Sirija

Locked
Kikibombona

#4201 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Je li istina da se Indonezija protivi americkom napadu na Siriju?
bratoo

#4202 Re: Sirija

Post by bratoo »

Nisam mogao više a da se ne uključim u ovu diskusiju! Da nije žalosno bilo bi smješno koga podržavaju ove naše "vehabije" (za 300-500 KM mjesečno).Lično ih znam 5-6 koji su u posljeratnoj besparici prodali svoju dušu saudiji za šaku maraka. Uglavnom je to bio gradski ološ i lokani nikogovići i papci, samo da nešto ušićare! Sad nam drže ovde "katedru" (i to drsko) ko je musliman i čija je strana prava!!!
Ne podržavam ni Asada ali njegova alternativa koja bi bila u vidu ovih kanibala, ubica, lažova, koji su nama lično (ARBiH) 93-95 nanjeli najveću ljagu i poniženje našoj borbi, odsjecajući glave zarobljenim vojnicima vrs i ostalim nemuslimanima! Nadam se da naš narod neće nikad podleći nekoj tkz revoluciji u njihovom aranžmanu i da će to odmah silom i beskompromisno sasjeći u korjenu!

Pozdrav svim dobrim ljudima kojih hvala bogu ima na ovom forumu i koji znaju ko je pravi zločinac ( kao što se vidi iz ankete)!!!"
caco_sarajevo

#4203 Re: Sirija

Post by caco_sarajevo »

bratoo wrote:Nisam mogao više a da se ne uključim u ovu diskusiju! Da nije žalosno bilo bi smješno koga podržavaju ove naše "vehabije" (za 300-500 KM mjesečno).Lično ih znam 5-6 koji su u posljeratnoj besparici prodali svoju dušu saudiji za šaku maraka. Uglavnom je to bio gradski ološ i lokani nikogovići i papci, samo da nešto ušićare! Sad nam drže ovde "katedru" (i to drsko) ko je musliman i čija je strana prava!!!
Ne podržavam ni Asada ali njegova alternativa koja bi bila u vidu ovih kanibala, ubica, lažova, koji su nama lično (ARBiH) 93-95 nanjeli najveću ljagu i poniženje našoj borbi, odsjecajući glave zarobljenim vojnicima vrs i ostalim nemuslimanima! Nadam se da naš narod neće nikad podleći nekoj tkz revoluciji u njihovom aranžmanu i da će to odmah silom i beskompromisno sasjeći u korjenu!

Pozdrav svim dobrim ljudima kojih hvala bogu ima na ovom forumu i koji znaju ko je pravi zločinac ( kao što se vidi iz ankete)!!!"
Pa zar bi neko prodao strasti za 300/400km? Ja ne poznajem vala nikog ko uzima pare za sunnet. Dakle - šuplja. Možda je neko nekad i uzimao al ja za to ne znam nit sam bio svjedok. Svjedok sam mnogih koji ne žele da žive starim životom i koje je Islam iz korjena promjenio. Ajde sasjeci u korjenu al prvo prohodaj po Ilidži i Čaršiji malo ;)
bratoo

#4204 Re: Sirija

Post by bratoo »

Pa zar bi neko prodao strasti za 300/400km? Ja ne poznajem vala nikog ko uzima pare za sunnet. Dakle - šuplja. Možda je neko nekad i uzimao al ja za to ne znam nit sam bio svjedok. Svjedok sam mnogih koji ne žele da žive starim životom i koje je Islam iz korjena promjenio. Ajde sasjeci u korjenu al prvo prohodaj po Ilidži i Čaršiji malo ;)[/quote]

Niđe veze, odmah šuplja!!! Klasična vehabijska doktrina (uvjek i samo oni uvjek u pravu)! Znaš i ti sigurno da su uzimali pare, nećemo se naivni pravit' i oči zatvarati! Ali nema veze, neko se dozove i tobe, (kad-tad) a neko nikad (djaba i pare). Nemam se ja šta šetati i gledat dok Vi ne krenete u revoluciju (proljeće)! ;-)
sarajevoxxxx

