Sirija

Locked
Kikibombona

#41951 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Necemo tako Dino
Jesi to spreman pljunuti na nase zrtve da bi "odbranio" svoje teze
Il' si poput ovih mumina spreman pljunuti i pogaziti sve samo da "Rojawa" ostane "neuprljana"?
Treba pljuvati po Musakadicu i drugim izdajnicima svoga naroda i notornim zlocincima. Da, u cetnicima je bilo prilicno Bosnjaka, kako obicnih vojnika - tako i oficira. U svakom narodu ima stoke. Ti Bosnjaci koji su bili u cetnicima su sljam. Za cetnicke zlocine moralnu krivicu snosi tadasnja srpska drzava. I to je to.

Isto tako za zlocine nad Armenima krivicu snosi turska drzava.

Ja naprosto uzivam u raskrinkavanju licemjernih stavova, a primjeri iz nasih ratova tome najbolje posluze...
Kikibombona

#41952 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

I da, u posljednjem genocidu nad Kurdima su ucestvovali mnogi Kurdi. Napad na Kobani je predvodio etnicki Kurd. Ansar el islam je kurdska islamisticka frakcija koja se bori protiv kurdskog naroda.

Nema nikave sumnje da u kurdskom narodu ima sljama i pacijenata koji su u stanju ubijati vlastiti narod a kamoli neki drugi.....

To ne mijenja cinjenicu da je za genocid nad Armenima kriva turska a ne kurdska drzava.I tu je kraj price.
insomnia78

#41953 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Il' si poput ovih mumina spreman pljunuti i pogaziti sve samo da "Rojawa" ostane "neuprljana"?
Treba pljuvati po Musakadicu i drugim izdajnicima svoga naroda i notornim zlocincima. Da, u cetnicima je bilo prilicno Bosnjaka, kako obicnih vojnika - tako i oficira. U svakom narodu ima stoke. Ti Bosnjaci koji su bili u cetnicima su sljam. Za cetnicke zlocine moralnu krivicu snosi tadasnja srpska drzava. I to je to.

Ja naprosto uzivam u raskrinkavanju licemjernih stavova, a primjeri iz nasih ratova tome najbolje posluze...
Ti si jarane puk'o
Da ti ja kazem, 'nako ljudski
Ovo tvoje, s Kurdima je bilo zanimljivo u pocetku a sad vec prelazi u patologiju

Imal' nekakav broj tih poprilicno Bosnjaka u cetnicima

PS: skoro pa svi izvori se slazu o velikoj umjesanosti Kurda, posebno u redovima egzekutora, u zlocin nad Armenina
A ti se na glavu nasadi pokusavajuci ih "oprati" pricom o "prilicnom broju bosnjaka u cetnicima"
Fuj
I sta kazes, krivicu snosi Srbija? :lol:
dječak sa šibicama

#41954 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:- istočna perferija provincije Homs. Kamenovanje homoseksualaca :arrow: LINK

izvor :arrow: LINK
Koji babuni
Dobro neko rece neki dan
Original scene iz Odiseja 2001
Sto se tice ovih optuzbi za homoseksualnost, ma oni ovo nako ubijaju likove
Zamjeris se nekom, sutnes mu papuce, odvezes magarca, nisi mu dao hurme na veresiju i sad kad dodju oslobodioci ovaj, bezbeli pravovjerniji od tebe i eno ga derpe, cap ode glava a on sav sretan u tvojim papucama
Jbt zivim evo peta godina na tom liberalnom zapadu i stvarno srecem veliki krug ljudi, sto poslovno sto privatno, do sad sam upozn'o samo dvojicu ljudi za koje znas da su homoseksualci
Kod njih svaki dan koknu po makar jednog
Ma primitivan narod, ja ne znam sto se kod nas ustrucavaju reci ono sto jeste... prica mi rodjak, radio u Iraku godinama prije rata, u Kerbali ja mislim ili je Najjaf, nebitno, siitski je sveti grad. I sad ovi nasi radnici, vole cugnuti, ovaj jedan previse cugnuo i otisao setati ulicom, pokucao na vrata nekom iracaninu onako iz zajebancije, ovaj kad je vidio ovog pijanog, uzeo asov da ga umlati na licu mjesta. Kao, gdje ces biti pijan u svetom siitskom gradu.

