Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
It_is_a_Leclerc

#4201 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

I da... Danas se Papanikolau polomio na onom "parketu" (čitaj - malo kvalitetniji laminat). Igrači se masovno ruše po parketu, lome se i ozljeđuju, a organizator se pravi da taj problem ne postoji. Ili su kriva djeca koja ne čiste dovoljno dobro ili je kriv organizator što ne iznalazi način da se količina vlage smanji na prihvatljivu i na, po igrače, bezbjednu količinu...
neno#4

#4202 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

DaBogda Slovenci sve izgubili, a Turci se ne kvalifikovali na iduce prvenstvo.
kakavdanakneiskustvu

#4203 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

neno#4 wrote:DaBogda Slovenci sve izgubili, a Turci se ne kvalifikovali na iduce prvenstvo.

što dragi neno?
horion_bosona

#4204 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by horion_bosona »

kako je sinoć dobro odigrao odbranu Joksimović nad Spanoulisom, dok je utakmica bila otvorena tj. dok su Slovenci stvarali kapitalnu prednost u prvom poluvremenu... i neku veče je jednako dobro igrao odbranu nad Belinellijem, ono minuta što je bio na parketu... tog igrača znam tek kao solidnog trojkaša iz Hemoframa od prije nekoliko godina

Slovenci će sigurno uzeti medalju... danas na prvenstvu do 9 nema ništa interesantno
kakavdanakneiskustvu

#4205 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

srbija bez markoviće večeras protov francuske
dječak sa šibicama

#4206 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

Situacija u grupi F je jasna, ako Hrvatska dobije Grke prva je u grupi a Grcka ispada, ako Grcka i pobijedi, mora cekati da Talijani pobijede Spance, u tom slucaju Grcka ide dalje a Spanija ispada (Italija bi imala 3/2, Spanija i Grcka 2/3 i dalje idu Grci zbog pobjede u medjusobnom). Ako Spanija pobijedi, Grcima ni pobjeda protiv Hrvata nista ne znaci.

Uglavnom, jedan od favorita ispada prije cetvrtfinala. Grke je onaj poraz od Italije sjebo, takodje i sinoc sa Slovencima, Dragic ko na autoputu. Da nema Kill Billa, davno bi otpali.
radostan dan

#4207 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:srbija bez markoviće večeras protov francuske
neće ni krstić igrati.

18:56 - - "Orlovi" u problemu: Krstić propustio trening, Marković ne igra protiv Francuske!

ovo je računica ivkovića -

On je podsetio da je cilj Srbije na EP osvajanje jednog od prvih šest mesta koja vode na Svetsko prvenstvo u Španiji sledeće godine, pa otuda i računica za seriju posle duela sa Francuskom: čak i da izgubimo u četvrtfinalu (prvi meč u seriji od tri nokaut utakmice) sledilo bi razigravanje od 5. do 8. mesta. Tu će se odigrati još dva meča, a na šampionat planete vodi (sigurno) pobeda u prvom od njih, a najverovatnije i u drugom, ukoliko Španci budu među šest najboljih na Eurobasketu. Oni će se na Mundobasket plasirati kao domaćini, pa će i sedma selekcija sa EP2013 zaigrati tamo, pod uslovom da "furija" bude među šest najboljih u Sloveniji.
neno#4

#4208 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by neno#4 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
neno#4 wrote:DaBogda Slovenci sve izgubili, a Turci se ne kvalifikovali na iduce prvenstvo.

što dragi neno?
Zato sto su nam jedni stalno krali i otimali od nas, a drugi su nam veliki prijatelji pa bi nam sve oteli sto imamo. Ali, na njihovu veliku zalost nece vise. Ovo je zadnja generacija Slovenije koja igra na ovom nivou. Poslali smo ih u B diviziju u juniorima, a u kadetima su ostali u B diviziji. To su i zasluzili. A kao sto jedan moj prijatelj kaze, Turci ce ubiti Bosu doner nozem. Neka ce, kad otimas i krades, sad cete da gubite sve redom. Ima Boga.
jasko_ba

#4209 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by jasko_ba »

KatastrofA posjeta, trenutno latvija - belgija ako ima 200 ljudi vrh :-)
kandelabar

#4210 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kandelabar »

,a igraju ko na treningu ispucavaju trojke..Da smo ufatili loptu nakon onog promasenog bacanja mislim Kleize jbg ne mogu da skontam kako smo mi brzo ispali iz ritma protiv Latvije..
PriNc_ba

#4211 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by PriNc_ba »

e nek' ispadose gamad ! ! ! :bih: :bih: :bih:
pOZz

#4212 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

Ukrajina u četvrtfinalu... ej živote.
smijesni_ste

#4213 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by smijesni_ste »

Ista ona Ukrajina koja je izgubila 34 razlike od Latvije neki dan... :lol: :lol:

Ja prvenstva i govana... :roll:
stalaktit

#4214 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Sve je to rezultat proširenja natjecanja. Normalno da će biti manje kvalitetno natjecanje kad je 8 ekipa više, i kvalitetnije ekipe moraju igrati više utakmica, više je iznenađenja, netko će se progurati, zvijezde odustaju.

