Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#41951 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

čaika wrote:GUARDIAN: JA SAM BRANA PRIMITIVIZMU U VIŠEGRADU!
"Stop primitivizmu - za bolji Višegrad"

Svojim poznavanjem bontona, istorije svijeta i istorije kulture, posebno minucioznim poznavanjem života i djela najvećeg srpskog slikara Save Šimundže, sofisticiranim javnim nastupom i ponašanjem uopšte, plemenitošću duha i istančanošću stila življenja, Guardian predstavlja nepremostivu branu primitivizmu izdajnika iz opozicije i BN televizije! Pošten do granice da bude gladan :mrgreen: , skroman da se o tome svugdje u svijetu priča sa strahopoštovanjem, mudar kao
Čerčil a snažan kao Bizmark :lol: :lol: :lol: , Guardian je prirodno postao trn u oku lopovske izdajničke kamarile okupljene oko BN televizije! Čovjek, hrišćanin, vjernik i asketa :lol: :lol: :lol: , Guardian je ponos šumskog naroda, ljudska gromada u svakom pogledu!

Normalno je da je takav jedan čovjek zaslužio povjerenje Ruske Federacije, imperije koja poštuje naviše moralne standarde i uvijek se vodi etikom iznad svakog drugog principa.
Nevjerovatno je da je Guardian našao vremena da lično nadgleda zapošljavanje u HE Višegrad, pored svih obaveza koje ima! To dokazuje da ne postoji granica u žrtovanju Guardiana za Šumsku i pošteni šumski narod. Uz njega su svi pošteni borci odbrambeno-otadžbisnkog rata, radnici i seljaci, svako pošteno šumsko čeljade.

Neka crknu dušmani i izdajnici, neka gledaju BN Televiziju koju uređuje američki ambasador, Guardian će uvijek biti naša dika i ponos, vječni naš predsjednik!

Divan je osjećaj koji danas imamo svi mi koji smo Guardiana podržavali sve ove godine,danas kada Guardian zadaje
smrti udararac primitivizmu i seljakluku,kada zabija glogov kolac u srce krkanluka,bahatosti i čobanluka. :mrgreen:
Došlo je vrijeme da umjesto primitivizma,kultura,stil i odmjerenost zavladaju šumskim prostorima.Dosta je bilo
primitivaca koji svojim istupima,bahatošću i jednom opštom nekulturom samo sramote šumsku po svijetu,a i šire.

Svanuo vam je sudnji dan primitivci,umjesto slika obnaženih turbo-folk pjevačica,sada će reprodukcije slika Save
Šimundže krasiti zidove domova poštenih šumnjaka a iz zvučnika će se širiti decentni zvuci klasične muzike! :thumbup:
mO k3

#41952 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

McMoy wrote:Je li PrEcednik čestitao Vučiću na pobjedi?
Daj uozbilji se bre , ko je Vučić da mu predcednik čestita :D
Havatar

#41953 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Havatar »

McMoy wrote:Je li PrEcednik čestitao Vučiću na pobjedi?
Orden je vec spreman.
oakville

#41954 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oakville »

Skijaš wrote:Već nekoliko godina je prisutna teza da je Milorad Dodik igrač Amerikanaca i da je na vlast instaliran kako bi u praksi obuzdao separatističke tendencije koje verbalno pokazuje. Tihić je nekoliko puta rekao da je Dodikova priča kada razgovaraju daleko od objektiva kamere potpuno drugačija a nešto slično je rekao i sam Dodik, objasnivši svoje oratorske paljevine željom mase u transu. Uz činjenicu da je Dodik od Koštunice za Telekom dobio milijardu i kusur gotovine, da to nije iskoristio za pokušaj otcjepljenja nego je danas budžet manjeg entiteta bez prihoda Telekoma u još većoj dubiozi, da je (kada je s džepovima punim love bio najspremniji za otcjepljenje) svojim "srbovanjem" preuzeo inicijativu od u ratu dokazanih nacionalista iz SDS-a i tako dobio kredibilitet za obuzdavanje reakcije na otcjepljenje Kosova ...

Dodik: Čuvat ću stabilnost u RS ako se Kosovo odvoji
Banja Luka, 01.12.2007.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako bi jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova moglo utjecati na javnost u regiji, ali da će se on zauzeti za očuvanje stabilnosti i mira u Republici Srpskoj.

dakle uz činjenicu da se nije iskoristilo ni nezavisnost Kosova ni milijardu i kusur gotovine, nego da danas imamo takvu atmosferu u manjem entitetu da su čak i srbijanske firme prebacile svoja sjedišta iz tih dijelova BiH u Sarajevo (pa čak i Gazprom), da stvarnih pomaka ka secesiji nije bilo a da je manji entitet zbog sve većih dugova sve manje nezavisan, teza o Dodikovoj ulozi u projektu obogaljivanja manjeg entiteta ima nekakvog smisla.

Ne toliko da bih ja u to vjerovao, ali obrisa nekakve smislene teze ima. A toga sam se eto sjetio čitajući svjež Karganovićev odgovor novinaru koji ga je pitao otkud mu pravo da pravi liste neprijatelja Dodikovog režima.

„To je jedna zakonom zaštićena rasprava i zato sam sebi dao to za pravo. U mojoj zemlji Americi to je potpuno normalno.“

U njegovoj zemlji Americi :)

MMF je počeo sa postavljanjem sve težih uslova za odobravanje neophodnih kredita i ta će ranjivost manjeg entiteta biti sve izraženija. I jednog dana kada se ovo sve završi, priča o lobiranju ...

The government of Republika Srpska pays a jaw-dropping number of consultants and lobbyists in Washington D.C. an enormous amount of money to do what appears to be almost nothing. As a sub-state entity, Republika Srpska spends more of its taxpayers’ money on American lobbyists than the majority of governments in the world, and more than any country in continental Europe besides Switzerland.

... bi mogla dobiti sasvim drugačiju pozadinu. Ja još uvijek ne mislim da je to to, ne mislim da je Dodik američki igrač, ali me više ne iznenađuje kada pročitam komentar da je po Bosnu i Hercegovinu itekako korisno imati Milorada Dodika na čelu velikosrpske kohorte. Jer SDS-ovci, i maloumni kakvi jesu, ne bi sabotirali sami sebe finansiranjem Kusturice, aerodroma u Trebinju i sličnih nebuloza.
Skijaš wrote:Već nekoliko godina je prisutna teza da je Milorad Dodik igrač Amerikanaca i da je na vlast instaliran kako bi u praksi obuzdao separatističke tendencije koje verbalno pokazuje. Tihić je nekoliko puta rekao da je Dodikova priča kada razgovaraju daleko od objektiva kamere potpuno drugačija a nešto slično je rekao i sam Dodik, objasnivši svoje oratorske paljevine željom mase u transu. Uz činjenicu da je Dodik od Koštunice za Telekom dobio milijardu i kusur gotovine, da to nije iskoristio za pokušaj otcjepljenja nego je danas budžet manjeg entiteta bez prihoda Telekoma u još većoj dubiozi, da je (kada je s džepovima punim love bio najspremniji za otcjepljenje) svojim "srbovanjem" preuzeo inicijativu od u ratu dokazanih nacionalista iz SDS-a i tako dobio kredibilitet za obuzdavanje reakcije na otcjepljenje Kosova ...

Dodik: Čuvat ću stabilnost u RS ako se Kosovo odvoji
Banja Luka, 01.12.2007.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako bi jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova moglo utjecati na javnost u regiji, ali da će se on zauzeti za očuvanje stabilnosti i mira u Republici Srpskoj.

dakle uz činjenicu da se nije iskoristilo ni nezavisnost Kosova ni milijardu i kusur gotovine, nego da danas imamo takvu atmosferu u manjem entitetu da su čak i srbijanske firme prebacile svoja sjedišta iz tih dijelova BiH u Sarajevo (pa čak i Gazprom), da stvarnih pomaka ka secesiji nije bilo a da je manji entitet zbog sve većih dugova sve manje nezavisan, teza o Dodikovoj ulozi u projektu obogaljivanja manjeg entiteta ima nekakvog smisla.