Jedva mu zivot spasili kolege. Jeste malo glupo sto je lupao covjeku na vrata i pjevao neku narodnu pjesmu :D ali uzeti asov i jurisati na nepoznatog covjeka, hvatali ga ovi nasi radnici da ne ubije ovog naseg pijanog nesretnika.
sumirprimus

#41955 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:

jah..
insomnia78

#41956 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:
insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:- istočna perferija provincije Homs. Kamenovanje homoseksualaca :arrow: LINK

izvor :arrow: LINK
Koji babuni
Dobro neko rece neki dan
Original scene iz Odiseja 2001
Sto se tice ovih optuzbi za homoseksualnost, ma oni ovo nako ubijaju likove
Zamjeris se nekom, sutnes mu papuce, odvezes magarca, nisi mu dao hurme na veresiju i sad kad dodju oslobodioci ovaj, bezbeli pravovjerniji od tebe i eno ga derpe, cap ode glava a on sav sretan u tvojim papucama
Jbt zivim evo peta godina na tom liberalnom zapadu i stvarno srecem veliki krug ljudi, sto poslovno sto privatno, do sad sam upozn'o samo dvojicu ljudi za koje znas da su homoseksualci
Kod njih svaki dan koknu po makar jednog
Ma primitivan narod, ja ne znam sto se kod nas ustrucavaju reci ono sto jeste... prica mi rodjak, radio u Iraku godinama prije rata, u Kerbali ja mislim ili je Najjaf, nebitno, siitski je sveti grad. I sad ovi nasi radnici, vole cugnuti, ovaj jedan previse cugnuo i otisao setati ulicom, pokucao na vrata nekom iracaninu onako iz zajebancije, ovaj kad je vidio ovog pijanog, uzeo asov da ga umlati na licu mjesta. Kao, gdje ces biti pijan u svetom siitskom gradu.

Jedva mu zivot spasili kolege. Jeste malo glupo sto je lupao covjeku na vrata i pjevao neku narodnu pjesmu :D ali uzeti asov i jurisati na nepoznatog covjeka, hvatali ga ovi nasi radnici da ne ubije ovog naseg pijanog nesretnika.
Hahaha
Tacno mogu zamisliti scenu
:thumbup: hahahaha
sumirprimus

#41957 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

e a od svih mejsta nap laneti zemlji dol otiso i pjan ko letva,po ulici...nema dalje :D
ioannes

#41958 Re: Sirija

Post by ioannes »

kad smo vec kod angedota:

covijek kojeg dobro znam je 80-tih godina bio kamijondzija i vozio za spediciju cesto u Irak...
on kaze nekad se sakupe oko kamiona,nemozes ostat od njih....on imao sliku svoje zene u kamionu ,obicna slika u ljetnoj majici.
kaze ovaj jedan zgrabi sliku i pobjeze....ja za njim,trazim ga...ga on tamo iza kuce vec gace dopola skinuo i hoce drkic bacit :D
dječak sa šibicama

#41959 Re: Sirija

Tek da napisem sta su po Zairu radili ovi nasi cugeri, ali to je za neku drugu temu :D
Kikibombona

#41960 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Insomnia

Posumnjat cu u tvoje intelektualne sposobnosti jer ne uspjevas apsorbovati jednostavne postavke...

Ako americka vlada osmisli i pokrene genocid na crncima, ako egzekutori u dobroj mjeri budu olos iz Juzne Amerike koju je americka propaganda motivsala a vojska naoruzala..... Ko bi po tebi bio krivac? Meksicki i americki narod, meksicka ili americka drzava?

Izvinjavam se na greskama, tastatura ne valja
sumirprimus

#41961 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Insomnia

Posumnjat cu u tvoje intelektualne sposobnosti jer ne uspjevas apsorbovati jednostavne postavke...

Ako americka vlada osmisli i pokrene genocid na crncima, ako egzekutori u dobroj mjeri budu olos iz Juzne Amerike koju je americka propaganda motivsala a vojska naoruzala..... Ko bi po tebi bio krivac? Meksicki i americki narod, meksicka ili americka drzava?

Izvinjavam se na greskama, tastatura ne valja
nemoj kiki ba,ne ide ti to, frontalno u cvolike..ozbiljno...
Opetja033

#41962 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Izgleda da je general Rustum Ghazali popusio foru. Nije prvi put da se njegova smrt "objavljuje" ali ovaj put se radi o proassadovskim izvorima. Bio je najveci protivnik angazovanja stranih paravojnih i teroristickih jedinica na lojalistickoj strani.

