English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#41951 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Pa dobro rekao je čovjek da je nebitno ako nisi u borbi za prvo mjesto. Što je u glavnom i istina. Nakon toga gledaj samo da nisi ispod 4. mjesta i to je to.
Better Man

#41952 Re: English Premier League

Post by Better Man »

drug_profi wrote: 04/02/2021 08:30 Pa dobro rekao je čovjek da je nebitno ako nisi u borbi za prvo mjesto. Što je u glavnom i istina. Nakon toga gledaj samo da nisi ispod 4. mjesta i to je to.
Ako želiš biti prvi i najbolji, itekako je bitno. Kazati da je nebitno samo zato što nemaš kvalitetu za prvo mjesto je smiješno. Ispada da je bitno samo ako možeš biti prvi.
drug_profi

#41953 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Better Man wrote: 04/02/2021 08:33
drug_profi wrote: 04/02/2021 08:30 Pa dobro rekao je čovjek da je nebitno ako nisi u borbi za prvo mjesto. Što je u glavnom i istina. Nakon toga gledaj samo da nisi ispod 4. mjesta i to je to.
Ako želiš biti prvi i najbolji, itekako je bitno. Kazati da je nebitno samo zato što nemaš kvalitetu za prvo mjesto je smiješno. Ispada da je bitno samo ako možeš biti prvi.
Pa pricamo o konkretnom slucaju. Liverpul sada realno ne treba da se bavi prvim mjestom jer je to tesko dosezno iz ove perspektive, i fakticki mu je nebitno. Ono sto je bitno trenutno je izboriti LP za sljedecu godinu. I pokusati nesto i ove godine, ako se bude imalo srece u zrijebu i bolje odigranih utakmica
skafiskafsnjak

#41954 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

saint_mirad wrote: 03/02/2021 23:57 Zapravo, obratno je. Ja ove neke nove fanove Uniteda tek od skoro vidim, pre toga nekoliko godina se krili po misjim rupama dok je Liverpool pokoravao Englesku, Evropu i dunjaluk. Haj nek ste i vi docekali da mozete malo izac na svetlo, sevap je. :P
Rece lik, koji se registrovao onda kada je Liverpool osvojio nesto :lol:

Ne znam ja ko se krio :izet:
Cast izuzecima kao sto je Amidja. :thumbup:
Last edited by skafiskafsnjak on 04/02/2021 09:43, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#41956 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

:lol:
saint_mirad

#41957 Re: English Premier League

Post by saint_mirad »

skafiskafsnjak wrote: 04/02/2021 08:57
saint_mirad wrote: 03/02/2021 23:57 Zapravo, obratno je. Ja ove neke nove fanove Uniteda tek od skoro vidim, pre toga nekoliko godina se krili po misjim rupama dok je Liverpool pokoravao Englesku, Evropu i dunjaluk. Haj nek ste i vi docekali da mozete malo izac na svetlo, sevap je. :P

Ja sam na forumu od 2013., samo sam koristio drugi nalog koji mi je trajno banovan sada.
AmiĐa_Idriz

#41958 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Nevjerovatan je igrač Dias, to i ovaj podatak govori. City-ev Virgil, takav efekat je imao na ovu ekipu.
skafiskafsnjak

#41959 Re: English Premier League

Post by skafiskafsnjak »

saint_mirad wrote: 04/02/2021 09:52
skafiskafsnjak wrote: 04/02/2021 08:57

Ja sam na forumu od 2013., samo sam koristio drugi nalog koji mi je trajno banovan sada.
Sto li :lol:
Mislim nebitno, samo kazem, isto to bi se za mnoge od vas moglo reci... Bezze prica.
Riddle

#41960 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Kad ti navijac Liverpoola kaze da se krijes i pojavis se samo nakon pobjede, znas da je svijet otisao u vrazju mater. :lol:

Rezultat od 9-0 ne mora, ali moze biti vazan nekad na kraju. I ta gol razlika je 1 bod. Ja se jos sjecam igraca Liverpoola iz 2014 godine kako kao bezglava pilad jurcaju po Selhurst Parku, jer im treba nekih 9-0. Pa izgubise i ono vodstvo od 3 gola. Pa suze. Pa jecaji. Pa nemoj nas snimati, od covjeka koji je inace obozavao ljubiti kameru.
aCme

#41961 Re: English Premier League

Post by aCme »

Raigor Stonehoof wrote: 04/02/2021 09:08 Image
Maleni liverpulčići :kiss:
AmiĐa_Idriz

#41962 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool je ispao iz utrke još u decembru, niz loših igara sa kraja novembra prenio se i rezultatski i na sami decembar pa su onda stizali kiksevi protiv Fulhama, Newcastlea, WBA, a šlag na tortu je bio Burnley. Mislilo se da se ekipa vratila pobjedama u Londonu, gdje su prvobitno zaista i izgledali kao oni stari, međutim sinoć opet bolno prizemljenje.

