Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#41926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

high_volume wrote:
... Marjanović smrdi, i to pravo...
Kampanja SDA protiv NS provodi se nesmanjenom žestinom na svim frontovima, ali najviše u internet medijima, u SB i Faktoru, kao i što je provode SDA-ovci po zadatku ovdje, na Klix forumu :-)

Ko imalo poznaje Damira Marjanovića, jasno mu je da ni u ludilu ne može imati konekciju s SDA niti interes da zastupa njihovu retroogradnu politiku.

Nije Marjanović bio neki rival Kojoviću, niti mu je mogao ugroziti predsjedničku poziciju. Mislim da je Marjanovićeva kandidatura bio dogovor, plan da se kandiduje neko ko je politički popularan, neko čija će kandidatura privući pozornost javnosti, što je i uspjelo, i čime će i pobjeda Kojovića dobiti veći značaj. Mudro i politički perfidno, pametno, svaka čast.

Ali, Marjanovićevu kandidaturu i njegovih 40% :D s radošću su dočekali u SDA odjeljenju za strateško planiranje :D i od toga su razvili spin kako je Marjanović SDA igrač, sve s ciljem izazivanja sumnje u Marjanovića unutar članstva NS, čime se postiže i njegov silazak sa popularne političke pozicije, čime se generalno slabi pozicija Naše Stranke i stvara prilika za obaranje trenutne koalicije u Kantonu Sarajevo, itd.

Preopasni su ovi SDA stratezi, pokvareni do srži i spremni na sve samo da ostanu na vlasti :-)
Prijatelju, nije to ni nalik istini.
Damir je igrao prljavo, perfidno, intiligentno i podlo.
Nije on SDA igrać.
On je samo svoj, narcisiodni egoistični igrač željan moči.
On je, kao i mala nekolicina njegovih baš. ali baš NAJBLIŽIH, saradnika, vješto prikrivenih, nesposoban da napravi svoju stranku, pokušao ukrasti tuđu.
Ima tu i jako dobrih kadrova, pravih ideološki čistih kadrova, večina... hvala Bogu, mislim da su ih delegati prepoznali i izabrali u organe stranke.
Dugo su, mjesecima prije ulaska, promatrali stranaćke vočnjake, obilazili, mjerkali, cjenjkali se cijenu i broj uhljeba... i onda ocjenili da je NS najlakši i najplodonosniji vočnjak.
Tergetirarali NS, pronašli i zavrbovali unutarnje Vukove Brankoviće i krenuli u osvajanje terena.
Kao ptica kukavica ukrštena s kobcem, koja svoja jaja polaže u tuđim gnijezdima.
Neče odustati od svojih namjera zabijanja noža u leđa onima koji su mu povjerovali i ukazali povjerenje.
Do prve sljedeće prilike.
A to su lokalni izbori... za koje već ubacuju svoja jaja u NS gnijezdo, da im Pedja, Sabina, Haverić sjedi na njima.
Pisao sam o tome i u januaru prošle godine, ali mi niko nije vjerovao.
Znam dobro te Uskoke... ulete, poharaju ratni plijen, pokupe roblje... i nestanu...
Nema tu ideologije.
Opogane sve čega se dotaknu
drug_profi

#41927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Imamo mi i svoje izdajnike. :mrgreen: Ne moramo ih uvoziti iz srpskih mitova. :mrgreen:
Npr. knez Radak bi bio sasvim dobra analogija Vuku Brankoviću.
_Scarlett_

#41928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Moj savjet NSovcima: neka nastave s brzo vidljivim potezima kao sto je akcija ciscenja u Sarajevu i akcija uklonjenja nelegalnih parkinga.

To su potezi koji su gradjanima, biracima, svima vidljivi, efekat dobijes odmah, ostavle dobar utisak i vecu mogucnost da gradjane vjeruju da NS radi za napredak i dobrobit grada.