Ne toliko da bih ja u to vjerovao, ali obrisa nekakve smislene teze ima. A toga sam se eto sjetio čitajući svjež Karganovićev odgovor novinaru koji ga je pitao otkud mu pravo da pravi liste neprijatelja Dodikovog režima.

„To je jedna zakonom zaštićena rasprava i zato sam sebi dao to za pravo. U mojoj zemlji Americi to je potpuno normalno.“

U njegovoj zemlji Americi :)

MMF je počeo sa postavljanjem sve težih uslova za odobravanje neophodnih kredita i ta će ranjivost manjeg entiteta biti sve izraženija. I jednog dana kada se ovo sve završi, priča o lobiranju ...

The government of Republika Srpska pays a jaw-dropping number of consultants and lobbyists in Washington D.C. an enormous amount of money to do what appears to be almost nothing. As a sub-state entity, Republika Srpska spends more of its taxpayers’ money on American lobbyists than the majority of governments in the world, and more than any country in continental Europe besides Switzerland.

... bi mogla dobiti sasvim drugačiju pozadinu. Ja još uvijek ne mislim da je to to, ne mislim da je Dodik američki igrač, ali me više ne iznenađuje kada pročitam komentar da je po Bosnu i Hercegovinu itekako korisno imati Milorada Dodika na čelu velikosrpske kohorte. Jer SDS-ovci, i maloumni kakvi jesu, ne bi sabotirali sami sebe finansiranjem Kusturice, aerodroma u Trebinju i sličnih nebuloza.
BoTA i M.D. su završili misiju slijetanja srba nakon nezavisnosti Kosova. A vezano za amere i NATO ako neko ima nekih nedoumica (još uvijek) da ih razriješimo :mrgreen:

http://www.oslobodjenje.ba/kolumne/milo ... at-u-bosni
Milošević je dobio rat u Bosni

14.03.2014. | PIŠE: Hajrudin SOMUN
Sve ovo što se zbiva s Ukrajinom i Krimom može, kako za koga, da ima i nema veze s osmom godišnjicom smrti Slobodana Miloševića, koja je ovih dana u Požarevcu obilježena skromno, a u Beogradu još skromnije.
Mene je na moguću vezu podsjetio davni mladi kolega Nenad Pejić, koji je na Slobodnoj Evropi poredao mnoge sličnosti između Vladimira Putina danas i Miloševića iz 1990-ih. Mogao me na to podsjetiti i lider Republike Srpske koji je, samo koji dan poslije srbijanskog predsjednika, boravio u Moskvi, gdje mu je patrijarh cijele Rusije Kiril uručio nagradu "jedinstva pravoslavnog naroda". Slučajna je, iako ne nemoguća i veza između zakazivanja referenduma o vraćanju Krima u okrilje majke Rusije i mahanjem referendumskim prijetnjama i Putinovim posterima po Banjoj Luci.

Ali nimalo nije slučajno što se na ovu, kao i na svaku godišnjicu njegove smrti sjetim kako se u svijetu podsjećalo, kao i ovih dana, da su godine vladavine Slobodana Miloševića obilježila četiri izgubljena rata. Za prvu ili drugu godišnjicu sam, putem turskih medija na engleskom, doveo u sumnju tu tvrdnju, a sad prvi put i na bosanskom, ponavljam bez sumnje i upitnika - da Milošević jeste izgubio tri rata koja je poveo, ali da je četvrti, u Bosni i Hercegovini, dobio. Ili da ga, ako je to za nekoga prejako, nije izgubio. U međuvremenu su Slovenija i Hrvatska ušle u NATO i Evropsku uniju, na tom putu je Makedonija, kao i Crna Gora, u kojoj se rodio. Njegovi nasljednici na vlasti u Beogradu čak pregovaraju s liderima nezavisnog Kosova. Tako je projekat Velike Srbije vjerovatno konačno pokopan. A gdje je Bosna i Hercegovina, koja i danas tavori zbog dejtonske ustavne strukture, dobrim dijelom nametnute zaslugom Slobodana Miloševića?

Nego, nešto je drugo po čemu će se Miloševićeve zasluge pamtiti mnogo duže od Daytona. On je pomakao granice kršćanskog pravoslavlja preko Drine, što nijednom vladaru istočnih carstava nije pošlo za rukom gotovo deset vjekova. Sve istorije uče da je do velikog raskola, ili velike šizme u kršćanstvu između katoličanstva i pravoslavne crkve došlo 16. jula 1054. godine, za vrijeme carigradskog patrijarha Mihaela Crularija i pape Lava IX. A kako je još nakon smrti cara Teodozija 395. Rimsko carstvo bilo definitivno podijeljeno na istočni i zapadni dio, i da mu je tada granica išla od Sirmija (Sremske Mitrovice) na jug, dolinom Drine, sve do crnogorske obale, onda se svih proteklih vjekova smatralo da je Drina, bar na ovim balkanskim prostorima, međa između dva vladajuća kršćanska pravca. Malo je katoličanstva bilo istočnije, kao i zapadnije pravoslavlja, izuzev hercegovačkog juga. Britanski istoričar Noel Malcolm nije uspio naći nikakav valjan dokaz koji bi potvrdio tvrdnje da je pravoslavnih kršćana bilo na sjeveru Bosne prije osmanlijskih osvajanja.

Bosna i Hercegovina je u međuvremenu postala domovina pripadnika oba kršćanstva, kao i islamske vjere, a svijet se politički, kulturno i civilizacijski dijelio na Istok i Zapad. U svjetskim ratovima bistre vode Drine postajale su krvave ponajviše jer su bile na razmeđu između sukobljenih svjetskih političkih sistema i vjera, pa je i fifty-fifty podjela Jugoslavije u Jalti - eto nas opet na Krimu! - bila zamišljena istim pravcem.

I tako je došlo vrijeme ratova Slobodana Miloševića kada se mitologem o "granici na Drini" oživljava ne samo u Srbiji nego i Hrvatskoj. Vojske pod zajedničkom komandom Miloševića osvajaju tri četvrtine BiH, a njihove "pobjede" blagosiljaju Kačavenda i drugi pravoslavni sveštenici. U istočnim predjelima BiH koji su pripali Republici Srpskoj porušene su sve džamije i dvije-tri jedine katoličke crkve. Ne znam kako je danas, ali desetak godina poslije agresije u desetak mjesta istočne Bosne, sve niz Drinu, kažu da nije rođeno nijedno nesrpsko, znači nepravoslavno dijete. Prošle godine iz riječnog korita su vađene kosti Bošnjaka zaklanih pa bačenih sa "na Drini ćuprije", a istovremeno se podizao fantomski Andrićgrad sa crkvom u pročelju.

Krajem vijeka podjelu svijeta na Istok i Zapad prati i ona o sukobu civilizacija, za što je posebno zaslužan Samuel Huntington. On je spominjao i hrvatsko-bošnjački sukob u BiH kao primjer tog sukoba civilizacija. "Stoga su", kako ističe istoričar Ivo Goldstein, "desničarski orijentirani krugovi u Hrvatskoj, uključujući i samog predsjednika Franju Tuđmana, spremno prihvatili Huntingtonovu tezu", pa se tema "granice na Drini" više ne spominje, ali nema sumnje da ona živi i dalje u krugovima radikalne hrvatske desnice. Na Drinu, dakle, gledaju i s Istoka sa Zapada, odnosno iz ugla pravoslavlja i katoličanstva. One koji su im se u miru našli na putu, kao što su bosanski muslimani, svojatali su i privlačili u svoje stado. A oni koji su u ratovima oblačili uniforme četnika ili ustaša, progonili su ili bacali u duboke hercegovačke jame ili hladne vode Drine sve što nije pripadalo njihovoj pastvi. U ratovima Slobodana Miloševića na udaru su bili svi koji su se našli na putu njegove ambicije da sve Srbe, a svi su svakako pravoslavni, omeđi Velikom Srbijom. Bosnu i Hercegovinu je jedinu uspio da prepolovi. Ali je još više uspio da očisti obale Drine, ono što početkom 1940-ih nije uspio ni Draža Mihailović.