Sa druge strane, tim lošim predstavama na terenu su dobro kumovala i van terena, naravno misleći na povrede. Ne znam koliko je uopšte realno i bilo očekivati da Liverpool pregrmi sezonu na diobi prva dva mjesta sa ovolikim bilansom povreda, na momente podsjeća na onaj Wengerov super Arsenal kojeg su svake sezone masakrirale povrede pa samim tim i neke bolje rezultate. Same te povrede su se nekako premostile u onom jesenjem dijelu sezone ali kada je stigao ovaj prebukirani Engleski zimski period, jednostavno se moralo sve urušiti.

Naravno, pored toga i očajna forma pojedinih igrača koji su sve ove godine bili stubovi Liverpoola nije pomogla, pa je samim tim i tu izostala podrška. Svakako, uvijek ima i ta priča da ekipe koje provedu jedan određeni period na vrhuncu moraju malo i pasti, tako reći tankirati. Kao City prošle, tako Liverpool ove sezone.

Tako da se borba za titulu svodi na reprizu početka 2010-ih i Mančesterske trke.

Ovaj City mi izgleda bolje nego onaj iz 2017/18 što je mljeo sve pred sobom, kompaktnija odbrana sa fenomenalnim Rubenom i preporođenim Stonesom, i Ilkayem koji je preuzeo vodeću ulogu u vezi povredom Kevina izgleda zaista strašno. Tačno osjetiš kako igraju lagano i samouvjereno, i kako će utakmicu privesti lako na kraju. Pisao sam početkom sezone kako se bez ikakvog razloga City izbacivao iz nekih ozbiljnih priča nakon par loših rezultata, ljudi jednostavno nisu imali pripreme kako spada,i upravo im je taj period sezone bio pred sezona gdje se dizala forma. Izgledaju zaista super, i ovako kako sada igraju može davati nadu navijačima City-a da mogu možda ove sezone napokon ostvariti i rezultat u Europi kakav oduvijek priželjkuju, ukoliko naravno Pep ne počne opet sa taktičkim i formacijskim vratolomijama pod okriljem himne Lige Prvaka.

United sa druge strane, tj. Olea treba pohvaliti za način na koji je probudio ekipu nakon onih početnih užasnih partija, 17. pozicija na tabeli, pretežak poraz od Spursa kući, pa do ovog. Mrlja sezone im je za sada jedino Bašakšehir koji im je i presudio na kraju u LP. Iako, i dalje sam poprilično sumnjičav u realne trenerske kvalitete Olea, zapinje i dalje na važnim utakmicama. Vidjećemo kako će se prilagoditi tome, jer februar-mart i početak aprila će im biti rock or bust, s obzirom na niti malo lagan raspored. A utakmica sa komšijama će im vjerovatno reći mogu li i imaju li realnih šansi za trku sa njima, uz uslov naravno da se stanje na tabeli do tada održi ovakvim kakvo jeste, jer ima tu nagaznih mina na putu do derbija, WBA, Newcastle, i za par dana već Everton. Igraju ok, nekada malo i sreća pogura ali i tu sreću svakako treba zaslužiti, samo mi se čini da se ta nesigurnost iz Olea prenosi i na ekipu u bitnijim utakmicama gdje onda stoperi krenu plivati u prazno, a Rashford i ostala klapa u napadu sa izuzetkom Brune promašuje nemoguće. Osim Brune, za kojeg je sve rečeno, treba spomenuti Shawa i Freda. Nevjerovatna transformacija obojice. Dovedeni su igrači za koje je bilo planirano da ih klupiraju, a zapravo se desilo obratno.

Bilo kako bilo, očekuje nas zanimljivo proljeće i rasplet sezone.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#41963 Re: English Premier League

Post by Gerro »

Sto su se upalili :pisnuo:

Naravno da je liga za Liverpool trenutno nebitna. Liga prvaka je najbitnije takmicenje u fudbalu. Za United je to Evropska liga.
Riddle

#41964 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Niko se nije upalio, vec govorim koliko mi je bizarna prica koju citam ovdje. Meni ce to uvijek biti smijesno, jer sam ja odrastao gledajuci jedan Liverpool, znam njihove pateticne govorancije, nastupe i taj klub je sve samo ne sto vi kazete. Taj imidz ce u mojim ocima tesko promijeniti. Zadnje 2 sezone meni nisu normalne, vec apsurdni izuzetak.

