Isto kažem, isto
Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#41976 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
- nepass1
#41977 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ma sve rejserimali_balon wrote: ↑24/05/2025 23:34 ja ne znam sta vi i kako vozite pa vam neki volan nije precizan....nije do volana nego do vozacevog osjecaja bez obzira kakav je volan....jbga onda je najbolje na mehanicke volane da se vratimo......hajte molim vas...prica vam je na nivou upaljenih dnevnih svjetala, auto trosi vise goriva
Vozio ja g2 bez serva, upisem se u teretanu. Naravno prvi put dobio upalu misica jedva ruke. Odem drugi pit u teretanu pored te upale jos umor od drugog puta. Sjedem u auto i nmg volan da okrenem. Jedva sa parkinga izasao
-
mali_balon
#41978 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Optimist wrote: ↑25/05/2025 07:31Vozi azijsku nakazu kad pravi pauzu od kamiona.Evolution_IV wrote: ↑25/05/2025 00:53sta li si ti vozio pa ne osjetis razlike, ima progresivno upravljanje i upracljanje napamet, dosta auta ima volan ko igrica, kao i kocnice upali/ugasi prekidacmali_balon wrote: ↑24/05/2025 23:34 ja ne znam sta vi i kako vozite pa vam neki volan nije precizan....nije do volana nego do vozacevog osjecaja bez obzira kakav je volan....jbga onda je najbolje na mehanicke volane da se vratimo......hajte molim vas...prica vam je na nivou upaljenih dnevnih svjetala, auto trosi vise goriva
odlicno za ljude operisane od voznje![]()
- kabal1337
#41979 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
bmw ima adaptivnu letvu volana, dosta novijih auta ima.
-
mali_balon
#41980 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Meni ova suplja lici na straije sofere koje ja zovem trkatoristima....kad pocnu da hvale stare kamione a pljuju tehniku reko ugasite klimu i izavdite servo pumpu i bacite navigacije kroz prozor.....nastaje tajac.....nepass1 wrote: ↑25/05/2025 08:43Ma sve rejserimali_balon wrote: ↑24/05/2025 23:34 ja ne znam sta vi i kako vozite pa vam neki volan nije precizan....nije do volana nego do vozacevog osjecaja bez obzira kakav je volan....jbga onda je najbolje na mehanicke volane da se vratimo......hajte molim vas...prica vam je na nivou upaljenih dnevnih svjetala, auto trosi vise goriva![]()
Vozio ja g2 bez serva, upisem se u teretanu. Naravno prvi put dobio upalu misica jedva ruke. Odem drugi pit u teretanu pored te upale jos umor od drugog puta. Sjedem u auto i nmg volan da okrenem. Jedva sa parkinga izasao![]()
Ljudi skontali kako da se olaksa voznja .....jok daj mu mehanicki volan....
-
mali_balon
- Danguba
#41982 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41983 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Vrlo jak post
-
milojicabrzi
#41984 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Najjači i najrealniji post.
Nema ništa gore nego kad se neko sa relativno skromnijim sredstvima, pokušava "protegnuti" do premijum klase i vozila koja nova koštaju 70+ hiljada KM.
To je recept za za*eb... što neko ranije predloži...gledaj Citroene, Peugeote Megane i to društvo, za te novce da nađeš primjerak da se navozaš...
Nema ništa gore nego kad se neko sa relativno skromnijim sredstvima, pokušava "protegnuti" do premijum klase i vozila koja nova koštaju 70+ hiljada KM.
To je recept za za*eb... što neko ranije predloži...gledaj Citroene, Peugeote Megane i to društvo, za te novce da nađeš primjerak da se navozaš...
-
artur morgan
#41985 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Prvi put cujesmali_balon wrote: ↑24/05/2025 23:10artur morgan wrote: ↑24/05/2025 22:54 Kad se pojavio servo to je bas bila razlika...![]()
Sad se otislo u drugu krajnost...vecinom su auta premekana na volanu![]()
![]()
![]()
i ovo da cujem....ovo samo stucnjak klix foruma moze izvaliti.....isto da se ja sad pozalim jbte fali mi dajc na kojem sam polagao vozacki to je bio volan, moro si pojest 2kg mesa da bi mogo okrenut volan, pritisnut kvacilo i ubacit u brzinu, jebes skaniju i servo koji okreces bukvalno jednim prstom...cuj premekana na volanu...svasta
![]()
Da li si nekad pogledao neki review od vozila, komentare za upravljivost, osjecaj na volanu, povratne informacije, preciznost volana? Zasto imas kod raznih vozila prilagodjen servo ovisno o modu voznje, progresivno sportsko upravljanje i sl Ili kad to i nemas servo postaje tezi na vecim brzinama. Na volanu se osjete razlike izmedju vozila i tu servo igra ulogu. To nikako ne znaci da servo nema smisla kako pogresno prebacujes. I postoje odredjeni trendovi jer ni servo uvijek nije bio isti. Danas su meksi nego kada su se pojavili, danas je servo na autu d segmenta laksi duplo nego na istom prije 15 godina...i dosta vozaca to ne voli, nekome nije zanimljivo vrtiti volan malim prstom osim ako si zena pa ti svejedno
I da ovdje se pise o putnickim vozilima a ne teretnim pa tu nema nikakve analogije poredit ta vozila
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41986 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Kakav crni review novih auta s interneta, pa ovdje 50% ljudi daje komentare na auta na osnovu svog iskustva, a u BiH to znaci vozili nekog njemackog cadju od barem 10 godina.