Zbog toga za svake godišnjice smrti Slobodana Miloševića, kad kažu da je izgubio četiri rata, pa ga se ni mnogi Srbi nerado sjećaju, ponovim kako nije istina da je izgubio rat u BiH. Republike Srpske će biti ili neće biti, Dayton će prije ili kasnije proći, ali Bosnu i Hercegovinu nije niko uspio da pomakne s obala Drine na koje će se vratiti njeni preživjeli i prognani "nepravoslavni". Nema, na kraju, ni Slobodana Miloševića, na grobu mu se u utorak okupila šačica Srba. Ono što mogu pretpostaviti je da će ipak ostati u istoriji pravoslavlja, ili modernog Istoka, pa će ga možda na obilježavanju milenija od velike šizme kršćanstva, 2054. godine, proglasiti svecem, jer je pomakao razdjelnicu pravoslavlja preko obala Drine.
čaika

#41955 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

PREMIJERKA ŽELJKO CVIJANOVIĆ: NORMALNO DA SAM MARIONETA, ZAR JE TO PROBLEM?
Dodik na tribini u Trebinju ponovo obećao aerodrom i promjene
U trebinjskom Domu kulture sinoć je održana tribina na kojoj su učestvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Građane je najviše interesovalo rješavanje teških životih i socijalnih problema. Predsjednik Dodik je obećao :lol: :lol: :lol: :lol: da će zaustaviti zapošljavanje samo funkcionera i članova SNSD-a u javna preduzeća, i da će prioritet biti porodice u kojima niko nije zaposlen.
Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i velikoj nezaposlenosti, tri najveća funkcionera SNSD-a izrazili su zadovoljstvo rezultatima koje je Vlada postigla za godinu dana, a SNSD u posljednjih osam godina. :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvi put, predsjednik Dodik javno je odao priznanje i poštovanje za rad BN televiziji i najavio da će preispitati brojne zloupotrebe i nepotizam funkcionera i čelnika svoje stranke u Hercegovini, i umjesto partijskih aktivista prednost pri zapošljavanju dati porodicama u kojima niko ne prima platu.
“Tačno je da i u našim redovima ima puno bitangi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji su zloupotrijebili stranku i povjerenje i zaposlili sve članove svoje porodice, bliže i dalje rodbine :lol: :lol: :lol: i ja sam do kraja otvorio oči kako bih ih otkrio i kaznio za takvo ponašanje”, :lol: :lol: :lol: :lol: kaže Dodik.
“Mi moramo biti puno odgovorniji i ravnomjerno rasporediti teret krize, i ja sam već sazvao sve direktore iz elektro-energetskog sektora i naredio im da zaposle osobe kojima niko u porodici ne radi jer oni moraju biti prioretet”, istakao je Dodik.
Da li je vlast isuviše kasno primijetila nepotizam, partijsko zapošljavanje, zloupotrebe i bahato ponašanje, i odlučila da pravednije rasporedi radna mjesta?
Dodik tvrdi da je ekonomska kriza omela realizaciju nekih kapitalnih projekata, ali da se od njih i dalje ne odustaje.
“Kriza je velika u cijelom svijetu, probleme imaju mnogo razvijenije i jače države od nas :lol: :lol: :lol: , ali mi ne odustajemo od naših projekata, i koliko god da se neko
ismijavao, ja sada ponovo obećavam da će se sagraditi aerodrom u Trebinju i da ću ja sa njega prvi poletiti:lol: :lol: :lol: :lol: kategoričan je predsjednik Dodik.
Premijer Cvijanović je istakla da joj ne smetaju tvrdnje političkih protivnika da je figura koja slijepo sluša Milorada Dodika. “Meni neki zlonamjerni politički protivnici spočitavaju da sam u sjenci i da slijepo slušam Milorada Dodika.
“Naravno da slušam Milorada Dodika, od njega sam od njega puno toga naučila i čast mi je da blisko sarađujem sa predsjednikom Republike Srpske koji je ujedno i predsjednik moje partije, i tako ću raditi i u narednom periodu
:lol: :lol: :lol: istakla je Cvijanovićeva.
Trebinjski Dom mladih bio je popunjen do posljednjeg mjesta. :lol: :lol: Tribina je održana pod jakim mjerama obezbjeđenja, a građane je najviše interesovalo kako da riješe brojne nepravde, teške socijalne probleme i dođu do posla.

Koga drugog bi premijerka Željko Cvijanović slušala? Možda onog izdajnika i narkomana Čavića, ili Ivanića kome svakog dana doturaju naredbe Centra iz Budimpešte? Za razliku od ovog šljama Guardian je mnogo puta dokazao da je nepobjedivi borac za Šumsku, čovjek kome nisu važne materijalne stvari kad je šumska nacija u pitanju. Guardian se ne obazire na pare, imovinu, njemu je u glavi jedino dobrobit naroda kroz investicioni ciklus, socio-ekonomsku komponentu razvojnog programa, povoljne kredite IRB, i oplodnju nerotkinja!

Izdajnici će plakati od muke kad Guardian bude poletao sa Aerodroma Trebinje i kada se bude vozio širom Evrope i svijeta u blindiranom stritšumsteru!
Danguba

#41956 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Dodik na tribini u Trebinju ponovo obećao aerodrom i promjene
U trebinjskom Domu kulture sinoć je održana tribina na kojoj su učestvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Građane je najviše interesovalo rješavanje teških životih i socijalnih problema. Predsjednik Dodik je obećao :lol: :lol: :lol: :lol: da će zaustaviti zapošljavanje samo funkcionera i članova SNSD-a u javna preduzeća, i da će prioritet biti porodice u kojima niko nije zaposlen.
Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i velikoj nezaposlenosti, tri najveća funkcionera SNSD-a izrazili su zadovoljstvo rezultatima koje je Vlada postigla za godinu dana, a SNSD u posljednjih osam godina. :lol: :lol: :lol: :lol:
Prvi put, predsjednik Dodik javno je odao priznanje i poštovanje za rad BN televiziji i najavio da će preispitati brojne zloupotrebe i nepotizam funkcionera i čelnika svoje stranke u Hercegovini, i umjesto partijskih aktivista prednost pri zapošljavanju dati porodicama u kojima niko ne prima platu.
“Tačno je da i u našim redovima ima puno bitangi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji su zloupotrijebili stranku i povjerenje i zaposlili sve članove svoje porodice, bliže i dalje rodbine :lol: :lol: :lol: i ja sam do kraja otvorio oči kako bih ih otkrio i kaznio za takvo ponašanje”, :lol: :lol: :lol: :lol: kaže Dodik.
“Mi moramo biti puno odgovorniji i ravnomjerno rasporediti teret krize, i ja sam već sazvao sve direktore iz elektro-energetskog sektora i naredio im da zaposle osobe kojima niko u porodici ne radi jer oni moraju biti prioretet”, istakao je Dodik.
Da li je vlast isuviše kasno primijetila nepotizam, partijsko zapošljavanje, zloupotrebe i bahato ponašanje, i odlučila da pravednije rasporedi radna mjesta?
Dodik tvrdi da je ekonomska kriza omela realizaciju nekih kapitalnih projekata, ali da se od njih i dalje ne odustaje.
“Kriza je velika u cijelom svijetu, probleme imaju mnogo razvijenije i jače države od nas :lol: :lol: :lol: , ali mi ne odustajemo od naših projekata, i koliko god da se neko
ismijavao, ja sada ponovo obećavam da će se sagraditi aerodrom u Trebinju i da ću ja sa njega prvi poletiti:lol: :lol: :lol: :lol: kategoričan je predsjednik Dodik.
Premijer Cvijanović je istakla da joj ne smetaju tvrdnje političkih protivnika da je figura koja slijepo sluša Milorada Dodika. “Meni neki zlonamjerni politički protivnici spočitavaju da sam u sjenci i da slijepo slušam Milorada Dodika.
“Naravno da slušam Milorada Dodika, od njega sam od njega puno toga naučila i čast mi je da blisko sarađujem sa predsjednikom Republike Srpske koji je ujedno i predsjednik moje partije, i tako ću raditi i u narednom periodu
:lol: :lol: :lol: istakla je Cvijanovićeva.
Trebinjski Dom mladih bio je popunjen do posljednjeg mjesta. :lol: :lol: Tribina je održana pod jakim mjerama obezbjeđenja, a građane je najviše interesovalo kako da riješe brojne nepravde, teške socijalne probleme i dođu do posla.

