SDP
- johntra
#41901 Re: SDP
Nije. Ima ih oko 500.000, ali prešli da glasaju za SDA i Našu stranku.
-
The BEN10
#41902 Re: SDP
Jel to onaj sa junicama?ultima_palabra wrote:Teško je reći, obzirom na drugačiji tip izbora... da su sad opšti, dobili bi još manje nego 2014. Doduše, čini mi se da je SDP uvijek slabije prolazio na lokalnim... ne znam gdje mogu dobiti načelnika osim Tuzle i još 1-2 grada u TK. Jel Ibro još u vas?johntra wrote:Znači, mislite da će SDP imati manje glasova od izbora 2014?
Eto, samo me to zanima i samo da vidim koliko ćete tu biti realni...
Btw, Tuzla im opasno visi, definitivno. Živi bili pa vidjeli. Novi Grad Sa mogu samo sanjati. Sve osim toga je za nekadašnjeg giganta ravno katastrofi.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#41903 Re: SDP
izdajice. Poslije toliko zajednickih tendera, koverti i reketajohntra wrote:Nije. Ima ih oko 500.000, ali prešli da glasaju za SDA i Našu stranku.
- johntra
#41904 Re: SDP
ma imaju sad ove KUD stranke, koje su zanimljivije SDA.KatarinaKosaca wrote:izdajice. Poslije toliko zajednickih tendera, koverti i reketajohntra wrote:Nije. Ima ih oko 500.000, ali prešli da glasaju za SDA i Našu stranku.
- Banksy
#41905 Re: SDP
Tačno. Prelijevanje vode iz jedne šuplje šerpe u više lončića, koji su, nažalost, opet svi šuplji.madner wrote:
nema alternative da objedini glasove. Ima dosta alternativa, no fragmentacija znaci da nema odumiranja.
Sreća je da je vode još puno, no usljed globalnog zagrijavanja ubrzano isparava
-
VjecitiStudent
#41906 Re: SDP
Joj, zaboravio sam još jedan detalj iz biografije ovog "ljevičara", kandidata za načelnika "Centra" - suprugu.johntra wrote:Ima dosta...ali govoriti tebi ili zidu, isto...VjecitiStudent wrote: Ima nešto netačno u podvučenim dijelovima?
Država za suprugu
...
Muškarci vladaju, muškarci odlučuju, muškarci su na položajima i muškarci su ti koji kroje sve ovdašnje sudbine. Konačno je, izgleda, i tome došao kraj, ali ne na način o kojem su govorile naše uspješne žene. Nisu one krive: i sama sam, zapravo, bila poprilično iznenađena kako niko od nas novinara (dobro kažu, ipak su novinari za sve krivi) nije prepoznao novoproklamiranu definiciju uspješne žene – supruga političara (ili makar onih koji su im bliski).
Ne bih, vjerujte, ni ja, da mi nedavno ne objasniše koliko je zapravo politika vladajućeg SDP-a naklonjena ženama: do te mjere da su odlučili da sve nezaposlene žene svojih članova – ako nikako drugačije – ono udome na savjetnička mjesta. A one koje već rade, da im posao olakšaju pozicijama u državnim institucijama i(li) javnim preduzećima. Muža, dakle, savjetuje kod kuće, a na poslu njegove stranačke kolege.
Zatražih primjer i odmah mi uručiše dva: Katarina Kamočaji i Andrea Selimović. Katarina je po zanimanju supruga Igora Kamočajija, aktuelnog zamjenika gradonačelnika Sarajeva i još aktuelnijeg direktora Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Igor je, inače, mlad političar, vijećnik u Centru još od 2000. i cijela njegova profesionalna karijera je zapravo politika – krenuo je od savjetovanja načelnika Općine Centar, nastavio sa radom u kabinetu gradonačelnika čiji je i zamjenik, član je Glavnog odbora SDP-a BiH, i, eto, smiješi mu se i prvo samostalno profesionalno mjesto – direktora. U biografiji i imovinskom kartonu Igor suprugu i ne pominje – samo kćerkicu rođenu 2008. No, nedavno su članovi Nadzornog odbora BH Pošte iz reda SDP-a BiH bili vrlo kategorični: nikakva se odluka ne može donijeti dok se Katarina Kamočaji ne zaposli u Odjelu za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća. Tako sam saznala da smo Katarina i ja zapravo koleginice – gospođa Kamočaji novinarstvom se bavila na Radiju Stari Grad i sad je odlučila da novinarski hljeb od sedam kora zamijeni logističkom pozicijom u hladovini javnog preduzeća.
http://vijesti.ba/clanak/79122/drzava-za-suprugu
Ove godine su ako ništa iskreni, logo kampanje "Za sve njih" je pun pogodak.
-
putokaz1
#41907 Re: SDP
Pa koga da biramo?
Ko je alternativa sda u?
Ko je alternativa sda u?
- KatarinaKosaca
#41908 Re: SDP
To jeste zamka SDA. Puno konkurencijskih stranaka gradjanske orijentacije potkupljenih sto parama sto obecanjima. Svaki glas koji odvuku je glas za SDA. Naravno, popraceno laznim anketama, kao sto bijase za Smuljagica. Kako god, mislim, da nam u Centru ne gine Ajnadzic. A to ce tek biti burazerska ekonomija, ako se po jutru dan poznaje. Nego Igor Stojanovic mosilac liste SDP, rece da je Becirevic bio lopov. Kasno.....putokaz1 wrote:Pa koga da biramo?
Ko je alternativa sda u?