Ali mislim da se BiH gledatelji moraju najmanje žaliti na ovaj format natjecanja, da nije proširenja, BiH ne bi ni bila na Eurobasketu :)

Eh sad, kvalitetan Eurobasket ili prilika da bodriš svoj tim, meni je ovo drugo sasvim ok.
hrastov žižak

#4215 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

jesi naporan, BiH se plasirala kao prva u grupi.
Bodkin

#4216 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

stalaktit wrote:Sve je to rezultat proširenja natjecanja. Normalno da će biti manje kvalitetno natjecanje kad je 8 ekipa više, i kvalitetnije ekipe moraju igrati više utakmica, više je iznenađenja, netko će se progurati, zvijezde odustaju.

Ali mislim da se BiH gledatelji moraju najmanje žaliti na ovaj format natjecanja, da nije proširenja, BiH ne bi ni bila na Eurobasketu :)

Eh sad, kvalitetan Eurobasket ili prilika da bodriš svoj tim, meni je ovo drugo sasvim ok.
bih prva u grupi bila :-)
saphir_

#4217 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

stalaktit wrote:Sve je to rezultat proširenja natjecanja. Normalno da će biti manje kvalitetno natjecanje kad je 8 ekipa više, i kvalitetnije ekipe moraju igrati više utakmica, više je iznenađenja, netko će se progurati, zvijezde odustaju.

ma ja ono BiH, sta cemo mi, dosao covjek bez ikakvog provjeravanja da nam sukne..
Jel ti stid ovdje doci i omalovazavati sve sto je bosansko ? Jebem te zivote kad me nekakvi stalaktiti pljuju i sprdaju se sa nama
Havatar

#4218 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

saphir_ wrote:

ma ja ono BiH, sta cemo mi, dosao covjek bez ikakvog provjeravanja da nam sukne..
Jel ti stid ovdje doci i omalovazavati sve sto je bosansko ? Jebem te zivote kad me nekakvi stalaktiti pljuju i sprdaju se sa nama
Pusti ga vidis da navija za trecerazredne reprezentacije.
Artest

#4219 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

stalaktit wrote:S.

.
Bosanac je malo polupao loncice. :D
stalaktit

#4220 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Ne omalovažavam. Drago mi je za uspjeh BiH jer je to moja država koliko i tvoja, i ne znam na temelju čega imate pravo takve stvari izjavljivati. Euforijama ne podliježem. Prolistaj teme o kvalifikacijama i vidjet ćeš da su objektivniji navijači BiH zaključili isto, reprezentacija nije bila u 16 najboljih, proširenje formata je donijelo beneficiju sudjelovanja na Euru.

I navijam i za Hrvatsku da, tu radim.
Artest

#4221 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Artest »

Pomjesao si dva ciklusa, Bosanac. 2011. ne bi vidjeli prvenstva, i tada ne bi dosli u priliku da rutinski mlatnemo Hrvatsku.
Ali avaj, prosirise zbog talijana.
saphir_

#4222 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

a frajera :-) :shock:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIBA_EuroB ... on#Group_D

Image

Kako nije medju 16 :lol: :lol: :lol: Da je ostalo prvenstvo sa 16 reprezentacija, BiH bi nastupila. Provjeri covjece, prije nego izvalis
spacek

#4223 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

stalaktit wrote:Ne omalovažavam. Drago mi je za uspjeh BiH jer je to moja država koliko i tvoja, i ne znam na temelju čega imate pravo takve stvari izjavljivati. Euforijama ne podliježem. Prolistaj teme o kvalifikacijama i vidjet ćeš da su objektivniji navijači BiH zaključili isto, reprezentacija nije bila u 16 najboljih, proširenje formata je donijelo beneficiju sudjelovanja na Euru.

Tom logikom tek Srbija ne bi vidjela EP...jer su bili 3 u kvalifikacionoj grupi...
Prosirenje formata takmicenja je donijelo jednu novu dimenziju gdje se apsolutno popularizirala kosarka i mali su konacno dobili svoju sansu...pa ti tako jedna Rusija, Turska i Izrael redovni ucesnici EP do 16 repki idu kuci poslije prvog kruga, a i Litvaniju je dijelio jedan sut vise-manje!
insomnia99

#4224 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

da je ostalo prvenstvo sa 16 reprezentacija mislim da bi kvalfikacije bile drugačije i nešto teže....bosna bi vjerojatno imala kvalitet za ode na to prvenstvo,ali naravno ,bilo bi još teže proći u drugi krug

spacek wrote:

Tom logikom tek Srbija ne bi vidjela EP...jer su bili 3 u kvalifikacionoj grupi...
Prosirenje formata takmicenja je donijelo jednu novu dimenziju gdje se apsolutno popularizirala kosarka i mali su konacno dobili svoju sansu...pa ti tako jedna Rusija, Turska i Izrael redovni ucesnici EP do 16 repki idu kuci poslije prvog kruga, a i Litvaniju je dijelio jedan sut vise-manje!
ima nešto u tome.....ali ne treba zaboravit da ovim većim reprezenatcijama fali dosta igrača, pa ove slabije imaju šansu...
Last edited by insomnia99 on 15/09/2013 18:16, edited 1 time in total.
stalaktit

#4225 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Nije među 16. I sada je BiH rangirana kao 22. u Europi i 50. u svijetu.

Da nije proširen format natjecanja, kvalifikacijske skupine bi bile drukčije i ne bi mogao računati na onakvu skupinu.

Ali dobro, opet, mišljenje. Vidjet ćemo i rank nakon Eura :)
Locked