LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post Reply
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#4201 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

iamia wrote:komsic ima realnu sansu da uzme najmanje 50% biraca od sdp,, koja je u ovom momentu klinicki mrtva stranka.
na sljedecim izborima nece oni proci ni izborni prag.
a kamsic moze lagano pokupiti najmanje polovinu njihovih glasaca.
covjek ima karizmu, ideal, i vec poznato ime. brend.
samo se ti nadaj. Kad uz ovo sto si nabrojao bude imo i pare i organizacionu infrastrukturu onda cu ti povjerovat. Bez toga, mrka kapa.
wolf07

#4202 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by wolf07 »

FOČANSKI PROPISI wrote:Šta ono biješe izdaja u Srebrenici?
Koaliranje sa SNSD-om i SDS-om?
Sad kad je SDA sa njima u vlasti,nema izdaje?
Ovo se moze progutati jer ce sad u opcinskom vijecu koaliciju na vlasti ciniti jednak broj poslanika Srba i Bosnjaka. Da se bilo ko od Bosnjaka usudio da sam trazi koaliciju sa srpskim partijama naravno da bi bio izdajnik - ko god da je u pitanju! Vidis kako to moze jednostavno kad se hoce. Da je bilo pameti u vlasti na drzavnom nivou bi bio i sad i SDA i SDP pa ih ne bi Dodik ovako handrio kako to sad radi. Savez SDP - SBB nakon onog sto su Lagumdzija i Radoncic rekli jedan o drugome tjera na povracanje jer svi znamo da ce jedan drugog zavalit prvom prilikom, na sveopstu radost SDS i SNSD!
Gradski

#4203 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Gradski »

Koje su vjere i nacija ovi iz SDP-a, SDA i SBB jesu li to Veliki Bošnjaci muslimani ?
Paranoid

#4204 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Paranoid »

Gradski wrote:Koje su vjere i nacija ovi iz SDP-a, SDA i SBB jesu li to Veliki Bošnjaci muslimani ?
Image
Kolt12

#4205 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Kolt12 »

iamia wrote:komsic ima realnu sansu da uzme najmanje 50% biraca od sdp,, koja je u ovom momentu klinicki mrtva stranka.
na sljedecim izborima nece oni proci ni izborni prag.
a kamsic moze lagano pokupiti najmanje polovinu njihovih glasaca.
covjek ima karizmu, ideal, i vec poznato ime. brend.
Komsic je bio politicka drolja njegovog politickog makroa, Zlatka Lagumdzije. Kad je Zlaja nasao drugu i mladju politicku drolju u vidu Damira Hadzica, Komsic kao politicka prostituka je ostao u mraku i sam na ulici.

Dajete tom tipu prevelik znacaj. Nista on nije bio bolji od Hadzica. I on kao i Hadzic, kad je najgore ide skijati i njemu kao i Hadzicu su partijski i licni interesi daleko ispred bosanskih, sto je dokazao nebrojeno puta, izmedju ostalog kad je navlacio smijenu Hareta kao bosnjackog clana predsjednistva kod Amera.

Osim toga, njemu je "bosanstvo" zanimanje koje vrlo dobro naplati. Vozao bih se qratz pod policijskom pratnjom u Mercedes kabrioletu Selvera Oruca da nije dobro unovcio to "bosanstvo". Nista on nije drugciji od drugih. Supljim nadama o njemu, samo ce te se opet razocarati.
wolf07

#4206 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by wolf07 »

ktlzi wrote:željko komšić je sebe kao političara najbolje sam opisao

http://www.youtube.com/watch?v=xaNqZyYzLFs
Pribojavam se i ja da ce to biti "tresla se gora - rodio se mis"! Iako mi je van svake sumnje to simpatican politicar bojim se da previse nada polazemo u tog covjeka. Nema on nikakve infrastrukture oko sebe, nema dovoljno novca, a ako hocete mak na konac nema ni dovoljno politicke mudrosti da bi bio ono sto mi svi manje-vise zelimo da on bude. Jebes politicara za kojeg tacno znas kako ce reagovati ako pritisnes neko dugme X! On jeste na taj nacin pokupio simpatije prvenstvaeno Bosnjaka jer je s onim "po prstima i ponosu" kao otpilio Kostunicu ali nije to politicka mudrost, to je reakcija prosjecnog Bosanca kakva u politici nije bas dobrodosla, to je za mahalu, kafanu, sijelo..., ali ne za politiku. U politici se te stvari rade drugacije, zovnes Kostunicu u BiH, provodas ga okolo uz osmijeh a onda mu to sapnes na uho i jos mu se sjetis matere usput, tek da zna. A na TV se govore druge stvari, mada, moram priznat, i meni je bilo drago da cujem da neko ima i komsijama da odvali pljasku po sred face. :bih:
palermo

