Garry Neville i Graem Souness. Mora da ne vole L'pool.The Realist wrote:Kako nije imao kontrolu, kad je prije toga uhvatio loptu u ruke? Evo i ispružena ruka se spominje kao kontrola, pa stvarno ne znam kako nije bio faul (po pravilima).Chuckie wrote:Golman ni u jednom trenutku nije imao potpunu kontrolu nad loptom, evo i na Skyu rekose da ondje nije bilo nikakvog faula.The Realist wrote: Po pravilima jeste imao kontrolu:
A goalkeeper is considered to be in control of the ball:
- While the ball is between his hands or between his hand and any surface (e.g. ground, own body);
- While holding the ball in his outstretched hand;
- While in the act of bouncing it on the ground or crossing it in the air.
When a goalkeeper has gained possession of the ball with his hands, he cannot be challenged by an opponent.
Btw. ko je sjedio u studio Skyja?
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Chuckie
#4201 Re: Liverpool FC
-
miki.ba
#4202 Re: Liverpool FC
Poništiše cist gol Liverpulu...ccc.
- Edin H.
#4203 Re: Liverpool FC
Pa ne zele da uvedu video nadzor za offside, samo da li je lopta presla liniju ili ne.vaučer wrote:Baš nemam više volje pratiti ovo.
Uvedite jebeni video nadzor u nogomet i izađite iz srednjeg vijeka već jednom.
Zasluženu pobjedu su nam uzeli pod nosom. Zaleđe? Ma daj molim te, ali ako je Suarez i Liverpool bolje svirati pa ih oštetiti nego im dati nešto.
Sto se tice ovog linijskog sudije koji nije digao zastavicu dok Suarez nije uveliko poceo slaviti (znaci da se prepao i podlegao pritisku igraca i publike) visegodisnja zabrana sudjenja nije adekvatna kazna, realno bi ga trebalo poslati da provede nekoliko godina u gulagu na Sibiru.
Premiership ima gore sudije nego Premijer liga BiH
- Charuga
- Globalni moderator
#4204 Re: Liverpool FC
Izgleda da Liverpool najvise ispasta u svemu tome ..Edin H. wrote:Premiership ima gore sudije nego Premijer liga BiH
-
The Realist
#4205 Re: Liverpool FC
Pitao sam, jer me zanimalo da li je bio sudija. Ovo pravilo nije faul tipični, gdje oni mogu donijeti odluku (iskustvo, znanje....), nego je ipak drugačije prirode.Chuckie wrote: Garry Neville i Graem Souness. Mora da ne vole L'pool.
Da ne bude zabune, ja ne znam šta oni podrazumijevaju tačno pod "punom kontrolom", ali ako sada sve sudije sviraju to kao faul (nije prvi puta svirano), te još imaju odličan pogled, onda sumnjam da baš svi griješe
-
Mustang1
#4206 Re: Liverpool FC
Najebem im se citave familije lopovske ! Jasno mi je da sudije mogu pogrijesiti .. Ali mi nije jasno kako "grijese" uvijek na nama
-
Auditor
#4207 Re: Liverpool FC
Druze, mogu ti iz prve ruke reci da je posao sudije mnogo tezi nego mislis. Nema usporenog snimka, nemas pogled iz pticje perspektive i moras tacno vidjeti cijelu situaciju bas u trenutku kad igrac dodaje loptu.
Greske se desavaju, to je ljudski. Igraci grijese isto, samo sto su daleko bolje placeni i njihove greske se oprastaju cim naprave naredni dobar potez. Pa sigurno je nekad neka sudijska greska isla i u korist Liverpoola?
Greske se desavaju, to je ljudski. Igraci grijese isto, samo sto su daleko bolje placeni i njihove greske se oprastaju cim naprave naredni dobar potez. Pa sigurno je nekad neka sudijska greska isla i u korist Liverpoola?
-
The Realist
#4208 Re: Liverpool FC
Evo situacija kod poništenog gola Liverpoola (donja slika, očito):

Nisam gledao meč i stvarno ne znam šta je svirano, ali ovdje se samo faul u napadu mogao svirati prilikom skoka (ne znam kakav je bio kriterij tokom meča), ofsajd nikako.

Nisam gledao meč i stvarno ne znam šta je svirano, ali ovdje se samo faul u napadu mogao svirati prilikom skoka (ne znam kakav je bio kriterij tokom meča), ofsajd nikako.
Last edited by The Realist on 28/10/2012 19:33, edited 1 time in total.
- Edin H.