Potvrdjeno je da su pobunjenici prekinuli liniju snabdjevanja lojalistickim snagama, zauzeto je selo Hamaka. Lojalisti odgovorili sa zracnim napadima.
https://www.youtube.com/watch?v=v2PwEUTvOQY

Nakon sto su snage opozicije zauzele selo Muntar, borbe se vode u mjestu Frikka juzno od Muntara. Dakle zila kucavica lojalistickim snagama u Idlibu je presjecena na najmanje dva mjesta.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.75 ... 1&z=14&m=b

Nusra tvrdi da je u potpunosti opkolila lojaliste u onom dijelu Qameeda/Brick Factory/ciglana koji jos uvijek kontrolisu lojalisticke snage.
Opetja033

#41963 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Uglavnom, napadi se nastavljaju istom zestinom. Tek danas pobunjenici postizu ozbiljnije rezultate, npr. ovo presjecanje logistickih ruta. Odbrana puca po savovima ali je pitanje koliko ovi mogu izdrzati sa napadima istog intenziteta. Ako nastave jos 4-5 dana ofanziva ce vjerovatno u potpunosti uspjeti ali sam veliki skeptik po tom pitanju.
Uspjeli su presjeci rute, to je najvaznije ali pitanje je da li je prekasno.
dječak sa šibicama

#41964 Re: Sirija

Gdje nestade Pinokioxxx? uhapsen konacno?
The 51st State

#41965 Re: Sirija

Post by The 51st State »

Opetja033 wrote:Uglavnom, napadi se nastavljaju istom zestinom. Tek danas pobunjenici postizu ozbiljnije rezultate, npr. ovo presjecanje logistickih ruta. Odbrana puca po savovima ali je pitanje koliko ovi mogu izdrzati sa napadima istog intenziteta. Ako nastave jos 4-5 dana ofanziva ce vjerovatno u potpunosti uspjeti ali sam veliki skeptik po tom pitanju.
sve zavisi sta rezim moze u kontru baciti, sve u svemu ako zadrze i prosire ove tacke gdje su ih presjekli u narednih par dana, kompletan krak prema idlibu pada.
sumirprimus

#41966 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ma bizi...
Opetja033

#41967 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Potvrdjeno, general SAA Rustem al Ghazali je podlegao povredama zadobijenim prije par mjeseci u obracunu sa tjelohraniteljima Rafiq Shahada (sef vojne obavjestajne sluzbe). O ovom sam pisao prije par mjeseci: dobio je otkaz sa mjesta sefa obavjestajne sluzbe jer je bio najglasniji protivnik ucescu nesirijskih paravojnih i teroristickih formacija na rezimskoj strani (poput teroristickog Hizbollaha).
Naravno proassadovi protagonisti ovdje su tada pisali kako to nije istina i kako je sve u najboljem redu.
The major- general “Rostom Ghazalah” died today. He was one of the most prominent security pillars of the Syrian regime, and who was the Syrian military governor in Lebanon before withdrawal of the Syrian forces in 2005. In the 20th of March, he and the general “Rafiq Shahadah”, who was the head of the Military Intelligence Division, were dismissed after a dispute between the two generals in February on the Iranian role in the two provinces of Daraa and al- Suwaydaa , where one of Rafiq Shahada’s guard beat Rostom Ghazalah and insulted him causing a brain thrombosis to Rostom, after that he was transfered to al- Shami Hospital in Damascus. He suffered of clinical death since the middle of last moth until he died today.
SOHR
hape

#41968 Re: Sirija

Post by hape »

Kikibombona wrote:I da, u posljednjem genocidu nad Kurdima su ucestvovali mnogi Kurdi. Napad na Kobani je predvodio etnicki Kurd. Ansar el islam je kurdska islamisticka frakcija koja se bori protiv kurdskog naroda.
Majke ti je li to obicni napad na Kobani nazivas genocidom, nenormalni stvore? Pa ti pljujes na svaku srebrenicku zrtvu ako uporedis ubistvo vise od 8000 ljudi i bjezaniju sirijskih Kurda preko granice. Kakav crni genocid bolan ne bio?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#41969 Re: Sirija

Post by arman1 »

Na jednoj od stranica je bila objavljena vijest da je SAA ušla u Idlib. Nakon nekog vremena slijedio je demanti, ispostavilo se da su se neke grupice porokale međusobno oko nekog zlata. Babuni i propalice.
Kikibombona