Gdje preCednik ne dodje taj dobra ne vidi.

Image

Image
spreca

#41957 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca »

ako je obecao aerodrom ,onda je on maznuo onaj boing :lol:
Chisum

#41958 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Chisum »

Nakon sto je uz pomoc milozvucnih rijeci, kolaz papira, razigrane maste i Kusturice - koji je za tu svecanu priliku i okupao, prekrsivsi tradiciju da se kupa od Kana do Kana - izgradio nekoliko aerodroma, autoputeva, hidrocentrala, gradova i nezavisnih drzava, negdje izmedju mosnji i mokracnog mjehura stanovnika manjeg entiteta; nakon sto je primarne, sekundarne, tercijarne i kvartarne privredne djelatnosti manjeg entiteta doveo do samog savrsenstva, stvorivsi cudo koje se danas izucava sirom svijeta, DoDICK je odlucio i u sportu napraviti bum.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/krah-k ... /140317067 :lol:

Pored fudbala, namjerava ulagati i u klis.

Klis ga, kaze, podsjeca na rodno selo, na bezbrizno djetinjstvo, na miris pokosenog sijena, prve ljubavi, na tromjesecne nestanke struje, zaushke i pijacni dan.

Ali ozbiljno... Zar Laktasheko nije svjestan da bez jakog Borca nema ni jake Mladosti iz Velike Obarske, da bez jake Slavije nema ni jake Sloge iz Trna?!
Danguba

#41959 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Cirkus Dodik na turneji...pleksinjavi na terenu...izvjestaji izostaju. :oops:
prljavi Hare

#41960 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

BAHATI I NEKULTURNI HERCEGOVAČKI MEĐED
VUČUREVIĆ OPET VRIJEĐAO NAŠEG GUARDUANA!!
:mrgreen:

Vučurević iznio nove optužbe na Dodikov račun

Posjeta Milorada Dodika Hercegovini ponovo je usijala političku scenu u Trebinju i dovela do nove epizode u seriji prepucavanja između predsjednika i gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića koji je danas na konferenciji za novinare ponovo iznio niz teških optužbi na Dodikov račun.

“U Trebinju još ima petokolonaša, i začuđen sam što još ima dosta ljudu koji mogu da slušaju
Milorada Dodika i aplaudiraju glupostima i njegovoj priči koja je samo za imbecile. On je povezan i sa porodicom
Keljmendi i Nimani sa Kosova i ja sada javno pitam Milorada Dodika da izađe i kaže koliko je puta od 1993. do 1995.
godine prevežen u gepeku iz Banjaluke do Beograda i Surčina zbog neplaćenih dugova za cigarete, naftu i ko zna šta još”, kazao je na konferenciji za novinare Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja
:lol: :lol: :lol:

Image :mrgreen:

On je izrazio sumnje i u način na koji je Dodik došao do Povelje pravoslavnih zemalja.
“Ja sumnjam da je on kupio tu Povelju Fonda pravoslavnih naroda i ja se pitam ko može, od
djece do senilnih umirućih staraca, moralni lik Milorada Dodika dovesti u vezu sa 10 božijih zapovjesti koje kažu
ne ukradi, ne laži, ne poželi tuđe… Ja sam spreman da podržim inicijativu da se jedan dan u godini posveti lažovima, prevarantima, lopovima, tajkunima, narkodilerima i kriminalcima, da se proslavlja u Bakincima pored Laktaša i da se nazove po Miletu prvom kleptomanskom narkobosu. To bi bilo najpriličnije predsjedniku Republike koji je kriv što je u Trebinju uništena sva industrija! Ja se nadam da mu je ovo posljednja i oproštajna posjeta Trebinju”
Novi predsjednik Luka Petrović hitno je sazvao sjednicu Gradskog odbora SNSD-a kako bi se odbranio lik i djelo predsjednika stranke.
“Ovo su stvarno nedolične i neprimjerene izjave upućene predsjedniku Republike Srpske i one nisu prikladne bilo kome, a ne gradonačelniku Trebinja. Mi smo mislili da se on promijenio u posljednjih pola godine, da se smirio i da će prestati da priča gluposti. Umjesto što bez argumenata napada predsjednika Republike Srpske bilo bi bolje da ispuni neka obećanja i da pokrene izgradnju fabrike obuće “Bema”, autobuske stanice i drugih kapitalnih objekata” istakao je Luka Petrović, predsjednik GO SNSD-a Trebinje.
Prepucavanja između Vučurevića i Dodika počela su odmah poslije lokalnih izbora, a uskoro po tužbama za klevetu koju
je pokrenuo predsjednik Republike trebao početi i sudski spor koji će dati konačnu riječ za međusobne optužbe.]

Primitivac jedan i krkan da našeg Guardiana naziva kleptomanskim narkobosom?Da šuruje sa tamo nekim Albancima
i da je prevožen u gepeku kao stoka? :lol: :lol: :lol:

Pa zna li ovaj bahati i nekulturni galamdžija da je Guardian počasni građanin Trebinja? :mrgreen:
čaika

#41961 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Sve optužbe Vučurevića su laži, većina ih se može posmatrati u žaru političke borbe, ali da kaže da je Guardian kupio Povelju za jedinstvo pravoslavnih naroda, e to se ne može tolerisati.

Svako ko zna Guardiana poznaje njegov blag i pitom karakter, jednu zen-mirnoću kojom smirujuće djeluje na svoju okolinu. Taj karakter proizlazi iz predanosti pravoslavnoj vjeri, redovnog upražnjavanja posta, upornih molitvi i uzdržavanja od loših misli i djela. Njemu srne jedu iz ruke, orlovi i sokolovi mu sleću na ramena, ne treba mu maska ni dim kada ide među pčele, trešnja procvjeta kada prođe pored nje.Stanovnici Bakinaca su Guardiana smatrali svecem, mnogo prije nego što je zakoračio u politiku. Sve to je prepoznao ruski patrijarh a onda saznao potresne činjenice o svetačkom životu šumskog velikana.