#4207 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by palermo »

wolf07 wrote:
ktlzi wrote:željko komšić je sebe kao političara najbolje sam opisao

http://www.youtube.com/watch?v=xaNqZyYzLFs
Pribojavam se i ja da ce to biti "tresla se gora - rodio se mis"! Iako mi je van svake sumnje to simpatican politicar bojim se da previse nada polazemo u tog covjeka. Nema on nikakve infrastrukture oko sebe, nema dovoljno novca, a ako hocete mak na konac nema ni dovoljno politicke mudrosti da bi bio ono sto mi svi manje-vise zelimo da on bude. Jebes politicara za kojeg tacno znas kako ce reagovati ako pritisnes neko dugme X! On jeste na taj nacin pokupio simpatije prvenstvaeno Bosnjaka jer je s onim "po prstima i ponosu" kao otpilio Kostunicu ali nije to politicka mudrost, to je reakcija prosjecnog Bosanca kakva u politici nije bas dobrodosla, to je za mahalu, kafanu, sijelo..., ali ne za politiku. U politici se te stvari rade drugacije, zovnes Kostunicu u BiH, provodas ga okolo uz osmijeh a onda mu to sapnes na uho i jos mu se sjetis matere usput, tek da zna. A na TV se govore druge stvari, mada, moram priznat, i meni je bilo drago da cujem da neko ima i komsijama da odvali pljasku po sred face. :bih:
Nemoj zajebavati, pa evo dvadeset godina imamo one što šapću na uho, pa ja ne vidjeh da su nešto napravili.
Nemam pojma hoće li biti od Komšića nešto, ali podmetati mu nedostatak političke mudrosti i ponovno prizivati one što šapću na uho je prilično degutantno.
wolf07

#4208 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by wolf07 »

Ama rekoh da je i meni godilo da cujem kako ce opalit po nosu i po prstima ali kad si cuo takav vokabular od Obame a ako iko moze on bi tako magao govoriti svaki dan!
hercegovac_pravi

#4209 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by hercegovac_pravi »

wolf07 wrote:
Ovo se moze progutati jer ce sad u opcinskom vijecu koaliciju na vlasti ciniti jednak broj poslanika Srba i Bosnjaka. Da se bilo ko od Bosnjaka usudio da sam trazi koaliciju sa srpskim partijama naravno da bi bio izdajnik - ko god da je u pitanju! Vidis kako to moze jednostavno kad se hoce. Da je bilo pameti u vlasti na drzavnom nivou bi bio i sad i SDA i SDP pa ih ne bi Dodik ovako handrio kako to sad radi. Savez SDP - SBB nakon onog sto su Lagumdzija i Radoncic rekli jedan o drugome tjera na povracanje jer svi znamo da ce jedan drugog zavalit prvom prilikom, na sveopstu radost SDS i SNSD!
:lol: :lol: :lol:
wolf07

#4210 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by wolf07 »

hercegovac_pravi wrote:
wolf07 wrote:
:lol: :lol: :lol:
To ti imas neki komentar?
vee-jay

#4211 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by vee-jay »

hoce li ova tema pod kljuc, sad kad smo saznali da je i SDA prodala drzavu za veceru? sta god to znacilo...
etovidis

#4212 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by etovidis »

vee-jay wrote:hoce li ova tema pod kljuc, sad kad smo saznali da je i SDA prodala drzavu za veceru? sta god to znacilo...
Kako je Lagumdžija nedavno prodao, tj. predao državu Dodiku, to nadam se više niko nikada neće, barem ne tako podlo.
Granichar

#4213 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Granichar »

vee-jay wrote:hoce li ova tema pod kljuc, sad kad smo saznali da je i SDA prodala drzavu za veceru? sta god to znacilo...
Relativiziras!
FOČANSKI PROPISI

#4214 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by FOČANSKI PROPISI »

Nije to isto.Ono je bila izdaja,a ovo je lukavstvo.
seln

#4215 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by seln »

etovidis wrote:
Kako je Lagumdžija nedavno prodao, tj. predao državu Dodiku, to nadam se više niko nikada neće, barem ne tako podlo.
Znam ja neke koji su naslojedili jedinstvenu republiku, pa je pretvorili u ovu nakaznu tvorevinu.
A koalirali ( i kopulirali) i sa SDS i SNSD i PDP i HDZ 1 i 2....
independer

#4216 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Sve je to isto sranje. Prvo SDA krala i a sad SDP. Prvo SDA izdala, sad to radi SDP. Sjasi Kurta da uzjase Murta. A forumasi se svadjaju u stilu, tvoje *ovno smrdi vise nego moje. A obojica smrde.
nicaze_072

#4217 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by nicaze_072 »

independer wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Sve je to isto sranje. Prvo SDA krala i a sad SDP. Prvo SDA izdala, sad to radi SDP. Sjasi Kurta da uzjase Murta. A forumasi se svadjaju u stilu, tvoje *ovno smrdi vise nego moje. A obojica smrde.
Jest samo sto moj prdez meni nekad i mirise! :D
vrbas1979