#4205 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režim je ipak granatirao Maolulu i nekoliko granata je palo u blizini crkve, kao i ostalih poznatih historijskih mjesta u Maoluli:

- Režim se sutra sprema sa konvojima uči u Maolulu, i vjerovatno za oštećenja na objektima okriviti sirijsku opoziciju.
sarajevoxxxx

#4206 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Ruhejbe: Džamija Omer nakon režimskog granatiranja 04.09.2013.

sarajevoxxxx

#4207 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs: Prije dvije godine dječak sa slike se oprostio od oca šehida, a danas se opraštao od brata šehida:

Image
sarajevoxxxx

#4208 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo još malo statistike o režimu ili ljudima za koje je zaista teško naći alternativu...ali u zlu:

Government 's forces not only targeted 33 churches, shelling, killings, and tyranny do not distinguish between religion and another, Syrian Network for Human Rights targeted 1451 mosques and more than 3700 school and almost 270 private hospital, and the toll of the damaged buildings toll in Syria ( houses- school- churches- mosques- hospital) almost 3 million buildings, including more than 850.000 houses entirely destroyed by Scud missiles, TNT, artillery shells, and various types of attacks
sarajevoxxxx

#4209 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jučer oboren još jedan režimski avion. Ovaj put u Arihi, iznad Džebel Erbeina i Džebel Zavijeh:

sarajevoxxxx

#4210 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Intervju sa predsjednicom Dejr Malole, sestra Bejladžija Sejaf: Ni jedna crkva nije oštećena

sarajevoxxxx

#4211 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jučer su u cijeloj Siriji organizovane demonstracije, tačnije u 70 različitih mjesta organizovano je 88 demonstracija pod nazivom ''Al Assad našu djecu ne ubija samo hemijskim oružjem''

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... nt_count=1
caco_sarajevo

#4212 Re: Sirija

Post by caco_sarajevo »

bratoo wrote:Pa zar bi neko prodao strasti za 300/400km? Ja ne poznajem vala nikog ko uzima pare za sunnet. Dakle - šuplja. Možda je neko nekad i uzimao al ja za to ne znam nit sam bio svjedok. Svjedok sam mnogih koji ne žele da žive starim životom i koje je Islam iz korjena promjenio. Ajde sasjeci u korjenu al prvo prohodaj po Ilidži i Čaršiji malo ;)

Niđe veze, odmah šuplja!!! Klasična vehabijska doktrina (uvjek i samo oni uvjek u pravu)! Znaš i ti sigurno da su uzimali pare, nećemo se naivni pravit' i oči zatvarati! Ali nema veze, neko se dozove i tobe, (kad-tad) a neko nikad (djaba i pare). Nemam se ja šta šetati i gledat dok Vi ne krenete u revoluciju (proljeće)! ;-)[/quote]

Eto sam si prinao da smo u pravu ,) snaga istine. Kažem opet ne znam da su uzimali pare, nisam bio pisar, nit sam primio pare nit sam djelio. Mada evo, hipotetički i da jesu pa šta? Republika srpska šalje penzije u rusiju familijama ruskih dobrovoljaca koji su kosti ovdje ostavili, zašto neko ne bi dobio pare u svojoj državi iz daleke neke zemlje? Samo nam puni budžetsku kasu :D Btw zna se ko je pravi zločinac, jučer su našli novu grobnicu, pitanje je koliko ih je još u temeljima RS-a. Sigurno su krive "vehabije" što su izazvale četnike, još 1992 godine. Ako su odsjecali glave pa šta? Nisu granatirali porodilište nit silovali djevojčice.
Last edited by caco_sarajevo on 07/09/2013 02:31, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#4213 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novi režimski masakr u Idlibu, Taftanaz:

sarajevoxxxx

#4214 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Selim Idris (FSA) za Al Arabiyu: Postoje neki pokazatelji da američki kongres neće odobriti intervenciju

