Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4201 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Zviz »

ado_sar wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:Došao sam do nekih telefona (iPhone 5) koji su zaključani na iCloud.(takav mi posao da mogu uzeti bačene telefone/reklamirane,da ne misli neko da sam ukrao :) )
I sad kontam i tražim ima li neko na ovom dunjaluku da može otključati iPhone 5 koji su zaključani na iCloud.
Gledam po PIK-u,svi nešto lafo nude,od nekih smiješnih cijena za 30 KM do 300+.S tim kao da im se treba poslati telefon i uplatiti novac unaprijed.

Jel imao neko iskustva sa tim???
Na zalost ne postoji, niti ce ikad postojati nacin da se trajno otkljuca telefon koji je zakljucan na icloud. Ko tvrdi suprotno ili je neznalica ili prevarant. Telefone mozes prodati na piku za dijelove (display, baterija, dugmad) mada znaj da neces postici dobru cijenu jer vec ima previse tih dijelova, upravo sa zakljucanih telefona
Ko ima pravi uredjaj taj moze sa izmjenom necega, ali to nesto (neki komponnt - milim da je sam mozak telefona) te kosta skoro koliko i novi telefon. Kod mene ima jedan (kao mobitel mehanicar) on nudi to ali fakticki kad ti izmjeni taj komponent ti u principu imas "nov" mobitel po tom pitanju jedinu neki dijelovi nisu novi. Samo naplati oko 500-600€.
seoBIH

#4202 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Sjo novog pika..sto se furaju na a bay :D :bih:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4203 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Zviz »

seoBIH wrote:Sjo novog pika..sto se furaju na a bay :D :bih:

Imaju srecu da ne trebaju se brendati na Danskom trzistu, jer u prevodu znaci kurac (pik).
Bilki

#4204 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bilki »

ado_sar wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:Došao sam do nekih telefona (iPhone 5) koji su zaključani na iCloud.(takav mi posao da mogu uzeti bačene telefone/reklamirane,da ne misli neko da sam ukrao :) )
I sad kontam i tražim ima li neko na ovom dunjaluku da može otključati iPhone 5 koji su zaključani na iCloud.
Gledam po PIK-u,svi nešto lafo nude,od nekih smiješnih cijena za 30 KM do 300+.S tim kao da im se treba poslati telefon i uplatiti novac unaprijed.

Jel imao neko iskustva sa tim???
Na zalost ne postoji, niti ce ikad postojati nacin da se trajno otkljuca telefon koji je zakljucan na icloud. Ko tvrdi suprotno ili je neznalica ili prevarant. Telefone mozes prodati na piku za dijelove (display, baterija, dugmad) mada znaj da neces postici dobru cijenu jer vec ima previse tih dijelova, upravo sa zakljucanih telefona
itekako se moze otkljucati trajno, kosta sitnicu samo 100 eurica, otkljucaje se tako da posaljes podatke u apple i dobijes kod putem mejla, procedura traje neke dvije sedmice
burekodsira

#4205 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by burekodsira »

niste vi ba skontali, ne radi se o sim/netlock-u, nego iCloud... a to inace namjerno ostave zakljucano korisnici koji "bace" ajfoun :lol:
http://support.apple.com/kb/PH13695

With iOS 7 or later, Find My iPhone includes a new feature called Activation Lock, which is turned on automatically when you set up Find My iPhone. Activation Lock makes it harder for anyone to use or sell your iPhone, iPad, or iPod touch if it’s ever lost or stolen.
Lopov-eliminator

#4206 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

dzemaludin007 wrote:
propalismo wrote:Mozete i pouzecem ali ja iz iskustva praktikujem uplate unaprijed.

Sent from my Samsung Galaxy S5 using Tapatalk
Pa izradjujes narod... :D
Ne mora biti, time se i prodavac osigurava da ne bude izrađen, ko će kome napraviti ustupak tu zavisi od dosta stvari, jedna od tih je kako stoji na Piku. Uglavnom, to je ovdje prezvakano vec vise puta.