#41970 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

hape wrote:
Kikibombona wrote:I da, u posljednjem genocidu nad Kurdima su ucestvovali mnogi Kurdi. Napad na Kobani je predvodio etnicki Kurd. Ansar el islam je kurdska islamisticka frakcija koja se bori protiv kurdskog naroda.
Majke ti je li to obicni napad na Kobani nazivas genocidom, nenormalni stvore? Pa ti pljujes na svaku srebrenicku zrtvu ako uporedis ubistvo vise od 8000 ljudi i bjezaniju sirijskih Kurda preko granice. Kakav crni genocid bolan ne bio?
Prvo, nauci se lijepo komunicirati, nisam sa tobom stale cistio.

Genocid nad jezidi Kurdima na planini Sindzar/Singal!

Kurdish premier vows world recognition for ISIS ‘genocide’ against Yezidis

http://rudaw.net/english/kurdistan/050120152

I jedan od komentara, cisto da se vidi koliko su Kurdi muslimani razocarani u 'bracu' muslimane
I was born Muslim unfortunately but for sure we all have the opportunity to choice. So I chose to not believe in Islam or any other religion. All religions (especially Islam) are destroyers, killers, rapists and they all believe they are better than everybody else. These pictures proof my point. ISIS= Real Islam.
Taj narod decenijama ubijaju njihovi susjedi muslimani na milion nacina. Muslimane u ostatku svijeta i u tim susjednim drzavama ugl boli kurac ili cak opravdavaju i podrzavaju ugrozavanje Kurda. Za Palestinom rone suze, a za Kurde ih boli briga! A Sadam Husein je ubio vise Kurda nego svi Zidovi zajedno od kada postoje! Eto koje licemjerje i ljudski hinjaluk!
Tvrtko II Kotromanić

#41971 Re: Sirija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

:-)
svasta..
Klavikula

#41972 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
brane neodbranjivo.
cbrt

#41973 Re: Sirija

Post by cbrt »

Klavikula wrote: brane neodbranjivo.
Moj naklon do poda lojalističkom generalu koji je još na samom početku rata (dobro ne na samom početku ali tu negde iz ove perspektive) faktički bez borbe rebelima predao pola Alepa zauzevši pritom utvrđenje i pozicije koje je realno mogao braniti. Ovo sada što se radi je bruka i sramota
cbrt

#41974 Re: Sirija

Post by cbrt »

Opetja033 wrote:Uglavnom, napadi se nastavljaju istom zestinom. Tek danas pobunjenici postizu ozbiljnije rezultate, npr. ovo presjecanje logistickih ruta. Odbrana puca po savovima ali je pitanje koliko ovi mogu izdrzati sa napadima istog intenziteta. Ako nastave jos 4-5 dana ofanziva ce vjerovatno u potpunosti uspjeti ali sam veliki skeptik po tom pitanju.
Nije. Ajd da ti odgovorim, već mesecima (3-4 najmanje) stižu izveštaji o do sada neviđenim isporukama oružja koje pristiže rebelima sa svih strana. Ranije su kukali kako im ništa ne stiže i mnoge bitke koje su gubili pravdali su upravo time. Ja nisam hteo o tome da pišem jer nisam znao da li je istina ili propaganda. Vidimo da se situacija na frontu rapidno menja u korist rebela, da se municija gotovo nigde više ne štedi a antitenkovske rakete čak i rasipaju (juče je samo jedan strelac upotrebio 8 na jednom delu ratišta). Elem, samo osvajanje graničnog prelaza u same granice u Daari govori ti u prilog tome (Jordan je to odobrio) a i ona očito ofrlje pripremljena ofanziva zbrda-zdola na Busr Harir je više iz očaja da se preseku komunikacije ka Lajatu dok ne bude kasno (a kasno je za lojaliste). Vidimo da je svega nekoliko nedelja nakon pada Idliba usledila očito dobro pripremljena ofanziva sa strateškim ciljem (razvukli su ih na dva dela fronta a probili u sredini). Sve velike pobede vojske i "pobede" trajale su po nekoliko meseci (Qusair, Morek, Yabrood, Maliha) tako da cenim da rebeli imajo dovoljno pre svega resursa za ovako nešto
fosna2014

#41975 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

SAA povratio Tall Hamakah, dolazi pojacanje iz Damaskusa.
Locked