Čovjek šilji protiv intervencije, a al Arabiya pušta priloge koji odmaraju saudijsko uho. Bar ono što se nalazi u vladi i na raznim pozicijama a koje strahuje da su oni nakon Sirije slijedeći na redu.
sarajevoxxxx

#4215 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo i saudijski Šerkul Evsat stao među one koji su protiv vojne intervencije (iako jedan tekst ne mora ništa značiti)

''I šta poslije udara na Siriju? (da se opet ne ponovi Irak)'' pita se kolumnista Šerkul Evseta: Zejnul Abidin Al Rukabi

Image

http://aawsat.com/leader.asp?section=3& ... ip1aMbWSH4

- Mrsko mi tražiti, vjerovatno tekst ima i na engleskom. Uglavnom lik je skroz protiv intervencije ( a baš čudno Saudijske novine, a protiv intervencije, opet nam se po'ebale zavjere) ni naši teoretičari se ne bi postidjeli Zejnove argumentacije, kojom čitatelju pokušava objasniti kako ta vojna intervencija na Siriju i nije Bog zna šta.
jon_jovi

#4216 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

sarajevoxxxx wrote:Evo i saudijski Šerkul Evsat stao među one koji su protiv vojne intervencije (iako jedan tekst ne mora ništa značiti)

''I šta poslije udara na Siriju? (da se opet ne ponovi Irak)'' pita se kolumnista Šerkul Evseta: Zejnul Abidin Al Rukabi

Image

http://aawsat.com/leader.asp?section=3& ... ip1aMbWSH4

- Mrsko mi tražiti, vjerovatno tekst ima i na engleskom. Uglavnom lik je skroz protiv intervencije ( a baš čudno Saudijske novine, a protiv intervencije, opet nam se po'ebale zavjere) ni naši teoretičari se ne bi postidjeli Zejnove argumentacije, kojom čitatelju pokušava objasniti kako ta vojna intervencija na Siriju i nije Bog zna šta.
Saudijska Arabija je 1990. imala 25.000 vojnika uglavnom Palestinaca a danas?

Oružane snage Saudijske Arabije (arapski: القوات المسلحة السعودية) su glavna vojna komponenta Saudijske Arabije. Glavne grane saudijskih oružanih snaga su vojska, mornarica, zrakoplovstvo i protuzračna obrana. Uz njih još djeluju Saudijska nacionalna garda, paramilitarne postrojbe i vojna obavještajna služba zvana Al Mukhabarat Al A'amah.
Ukupna veličina broji preko 200.000 aktivnog vojnog osoblja. U 2005. godini oružane snage su imale sljedeće brojno stanje: kopnena vojska 75.000, zrakoplovstvo 18.000, protuzračna obrana 16.000, mornarica 15.500 (uključujući 3.000 marinaca), nacionalna garda 75.000 aktivnih vojnika i 25.000 u plemenskim postrojbama (eng. tribal levies).

U svom sastavu ima preko 700 zrakoplova, od čega najviše američkih F-15 Eagle i njegovih inačica. Naručeno je 72 borbenih zrakoplova Eurofighter Typhoon koji bi trebali zamjeniti već zastarijele Panavia Tornado.
Saudijska ratna mornarica (arapski: القوات البحرية الملكية السعودية) katkada i Kraljevska saudijska mornarica je grana Oružanih snaga Saudijske Arabije. U sastavu ratne mornarice nalazi se oko 15.000 ljudi, uključujući 3.000 marinaca.
Challenger__

#4218 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da li će američki Kongres kapitulirati pod pritiskom ratnohuškačke bande? Da li će prevagu odnijeti lobistička manjina ili "common sense" američke nacije (koja je mahom protiv ove avanture) i njihovih formalnih predstavnika?