Guardian će se pomoliti za izgubljenu dušu ovog jadnog čovjeka.
Helikopter

#41962 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Helikopter »

Muftija Smajkić za Klix.ba: Nećemo dozvoliti treći entitet i crtanje karata po našoj koži!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/muftija- ... /140314097
ex oriente lux
14.03.2014. u 18:222023 Муслимани су се нашли у позицији у којој су Срби били у Југославији. Сада ће морати да се носе са посљедицама политике за коју су се опредјелили. Оглушили су се на устав који је гарантовао да се БиХ не може одцијепити од Југославије без воље већина унутар сва три народа, већ су усвојили оно што су им Американци сугерисали, да буде један човјек- један глас. Е, сада се том логиком добила нова политичка већина. Срби и Хрвати су за успоставу хрватског ентитета у Западној Херцеговини, заједно чине већину (конститутивних) грађана ове тронационалне земље. Дакле, проста математичка већина грађана цијеле БиХ је за трећи ентитет и референдум на коме би га демократски изгласали. Нико се превише не секира што то муслиманима не паше. Није ни Србима пасало '92, па су муслимани рекли да је таква воља већине. Шта сад, муфтија? То би ти забранио демократску вољу већине? Још о БиХ прича као да је то муслиманска национална држава, њихов ексклузивни посјед или шта? Већина хоће трећи ентитет!
ex oriente lux,
Ti kao Srbin mozes poklanjati nekome tvoju privatnu imovinu a ne drzavnu 3 naroda odnosno zemljiste odnosno teritoriju i davati nekome na toj teritoriji treci entitet. Odnosno ako ti kao Srbin ili Srbi iz teritorijalnog Entiteta "republika Srpska" hocete da date Hrvatima iz Bosne i Hercegovine teritoriju za njihov entitet onda im nemojte poklanjati tudju odnosno Bosnjacku teritoriju nego im dajte teritoriju koju ste im okupirali i konfiskovali unutar entiteta "republika" Srpska i tamo im podrzite i proglasite Hrvatski entitet.

Prije ratne agresije na Bosnu i Hercegovinu ili izmedju 1992 i 1995 g. drzave Srbija i Hrvatska su preko svojih satelita Srba i Hrvata iz Bosne i Hercegovine i uz njihovu sveukupnu pomoc uradili sve na ubijanju, protjerivanju/progonu, pljacki, otimanju i okupiranju teritorije od Bosnjaka u kojem su djelimicno do daljnjeg i uspjeli.

Prije ratne/vojne, teritorijalne, ekonomske i sve druge agresije na Narod Bosnjake i okupacije dijelova teritorije Bosne i Hercegovine do 1992 g. Bosnjaci su bili najveci narod u Bosni i Hercegovini.
Sveukupna teritorija Bosne i Hercegovine sa svim prirodnim, ekonomskim i drugim resursima je caa 52 000 km2
Prije rata ili do 1992 g. je bilo caa:
Caa 51% Bosnjaka koji su trebali dobiti za svoj entitet/regiju caa 51% unutrasnje teritorije BiH ili caa 26 000 km2
Caa 31% Srba koji su trebali dobiti za svoj entitet/regiju caa 31% unutrasnje teritorije BiH ili caa 16 000 km2
Caa 16% Hrvata koji su trebali dobiti za svoj entitet/regiju caa 16% unutrasnje teritorije BiH ili caa 8 000 km2
Caa 2% Ostalih ili oko 100 000 manjinskih naroda koji bi zivjeli zajedno na teritoriji (entiteti ili regije) vecinskih naroda
Svi ovi vecinski Entiteti ili Regije i njihove unutrasnje teritorije unutar Bosne i Hercegovine se ne mogu nikada ni pod kakvim uslovima odvojiti od samostalne drzave BiH i pripojiti drzavama Srbiji i Hrvatskoj. Srbija i Hrvatska mogu imati sveukupne raznorazne saradnje sa svojim narodima Srbima i Hrvatima u BiH ali BH teritorije ne mogu izdvojiti i pripojiti drzavama Srbiji i Hrvatskoj.

Tako ti Srbine ili Srbi iz Entiteta "republike" Srpske koji si napisao gore iznad svoj komentar dajte Hrvatima treci entitet u entitetu "republika" Srpska. Ili neka se dogovore Bosnjaci i Srbi kompromisom pa neka im na 16% naroda Hrvata u BiH Srbi dadnu 20% ili caa 5000 km2 teritorije u entitetu"republika" Srpska a Bosnjaci neka im dadnu caa 12% ili caa 3000 km2 u entitetu Federcija BiH.

Hrvati sa svoje strane trebaju da shvate da im narod Bosnjaci nisu nikakvi neprijatelji ali ni nikakve budale kao sto su mislili prije rata, u toku rata i nakon rata od 1992 g. pa naovamo. Ne mogu Hrvati samo uzimati a ne davati nista nego moraju korektno i posteno gledati i na svoje i na tudje a na kraju zajednicke interese. Jer Hrvati kao i Bosnjaci nisu htjeli da unidju u sastav Velike Srbije i zato su referendumom 1992 g. proglasili BiH samostalnom drzavom 3 vecinska konstitutivna naroda i Ostalih. Cilj Hrvata je tada bio i ostao da iskoriste Bosnjake i izdvoje se prvo zajedno sa dijelovima teritorije iz Velike Srbije a kada se to ostvari da se onda pocnu kurvati sa Srbima da u dogovoru sa njima otcjepe dijelove Bosne i Hercegovine i od tih teritorija proglase samostalne drzave Srba i Hrvata a sve preko ledja ili na racun Bosnjaka i Ostalih. Drugo, Medjunarodna zajednica je dala i priznala Hrvatskoj ranije okupirane dijelove u Hrvatskoj od strane Srba i teritorije Srpske Krajine i protjerivanje Srba sa te teritorije u zamjenu da se ti Srbi iz Hrvatske Srpske Krajine nasele u BiH odnosno u entitet "republika Srpska" i da se Hrvati iz BiH zbog svega toga ne mogu odcjepiti iz Federacije BiH sa nekom svojom teritorijom i tu teritoriju i resurse prisjediniti Hrvatskoj.

Znaci ne moze ni pod kakvim uslovima najveci Narod Bosnjaci iz samostalne drzave BiH imati najmanji procenat unutrasnje teritorije i resursa u BiH, podjeljenost teritorije, nemogucnosti putne i druge komunikacije i povezanosti i bez izlaza na more i bez vlasnistva jednog dijela morske obale i jednog dijela mora koje danas Hrvatska prisvaja i iskoristava. Znaci drugim rjecima najveci narod u BiH Bosnjaci ako se bude dogovorilo tako i putem nekog novog referenduma izmedju tri naroda moraju dobiti najmanje nekoliko uslova a oni su.
1. Bosnjacima caa 51% teritorije BiH ili 26 000 km2 ili dogovorom sa "republikom Srpskom da Bosnjaci dadnu Hrvatima caa 12% ili caa 3000 km2 u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine a da im Srbi dadnu 20% ili caa 5000 km2 teritorije u entitetu"republika" Srpska. Hrvati bi tako imali prema broju Hrvata u BiH teritoriju svog entiteta ili regije od caa 8000 km2 ili ca 16% od cjelokupne teritorije BiH.
2. Najveci Narod Bosnjaci i njihov entitet/regija mora imati u svom unutrasnjem vlasnistvu drzave BiH svoj dio teritorije, kompaktnost/povezanost i izlaz na more kao i dio jadranskog mora koje je do danas Hrvatska prisvojila i iskoristava ga na razne ekonomske i druge nacine.
3. Bosnjaci kao narod ne smiju biti politicki, teritorijalno, ekonomski, cestovno, vojno i ni na kakav drugi nacin i ni pod kakvim uslovima izolovani unutar svog dijela teritorije u BiH od strane BH Srba i Hrvata i njihovih satelita drzava Srbije i Hrvatske kao i drugih drzava Evrope i Svijeta.
4. Bosnjaci, Srbi i Hrvati ne mogu nikada ni pod kakvim uslovima svoje teritorijalne entitete/regije i slicno izdvojiti iz samostalne i nezavisne drzave Bosne i Hercegovine i pripojiti nekoj drugoj drzavi.
5. Bosnjaci, Srbi i Hrvati ne mogu nikada u politickom smislu od svojih vecinskih etno ili drugih naroda teritorija unutar BiH praviti cisto vjerski model drzave. Svi narodi svoju religiju moraju imati u okviru religije a politicko vodjenje drzave. Naravno da predstavnici svih religija trebaju sjediti i imati svoja mjesta unutar parlamenta entiteta/regija i parlamenta i drzave Bosne i Hercegovine, davati zajednicki sa svima ostalim svoja misljenja, prijedloge, zakljucke itd ali ne mogu samo od BiH i svih njenih ili pojedinacnih dijelova i naroda praviti cisto vjerske ili vjersko fanaticne dijelove teritorija i naroda ili samo politicki fanaticne dijelove teritorija i naroda.