Sto se ostalih stvari tice, ako bas moraju svoje partizanstine u 2019. godine, aj, neka im to bude zabava ali inicijative tipa "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS" ce jako odstraniti glasace.
_Scarlett_

#41929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Takodje, neka se kane retardranih i populistickih stvari od kojih prosjecni gradjanin dobije transfer blama, tipa "zenama u javnim ustanovima za 8 mart slobodan dan". Samo konkretno, uljepsavanje, sredjivanje, uvodjenje reda.
kmirsad

#41930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Imamo mi i svoje izdajnike. :mrgreen: Ne moramo ih uvoziti iz srpskih mitova. :mrgreen:
Npr. knez Radak bi bio sasvim dobra analogija Vuku Brankoviću.
Nisam Radaka metno, jer bolje poznajemo Srbijansku istoriju, nego Bosansku.
Još bolji je primjer... Brača Dabišić... iz Jasminove knjige Tvrtko I Kotromanić.
Dobra knjiga. Preporučujem svim BH patriotima da je pročitaju.
Bit će još veči.
wewa

#41931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

sta kaze, nedovoljno kvalifikovan Mandic

danas smo vidjeli kako se radi u ministarstvu na cijem je celu, aferim! :thumbup:
kmirsad

#41932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

wewa wrote:sta kaze, nedovoljno kvalifikovan Mandic

danas smo vidjeli kako se radi u ministarstvu na cijem je celu, aferim! :thumbup:
Odličan Mandić...Radi dobar posao... :-D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

_Scarlett_ wrote:ali inicijative tipa "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS" ce jako odstraniti glasace.
Mozes li mi reci konkretno ko i kada je pokrenuo tu inicijativu ispred NS??
pemanapemani

#41934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

kmirsad wrote:

Ali frajer se zove Srđan, još se i preziva Mandić. Kakve veze ima kako radi posao? To je totalno nebitno.

Još samo treba da neko slaže da je Srđan bio pripadnik Armije RBiH, gluho bilo.
kmirsad

#41935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:
kmirsad wrote:

Ali frajer se zove Srđan, još se i preziva Mandić. Kakve veze ima kako radi posao? To je totalno nebitno.

:shock: :shock: :shock: Estagfirullah :shock: :shock: :shock: iš nalete... gluho ne bilo...
:lol: :lol: :lol:
DrugaGimnazija

#41936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

_Scarlett_ wrote:Moj savjet NSovcima: neka nastave s brzo vidljivim potezima kao sto je akcija ciscenja u Sarajevu i akcija uklonjenja nelegalnih parkinga.

To su potezi koji su gradjanima, biracima, svima vidljivi, efekat dobijes odmah, ostavle dobar utisak i vecu mogucnost da gradjane vjeruju da NS radi za napredak i dobrobit grada.

Sto se ostalih stvari tice, ako bas moraju svoje partizanstine u 2019. godine, aj, neka im to bude zabava ali inicijative tipa "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS" ce jako odstraniti glasace.
Nesto se ne sjecam te inicijative, mozda ti mozes naci kad je to bilo predlozeno.

Koliko se ja sjecam, prijedlog je bio da roditelj ima izbor da li da u svjedocantsvu stoji
1. Bosanski jezik i književnost
2. Hrvatski jezik i književnost
3. Srpski jezik i književnost
ili
4. Bosanski jezik i književnost, srpski jezik i književnost i hrvatski jezik i književnost

Dakle, tvoj izbor koju od 4 opcije zelis. Meni se svidja da stoje sva tri jezika, jer smatram da sam izucavao sva tri. Ti izaberi sta ti zelis.
cvrčak_na_hedonizmu

#41937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

pemanapemani wrote:
kmirsad wrote:

Krmojed u borbi protiv patriota sa Ilidze tipa Budnje i ekipe. Vi kontate to slucajno, eeeee ko vas ne zna...
_Scarlett_

#41938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

DrugaGimnazija wrote:
_Scarlett_ wrote:Moj savjet NSovcima: neka nastave s brzo vidljivim potezima kao sto je akcija ciscenja u Sarajevu i akcija uklonjenja nelegalnih parkinga.

Nesto se ne sjecam te inicijative, mozda ti mozes naci kad je to bilo predlozeno.

Koliko se ja sjecam, prijedlog je bio da roditelj ima izbor da li da u svjedocantsvu stoji
ili
4. Bosanski jezik i književnost, srpski jezik i književnost i hrvatski jezik i književnost

Dakle, tvoj izbor koju od 4 opcije zelis. Meni se svidja da stoje sva tri jezika, jer smatram da sam izucavao sva tri. Ti izaberi sta ti zelis.
Hvala na opcijama ali ne hvala.