Image

Image

- teško je prognozirati, postoje različite procjene, ali ono što je zajedničko svima je sljedeće: ide teže nego što su ratni huškači očekivali. Trenutno je veliki broj neodlučnih, koji će donijeti prevagu.

______

Možda najzahvalniji izvor - Will Congress Authorize A Strike On Syria?
sarajevoxxxx

#4219 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al Haske, Al Jarebijeh: Palo selo Muširefeh !!!

- FSA je danas nakon teških borbi uspijela vrati selo Muširefeh, koje su nedavno kurdski borci osovojili. Borbe još uvijek traju u predgrađu Al Jarebijeh. Borbe su počele jučerašnjom bitkom koju je FSA nazvala Mareketul Kerameh.
sarajevoxxxx

#4220 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nagomilane režimske snage pokušavaju prodrijeti u selo selo Maolulu koju je FSA nedavno zauzela. FSA također pojačava svoje brobene jedinice na tom području, i spremaju se odvrate napad. FSA su napustile centar Maolule, ali mjesto ne namjeravaju u potpunosti predati režimskim snagama.
sarajevoxxxx

#4221 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib, Džebel Zavijeh selo Kenesfereh 07.09.2013: Poginuo prebjegli poručnik Mustafa Ahmed Al Ibrahim iz pokrajine Al Haske:
Image
Last edited by sarajevoxxxx on 07/09/2013 12:54, edited 1 time in total.
Revoltage

#4222 Re: Sirija

Post by Revoltage »

sarajevoxxxx wrote:Nagomilane režimske snage pokušavaju prodrijeti u selo selo Maolulu koju je FSA nedavno zauzela. FSA također pojačava svoje brobene jedinice na tom području, i spremaju se odvrate napad. FSA su napustile centar Maolule, ali mjesto ne namjeravaju u potpunosti predati režimskim snagama.
Ovaj lazov jos uvijek laze. :D Tvoji indijanci su se sakrili na pustinjska brda bolan oko Malule i sad razmisljaju o predaji covjece, kakvu pricu prosipas?

:o
dječak sa šibicama

#4223 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Okolina Damaska, satralo ih u klasicnoj sacekusi. Naoruzani saudijskim oruzjem.
dječak sa šibicama

#4224 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Revoltage wrote:
sarajevoxxxx wrote:Nagomilane režimske snage pokušavaju prodrijeti u selo selo Maolulu koju je FSA nedavno zauzela. FSA također pojačava svoje brobene jedinice na tom području, i spremaju se odvrate napad. FSA su napustile centar Maolule, ali mjesto ne namjeravaju u potpunosti predati režimskim snagama.
Ovaj lazov jos uvijek laze. :D Tvoji indijanci su se sakrili na pustinjska brda bolan oko Malule i sad razmisljaju o predaji covjece, kakvu pricu prosipas?

:o
Stipu njega i njegove mastarije i lazi.

Pobjegli na okolna brda, dok ih vojska cisti jednog po jednog.
Challenger__

#4225 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

- psihopata i lažov Kerry tvrdi da u Siriji "nema Al-Kaide", a vašingtonska glasila ga demantuju naslovima; pišu o skorašnjem upadu terorističke bande u ovo, najstarije hrišćansko naselje na svijetu - Al-Qaida-linked rebels stage hit-and-run attacks in ancient Syrian Christian village;

- ovaj i slični napadi će doprinijeti potpunoj izloaciji ona dva tekfirijske mentaliteta koja u stvari i traže intervenciju - cionizam i vehabizam (i njihov MB surogat, hibrid);

- dejstvo američke vojske može stvoriti uslove da teroristi ponovo preuzmu Malulu i dobar dio Sirije. To jeste drago srcu cionističkih rabina i tekfirijske "uleme", ali ne i američkoj naciji i civilizovanom svijetu;

Cionizam/Al-Kaida ili Malula, pitanje je sad; pitanje na koje će zastupnici američkog Kongresa davati svoj odgovor.
Locked