Eto, to je uglavnom to pa svi lijepo sto zasebno sto zajednicki sjedite i narodi i razlicite organizacije i predstavnici naroda i politicke stranke i vjerske organizacije i razne inostrane interesne grupe i drzave, razmislite i vidite, uglavnom sva tri vecinska naroda i ostali mozete li kakvim realnim i korektnim dogovorima naci zajednicki cilj i dogovor. Za svaki raznorazni dogovor i u bilo cemu izmedju vecinskih naroda trebate imati realne, objektivne i postene pristupe, procjene i zahtjeve a ne sta bi ko od njih najvise volio ali preko tudjih ledja.
prljavi Hare

#41963 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

OKRUPNJAVANJE IZDAJNIČKIH ĆELIJA! :mrgreen:

Opozicija se udružuje

Potpis i poljubac za početak zajedničkog djelovanja.Mladen Ivanić i Dragan Čavić dogovorili
su da će na predstojećim izborima predložitit zajedničkog kandidata za predsjednika Srpske, člana Predsjedništva BiH
ali i zajedničku listu za Parlamentarnu skupštinu BiH. Što se tiče liste za NS RS dogovor je malo drugačiji.

Imena kandidata koji će izaći na megdan SNSD-ovim kadrovima, a pogotovo ime čovjeka koji će stati na crtu Miloradu Dodiku, opozicija još ne želi da otkrije. Imena su, kažu, sada manje bitna, a sve snage su usmjerene na to da u svoje redove ili tzv. Savez za promjenu okupe širok front istomišljenika. Već sada mjere, važu i zbrajaju sa kakvim će se programskim planom predstaviti biračima.

Potpisivanje sporazuma odvijalo se pod budnim okom lidera najveće opozicione stranke. Mladen Bosić nije stavio svoj potpis ali podržava potez druge dvije opozicione stranke. Svjestan je i lider SDS-a da neće biti lako objediniti sve stranke ali spremni su da idu na sve ili ništa i to sa jednim ciljem – da Republika Srpska krene drugim putem u odnosu na ovaj kojim je išla u poslednjih osam godina sa Miloradom Dodikom.

Na potez koji je povukla opozicija, očekivano, stiže i komentar iz SNSD-ovih redova. Igor Radojičić, potpisivanje sporazuma o zajedničkom djelovanju vidi kao vraćenje u 2001. godinu. Tada su, kaže, lideri ovih stranaka za sobom ostavili najveću ikada zabilježenu nezaposlenost u Srpskoj. Podaci opozicije, ipak, se ne podudaraju s tim.

Poslednji test na lokalnim izborima opozicija nije položila ali poručuju da će to ispraviti na sledećem ispitnom roku koji je zakazan za sedam mjeseci. Ubjeđeni su da će tada, isključivo, uz podršku naroda, zadati poslednji udarac vladajućoj ekipi.
Kakvo dobro se može izroditi kada se udruže britanski obavještajac i muslimanski junak?Plaćenik i izdajnik?Izdajnik
i plaćenik?Terorista i saboter?Kriminalac i lažov?..... :oops:
Po naredbi imperijalističkih obavještajnih centara dolazi do okrupnjavanja izdajničkih grupa s ciljem efikasnijeg
rušenja istinskih patriota na čelu sa Guardianom.

A da u svakom zlu ima i nekog dobra,potvrđuje momentalna reakcija našeg hranitelja i branitelja,starješine,duhovnog
vođe i preCednika,našeg Guardiana. :mrgreen:
Dodik tvrdi da je za sve kriva opozicija Republike Srpske :izet:

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je politika sadašnje opozicije upropastila
Republiku Srpsku i da takva promašena politika ne može donijeti nikakve promjene.
Komentarišući potpisivanje sporazuma PDP-a i NDP-a o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, Dodik je
rekao da je njihovo pravo da se udružuju, ali da javnost zna da je riječ o recikliranim, promašenim
politikama i političkim liderima.
:mrgreen:

“Zna se da su Mladen Ivanić i Dragan Čavić u najtežim vremenima za Srpsku izgubili ogroman broj nadležnosti i to se sve uklapa u jedan koncept koji je već odavno znan, a to je pokušaj da u Srpsku dođu takozvane mekše političke strukture”, istakao je Dodik.

On je napomenuo da je nedavno o toj temi govorio i bivši visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun, koji je najavio da će sa tim strukturama međunarodna zajednica da gradi “neku novu BiH”.

Dodik je rekao da je puno pravo opozicije da se udružuje, ali da je ovo samo marketinški trik za privlačenje pažnje, i da se od njih ne može očekivati ništa novo, a pogotovo ne da oni budu dio neke atmosfere koju nazivaju – promjene.

“Trebaju prvo sebe da promijene, a nisu se promijenili, osim što izgledaju gore nego što su izgledali ranije. Danas nemaju nikakav program, njihova politika je politika mržnje i podjela i politika koja nema nikakav koncept :mrgreen: . Oni ne znaju da se bave politikom, jer njihova je politika samo revanš i osveta.
Politika koja je ranije upropastila Republiku Srpsku ne može da donese nikakve promjene”, poručio je Dodik

Analiza vrijedna svake hvale,ova dva Brankovića Guardian je secirao do najsitnijih djelića.Ne mogu proći ljudi čiji je
osnovni motiv i bit djelovanja mržnja,podjele i osveta.Pored Guradianove politike ljubavi,jedinstva,pružene ruke i
blage riječi,ova dvojica psihopata nemaju nikakvu šansu,pa nije narod budala. :mrgreen:
čaika

#41964 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Nije taj narod blećak da ga izdajnici mogu vječno zajebavati. :D
almir90

#41965 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by almir90 »

Izdajnici preCednika

https://www.youtube.com/watch?v=Rj0mVuaOtmk

I naravno, preCednik će ako Bog da prvi da sleti na aeorodnom u Trebinju :D

https://www.youtube.com/watch?v=n2ySxUejMaM
Danguba

#41966 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Danguba »

Svi narodi imaju pravo na samoopredjeljenje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da prema Povelji UN član 1 stav 2 i član 55, kao i prema nizu drugih međunarodnih dokumenata svi narodi imaju pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja. Dodik.jpg“Na osnovu tog prava, narodi mogu slobodno da odlučuju o svom političkom statusu i da se u punoj mjeri ekonomski, društveno i kulturno razvijaju”, rekao je predsjednik Srpske, odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše stav SAD da Ustav i Dejtonski sporazum ne daju pravo nijednom entitetu da se otcijepi od BiH, a koji je juče prenijela Ambasada SAD u BiH.