__________________________________________________________________________________
Lista svih sa Pika koji su spomenuti u kontekstu prevara na ovoj temi od njenog početka.
http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s2800.html
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#4207 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Picajzla »

@lopov-eliminator

Ti radis na piku ?

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Lopov-eliminator

#4208 Re: Prevaranti na PIK-u

Ne radim na Piku.
Schlauf2

#4209 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Imam nevjerovatnu priču koju u godinama svog trgovanja na Piku nisam doživio.

Imam ovdje za prijaviti jednog lika koji je meni, najblaže rečeno, nevjerovatan. Lik je od mene 24.6. kupio telefon (Xperia Ray). Za taj telefon sam napisao da mu sve funkcionise osim sto na displeju ima jednu nepravilnost koju sam i napisao u oglasu. Lik je moj oglas nasao u kratkom roku, nazvao me i dogovorili se da se nadjemo (porukom na Piku potvrdio). Malo kasnije, faktički kad smo se trebali naći, ja na telefonu vidjeh da nekad neće da probudi display nakon pritiska na tipku za paljenje, a pošto je vrijeme nalaska već došlo, nisam mogao nalaženje otkazati a savjest i reputacija koju imam mi ne dozvoljava da prešućujem kvarove, pa sam skontao da je najbolje da mu kažem šta i kako i da se fino raziđemo.
Mi se nalazimo, i ja mu naravno odmah govorim i za ovu drugu stvar koju fakat nikako nisam mogao prije vidjeti (jer se sve brzo dešavalo, telefon je vrlo kratko bio kod mene a kvar je periodične prirode i nisam takav kvar imao ni na jednom telefonu do sada) uz moje izvinjenje i ako ne želi kupiti apsolutno je razumljivo, i još sam se ponudio da ga odbacim kući (bez obzira kupio ili ne), što mi nije bilo usput (a i realno, nije daleko, 10 minuta mu je max od mjesta nalaska pješice) a i rekao sam mu više puta da mu ovo ne smijem ovako prodati. Ali čudno, lik je bio zagrijan za kupovinu, daleko više nego ja za prodaju, to se maltene svelo na to da on mene ubjeđuje da mu prodam. :-) Zatim me je pitao bih li mu spustio i koliko, na šta mu ja spuštam 20 KM (sa prvobitnih 80 KM na 60 KM). Lik pristaje i kupuje telefon od mene, nakon čega ga ja odbacujem kući, I usput se dogovaramo da obavimo za telefon razmjenu dojmova i naravno rekao sam mu da me nazove ako bude bilo ikakvih drugih problema sa telefonom. On meni kaže ‘’ne znam ja to kako ide, napiši mi u poruci na Piku’’.
Ja isti dan kasnije da mu napišem poruku sa uputama gdje će kliknuti i kako, kad ono tip me blokirao ! :? :-) Šaljem mu sms sa pitanjem zašto me je blokirao, šta ovo treba značiti, zar nismo trebali obaviti razmjenu dojmova? Nikad odgovora ne dobih. Vidim ja da od razmjene dojmova neće biti ništa, pa onda artikal samo svrstah u završene, bez kupca, s tim da sam u opis pod detaljno unio ovo iznad, tj. da sam obavio korekciju cijene za 20 KM i ovaj drugi kvar koji uočih pred samo nalaženje jer radim transparentno i bitno mi je da se zna kakav sam artikal prodao.
Kasnije vidim i šta je na stvari, tip je faktički odmah postavio oglas da prodaje taj isti telefon, sa 30 KM višom cijenom pod ispravan a o kvarovima spomenutim iznad ništa nije napisano. :shock: Nije ga imao kad ni popraviti tako da je isključeno da je telefon popravljen u međuvremenu. Čak dolazi i sa istom memori karticom koju je dobio od mene. Po meni, to je klasična prevara nekog budućeg kupca od strane njega i bio sam u dilemi da li da ga prijavim za tu prevaru ili ne, pošto je kupovao od mene i prije pa je imao kod mene status ponovljenog klijenta (prije je od mene kupio 4 telefona, malčice skuplja od ovog sad, daleko boljem stanju i u vrlo različitim vremenskim periodima koji se mjere i u godinama).
Šta se dalje dešava, nakon 11 dana, tj. danas, on meni piše u 2 artikla u javnim pitanjima da sam ga prevario za ovaj sad telefon , usput spominjući za ona 4 da nisu valjala ?!? :shock: :twisted: Nije mi jasno čemu sve to, što me nije nazvao, rekao sam mu da me zove ako ne bude šta valjalo isto kao što kažem svakome, što mi nije reklamirao, niti mi je odgovorio na sms onda, niti mu šta mogu napisati na Piku. Htio sam ga pitati što mu ovo treba da me nasumično optužuje za prevaru, i na osnovu čega. Da ne govorim o činjenici da taj isti telefon istovremeno prodaje pod ispravan. Koji đon obraz. :twisted:
Također, jedan od artikala na kojem je to pisao je stari poklopac za E71 koji prodajem za smiješne 3 KM, koji je on htio nekad davno kupiti i za isti me je tada 2 puta izradio, 2 puta sam bezveze dolazio, prvi put dođem, njega nema, ne javlja se, zove kasnije kao nije mi se mogao javiti, i ajde na njegovu inicijativu dogovorimo se za sutra, ja sutra, njega opet nema, džaba sam ga čekao. :-? Naravno, na telefon se nije javljao, pravio se lud. I evo, čak sam i preko toga prešao i ispao budala. Ponovo, koji đon obraz. :twisted:
Molim vas lijepo, tip je od mene prije kupio 4 telefona, ni za jedan mi se nije požalio, niti jedan mi nije reklamirao, da bi sada nakon godina i godina počeo govoriti da nisu valjali u ova ista 2 javna pitanjima (što je najgore, kad smo se našli za ovaj Xperia Ray čovjek mi je rekao da je bio zadovoljan sa svim telefonima koje je od mene kupovao)?? Yebo lud zbunjenog. :-) :-) :-) To blago rečeno nema smisla, jer ako sam ja prevarant, zašto je onda od mene kupovao 5 puta telefone u različitim vremenskim intervalima? I onda meni da govori da sam prevarant a ovo sad je garant frustriran jer je planirao nekom uvalit ovaj telefon pod potpuno ispravan i tako zaradit 30 KM, a koji sam mu ja prethodno prodao sa uredno deklariranim kvarovima. Nije mi jasno šta sad da ja radim sa ovakvim ljudima?