#4218 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by vrbas1979 »

JA vjerujem, JA ne vjerujem, JA vjerujem, JA mislim, JA i SDP, JA mislim, JA ne znam, JA sam optimista, JA sam uvjeren u to, JA znam, Ja vjerujem....

http://www.youtube.com/watch?v=lrwdNmKQoMI

Nadaaam se i ja vjeeerujem da mi nakon ovoga posta neće ujuuutro zakucati policiiiiiiija na vrata koju će poslat miniiiistar za nesigurnooost.
iamia

#4219 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by iamia »

independer wrote: Sve je to isto sranje. Prvo SDA krala i a sad SDP. Prvo SDA izdala, sad to radi SDP. Sjasi Kurta da uzjase Murta. A forumasi se svadjaju u stilu, tvoje *ovno smrdi vise nego moje. A obojica smrde.
apsolutno nije tacno.
ovo sto je SDP uradila je mnogo gore nego SDA u 17 godina surovanja sa velikosrbima.
ako se ostvari lagumdzijin dogovor sa separatistima, to ce toliko oslabiti drzavu a istovremeno ojacati njezine neprijatelje, da bi bilo samo pitanje vremena kad ce napraviti finalni korak.. a to je totalna nezavisnost.

meni se SDA zgadila svih ovih godina., nikad ne bih glasao za njih.
ali ovo sto je lagumdzija uradio je necuveno. to je iznad sveg izdajnickog sto su debeloguze iz SDA radile.
vee-jay

#4220 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by vee-jay »

iamia wrote:
independer wrote: Sve je to isto sranje. Prvo SDA krala i a sad SDP. Prvo SDA izdala, sad to radi SDP. Sjasi Kurta da uzjase Murta. A forumasi se svadjaju u stilu, tvoje *ovno smrdi vise nego moje. A obojica smrde.
apsolutno nije tacno.
ovo sto je SDP uradila je mnogo gore nego SDA u 17 godina surovanja sa velikosrbima.
ako se ostvari lagumdzijin dogovor sa separatistima, to ce toliko oslabiti drzavu a istovremeno ojacati njezine neprijatelje, da bi bilo samo pitanje vremena kad ce napraviti finalni korak.. a to je totalna nezavisnost.

ali ovo sto je lagumdzija uradio je necuveno. to je iznad sveg izdajnickog sto su debeloguze iz SDA radile.
koji dogovor?
independer

#4221 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

iamia wrote:
apsolutno nije tacno.

Tacno je.

SDA je izvrsila necuveni cin izdaje od 91 do momenta kada je izgubila vlast 2010 godine. Sjetimo se da je Alija potpisao Lisabonski dogovor bez da je za to imao mandat Skupstine. Prihvatio je Karadzica i Bobana kao ravnopravne partnere za podjelu zemlje iako su oni pravno i politicki bili pobunjenici. Podrivao borbenu gotovost Armije RBiH netransparentno troseci novac namjenjen odbrani zemlje i smjenom najsposobnijih zapovjednika iste zbog njihove nacionalnosti ili politickog neslaganja. I ko slag na tortu Dejtonski sporaxzum gdje se drzava dovela na nivo mjesne zajednice. Ako ovo nije izdaja ja ne znam onda sta je izdaja. Sve institucije koje sad drzava BiH ima izgradili su stranci a SdA je to opstruirala. Sad su stranci odustali od Bosne i SDP ponovo razgradjuje drzavu. Znaci ista *ovna. Samo su ovi crveni a oni zeleni..
Revoltage

#4222 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Revoltage »

Ovi zelembaći blage veze nemaju sta pričaju. Kad ih pitaš kako šta, onda se ne javljaju. Bitno je da su rekli nešto protiv "komunjara", a ustvari sa ovim postovima rade protiv sebe samih. :-)
independer

#4223 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Revoltage wrote:Ovi zelembaći blage veze nemaju sta pričaju. Kad ih pitaš kako šta, onda se ne javljaju. Bitno je da su rekli nešto protiv "komunjara", a ustvari sa ovim postovima rade protiv sebe samih. :-)
Na koga ti ovde konkretno mislis? Mene?
Revoltage

#4224 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by Revoltage »

independer wrote:
Revoltage wrote:Ovi zelembaći blage veze nemaju sta pričaju. Kad ih pitaš kako šta, onda se ne javljaju. Bitno je da su rekli nešto protiv "komunjara", a ustvari sa ovim postovima rade protiv sebe samih. :-)
Jok bolan. Na ovog/ovu iamia. Čist glupi odg. bwz ikakvog argumenta.
independer

#4225 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru

Post by independer »

Revoltage wrote:
independer wrote:
Jok bolan. Na ovog/ovu iamia. Čist glupi odg. bwz ikakvog argumenta.
Aha. OK.
Post Reply