BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
bumerangss
#41926 Re: BHTelecom All About
Saznah da je telemah generalni sponzor Sarajevo film festivala! Pitam se zasto to nije BHTelecom? Tako svijetski poznat dogadjaj a oni uzeli sponzorisati šerifovicku 
- escobar__
#41927 Re: BHTelecom All About
Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
-
bumerangss
#41928 Re: BHTelecom All About
Znam da je Eronet godinama bio glavni sponzor i to je dokaz da je on na izdisaju ali ove godine glavni sponzor je TM i tescobar__ wrote:Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
-
mit12
#41929 Re: BHTelecom All About
Kako je eronet na izdisaju?bumerangss wrote:Znam da je Eronet godinama bio glavni sponzor i to je dokaz da je on na izdisaju ali ove godine glavni sponzor je TM i tescobar__ wrote:Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
-
getriba
#41930 Re: BHTelecom All About
Eronet je 10 godina bio glavni sponzorbumerangss wrote:Znam da je Eronet godinama bio glavni sponzor i to je dokaz da je on na izdisaju ali ove godine glavni sponzor je TM i tescobar__ wrote:Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
-
bumerangss
#41931 Re: BHTelecom All About
Pa to je moje subjektivno misljenje na osnovu brojeva mojih kolega prijatelja poznanika... njih 97% su bht 2% su mtel a 1% eronetmit12 wrote:Kako je eronet na izdisaju?bumerangss wrote:Znam da je Eronet godinama bio glavni sponzor i to je dokaz da je on na izdisaju ali ove godine glavni sponzor je TM i tescobar__ wrote:Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
-
bumerangss
#41932 Re: BHTelecom All About
Bio, ali sad je TM i cudi me da je BHT to njima prepustiogetriba wrote:Eronet je 10 godina bio glavni sponzorbumerangss wrote:Znam da je Eronet godinama bio glavni sponzor i to je dokaz da je on na izdisaju ali ove godine glavni sponzor je TM i tescobar__ wrote:Eronet njih godinama sponzoriše, kakve li su sad šeme u pitanju Boga pitaj...
- escobar__
#41933 Re: BHTelecom All About
Ruku na srce, sponzori su nemalom broju sportskih i kulturnih manifestacija, ne moraju baš sve poklopit.
Što se Eroneta tiče, dok je Hrvata u BiH radit će i Eronet tako da i da ostane 50k korisnika i dalje neće propast.
Mi smo jedna od rijetkih (ili možda i jedina) država (odnosno entitet) u čijem vlasništvu su dva telekomunikacijska operatora i to dovoljno govori o nekim stvarima. Politika i samo politika.
Što se Eroneta tiče, dok je Hrvata u BiH radit će i Eronet tako da i da ostane 50k korisnika i dalje neće propast.
-
bumerangss
#41934 Re: BHTelecom All About
Znam da je BHT sponzor mnogo cega ali SFF nije sta bilo nego je svijetski poznat festival i mislim da je to za BHT jedan veliki poslovni marketinski minus, na zalost!escobar__ wrote:Ruku na srce, sponzori su nemalom broju sportskih i kulturnih manifestacija, ne moraju baš sve poklopit.
Što se Eroneta tiče, dok je Hrvata u BiH radit će i Eronet tako da i da ostane 50k korisnika i dalje neće propast.Mi smo jedna od rijetkih (ili možda i jedina) država (odnosno entitet) u čijem vlasništvu su dva telekomunikacijska operatora i to dovoljno govori o nekim stvarima. Politika i samo politika.
Sto se tice Eroneta, slazem se da dok je hrvata da ce poslovati ali na pozitivnoj nuli
- escobar__
#41935 Re: BHTelecom All About
Pa sad, jesu li manjina ili ne to bi trebalo rezultati popisa da kažu (a neće, vidiš šta s toga rade). Mislim da i ne posluju tako loše kako se čini jer ne vidim logiku u tome da Deutsche Telekom ima oko 40% vlasništva u Eronetu ako posluju tako loše (kontam kapitalisti, prodali bi udio ili štaveć)..bumerangss wrote:Znam da je BHT sponzor mnogo cega ali SFF nije sta bilo nego je svijetski poznat festival i mislim da je to za BHT jedan veliki poslovni marketinski minus, na zalost!escobar__ wrote:Ruku na srce, sponzori su nemalom broju sportskih i kulturnih manifestacija, ne moraju baš sve poklopit.