Btw nije da nekog želim omalovažiti ali je tip vjerovatno blago retardiran, moguće je i da je neuračunljiv, ko zna kako tip izgleda i priča biće mu jasno i na osnovu čega.

Na Piku je Mostar105, a zove se Tarik, navodno radi u bolnici nekoj.

Moj oglas za Sony: http://v2.pik.ba/artikal/12968725/sony- ... ena-st18i/

Poruka u kojoj je potvrdio da se nađemo 24.6. u 18h (dogovaranje završili preko telefona, našli smo se tad, i transakcija je izvršena)

Image

Evo njegov oglas postavljen odmah isti dan u 20:48 da ga (pre)prodaje kao ispravan bez ikakvog pominjanja kvarova.

Image

Ne dao Bog nikome.
sklj korisnik

#4210 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sklj korisnik »

Vidis mu po oglasima kako ih pise da nije sav svoj,jel ovo neki klinac?Kako je moguce da ste ranije surađivali tacnije prije nekoliko godina ako mu je registracija od skoro?Znaci li to da i mjenja nikove stalno?
Schlauf2

#4211 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

sklj korisnik wrote:Vidis mu po oglasima kako ih pise da nije sav svoj,jel ovo neki klinac?Kako je moguce da ste ranije surađivali tacnije prije nekoliko godina ako mu je registracija od skoro?Znaci li to da i mjenja nikove stalno?
Nije klinac, naprotiv, ima oko 30 godina. Sav svoj nije, kad bi ga samo vidio i cuo sve bi ti bilo jasno. Suradjivali smo jer je sve islo preko telefona. Ja sam mu onda za te prijasnje transakcije govorio da ih upisemo na Piku, kaze nema problema i na kraju ne upisasmo nijednu. Jednom prilikom mi je rekao da ne zna da se registruje. :-) tako da nick uopste nije imao do prije 20 dana.
Skeptic604

#4212 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Ma nemoj se cuditi ima svakakvih korisnika..