Dodik je naglasio da je pravo naroda na samoopredjeljenje do otcjepljenja načelo međunarodnog prava prema kome svaka nacija ima pravo da odredi vlastiti i međunarodni politički status bez spoljnog pritiska ili uticaja.
Nije dugo cekao ujka Sem da mu preCednik odbrusi. :brusli:

Je li on stvarno misli da je preCednik maciji kasalj i da mu salje fermane?
Nece da moze. Pored zivog Pantelije, Dzevde, Emila a danas pojacani sa Dukicem nemoze im mrska Hamerika pera odbiti. :oops:
Paramilitar

#41967 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Paramilitar »

SVILEN GAJTAN SRBIJANSKI, JOJ!

elikosrpsku politiku vode zajednički dvije institucije. Prva i glavna je SPC, a druga, savjetodavna, SANU. Tu se donose i usaglašavaju sve nacionalno bitne odluke. Političari su samo izvršioci, servis i njihova produžena ruka. Kada budu potrošeni čeka ih sudbina toalet papira. Za primjer se može krenuti kroz vrijeme od Karađorđa do Miloševića i Đinđića. Zavisno od potrebe odsjecane su im glave, bili su trovani ili ubijani u atentatima. Obavezno su završavali tragično, jer mrtva usta ne govore. Novokomponovani „potrošeni“ političari Srbi, pravoslavci iz Bosne, otpremljeni su po redoslijedu u Hag. Takođe, za one po uticaju „manje“ vrijedne Srbe aktuelan je sada humaniji način uklanjanja sa vlasti. Njihova politička smrt se nagovijesti obaveznim odlaskom u majčicu Rusiju gdje im bude dodijeljeno crkveno priznanje za nekakve pravoslavne zasluge što je u stvari završni čin, puštanje vode iz vodokotlića. Ta persona tada zvanično pristaje biti politička mrtva, ali zaštićena od odgovornosti za počinjena kriminalna djela. Suditi joj se ne smije, sve dok poštuje kodeks šutnje o naredbama iz centra koje je za mandata morala ispoštovati sprovodeći ih u djelo. Na neki način je to blaža verzija carigradskog „svilenog gajtana“ koji su Srbi zapamtili kroz petsto godina podaništva otomanskoj vlasti. Zaista su oni mnogo toga i prisvojili od Otomana. Recimo, od turske koračnice u prijevodu imena „Nizamski rastanak“ napraviše pjesmu „Svilen konac srbijanski“. Pošto ratni švercer cigarama, a trenutno predsjednik manjeg entiteta Mile voli zapjevati, obično pod vašarskim šatorima, morao bi da od sada u svoj repertoar uvrsti i ovaj plagijat, ali umjesto „konac“ da obavezno pjeva ili „peva“ „gajtan“. Bila bi mu to baš autobiografska „pesmica“.

Image

Definitivno je jasno, Milorad Dodik više nije miljenik beogradske politike. Preciznije govoreći, on je pao u njenu nemilost. Svjestan njegove profanisanosti zbog količine tereta kriminala koju ovaj ruralni, nekrunisani vladar Genocidne tvorevine nosi na svojim „leđima,“ Vučić ga je već odavno precrtao i otpisao kao mogućeg poslušnika i klimoglavca što je obavezna uloga i jedina poželjna karakterna crta svih dosadašnjih, ali i budućih predstavnika bosanskih pravoslavaca ili Srba kako oni sebe vole historijski netačno nazivati. Treba li ih napomenuti gdje su bili ti „bosanski Srbi“ dok im je Milošević krojio kapu, dogovarao i potpisivao „Dejtonski sporazum“? Je li ih iko išta pitao dok su „čamili čekajući“ po hladnim hodnicima vojne baze ispred konferencijske sale? Sjećaju li se svog očaja i odbijanja da pristanu na potpisano, kao i krokodilskih suza Krajišnika i bolumente oko njega dok su napuštali Sarajevo noseći sa sobom i svježe otkopane kosti svojih predaka, potvrđujući na taj način svoje nomadsko porijeklo. „Dejtonski ustav“ su Dodikovci, po uputama iz Beograda, uspjeli kasnije „popraviti“ tako što su iz njega uzimali samo ono što im odgovara. Nije to bila stvar njihove sposobnosti. To su im omogućili bošnjački predstavnici u

A, bude li pričao što ne treba, svašta ga može snaći. Beogradu nije teško poslati katil ferman po ološu kojeg njima nikada ne manjka. Pa, neka izvoli. Do njega je.
vlasti zbog svoje pohlepe zaraženi političkom impotencijom i karakternom ljigavošću. Usput su ti isti dušmani vlastite domovine izgubili dvadeset pet posto Bošnjacima pripadajućih državnih funkcija ili jasnije rečeno četvrtinu vlasti. (Na ovom mjestu se, jednom za sva vremena, mora reći istina da od strane bošnjačkih političara redom, Dejtonski ustav nikada nije ni izlistan, a kamo li pročitan jer su im tokom službovanja obje ruke bile čitavo vrijeme zauzete krađom. Iz tog razloga, braneći svoj nerad i lopovluk, oni i jesu jednoglasni u osudama prije svega čovjeka, što oni nikada neće biti, koji je njegov potpisnik). Posjeta Vojislava Koštunice zvanog „Voja kalašnjikov“ Banja Luci, nadimak je dobio zbog svog aktivnog učestvovanja, obavezno u pripitom stanju, na romanijskim ratnim guslarskim cirkus prelima podrške nastavku pokolja Bošnjaka, samo je potvrda bezizlaza situacije u kojoj se našao Mile kamiondžija. Vojo je u ulozi izaslanika države Srbije došao da lično kao svojevremeno takođe „dobitnik“ sličnog priznanja u Rusiji, a sada politički mrtvac, prenese svoje iskustvo bratu Miletu i objasni mu kako se dalje treba ponašati da bi fizički ostao živ. Jer, nije lahko biti neko pa onda niko i ništa. Kada na izborima u oktobru, ako ih dočeka, bude izgubio vlast, Mile gedžovan mora zavezati jezik u čvor. A, bude li pričao što ne treba, svašta ga može snaći. Beogradu nije teško poslati katil ferman po ološu kojeg njima nikada ne manjka. Pa, neka izvoli. Do njega je. Dodik je normalno, kao kukavica što i jeste, a tu osobinu uporno nastoji prikriti svojom papanskom bahatošću. pristao na ultimativni ponudu koja nudi život i otišao lično po svoju presudu. Njegov kiseli osmjeh pri dodjeli mu „nagrade“ u majčici Rusiji govori sve, a i vratio nesvojstveno zabrinutog izraza lica. Treba ga i razumiti i shvatiti. Nije baš jednostavno prisustvovati sopstvenoj sahrani.

Meni će, odlaskom sa vlasti SNSD-a, najviše nedostajati gospođa Majkić. Nisam u stanju zamisliti skupštinsku dvoranu bez njenih šarenih pantalona na cvjetiće, „bubi“ frizure i planinsko-karminskih rumenih obraza. A tek što je znala onako nježno, baš ženstveno cvrkutati, pardon, bukati i urlati tražeći isplatu svojih nezarađenih prinadležnosti... Zaista dostojanstveno, srpski. Ma prava Dodina dama! Prestankom njenog mandata ostat će prazne dvije skupštinske stolice, a nije teško odgovoriti zašto.
oakville

#41968 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oakville »

Dodino će još malo trajati, a nakon toga lijepo ulazak BiH a onda formalno ili neformalno i Srbije u NATO. E kad svi uđu u NATO onda će bošnje skontati koliki su gubitnici, mada su već sada toga svjesni. :mrgreen: Dotad možemo nastaviti neproduktivnu šprdnju na Dodin račun, kao izraz svoje nemoći.
daddy-kool

#41969 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Sa ovim bi se složio, RS treba ulazak u NATO da osiguraju svoju poziciju i da se nastavi politika aprathejda. Treba im ulazak u NATO više nego Bošnjacima.
ovo_malo_duse