Što se Eroneta tiče, dok je Hrvata u BiH radit će i Eronet tako da i da ostane 50k korisnika i dalje neće propast.Mi smo jedna od rijetkih (ili možda i jedina) država (odnosno entitet) u čijem vlasništvu su dva telekomunikacijska operatora i to dovoljno govori o nekim stvarima. Politika i samo politika.
Sto se tice Eroneta, slazem se da dok je hrvata da ce poslovati ali na pozitivnoj nulije moje je misljenje jer su hrvati mala manjina
-
mirza_15
#41936 Re: BHTelecom All About
Posljednji kvartal, kada je mobilna telefonija u pitanju, eronet je skocio sa nekih 12% na 13% udjela na trzistu. BH Telecom je skocio za oko pola procenta na nekih 45%, a m:tel je pao na oko 40% udjela. Ali cinjenica je da u BiH ima preko 100.000 mobilnih brojeva manje (ukupno). Svi su ustvari izgubili odredjeni broj mobilnih prikljucaka samo je m:tel izgubio najvise. Ima statistika na RAK-ovoj stranici.
Mislim da se pare iz eroneta izvlace da ne bi isle u budzet. Na kraju svake godine eronet je samo par miliona u plusu.
Sto se tice sponzorstva dobro je covjek primjetio. Ne mora BH Telecom sve pokriti. Neka nesto i drugima.
Mislim da se pare iz eroneta izvlace da ne bi isle u budzet. Na kraju svake godine eronet je samo par miliona u plusu.
Sto se tice sponzorstva dobro je covjek primjetio. Ne mora BH Telecom sve pokriti. Neka nesto i drugima.
-
The Realist
#41937 Re: BHTelecom All About
A šta je sa prihodima? Imam osjećaj da je povelik broj korisnika izgubljen, jer nisu nikada stvarno ni postojali. Pa sjetim se kad je MTel davao kartice uz karte Ćole i slično, tu je pun klinac ljudi aktiviralo, iskoristilo šta je bilo na njima i onda bacilo. Pa je bilo nešto kupiš karticu za 4KM, a na njoj bonus još 4KM i ukupno 8 izađe, tako nekako, pa su mnogi samo kupovali i bacali....mirza_15 wrote:Posljednji kvartal, kada je mobilna telefonija u pitanju, eronet je skocio sa nekih 12% na 13% udjela na trzistu. BH Telecom je skocio za oko pola procenta na nekih 45%, a m:tel je pao na oko 40% udjela. Ali cinjenica je da u BiH ima preko 100.000 mobilnih brojeva manje (ukupno). Svi su ustvari izgubili odredjeni broj mobilnih prikljucaka samo je m:tel izgubio najvise. Ima statistika na RAK-ovoj stranici.
Mislim da je eronet dobio solidan broj onih koji su na ulici potpisali ugovor, pa kasnije nisu nikada nastavili sa tim (ja sam valjda jedini kojem je taj ugovor odlično došao
Za BHT ne znam, pretpostavljam da su od njih ljudi negdje drugo prelazili dok su bile akcije.
PS
I kakav je fazon da nakon što se zovnu tehničari radi problema sa konekcijom koja traje nekih desetak dana, nakon dva dana nazovu iz Sarajeva i samo kažu čut ćemo se (o drugom gradu se radi), ali niko ne izađe na teren?
-
mirza_15
#41938 Re: BHTelecom All About
Sa modemima ZTE 108 N postoji problem koji se moze rijesiti i daljinski bez izlaska na teren.