Recimo meni se javljaju sa porukom "da broj" "broj telefona"..

Niti da kazu Pozdrav,Cao,Kako si,imam pitanje..ma kakvi.. :lol:

Ja sam cak covjeka iz Hrvatske koji je usput dosao da kupi od mene gramofonske ploce,prvi put odbio zbog sumnje,jer me zvao sa Hrvatskog broja a covjek tvrdi da je u Sarajevu..

Kasnije smo obavili transakciju,i ispostavilo se da je on koristio hrvatski broj u Bosni,a ja sam zakljucio da ako koristi hrvatski broj da se i nalazi u Hrvatskoj...

Bolje je odbiti dobrog kupca,nego obaviti transakciju sa losim kupce,a ovaj dobar kupac ce naci nacin da se opravda i da kupi od tebe artikal,tako je uvijek kod mene na Pik-u bilo..
Bilki

#4213 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bilki »

Schlauf2@ nisi postavio niti jedan dokaz da je lik prevarant a zelis ga ugurati na listu, postavio si samo jednu poruku koja je o dogovoru za satnicu i mjesto i nista vise, pozivas se na to da da lik nije naveo felericnosti mobilnog a i sam priznajes da si posle prodaje mijenjao svoj oglas? kazes godinama sa njim trgujes i da te par puta izradio(naravno bez dokaza) a opet si sa njim trgovao, izvini ali meni izgleda da se pokusavas oprati preko foruma, pokusavas ga diskreditovati zbog javnih pitanja :-)
Schlauf2

#4214 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Bilki wrote:Schlauf2@ nisi postavio niti jedan dokaz da je lik prevarant a zelis ga ugurati na listu, postavio si samo jednu poruku koja je o dogovoru za satnicu i mjesto i nista vise, pozivas se na to da da lik nije naveo felericnosti mobilnog a i sam priznajes da si posle prodaje mijenjao svoj oglas? kazes godinama sa njim trgujes i da te par puta izradio(naravno bez dokaza) a opet si sa njim trgovao, izvini ali meni izgleda da se pokusavas oprati preko foruma, pokusavas ga diskreditovati zbog javnih pitanja :-)
Premišljao sam se sam da li da išta pomenem jer su šanse visoke da će pojedinci mene napasti pošto ovdje skoro svi odmah skaču na prodavače a kupci su sveci i izuzeti. Da redom odgovorim na pitanja. Jedino sto sam mijenjao u oglasu jeste da sam samo dodao jednu stvar vezanu za ekran što neće da se upali nekad i novu cijenu koju sam korigovao na licu mjesta zbog toga, i to je sve, ovo je ostalo je sve već pisalo, što čak i on sam može da potvrdi. Dogovarali smo se preko mobitela sve, tako da ni nemam nekih poruka, par poruka koje smo razmijenili ostalo je na tom telefonu za koji već sam rekao da sam ga koristio taj dan a koji je njemu otišao. Dalje, zašto sam i dalje radio sa njim? Zato što je davno prije svega ovoga kupio u totalu 4 telefona od mene i sve je proteklo OK, čak i kasnije kad se vidimo mi je govorio da je zadovoljan, čime se kvalificirao kao moj stalni kupac. Ove izrade s poklopcem su se dogodile znatno KASNIJE, i uprkos svemu tome, ja sam preko svega toga prešao jer za razliku od ostalih na Piku ja njegujem dobre odnose sa klijentima, meni je bitnije zadržati mušteriju nego prodati jednom i nikad više, pa stalnim mušterijama mogu neke stvari i istolerisati. Detaljnost je moj trademark.
Zato i smetam konkurentima koji bi jedva dočekali da više ne djelujem na Piku. O tome kako radim dovoljno govori i to da moje opise pod detaljno mnogi drugi oglašivači pokušavaju iskopirati, čak i moje slike krasti za svoje oglase, zbog čega sam bio primoran na svaki mobitel koji slikam staviti wallpaper sa svojim nickom, te što radim vjerovatno najdetaljnije video demonstracije svojih artikala po zahtjevu kupaca.

