Prijatelju, nije to ni nalik istini.high_volume wrote:Kampanja SDA protiv NS provodi se nesmanjenom žestinom na svim frontovima, ali najviše u internet medijima, u SB i Faktoru, kao i što je provode SDA-ovci po zadatku ovdje, na Klix forumu... Marjanović smrdi, i to pravo...![]()
Ko imalo poznaje Damira Marjanovića, jasno mu je da ni u ludilu ne može imati konekciju s SDA niti interes da zastupa njihovu retroogradnu politiku.
Nije Marjanović bio neki rival Kojoviću, niti mu je mogao ugroziti predsjedničku poziciju. Mislim da je Marjanovićeva kandidatura bio dogovor, plan da se kandiduje neko ko je politički popularan, neko čija će kandidatura privući pozornost javnosti, što je i uspjelo, i čime će i pobjeda Kojovića dobiti veći značaj. Mudro i politički perfidno, pametno, svaka čast.
Ali, Marjanovićevu kandidaturu i njegovih 40%s radošću su dočekali u SDA odjeljenju za strateško planiranje
i od toga su razvili spin kako je Marjanović SDA igrač, sve s ciljem izazivanja sumnje u Marjanovića unutar članstva NS, čime se postiže i njegov silazak sa popularne političke pozicije, čime se generalno slabi pozicija Naše Stranke i stvara prilika za obaranje trenutne koalicije u Kantonu Sarajevo, itd.
Preopasni su ovi SDA stratezi, pokvareni do srži i spremni na sve samo da ostanu na vlasti
Damir je igrao prljavo, perfidno, intiligentno i podlo.
Nije on SDA igrać.
On je samo svoj, narcisiodni egoistični igrač željan moči.
On je, kao i mala nekolicina njegovih baš. ali baš NAJBLIŽIH, saradnika, vješto prikrivenih, nesposoban da napravi svoju stranku, pokušao ukrasti tuđu.
Ima tu i jako dobrih kadrova, pravih ideološki čistih kadrova, večina... hvala Bogu, mislim da su ih delegati prepoznali i izabrali u organe stranke.
Dugo su, mjesecima prije ulaska, promatrali stranaćke vočnjake, obilazili, mjerkali, cjenjkali se cijenu i broj uhljeba... i onda ocjenili da je NS najlakši i najplodonosniji vočnjak.
Tergetirarali NS, pronašli i zavrbovali unutarnje Vukove Brankoviće i krenuli u osvajanje terena.
Kao ptica kukavica ukrštena s kobcem, koja svoja jaja polaže u tuđim gnijezdima.
Neče odustati od svojih namjera zabijanja noža u leđa onima koji su mu povjerovali i ukazali povjerenje.
Do prve sljedeće prilike.
A to su lokalni izbori... za koje već ubacuju svoja jaja u NS gnijezdo, da im Pedja, Sabina, Haverić sjedi na njima.
Pisao sam o tome i u januaru prošle godine, ali mi niko nije vjerovao.
Znam dobro te Uskoke... ulete, poharaju ratni plijen, pokupe roblje... i nestanu...
Nema tu ideologije.
Opogane sve čega se dotaknu