsjetimo s kim zapravo imamo posla :D
izgleda nisi ti ni skontao sta sam htio reci. ali nema veze, ja mislim da su srbi ovdje postavili janukovica i javili putinu da uljeti 8-)

divljaci na istoku :lol: sreca pa kad je na vagi broj intervencija zapada i tog divljackog istoka, uvijek prevagne istok :-)
AleksoMKD wrote:
Bodkin wrote:

Nego jesi li primetio da na svakom forumu na planeti imas RUSSIA STRONG!!! ekipu i BOMB RUSSIA!!! ekipu i retko je neko od njih Rusin ili jadnik cija drzava "stenje" pod Ruskom cizmom?
naravno. i ovdje ti je to slucaj. znaci nije ni 5% forumasa bilo ni u rusiji ni u ukrajini ali znaju oni najbolje :D zato kazem, ozbiljne analize bolan. bave se ljudi politickom analizom koja je zajebala stratfor :D ali navijaci su ipak najbolji za citati 8-)
Last edited by Bodkin on 03/03/2014 17:11, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4225 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:
Bodkin wrote:

novopeceni ljevicari-budale

degenerici koji smatraju da se jedino putin moze nositi sa dekadentnim zapadnjackim kapitalizmom... mada rusija ne samo da nije socijalisticka sila, vec je hiper-kapitalisticka... jaz izmedju bogatih i siromasnih je dosta veci nego na zapadu i drustveno uredjenje vise nalikuje feudalizmu nego komunizmu

takvi npr. brane i jebenog janukovica i njegovu vilu, jer eto boze moj, pa i predsjednici drugih zemalja imaju reprezentativne objekte... a onda u iducoj recenici prizivaju bacanje koktela na vile nasih skorojevica iznad sarajeva

jednostavno budale, boljeg opisa nemam
Post Reply