Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41976 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
što je ovo dani mozzarelle? imam je i ja, nakupovah hrpu u lidlu nedavno..ali moja će sutra završit tamo gdje joj je i mjesto..u lazanjama sa špinatom
- dale cooper
- Posts: 28570
- Joined: 03/04/2007 09:55
- Location: Twin Peaks/Red Room
#41977 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Eto sad ja ispadoh alkoholičar.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#41978 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
...a i ne bi to onda više bila dijeta jel
Dobro, ti si hard core
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#41979 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kae se uživalac vina
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#41980 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I stand corrected.Tomahawk11 wrote: ↑08/07/2020 12:41Kae se uživalac vina
but... tomejto tomato
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#41981 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nisam ti ja za te lajt varijante.
ja sam svecano odlucila pravim lazanje danas.
ali one prave, ne te neke hipsterske wannabe lazanje podvale
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#41982 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- dale cooper
- Posts: 28570
- Joined: 03/04/2007 09:55
- Location: Twin Peaks/Red Room
#41983 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
hadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:49
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41984 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
alo nisam ja hipsterhadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:45nisam ti ja za te lajt varijante.
ja sam svecano odlucila pravim lazanje danas.
ali one prave, ne te neke hipsterske wannabe lazanje podvale
iznenadila bi se koliko fantastične budu, s time ja maksimalno pojednostavila stvari, bešamel napraviš u njega špinat, sol i mozzarella, namastiti i pobrašniti lim, slagati redom bez kuhanja kora, na kraju parmenzan i prekrit folijom lim i tako peci prvih 20 min da kompenzira onu jebadu oko namakanja kora budu tako dobre...
- wewa
- Posts: 14767
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#41985 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
talijanska polagana zeljanicazlo zlo wrote: ↑08/07/2020 12:53 alo nisam ja hipster
iznenadila bi se koliko fantastične budu, s time ja maksimalno pojednostavila stvari, bešamel napraviš u njega špinat, sol i mozzarella, namastiti i pobrašniti lim, slagati redom bez kuhanja kora, na kraju parmenzan i prekrit folijom lim i tako peci prvih 20 min da kompenzira onu jebadu oko namakanja kora budu tako dobre...
nema da ne valja
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#41986 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
haj' uslikaj ti svoje, ja cu svoje, pa nek forumski puk odlucizlo zlo wrote: ↑08/07/2020 12:53alo nisam ja hipsterhadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:45nisam ti ja za te lajt varijante.
ja sam svecano odlucila pravim lazanje danas.
ali one prave, ne te neke hipsterske wannabe lazanje podvale
iznenadila bi se koliko fantastične budu, s time ja maksimalno pojednostavila stvari, bešamel napraviš u njega špinat, sol i mozzarella, namastiti i pobrašniti lim, slagati redom bez kuhanja kora, na kraju parmenzan i prekrit folijom lim i tako peci prvih 20 min da kompenzira onu jebadu oko namakanja kora budu tako dobre...
chick fight!
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#41987 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I kad sam jela meso i kad nisam, uvijek su lazanje bile sa slojem mocarele...jednim ili dva (u sredini i odgore), nikad nisam kuhala kore, pa ni ovo talijana sto znam ih ne kuhaju...hadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:58haj' uslikaj ti svoje, ja cu svoje, pa nek forumski puk odlucizlo zlo wrote: ↑08/07/2020 12:53alo nisam ja hipsterhadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:45
nisam ti ja za te lajt varijante.
ja sam svecano odlucila pravim lazanje danas.
ali one prave, ne te neke hipsterske wannabe lazanje podvale
iznenadila bi se koliko fantastične budu, s time ja maksimalno pojednostavila stvari, bešamel napraviš u njega špinat, sol i mozzarella, namastiti i pobrašniti lim, slagati redom bez kuhanja kora, na kraju parmenzan i prekrit folijom lim i tako peci prvih 20 min da kompenzira onu jebadu oko namakanja kora budu tako dobre...
chick fight!
Pravim isto kao ti, pokrijem folijom prvo vrijeme..
Doduse meni je prvi sloj uvijek fil...