Samo bosanski dolazi u obzir. Insistiranje n.a. srpski I hrvatski ce debelo kostati I izgubice ono good will-a sto eventualno mogu izgraditi drugim potezima.
wewa

#41939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Pluralizam na djelu. A da konsultujemo Ustav?
DrugaGimnazija

#41940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

_Scarlett_ wrote:
DrugaGimnazija wrote:

ili

Hvala na opcijama ali ne hvala.

Samo bosanski dolazi u obzir. Insistiranje n.a. srpski I hrvatski ce debelo kostati I izgubice ono good will-a sto eventualno mogu izgraditi drugim potezima.
Ti ne moras imati opcije ako je za tebe jedina opcija bosanski. Ali nije demokratski ukidati opcije drugima. Sto teba smeta sta neko drugi radi, ako to tebe licno ne zakida ni u cemu? Ovo su osnove liberalne demokratije.

Ali, da ne zaboravimo o cemu raspravljamo, sve je pocelo od ove tvoje izjave da je NS imao inicijativu "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS".

Dakle, vise ne tvrdis to, nego smo presli na raspravu o tome da li jedan stanovnik ove drzave ima pravo da mu se upise jedan od zvanicnih jezika BiH (ili svi). I, ti tvrdis da nema, nego da svima mora pisati bosanski.

Dobro, to je tvoje misljenje, ali jedna ozbiljna stranka kao sto je NS, koja se zalaze za ravnopravnost svih, ne bi trebala, niti ce se voditi takvim idejama. To je vise ideologija za SDA, HDZ, SNSD i slicne.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

izvrsni direktor wrote:
_Scarlett_ wrote:ali inicijative tipa "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS" ce jako odstraniti glasace.
Mozes li mi reci konkretno ko i kada je pokrenuo tu inicijativu ispred NS??
Nema odgovora
zippoo87

#41942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

_Scarlett_ wrote: Hvala na opcijama ali ne hvala.

kada raspravlja neko o necemu o cemu nema pojma ... :run:

ne znam koje si godiste ali pogledaj malo svoja svjedocanstva i vidi sta je prije pisalo
kasnije se u dnevnicima pojavila prazna crtica za jezik koji je maternji odredjenoj grupaciji i tu se dopisivalo recimo bosanski,srpski,hrvatski
_Scarlett_

#41943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

DrugaGimnazija wrote: Ti ne moras imati opcije ako je za tebe jedina opcija bosanski. Ali nije demokratski ukidati opcije drugima. Sto teba smeta sta neko drugi radi, ako to tebe licno ne zakida ni u cemu? Ovo su osnove liberalne demokratije.

Ali, da ne zaboravimo o cemu raspravljamo, sve je pocelo od ove tvoje izjave da je NS imao inicijativu "sklonimo bosanski iz udzbenika, postoji samo BHS".

Dakle, vise ne tvrdis to, nego smo presli na raspravu o tome da li jedan stanovnik ove drzave ima pravo da mu se upise jedan od zvanicnih jezika BiH (ili svi). I, ti tvrdis da nema, nego da svima mora pisati bosanski.

Dobro, to je tvoje misljenje, ali jedna ozbiljna stranka kao sto je NS, koja se zalaze za ravnopravnost svih, ne bi trebala, niti ce se voditi takvim idejama. To je vise ideologija za SDA, HDZ, SNSD i slicne.
Ne, karikirala sam u inicijalnom postu, jer sam opisala kako to izgleda glasacima i kako ce NS izgubiti glasove ako forsiraju takve gluposti.

Ako zelis izgraditi drzavu, a stalno forsiras nedostatak zajednickog identiteta ("prikladnije je "bosanski, srpski i hrvatski nego samo bosanski", to je prica NSovaca) onda nemoj se cuditi kad se ta drzava raspadne jbg.
drug_profi

#41944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

mati mila...
e jebemu više logiku i internet....
DrugaGimnazija

#41945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

_Scarlett_ wrote: Ne, karikirala sam u inicijalnom postu, jer sam opisala kako to izgleda glasacima i kako ce NS izgubiti glasove ako forsiraju takve gluposti.