Svaki komentar, svako poredjenje performansi pa i cijena ide iz perspektive polovnog dizela. Zato i dobijes replike tipa "cuj dao 55k za novog Peugeota/Hyundaija/Kiu", mogao je je za te pare znas kakvog passata uzeti.
Stvar osjetljivosti volana je opcepoznata stvar, ima danas hrpu postavli za to na novim autima. Stvar osjecaja gdje su ti prednji tockovi kad skreces je kriterij kontrole koje jedan Top Gear relativno cesto pominje kad ocjenjuju vozljivost, ali eto nas sofer koji vozi pasata i tamica zna bolje.
Svaki komentar, svako poredjenje performansi pa i cijena ide iz perspektive polovnog dizela. Zato i dobijes replike tipa "cuj dao 55k za novog Peugeota/Hyundaija/Kiu", mogao je je za te pare znas kakvog passata uzeti.
Stvar osjetljivosti volana je opcepoznata stvar, ima danas hrpu postavli za to na novim autima. Stvar osjecaja gdje su ti prednji tockovi kad skreces je kriterij kontrole koje jedan Top Gear relativno cesto pominje kad ocjenjuju vozljivost, ali eto nas sofer koji vozi pasata i tamica zna bolje.
-
mali_balon
#41987 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Dze ste clarkson i may nisam vas prepoznao.....inace ste oba iskusni testni vozaci siroke lepeze vozila....ma hajte molim vas
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41988 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ja nisam vala nikakav bogzna vozac, al valjda oni jesu - zato ih i pomenuh.
Ili ce se potvrditi ona da je Bosnjo bolji trener od Guardiole, bolji napadac od Dzeke i, evo sad, bolji poznavalac auta od jednog Clarksona.
Ili ce se potvrditi ona da je Bosnjo bolji trener od Guardiole, bolji napadac od Dzeke i, evo sad, bolji poznavalac auta od jednog Clarksona.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#41989 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
To je recept za upoznavanje majstora svih esnafamilojicabrzi wrote: ↑25/05/2025 11:32 Najjači i najrealniji post.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#41990 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?! 
-
mali_balon
#41991 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Vidi, meni ne treba Clarkson ni Lewis ni top gear niti jura, da mi govore sta valja i sta ne valja......probam pa vidim.....do sad sam "vozio" raznih volana i ja govorim na osnovu iskustva.....do sada najbolji izum sto se upravljnaja tice, poslje serva je adaptivno upravljanje.....izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/05/2025 13:31 Ja nisam vala nikakav bogzna vozac, al valjda oni jesu - zato ih i pomenuh.
Drugo, ti kada vozis tenk kojim upravljas polugama ili vozio naj novije vozilo sa full opremom stices osjecaj z aupravljanje tim vozilom dakle ti si taj adaptivni dio za volanom umjestomu letvi volana......
Sad ti meni hoces da kazes da meni treba da bude lakse uoravljanje eto obicnim servom nego 20g starim elektroservom, ili 10ak gorina starim npr confort modom,.....adaptivni sam vozio probao i ekstra stvar......ti ako nemas osjecaja za auto mos ga jebat
Mene vise brine cijena opravke tij svih zajebancija.....ja bi bio najsretniji sa meckom 124rkom
I ne vozim passeratija nego azijsku nakazu o nije tamic nego dajc
-
mali_balon
#41992 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moze se na svima pokvariti gumifufna samo je pitanje cijene ili jos bitnije majstora koji umije prepoznati je gumifufna ili gumizelung......i to mozda cak i popraviti bez da zamjeni pola motora dok ne potrefi problemkonektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
Zato ja pitah sta je najbolje omjer cijene dijelova i popravke u te velike trojke u BiH skoda avdi uauve
-
izbjeglica_iz_besmisla
#41993 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Valjda je rezon bio da su vece sanse da ce nesto otici na Audiju sa 15 godina nego na Peugeotu sa 10. A plus i kad ode, vjerovatnije je skuplji dio za Audije nego ove druge - cak i da oba servisira Neho u dvoristu.konektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
Audi je i vjerovatno kvalitetnije auto u globalu, jasno, al godine cine svoje
- konektovan
#41994 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Pa valjda onaj ko kupuje audi, zna da su servisi tj. dijelovi nesto skuolji od ovih "obicnih" proizvodjaca?!mali_balon wrote: ↑25/05/2025 13:48Moze se na svima pokvariti gumifufna samo je pitanje cijene ili jos bitnije majstora koji umije prepoznati je gumifufna ili gumizelung......i to mozda cak i popraviti bez da zamjeni pola motora dok ne potrefi problemkonektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
Zato ja pitah sta je najbolje omjer cijene dijelova i popravke u te velike trojke u BiH skoda avdi uauve
- Danguba
#41995 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Cijena, avdi je duplo skuplji od nekog pezoa ili citroena pa samim time bi trebao biti i duplo kvalitetniji a nije.konektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
Ne kazem da nije kvalitetan ali nije duplo.