A besamel sam vise puta okrenula na mlijeko i slatko vrhnje, sa zacinima, u to razmutim brasna, puding, u principu i jos srucim tanjir svjeze ribanog parmezana...sve, al' nije lajt varijanta
To je droga, a ne hrana
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41988 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
more..sutra pravim pa ćemo se obračunati danas crveni krumpir pravim tj kalapajsani kalamper ali naša verzija(zagorska), ne međimurska.hadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:58haj' uslikaj ti svoje, ja cu svoje, pa nek forumski puk odlucizlo zlo wrote: ↑08/07/2020 12:53alo nisam ja hipsterhadzinicasa wrote: ↑08/07/2020 12:45
nisam ti ja za te lajt varijante.
ja sam svecano odlucila pravim lazanje danas.
ali one prave, ne te neke hipsterske wannabe lazanje podvale
iznenadila bi se koliko fantastične budu, s time ja maksimalno pojednostavila stvari, bešamel napraviš u njega špinat, sol i mozzarella, namastiti i pobrašniti lim, slagati redom bez kuhanja kora, na kraju parmenzan i prekrit folijom lim i tako peci prvih 20 min da kompenzira onu jebadu oko namakanja kora budu tako dobre...
chick fight!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#41990 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ima i 2 godine da ih nisam pravila...da mi je kako manje jesti...i krastavci i feta mi se hvataju.
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#41991 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ne cekas. okraj lazanjama je ON!
@zlo zlo u koliko je sutra sati obracun kod O.K. Corala? stavimo slike u isto vrijeme
(predvece nekad)
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41993 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nemoj da na kakvoj stranici za ljubitelje mesa zavrsis ovakoJack Be Nimble wrote: ↑07/07/2020 04:02
Napravio nachos za drustvo. Svi hvalili, rekli da sam super napravio fasirano. A onda kada sam im rekao da je fasirano u stvari vegeterijansko fasirano "meso", nisu mogli vjerovati.
https://fresh.hr/2016/07/11/ovaj-kreten ... juje-meso/
-
- Posts: 23183
- Joined: 09/06/2008 14:54
#41994 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hahahaha, počni sa intermittent fasting-ompustopoljina wrote: ↑08/07/2020 13:22 Ima i 2 godine da ih nisam pravila...da mi je kako manje jesti...i krastavci i feta mi se hvataju.
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41995 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
kakav crni intermittent fasting, sestra se treba samo dobro nabildati.
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#41996 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jest, da gujca hoce durati...najjaci mi oni sto su kao high kad su gladni, kaze laHki ko perce, bistra glava, fokus...Zoya wrote: ↑08/07/2020 13:47Hahahaha, počni sa intermittent fasting-ompustopoljina wrote: ↑08/07/2020 13:22 Ima i 2 godine da ih nisam pravila...da mi je kako manje jesti...i krastavci i feta mi se hvataju.
Ja kad sam gladna, izbjegavaj kontakt ocima.
A i lupam gluposti..odem popiti kafu, vidim onaj kolac sa ribizlama i gore bjelanjak, prvi sloj tijesto za keks, pa pekmez, pa ovo obicno tijesto pa ribizle pa bjelanjak...tobejarabi savrsenstvo..i de nemoj...
-
- Posts: 23183
- Joined: 09/06/2008 14:54
#41997 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovo mislim da ima veze što si iz Krajinepustopoljina wrote: ↑08/07/2020 14:00Jest, da gujca hoce durati...najjaci mi oni sto su kao high kad su gladni, kaze laHki ko perce, bistra glava, fokus...Zoya wrote: ↑08/07/2020 13:47Hahahaha, počni sa intermittent fasting-ompustopoljina wrote: ↑08/07/2020 13:22 Ima i 2 godine da ih nisam pravila...da mi je kako manje jesti...i krastavci i feta mi se hvataju.
Ja kad sam gladna, izbjegavaj kontakt ocima.
A i lupam gluposti..odem popiti kafu, vidim onaj kolac sa ribizlama i gore bjelanjak, prvi sloj tijesto za keks, pa pekmez, pa ovo obicno tijesto pa ribizle pa bjelanjak...tobejarabi savrsenstvo..i de nemoj...
- wewa
- Posts: 14767
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
-
- Posts: 23183
- Joined: 09/06/2008 14:54
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33