Evo da ja tebe sad pitam neke stvari, ako sam ja prevarant, zašto je on trgovao sa mnom čak 5 puta u različitim periodima? Bi li ti ponovo trgovao sa nekim ko te već prevario, i to više puta? Da sam prevarant i htio da nekog diskreditujem, bih li uopšte ikako morao pominjati ovo za izmjenu oglasa? Ako hoćeš, pitaću ove sa Pika da li mi mogu poslati evidenciju (ako je vode) svih mojih aktivnosti/promjena vezanih za moj oglas da se fino vidi sve šta je editovano.
Da sam prevarant, zašto svoj nick na Piku nisam zamaskirao nigdje i umjesto direktnog linka na sam oglas samo stavio screenshot mog oglasa sa mojim prekriženim nickom i drugim podacima?
Ovako sam namjerno sve ostavio otkriveno jer radim transparentno i da se može lako doći do mojih podataka, pa čak i do toga da mi je nick isti kao i ovdje na Klixu.
I najbesmislenije, ako je on imalo fer, zašto bi on postavio oglas da prodaje artikal pod ispravan a ovamo me istovremeno za isti optužuje da ne valja??? Bi li ti prodavao artikal pod ispravan a za koji misliš da nije ispravan?

Kako bi se ti osjećao da tebe neko počne iz čista mira prozivati da si prevarant i lopov nakon Boga pitaj koliko vremena od transakcije za koju ti je isti prije kad se nađete govorio da je zadovoljan a ti niti imaš nekih poruka sa Pika jer na istom tip nije ni postojao? Ti izgleda mene pokušavaš ugurati u listu.

Najgore po mene je što se sve završavalo preko telefona, pa nemam sad ništa ni postaviti a tip praktično nije ni postojao na Piku do prije 20 dana unazad, tako da je na Piku sve što od njega imam ova poruka. Ništa nisam kopirao od poruka jer nisam ni najmanje očekivao da mi se nešto ovako može dogoditi ali izgleda da se svaka škola plaća.

Što se mene tiče, on se ne mora ni naći na listi, pa ću tako zamoliti da se on uopšte ni ne uvrštava na listu ili da se izuzme iz iste ako je već ubačen.
Ko hoće da mi vjeruje, neka vjeruje, ko neće, ne mora, šta da mu radim.

Razlog zašto sam spomenuo sve ovo ovdje je jer mi je dosta nečijeg bezobrazluka (za koji ni sad ne znam je li namjeran ili nenamjeran) koji sam tolerisao isključivo zbog prijašnjih transakcija što mi je bilo važno da zadržim mušteriju.
Schlauf2

#4215 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Skeptic604 wrote:Ma nemoj se cuditi ima svakakvih korisnika..

Recimo meni se javljaju sa porukom "da broj" "broj telefona"..

Niti da kazu Pozdrav,Cao,Kako si,imam pitanje..ma kakvi.. :lol:

Ja sam cak covjeka iz Hrvatske koji je usput dosao da kupi od mene gramofonske ploce,prvi put odbio zbog sumnje,jer me zvao sa Hrvatskog broja a covjek tvrdi da je u Sarajevu..

Kasnije smo obavili transakciju,i ispostavilo se da je on koristio hrvatski broj u Bosni,a ja sam zakljucio da ako koristi hrvatski broj da se i nalazi u Hrvatskoj...