Iznio sam svoj primjer Pasata i Pezoa 308.
Slucajno sam naletio na tog Pezoa i nikakvih problema za razliku Pasata koji svako malo nesto mu fali a CIJENA zna se, Pasat duplo skuplji.
To nista ne znaci ali ja navodim taj primjer gdje sam bio pozitivno iznenadjen ili ono ''bjezi od Francuza, Japanaca, ovoga onoga''.
Njemacka auta su precjenjena, to mogu reci.
- konektovan
#41996 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ovaj A4 nije nista posebno skuplji za odrzavanje od konkurencije u vidu 508, insginie recimo..Danguba wrote: ↑25/05/2025 15:19Cijena, avdi je duplo skuplji od nekog pezoa ili citroena pa samim time bi trebao biti i duplo kvalitetniji a nije.konektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
Ne kazem da nije kvalitetan ali nije duplo.
Iznio sam svoj primjer Pasata i Pezoa 308.
Slucajno sam naletio na tog Pezoa i nikakvih problema za razliku Pasata koji svako malo nesto mu fali a CIJENA zna se, Pasat duplo skuplji.
To nista ne znaci ali ja navodim taj primjer gdje sam bio pozitivno iznenadjen ili ono ''bjezi od Francuza, Japanaca, ovoga onoga''.
Njemacka auta su precjenjena, to mogu reci.
Ko ti je rekao da je duplo skuplji?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#41997 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ti se bas pravis grbav.konektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
-
mali_balon
#41998 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Eeee ali ono hoce da voza aVdija.....i onda belaj....imam ja love da kupim q7 15g starog i da dovim da se sta ne pokvari a auto 15g staro znaci vakat mjenjanja svega osim karoserijekonektovan wrote: ↑25/05/2025 14:41Pa valjda onaj ko kupuje audi, zna da su servisi tj. dijelovi nesto skuolji od ovih "obicnih" proizvodjaca?!mali_balon wrote: ↑25/05/2025 13:48Moze se na svima pokvariti gumifufna samo je pitanje cijene ili jos bitnije majstora koji umije prepoznati je gumifufna ili gumizelung......i to mozda cak i popraviti bez da zamjeni pola motora dok ne potrefi problemkonektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
To je ovo sto milojica govori.....ja kupovo novog seJa ibizu kaze lik bolje da si kupio tad mislim da je bio passat 4 ili 5 isto para
- konektovan
#41999 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Pa dajte argumente neke, hebem mu majku..stalno se nesto naprduje. Pa taj audi je toliko cest kod nas, toliko dijelova, novih, polovnih, majstora..ovlastenih, neovlastenih..i kakav rizik mozes imati od kupovine takvog u odnosu na neki noviji polovni citroen c4, 308, astru??_BataZiv_0809 wrote: ↑25/05/2025 15:31Ti se bas pravis grbav.konektovan wrote: ↑25/05/2025 13:44 Sta se to na audiju moze pokvariti, a ne moze na peugeotu, citroenu, opelu?!![]()
- konektovan
#42000 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Ne kuouje niko nikakv poseban audi,..sa adaptivnim ovjesom, automatiklm, 4x4 pogonom..pa da ima neke strahove od potencijalnih kvarova. Ovdje je u pitanju osnovni i toliko jedbnostavni A4..mali_balon wrote: ↑25/05/2025 15:37Eeee ali ono hoce da voza aVdija.....i onda belaj....imam ja love da kupim q7 15g starog i da dovim da se sta ne pokvari a auto 15g staro znaci vakat mjenjanja svega osim karoserijekonektovan wrote: ↑25/05/2025 14:41Pa valjda onaj ko kupuje audi, zna da su servisi tj. dijelovi nesto skuolji od ovih "obicnih" proizvodjaca?!mali_balon wrote: ↑25/05/2025 13:48
Moze se na svima pokvariti gumifufna samo je pitanje cijene ili jos bitnije majstora koji umije prepoznati je gumifufna ili gumizelung......i to mozda cak i popraviti bez da zamjeni pola motora dok ne potrefi problem
Zato ja pitah sta je najbolje omjer cijene dijelova i popravke u te velike trojke u BiH skoda avdi uauve....
To je ovo sto milojica govori.....ja kupovo novog seJa ibizu kaze lik bolje da si kupio tad mislim da je bio passat 4 ili 5 isto para