#41970 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ovo_malo_duse »

oakville wrote:Dodino će još malo trajati, a nakon toga lijepo ulazak BiH a onda formalno ili neformalno i Srbije u NATO. E kad svi uđu u NATO onda će bošnje skontati koliki su gubitnici, mada su već sada toga svjesni. :mrgreen: Dotad možemo nastaviti neproduktivnu šprdnju na Dodin račun, kao izraz svoje nemoći.
Ostace on i duze nego mi mislimo, ne zato sto ga vole...Nego zbog interesa.. Sad ga imaju gdje im treba, pickousti ga prekrizio a sa ove strane drine zna se sta ga ceka kad god ocepi. On ce biti najspremniji na kompromise u zamjenu za sigurnost i ako i kad Ameri odluce da ocepe i pokrenu ovo stanje. Zato ce "stab" nasto jati da ga se rijesi sto je brze moguce...Zato se ja nadam da ce on ostat bar jos 4 godine da poravna i ovo malo sto im je ostalo gradeci aeridrome. :mrgreen:
channel10

#41971 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by channel10 »

ovo_malo_duse wrote:
oakville wrote:Dodino će još malo trajati, a nakon toga lijepo ulazak BiH a onda formalno ili neformalno i Srbije u NATO. E kad svi uđu u NATO onda će bošnje skontati koliki su gubitnici, mada su već sada toga svjesni. :mrgreen: Dotad možemo nastaviti neproduktivnu šprdnju na Dodin račun, kao izraz svoje nemoći.
Ostace on i duze nego mi mislimo, ne zato sto ga vole...Nego zbog interesa.. Sad ga imaju gdje im treba, pickousti ga prekrizio a sa ove strane drine zna se sta ga ceka kad god ocepi. On ce biti najspremniji na kompromise u zamjenu za sigurnost i ako i kad Ameri odluce da ocepe i pokrenu ovo stanje. Zato ce "stab" nasto jati da ga se rijesi sto je brze moguce...Zato se ja nadam da ce on ostat bar jos 4 godine da poravna i ovo malo sto im je ostalo gradeci aeridrome. :mrgreen:
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... a-i-vucica

Otkud vama te ideje da je saban sabana prekrizio?! Sve je to isto i isto ti misli. Ne znam dokle ce ici ta naivnost. Ljudi rade svoj posao dok snjakazi cekaju da im nesto padne s neba. Nigdje pravca, poteza, sve izgubljeno u vremenu i prostoru i nama je dobro ko nas sve vodi!
155_mm

#41972 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

i sta sad?

ne u NATO ili ne sprdati se sa preCednikom.
čaika

#41973 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

GUARDIAN: ODLIČNO SAM RADIO, DIREKTNO KONTAKTIRAM SA NARODOM I NASTAVIĆU DALJE!
DODIK: Red je da nastavimo dalje!

Autor:
Srna
Datum objave:
21 mart 2014, 20:07

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srpska vodi autentičnu i samostalnu politiku, te da je u teškim vremenima očuvala stabilnost. :lol: :lol: :lol: :lol:

„Uradili smo mnogo u Republici Srpskoj. Očuvali smo njenu institucionalnu i političku stabilnost, izgradili mnoge objekte, imamo šta da pokažemo iza sebe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Prema tome, mislim da je red da nastavimo dalje“, rekao je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je novinarima pred početak javne tribine ove stranke u Tesliću da ima i onih koji pokušavaju to da umanje, :lol: :lol: :lol: ističući da su imali priliku da nešto urade, ali da nisu ništa ostavili iza sebe, osim problema.

„Vlada Srpske je činila i čini značajne napore u održavanju standarda u javnom sektoru i društvu. Naši ekonomski parametri daleko su bolji nego u okruženju. Imali smo rast bruto domaćeg proizvoda, industrijske proizvodnje, povećanje izvoza u odnosu na uvoz“, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: napomenuo je Dodik.

On je naglasio da je ključni zadatak ovog perioda u svijetu da se ne dotakne dno :lol: :lol: :lol: i ne postane zavisan od drugih.

Dodik je rekao da SNSD razgovara sa narodom, da je važno održati dijalog i direktan kontakt, posebno zbog mnogih spekulacija u medijima. :lol: :lol: :lol: :lol:

On je naveo da građane najviše interesuju pitanja o stanju u ekonomiji i zapošljavanju.
Šumska je stabilna, sa granitnom ekonomijom otpornom na sve udare, što imperijalista što domaćih izdajnika, iza Guardiana će ostati aerodromi, autoputevi, termoelektrane, moderna Šumska za 23 vijek. Svugdje ima neka šačica izdajnika i bitangi koji žele da ne radeći ništa uživaju varajući narod i otimajući od njega. Šumsku pokušavaju destabilizovati godinama, ali sve se odbija od čelični štit koji je Guardian stvorio mudrom politikom.

Za razliku od izdajnika, koji veze nemaju sa narodom, Guardian će uvijek direktno komunicirati sa narodom preko oplodnje nerotkinja. Nema dileme da će Guardian furiozno prohujati na sljedećim izborima i ostaviti ucveljenje izdajnike i sve koji ga mrze. Mislim da mogu uzeti tu slobodu i reći da je forum.klix.ba jednim srcem i dušom za Guardiana. Uz tebe smo Guardiane, dovrši sve što si započeo!
čaika

#41974 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by čaika »

Pored toga što je naš vječni predsjednik, lider Trećeg svijeta, počasni građanin Trebinja, dobitnik povelje za jedinstvo pravoslavnih naroda, kozački oficir, hrišćanin i ljudina, Guardian je i najpoznatiji šumski komičar.

Njegovi rafinirani gegovi godinama uveseljavaju Šumnjake na javnim skupovima, televiziji, klipovima na mobilnim telefonima, reportažama u šumskim novinama. Teško je ostati bez osmijeha kada se čuju te sofisticirane šale, ne neki otrcani vicevi nego originalna djela moćnog guardianskog uma.

Sinoć su u Tesliću odgledali legendarni guardianski nastup koji će se godinama prepričavati. Takav val smijeha ne pamti se u Tesliću, nikad se ništa slično nije desilo. Šumnjaci su se valjali od smijeha po podu dvorane, udarali glavama u zidove, plakali od sreće i zadovoljstva, na ulazu je nastao stampedo željnih guardianskog humora. Guardianu je potpomogla premijerka Željko Cvijanović koji je rekao da želi pomoći Guardianu u ustavnoj obavezi oplodnje nerotkinja. Premijerka Željko je vrhunski komičar, Šumnjaci su ga burno pozdravili, a nerotkinje su se počele odmah javljati sa željom da ih momentalno oplodi. Premijerka je toliko sposobna, saosjeća sa narodom i muškim i ženskim, sigurno ima odgovarajuću opremu pa se nerotkinje mogu početi radovati jer premijerka Željko stiže u ispomoć.

GUARDIANSKI NASTUP U TESLIĆU: MOJA ŠUMSKA HUMORESKA

Skijaš

#41975 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Skijaš »

"Гледамо све те исте ситуације у свету. Видимо шта се дешава у Италији, видимо да ће Шкотска изаћи брзо на референдум, нешто се дешава и у Каталонији. Републици Српској су то капитална искуства. Љутио се ко не љутио ми веома добро пратимо шта се дешава у свету и радићемо на примеру најбољих светских искустава када за то дође време", рекао је Додик одговарајући на питања новинара у Београду.

Čak i da jesi iskren, odnosno čak i da se u slučaju tvog srbovanja ne radi samo o kamuflaži pljačke društvenih resursa, ti Milorade opet nemaš taj scenario kojeg bi se moglo operacionalizirati na terenu. Zapetljao si se kao pile u kučinu i kada dosadiš ili strancima ili narodu u manjem entitetu, završićeš ili u egzilu ili u zatvoru. I neće te moći spasiti ni Lagumdžija, ni Radončić, ni Čović a ni Tihić.
Locked