-
putokaz1
#41909 Re: SDP
Pratim Forum Da li može se desiti da svi crveni glasači-samoincijativno- u centru podrže npr jednog kandidata?KatarinaKosaca wrote:To jeste zamka SDA. Puno konkurencijskih stranaka gradjanske orijentacije potkupljenih sto parama sto obecanjima. Svaki glas koji odvuku je glas za SDA. Naravno, popraceno laznim anketama, kao sto bijase za Smuljagica. Kako god, mislim, da nam u Centru ne gine Ajnadzic. A to ce tek biti burazerska ekonomija, ako se po jutru dan poznaje. Nego Igor Stojanovic mosilac liste SDP, rece da je Becirevic bio lopov. Kasno.....putokaz1 wrote:Pa koga da biramo?
Ko je alternativa sda u?
Kažu da je u Tuzli bolja situacija za crvene?
- KatarinaKosaca
#41910 Re: SDP
Glasala bih za crnog djavola makar i za nesretnika «We don't need no education» samo da SDA ne udje u Centar. Mada se ni sa crvenim nismo ovdje usrecili. Medjutim takvog dogovora da se glasa jedan «suprotni» nema sto je jos jedan prilog tezi da se radi o lutkama na napuhivanje SDA
-
putokaz1
#41911 Re: SDP
A kod od ''crvenih'' najbolje kotira?KatarinaKosaca wrote:Glasala bih za crnog djavola makar i za nesretnika «We don't need no education» samo da SDA ne udje u Centar. Mada se ni sa crvenim nismo ovdje usrecili. Medjutim takvog dogovora da se glasa jedan «suprotni» nema sto je jos jedan prilog tezi da se radi o lutkama na napuhivanje SDA
- KatarinaKosaca
#41912 Re: SDP
Navodno narandzasti «We don't........» ali tako je i Smuljagic navodno najbolje kotirao.putokaz1 wrote:A kod od ''crvenih'' najbolje kotira?KatarinaKosaca wrote:Glasala bih za crnog djavola makar i za nesretnika «We don't need no education» samo da SDA ne udje u Centar. Mada se ni sa crvenim nismo ovdje usrecili. Medjutim takvog dogovora da se glasa jedan «suprotni» nema sto je jos jedan prilog tezi da se radi o lutkama na napuhivanje SDA
-
putokaz1
#41913 Re: SDP
šTA DA KAŽEM imali smo 9 kandidata za Predsjedništvo naspram 1
Ovih 9 su imali ukupno mnogo više glasova ali...
kAKVA JE ns U cENTRU?
kAKVA JE ns U cENTRU?
- KatarinaKosaca
#41914 Re: SDP
vjerujem da ce za OV odlicno proci. Kandidat nepoznat. Ja cu za njega.....bjanko radi Pedje. Ako nista dostupan je uvijek za pitanja i primjedbe za razliku od ostalih...putokaz1 wrote:šTA DA KAŽEM imali smo 9 kandidata za Predsjedništvo naspram 1
kAKVA JE ns U cENTRU?
-
VjecitiStudent
#41915 Re: SDP
Kandidat itekako poznat, pokopao KK Bosnu, zajedno sa Konakovićem.KatarinaKosaca wrote:vjerujem da ce za OV odlicno proci. Kandidat nepoznat. Ja cu za njega.....bjanko radi Pedje. Ako nista dostupan je uvijek za pitanja i primjedbe za razliku od ostalih...putokaz1 wrote:šTA DA KAŽEM imali smo 9 kandidata za Predsjedništvo naspram 1
kAKVA JE ns U cENTRU?
-
putokaz1
#41916 Re: SDP
Feđa je kraj ali i ZIppo
kako stvari i ja bi mogao ,kod sebe, za OV za NS
a za načelnika jedinog koji na FB odgovara
A da sam u Centru,prateći forum,neznam za koga bi,po meni Grešku je napravio Bećirović,prelaskom iz sdp u df,te odustajanjem od kandidature
A da sam u Centru,prateći forum,neznam za koga bi,po meni Grešku je napravio Bećirović,prelaskom iz sdp u df,te odustajanjem od kandidature
-
VjecitiStudent
#41917 Re: SDP
putokaz1 wrote:Feđa je kraj ali i ZIppo
Bećirević je vjerovatno najveći lopov u prošloj garnituri sarajevskih načelnika.
- KatarinaKosaca
#41918 Re: SDP
Becirovic—>Gasi—>koverta=radi sta hoces. Pozar, otimanje imovine+bespravna gradnjaputokaz1 wrote:Feđa je kraj ali i ZIppo
- KatarinaKosaca
#41920 Re: SDP
uhhh. Stvarno. Ne samo on, cijela garnitura inspektora koji na poziv ili dopis kazu hladno «Ne smijem». Salter sala=kuca strave i uzasa.putokaz1 wrote:Stvarno?
-
putokaz1
#41921 Re: SDP
Znači požar zvani Bećirović gasiti Benzinom zvani Ajnadžić
- KatarinaKosaca
#41922 Re: SDP
bas tako. Tuznoputokaz1 wrote:Znači požar zvani Bećirović gasiti Benzinom zvani Ajnadžić
-
putokaz1
#41923 Re: SDP
Ja sam očekivao da će to NS uzet ali kad su izbacili kandidata forumaši su počeli udarat
sad je na glasačima svi za jednog-samo incijativno
onaj koji bude najviše udarao po sda ima najveće šanse
sad je na glasačima svi za jednog-samo incijativno
onaj koji bude najviše udarao po sda ima najveće šanse
-
Crvene_brigade
#41924 Re: SDP
Da li je moguće zaustaviti sve izvjesniji dolazak kompromitovanog Nedžada Ajnadžića na čelo Općine Centar Sarajevo? Njegov izbor bi bio velika katastrofa jer se radi o osobi koja je uništila (zbog vlastite, lične korist)i čega god se dohvatio.
-
VjecitiStudent
#41925 Re: SDP
Nikakva drama, samo će naslijediti drugog lopova.