- bude
#41939 Re: BHTelecom All About
Hoce li se S7 edge vratiti u ponudu ili je to zavrsena prica nakon samo par dana 
- MOSALJOZE
#41940 Re: BHTelecom All About
Moraš izvršiti prednarudžbu,stizu im početkom aprila nove količine.bude wrote:Hoce li se S7 edge vratiti u ponudu ili je to zavrsena prica nakon samo par dana
-
batara
#41941 Re: BHTelecom All About
Ako mislis kupovati S7edge, preporucujem ti da nazoves bh telekom i da rezervises. Svi koji su izvrsili rezervacije u martu, dobice iste mobitele pocetkom aprilabude wrote:Hoce li se S7 edge vratiti u ponudu ili je to zavrsena prica nakon samo par dana
- Filter
#41942 Re: BHTelecom All About
ne cackajte vise nista, zivota vam

prvo je ping divljao zadnjih 5-6 dana, jutros se net vuce kao mrtav konj

-
quarterback
#41943 Re: BHTelecom All About
jos malo pa good old days sestroFilter wrote:ne cackajte vise nista, zivota vam

- Filter
#41944 Re: BHTelecom All About
hamanquarterback wrote: jos malo pa good old days sestro![]()
![]()
btw. ne bi ni skontao ping da nisam pokrenuo bf
ljubi sestra
-
mirza_15
#41945 Re: BHTelecom All About
RAK odobrio nove pakete. Vjerovatno obavijest u narednih par dana 
- skupljac_zeljeza
#41946 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:RAK odobrio nove pakete. Vjerovatno obavijest u narednih par dana
Ti Bogami za muštuluka.
-
mirza_15
#41947 Re: BHTelecom All About
Usluga koju sam spominjao kao jos jednu jako dobru stvar koju u ovom trenutku ne mogu komentarisati nije definisana novim paketima. Bice definisana kao posebna usluga. Ne smijem vise o tome, samo ocekujte pored novih paketa (uglavnom stvari o kojima smo vec komentarisali) jos neke stvari, a ticu se mojaTV usluge.
- Kiki_Musampa
#41948 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Usluga koju sam spominjao kao jos jednu jako dobru stvar koju u ovom trenutku ne mogu komentarisati nije definisana novim paketima. Bice definisana kao posebna usluga. Ne smijem vise o tome, samo ocekujte pored novih paketa (uglavnom stvari o kojima smo vec komentarisali) jos neke stvari, a ticu se mojaTV usluge.
Al ti ložiš:)
Kad bi se moglo očekivati probno puštanje u Tuzli, i za šta će ovo biti dovoljno,10 ili više?
Downstream Upstream
SNR Margin
:
15.8 7.6 db
Line Attenuation
:
24.3 15.6 db
Data Rate
:
9447 933 kbps
- ElRe
#41949 Re: BHTelecom All About
Eronet je na izdisaju i da nije hrvatskog pitanja u BiH i podrske koju dobiju od T-HTa, ne bi ih bilo jos dugo.mit12 wrote: Kako je eronet na izdisaju?
MTEL u drugo polovini 2016 godine krece u vecu trzisnu ofanzivu na FBiH. Trenutno imaju pripremne radove za prosirenje kapaciteta 3G mreze. Po Trebevicu su dosta posla zavrsili, sjever Sarajeva takodje, sad je na redu Hercegovima.
Zastoj koji su imali je bio vezan za integraciju MTEL Austrije, novih MTEL firmi u CG, Logosofta. Sve te poslove rade isti ljudi.
Last edited by ElRe on 30/03/2016 09:07, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#41950 Re: BHTelecom All About
Kiki_Musampa wrote:mirza_15 wrote:Usluga koju sam spominjao kao jos jednu jako dobru stvar koju u ovom trenutku ne mogu komentarisati nije definisana novim paketima. Bice definisana kao posebna usluga. Ne smijem vise o tome, samo ocekujte pored novih paketa (uglavnom stvari o kojima smo vec komentarisali) jos neke stvari, a ticu se mojaTV usluge.
Al ti ložiš:)
Kad bi se moglo očekivati probno puštanje u Tuzli, i za šta će ovo biti dovoljno,10 ili više?
Downstream Upstream
SNR Margin
:
15.8 7.6 db
Line Attenuation
:
24.3 15.6 db
Data Rate
:
9447 933 kbps
10 Mbps. Sa ugasenim STB-om malo vise.