Bolje je odbiti dobrog kupca,nego obaviti transakciju sa losim kupce,a ovaj dobar kupac ce naci nacin da se opravda i da kupi od tebe artikal,tako je uvijek kod mene na Pik-u bilo..
Prije svega, hvala puno na podršci, očekivao sam da će me mnogi ovdje odmah uzeti na nož. Ima svakakvih, i ja sam svašta istrpio ali je ovaj prešao sve moje granice strpljenja i što je najjače, još nisam siguran 100% da li je sve ovo namjerno ili ne jer mi se čini da čovjek ima blagu retardaciju pa da ovo sve nisu možda neki njegovi prenosi. krizni periodi ili nešto takvo.
sklj korisnik

#4216 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by sklj korisnik »

Logicno da ima sta protiv tebe sigurno se nebi stalno nalazio i uzimao od tebe a ovo sto sad radi je neki prenos boga pitaj kakav.Za tako male pare je dobio takav telefon sa manom koja se moze mozda rijesit ubacivanjem androida 4.0.4 jer taj nije cemu sto je bio u njemu.Sve u svemu cist si po meni 100%
stup metropola

#4217 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by stup metropola »

I jestel se na kraju uzeli
Bilki

#4218 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bilki »

@slauf opet da kazem, pokusajes opsirnom pricom da covjeka ocrnis jer prodaje isti taj mobitel kojem nije stavio felericnost mobitela, kojem ti takodje nisi imao u opisu oglasa(dodao si naknadno i kazes da si to usmeno rekao kupcu), od kuda znas da i on nece isto tako drugom kupcu usmeno reci, ili da nije otklonio taj kvar, isto tako i pitanja koja spominjes si izbrisao sa artikla, mislim da sumiramo na kraju, nemas niti jednog dokaza da je prevarant a pises kilometarske postove, trazis od mene odgovore da ti dam na osnovu tvoga pisanja, mislim smijesno brate. izvini nista licno protiv tebe nemam, mozda i je lik ofajla teska ali ne vidim dokaza da je nekoga izradio. pozz
Schlauf2

#4219 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Bilki wrote:@slauf opet da kazem, pokusajes opsirnom pricom da covjeka ocrnis jer prodaje isti taj mobitel kojem nije stavio felericnost mobitela, kojem ti takodje nisi imao u opisu oglasa(dodao si naknadno i kazes da si to usmeno rekao kupcu), od kuda znas da i on nece isto tako drugom kupcu usmeno reci, ili da nije otklonio taj kvar, isto tako i pitanja koja spominjes si izbrisao sa artikla, mislim da sumiramo na kraju, nemas niti jednog dokaza da je prevarant a pises kilometarske postove, trazis od mene odgovore da ti dam na osnovu tvoga pisanja, mislim smijesno brate. izvini nista licno protiv tebe nemam, mozda i je lik ofajla teska ali ne vidim dokaza da je nekoga izradio. pozz
Prvo, to ''smiješno brate'' ostavi za nekog drugog. Ne moras vjerovati, niko te ne tjera, uostalom ovdje su mnoge prevare napisane bez nepobitnih dokaza zbog faktora vremena ili što se sve obavljalo preko telefona. Ja sam te pitao ono što ti već znaš, ja sam te pitao ono što je već poznato, da sada tip prodaje telefon pod ispravan a nije ispravan.
Da sam ja nekoga htio ocrnit, komotno sam mogao spomenut samo ovo za poklopac što sam 2x čekao džaba, a ovo sve za oglas ne bih trebao ni pominjati. Pišem kilometarske postove jer sam se osjećao obaveznim barem upozoriti. Uredu što ne misliš da je on nekog izradio ali nemoj da mi prišivaš etiketu krivca. Također, već sam zamolio da se dotični ne nađe na listi.
Već sam rekao, mogu tražiti od Pika evidenciju (ako je vode) SVIH promjena na artiklu da se fino vidi šta je editovano i kada a ti opet po istom. Koji je tebi dokaz da sam ja išta prešutio? i ti si u istoj poziciji kao i ja s dokazima.
Pitanja sam izbrisao i prije nego što sam ovdje pisao jer me je izivcirao činjenicom da se on meni usuđuje pisati šta hoće a ja sam ga htio pitati u PP u čemu je stvar da bih vidio da sam i dalje blokiran. Također, i na Piku su kao i ovdje ljudi agresivniji prema prodavcima pa bi mi automatski prišivali etiketu prevaranta ovako kako je i ti sada pokušavaš prišiti bez da znaju o čemu se radi.
Pozdrav i tebi
everlast