Ako zelis izgraditi drzavu, a stalno forsiras nedostatak zajednickog identiteta ("prikladnije je "bosanski, srpski i hrvatski nego samo bosanski", to je prica NSovaca) onda nemoj se cuditi kad se ta drzava raspadne jbg.
Mislim da razumijem sta govoris, ali NS ne moze izdati svoje principe na putu da osvoji vlast, jer bi to bila prazna pobjeda i brzo bi se pretvorila u poraz.
_Scarlett_

#41946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

DrugaGimnazija wrote:
_Scarlett_ wrote: Ne, karikirala sam u inicijalnom postu, jer sam opisala kako to izgleda glasacima i kako ce NS izgubiti glasove ako forsiraju takve gluposti.

Mislim da razumijem sta govoris, ali NS ne moze izdati svoje principe na putu da osvoji vlast, jer bi to bila prazna pobjeda i brzo bi se pretvorila u poraz.
Pa ja ne vjerujem da su dosli na vlast zbog prica o jezicima i generalno nacionalnosti nego jer je ljudima jednostavno dosta ovih drugih.

Ali eto, tu su, za sada rade dobar posao. Ja nisam njihov fan ali meni je Sarajevo na prvom mjestu a ne stranacki interesi a vidim da Sarajevo pod njihovom vlasti postaje ljepse, tako da cu radije i za njih glasati nego za SDA na sljedecim lokalnim izborima.
Hakiz

#41947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

_Scarlett_ wrote:
DrugaGimnazija wrote: Ti ne moras imati opcije ako je za tebe jedina opcija bosanski. Ali nije demokratski ukidati opcije drugima. Sto teba smeta sta neko drugi radi, ako to tebe licno ne zakida ni u cemu? Ovo su osnove liberalne demokratije.

Ne, karikirala sam u inicijalnom postu, jer sam opisala kako to izgleda glasacima i kako ce NS izgubiti glasove ako forsiraju takve gluposti.

Upravo tako.

SDP je govorio jedno vrijeme isključivo o građanskoj BiH, a onda je napravio kompromis, vjerovatno pokušavši privući više glasača, pa je počeo govoriti o BiH kao i građanskoj i nacionalnoj. A kada praviš kompromise sa principima, onda ih praviš sa svime. I demokratičnosti, i poštenjem itd. I to je SDP-u došlo glave.

Neka NS uči na primjerima drugih. A nije da već ne prave kompromise.

U stvari, kada počneš praviti kompromise sa principima, to valjda znači da principe više i nemaš?

Prolem sa principima je taj što je tako prokleto teško i skupo imati ih i držati ih se. Nije lukrativno.
kmirsad

#41948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Problem ti je sa principima u kolektivu. Različiti ljudi, različiti principi. Posebno kada u tom kolektivu imaš određeni broj članova čiji je jedini princip,da nema principa.
Kad truloj jabuci daš ravmopravan status sa ostalim zdravim jabukama u gajbi, za kratko vrijeme imaš gajbu truhlih jabuka.
Kako truhla jabuka dospije u gajbu ?
Nekad ti je ubaci koknkurencija, nekada ti, nepažnjom i dekoncentrisanom i pored najbolje volje, samom tebi promakne. a i nekad te malo ponese Šejtan i pohlepa, vidiš da je natruhla, al nije puno... pa je upak metneš, kontaš... šta fali, ma prodat će se jabuke brzo...
Ali trulež bude brža...
Kupac kad je nađe... kaže...
E jebo si me sad, neš nikad više! :twisted:
Last edited by kmirsad on 24/05/2019 06:36, edited 1 time in total.
Moenx

#41949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Moenx »

Nasa stranka stranka za sve nas
drug_profi

#41950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pored principa potrebno je uvažavati i realnost, te ustavni poredak.
Ne mozes nesto mijenjati ako neces da prihvatis faktičko stanje.
Onda živiš u zabludi i nećeš ništa rješiti.

Dakle ako je većina građana BiH "nacionalno osvještena", šta ćeš postići time što ćeš insisitrati na bosanstvu koje ti čak ni u Ustav ne podržava?
Odbiti od sebe sve uplašene od "anamo onih".
Pametnije je početi od faktičkog stanja i pokazati da svi mi možemo biti šta hoćemo i imati jednaka prava kao građani BiH. Tako se gradi osjećaj pripadnosti državi.

A pri tom da napomenem da je moje izjašnjavanje na popisu Bosanac, ateista.
Locked