Ja uostalom fudbal i ne pratim vise, pogotovo zadnje 2 sezone gdje mi sve bez navijaca i atmosfere nema smisla. Jedan od glavnih razloga sto sam ja poceo pratiti United nekad davno je bila publika. Bez ljudskog glasa i onog uzbudjenja, meni fudbal u mnogom gubi car. Kao film bez muzike.

Liga Liverpoolu nije bitna? To je taj pateticni nastup, busanje u prsa, neopravdana arogancija, toliko smo dobri da nam najveca nagrada nije vazna. Hej 30 godina zedji, napili se onda gutljaj vode i kaze vise mi ne treba. League is our bread and butter, that's what we want to win all the time. Znas li ko je ovo rekao? Nisam ni mislio da znas.
drug_profi

#41965 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ima nas koji pamtimo i duze. Nije bilo neta i prenosa doduse, ali se tad znalo ko je najveci klub u engleskoj i sta je Shanklijev socijalizam...
a nekima od nas se to jako sviđalo.
Tad je klub iz Mačeste'a bio samo glasni susjed iskompleksiran svojom "veličinom".
dzeno123

#41966 Re: English Premier League

Post by dzeno123 »

GandalfSivi wrote: 04/02/2021 01:31 E zamisli ti “navijaca” bilo koje engleske ekipe koji kaze “jebo ovu ligu, samo je Evropa vazna”. Cirkus svega mi :lol:
Cirkus je samo ovaj Gerro lik.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#41967 Re: English Premier League

Post by Gerro »

drug_profi wrote: 04/02/2021 13:53 Ima nas koji pamtimo i duze. Nije bilo neta i prenosa doduse, ali se tad znalo ko je najveci klub u engleskoj i sta je Shanklijev socijalizam...
Tad je klub iz Mačeste'a bio samo glasni susjed iskompleksiran svojom "veličinom".
Zar ne vidis da je njima fudbal od kad se engleska liga zove EPL ?
Better Man

#41968 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Gerro wrote: 04/02/2021 14:32
drug_profi wrote: 04/02/2021 13:53 Ima nas koji pamtimo i duze. Nije bilo neta i prenosa doduse, ali se tad znalo ko je najveci klub u engleskoj i sta je Shanklijev socijalizam...
Liverpool je nekad davno bio neprikosnoven, ali danas to više nije i najveći rival Manchester United je u zadnjih 30 godina daleko ispred Liverpoola.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#41969 Re: English Premier League

Post by Gerro »

Better Man wrote: 04/02/2021 14:41
Liverpool je nekad davno bio neprikosnoven, ali danas to više nije i najveći rival Manchester United je u zadnjih 30 godina daleko ispred Liverpoola.
Najveci rival Liverpoola je Manchester City.

Ne brukaj se.
saint_mirad

#41970 Re: English Premier League

Post by saint_mirad »

Najveći istorijski rival Liverpoolu je bio i ostao Man U, neovisno ko je gde na tabeli. Trenutni rival u borbi za titulu jeste Man City, ali to je privremeno. Bilo je doba kad su Manchesteru bili glavni rivali Chelsea ili Arsenal, ali prođe i to.

Staro rivalstvo se zna koje je.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#41971 Re: English Premier League

Post by Gerro »

Trenutno najveci rival je City.
avetinja

#41972 Re: English Premier League

Post by avetinja »

Kako vas lik trola pa to je za udžbenika. I to svaki put, na svakoj temi. :lol:
Riddle

#41973 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Duh i socijalizam Shanklya je umro davno prije nego sam ja prvi put vidio taj klub i sigurno ces mi oprostiti sto ih ne prepoznajem kao takve.

Taj glasni susjed je bio prvi engleski ucesnik i osvajac Evropskog kupa. U ligi su imali super mlad i talentovan tim. Da, totalno izmisljena velicina. Bio sam napisao podug post, ali brisem to, smatram da nema potrebe da objasnjavam u detalje.
AmiĐa_Idriz

#41974 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Better Man

#41975 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Gerro wrote: 04/02/2021 14:42
Better Man wrote: 04/02/2021 14:41

Najveci rival Liverpoola je Manchester City.

Ne brukaj se.
Ako se ko bruka, onda si to ti. Nemaš ti pojma Engleskom nogometu i rivalstvu.
Post Reply