#4209 Re: Liverpool FC
Ne mozes bolan dici zastavicu za nepostojeci offside minutu kasnije pod pritiskom publike i igraca, kada je igrac vec poceo da slavi.Auditor wrote:Druze, mogu ti iz prve ruke reci da je posao sudije mnogo tezi nego mislis. Nema usporenog snimka, nemas pogled iz pticje perspektive i moras tacno vidjeti cijelu situaciju bas u trenutku kad igrac dodaje loptu.
-
bob sap
#4210 Re: Liverpool FC
Faul je svirao i na ponovljenom snimku se bas vidi da je bio faul
jbg idemo dalje
-
The Realist
#4211 Re: Liverpool FC
E hebiga, za to već ima osnove, ali ponavljam, nisam gledao i ne znam.bob sap wrote:Faul je svirao i na ponovljenom snimku se bas vidi da je bio fauljbg idemo dalje
- Gandalf
#4212 Re: Liverpool FC
baš me interesuje šta bi svir'o da je bila ista situacija na suprotnoj strani - pokazao bi na centar terena, svakakobob sap wrote:Faul je svirao i na ponovljenom snimku se bas vidi da je bio fauljbg idemo dalje
- vaučer
#4213 Re: Liverpool FC
Nie sviran faul već zaleđe i glavni sudija ga je potvrdio.
Faul također nije ni bio jer je Coates bio prvi u zraku, čisto na lopti a evertonov igrač se uvalio ispod njega u očajničkom pokušaju da stigne do lopte, nije čak ni tražio faul nakon - jer ga nije ni bilo. Sudija nije pratio pa je pogađao kad je gol već pao i krivo je pogodio ali dakako kazna ga neće stići jer je ipak oštetio rasistu, padavičara i vjerojatno serijskog ubojicu Suareza i Liverpool.
Faul također nije ni bio jer je Coates bio prvi u zraku, čisto na lopti a evertonov igrač se uvalio ispod njega u očajničkom pokušaju da stigne do lopte, nije čak ni tražio faul nakon - jer ga nije ni bilo. Sudija nije pratio pa je pogađao kad je gol već pao i krivo je pogodio ali dakako kazna ga neće stići jer je ipak oštetio rasistu, padavičara i vjerojatno serijskog ubojicu Suareza i Liverpool.
-
Mustang1
#4214 Re: Liverpool FC
Kako je sudija mogao pogrijesiti u korist Manchestera, i pogrijesiti protiv Liverpoola ? Slucajnost ?
Treba japancima pisati molbe da naprave robota koji ce biti sudija i cao
- Tvrtko II Kotromanić
#4215 Re: Liverpool FC
ma dobro, nema potrebe sad izmisljati neke teorije zavjereBubalo1 wrote:Kako je sudija mogao pogrijesiti u korist Manchestera, i pogrijesiti protiv Liverpoola ? Slucajnost ?
cinjenica da cigani iz Manchestera, narocito deda sa zvakom, imaju kredita kod sudija, Liverpool je isti davno izgubio, pogotovo kad se pretvorio u ekipu ranga Sunderlanda, Stokea i sl
-
Mustang1
#4216 Re: Liverpool FC
Nije to teorija zavjere nego tako ispada .. Ovo nije prvi put da sudije zakidaju Liverpool .. a normalno nije prvi put ni da budu naklonjeni Manchesteru ..Dok je obrnuta situacija i ako je ima sa minimalnim posljedicama !
-
The Realist
#4217 Re: Liverpool FC
Onda su ga dobro zahebali, pogotovo pomoćni.vaučer wrote:Nie sviran faul već zaleđe i glavni sudija ga je potvrdio.
-
Unbelievable
#4218 Re: Liverpool FC
Prikazali su pomocnog sudiju da je podigao zastavicu, znaci, sviran je ofsajd, kojeg u ovom slucaju nije bilo. Ako je i bilo prekrsaja, nije registrovan.
- Koolin1
#4219 Re: Liverpool FC
Nije sviran faul vec ofsajd... nije valjda da neznas sta znaci pravi dignuta zastavica?bob sap wrote:Faul je svirao i na ponovljenom snimku se bas vidi da je bio fauljbg idemo dalje
sto je najgore, sudija nije odma podigao zastavicu, vec nakon pritiska Evertonovih igraca mjenja misljenje i podize zastavu
Ovo je postalo smijesno vise, ja razumijem da su sudije ljudi kao i svako drugi i da grijese, ali kad se to konstantno desava Liverpoolu je previse, i nevjerujem da se radi o slucajnosti...
Sjebali su mi dan vise nego u tekmi protiv Manu...