#4220 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by everlast »

ne kupujte one starke od 40km, imate na pijaci iste po 10-15km.
Lopov-eliminator

#4221 Re: Prevaranti na PIK-u

Dosta đeco. Na listu ovaj neće biti uvršten jer je previše nepoznanica a i autor posta je apelirao da ovaj ne bude na listi.

Di end
Bilki

#4222 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bilki »

@ slauf smijesan si da opet to potvrdjujem, tvoji kilometarski postovi mi nista ne govore, vidim nabiste covjeku etiketu za umobolnice ovdje na forumu, ja nikome nista ne pokusajem prisiti niti to radim, samo trazim od tebe ako vec nekoga stavljas na los glas da postavis i dokaze za to, forum prati jako veliki broj ljudi i nebi trebalo da se dozvoli da se iti jedan korisnik stavlja u negativan kontekst bez dokaza, jednostavno ne mogu bas sve trgovine ispasti kao po loju, i toga trebaju biti svi svjesni, da sam moderator foruma sve bi postove izbrisao u kojima se netko spominje a da nema dokaz neki protiv njega, na samo tvoju rijec a da njega nisam cuo izvini ali ne mogu da ti vjerujem
Schlauf2

#4223 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Ja potvdjujem da te omalovazavajuce kvalifikacije poput "smijesan si" ostavis za nekog drugog. Takodjer potvrdjujem da niko nije obavezan da vjeruje, pa ni ti, koji ti dio nije jasan? I moram te podsjetiti da tvoja rijec nije sveto slovo, vecina postova ovdje nema ni vise ni manje dokaza od mene i nisi tako pricao ni za jedan a tebi je maltene dokazano da sam ja kriv. :-) Pitao sam te: koji je dokaz da sam ja ista presutio?
Ako trazis neku svoju zrtvu, zaobidji me u sirokom luku.

Sve sto si napisao za dokazivanje vrijedi i za tebe kao i za sve, tako da prestani biti negativno nastrojen prema meni.
Bilki

#4224 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bilki »

pokusavas sada na mene da prebacis lopticu, valjda se vodis onom napad je najbolja odbrana, sam si rekao da si mijenjao post nakon prodaje, ja ti to nisam prisio niti sam rekao da si kriv, nemam ja sta tebi dokazivati jer te nisam ni stavio na mjesto prevaranta i nemam razloga, zato se poklopi i cuti ili daj dokaze da te lik prevario
Schlauf2

#4225 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Schlauf2 »

Bilki wrote:pokusavas sada na mene da prebacis lopticu, valjda se vodis onom napad je najbolja odbrana, sam si rekao da si mijenjao post nakon prodaje, ja ti to nisam prisio niti sam rekao da si kriv, nemam ja sta tebi dokazivati jer te nisam ni stavio na mjesto prevaranta i nemam razloga, zato se poklopi i cuti ili daj dokaze da te lik prevario
Ja sam rekao po tom pitanju sto sam imao, i po pitanju dokaza ali tebe to ni najmanje ne zanima, a sa tobom se ne namjeravam ubjedjivati jer je ocito da si se opredijelio za stranu i zelis da bude onako kako si zacrtao.To da se "poklopim i cutim" pricaj u kuci svojoj, na tom nivou sa mnom neces komunicirat, trazi drugu zrtvu. I ti znas da skoro nijedna prevara nije nepobitno dokazana ovdje, sve se svodi na vjerovanje, pa se tad nisi javljao a sad ti smeta. Ajde zdravo.
Post Reply