- Gandalf
#4220 Re: Liverpool FC
nema tu slučajnosti - nekome se šilji titula, a nekome se konstantno podmeće četrnaest nogu na svakom ćošku - mafija je preuzela Engleski fudbal, a Englezi k'o prave p...... se prave mutavi i glume da je liga regularna i suđenje na nivou - regularna al' u panjevima - ovdje je na sceni engleski Calciopolo, zataškan i ušuškan, ali ne znači da neko za par godina neće početi iznosit' sve prljavštine na vidjelo, čudne kladioničarske dobitke, podmićene sudije i upletenost FA - kakve sudijske greške i slučajnosti, u pitanju je čisti kriminal
-
bob sap
#4221 Re: Liverpool FC
gledo sam iz kafica tekmu, pomislio sam da je ofsajd svirao... ali kad sam vidio da nema veze s ofsajdom logicno mi je bilo da je faul sviraoKoolin1 wrote:Nije sviran faul vec ofsajd... nije valjda da neznas sta znaci pravi dignuta zastavica?bob sap wrote:Faul je svirao i na ponovljenom snimku se bas vidi da je bio fauljbg idemo dalje
sto je najgore, sudija nije odma podigao zastavicu, vec nakon pritiska Evertonovih igraca mjenja misljenje i podize zastavu![]()
![]()
Ovo je postalo smijesno vise, ja razumijem da su sudije ljudi kao i svako drugi i da grijese, ali kad se to konstantno desava Liverpoolu je previse, i nevjerujem da se radi o slucajnosti...
Sjebali su mi dan vise nego u tekmi protiv Manu...
-
miki.ba
#4222 Re: Liverpool FC
Ma kakav faul, sudija svirao ofsajd, bio je u kadru sa podignutom zastavicom, tako da o faulu nema ni govora.
Mislim da ovo sve FA diriguje, oni po svaku cijenu žele zanimljivu završnicu i ne dozvoljavaju da se jedna ekipa odmakne, mislim konkretno za tekmu Che-ManUtd.
Što je zanimljivija liga više se uzme na marketingu i to je to.
Što Liv karaju ne mogu razumjeti, sjebali su ih isto protiv ManUtd ove sezone.
Mislim da ovo sve FA diriguje, oni po svaku cijenu žele zanimljivu završnicu i ne dozvoljavaju da se jedna ekipa odmakne, mislim konkretno za tekmu Che-ManUtd.
Što je zanimljivija liga više se uzme na marketingu i to je to.
Što Liv karaju ne mogu razumjeti, sjebali su ih isto protiv ManUtd ove sezone.
- vaučer
#4223 Re: Liverpool FC
Liverpool 1-3 Swansea, Anfield.
Zaslužena pobjeda Swansea koji prolaze dalje u liga kupu, Liverpool kao branitelj naslova ispada. Loša predstava, loša postavka Rodgersa koji se na poluvremenu išao čupati uvođenjem Suareza, Gerrarda te kasnije Sterlinga tako da je sad napravio dvostruku štetu trošeći bitne igrače te ikako dajući minute rupama kao Joe Cole. Večer za zaboraviti, nek najbolje ove sezone zaborave sve kupove jer ionako nema koristi od njih i nek se fokusiraju na prvenstvo i na penjanje uz tablicu.
Zaslužena pobjeda Swansea koji prolaze dalje u liga kupu, Liverpool kao branitelj naslova ispada. Loša predstava, loša postavka Rodgersa koji se na poluvremenu išao čupati uvođenjem Suareza, Gerrarda te kasnije Sterlinga tako da je sad napravio dvostruku štetu trošeći bitne igrače te ikako dajući minute rupama kao Joe Cole. Večer za zaboraviti, nek najbolje ove sezone zaborave sve kupove jer ionako nema koristi od njih i nek se fokusiraju na prvenstvo i na penjanje uz tablicu.
- Koolin1
#4224 Re: Liverpool FC
Allen je bio katastrofalan veceras, Sahin bi bio puno bolja opcija al eto... rezulatat je malo nerealan jer ne pokazuje pravu sliku onog sto se desilo na terenu, ali zasluzena pobjeda Swansea-a...
nema veze, Liverpool i onako nema dovoljno igraca da se bori na svim frontovima... volio bi da ispadnu i u EL pa da se posvete Ligi...
nema veze, Liverpool i onako nema dovoljno igraca da se bori na svim frontovima... volio bi da ispadnu i u EL pa da se posvete Ligi...
- Logovan
#4225 Re: Liverpool FC
Eee moj Liverpool, naguzi te neki Swansea. Sramota.