Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DrugaGimnazija

#41901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Za ovo ^^ dosad još najveći plus od mene. Mislim da mi je draže i od čišćenja grada.

Kao što rekoh na temi "Ideje za Kanton Sarajevo" https://forum.klix.ba/ideje-za-kanton-s ... #p15599143, ja bih na ovo dodao i mogućnost da privatnici takođe vrše uklanjanje nepropisno parkirana auta.
mrgreen

#41902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Svi mi koji se podhitno trebamo početi družiti sa rajom iz stranke kako bismo ostali relevantni na forumu :sad:
zippoo87 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /190521144

jos jedan plus za ovu novu vladu KS
trebalo je ovo davno poceti
Molim vas dodjite na (novu) otoku. Badže parkiraju nasred ceste dok piju kafu. Njih 250. Kanim se da slikam danima, mrsko mi, pa evo ovako.
Bosanski_kralj

#41903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

Imam osjećaj da je Marjanović kao kandidat predstavljao ono što Delić trenutno kao kandidat predstavlja u SDP-u, lice koje će pokušati tu stranku slomiti iznutra. Naša stranka je uspješno prebordila taj napada, ostaje da vidimo kako će sve to proći u SDP-u. Nemali broj SDP-ovaca sa kojima sam pričao jasno kažu da je Delić SDA igrač 1/1 i da su sva ova trenutna dešavanja i pljuvanja koja se događaju predstavljaju napade iznutra.
Last edited by Bosanski_kralj on 22/05/2019 19:43, edited 1 time in total.
kluz franjo

#41904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mrgreen wrote:Svi mi koji se podhitno trebamo početi družiti sa rajom iz stranke kako bismo ostali relevantni na forumu :sad:

Molim vas dodjite na (novu) otoku. Badže parkiraju nasred ceste dok piju kafu. Njih 250. Kanim se da slikam danima, mrsko mi, pa evo ovako.
Ja probao, bez obzira na moje fantastične odnose sa rajom iz stranke :).
Prije mjesec dana jednostavno na Viber broj +38762002244 poslao sliku vozila i tačnu lokaciju.
I...
..."k'o rukom odnešeno".
Od tada samo slikam i šaljem. Preporučujem.

Za sve ostalo, tu je zdrav razum...
horkesh

#41905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

kluz franjo wrote:
mrgreen wrote:Svi mi koji se podhitno trebamo početi družiti sa rajom iz stranke kako bismo ostali relevantni na forumu :sad:

Prije mjesec dana jednostavno na Viber broj +38762002244 poslao sliku vozila i tačnu lokaciju.
I...
..."k'o rukom odnešeno".

Zar to nije broj za prijavu deponija? Nisam znao da se reaguju i na nepropisno parkirana vozila.
mrgreen

#41906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Halali, morala :-D
Hvala, hocu
kluz franjo

#41907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

horkesh wrote:
kluz franjo wrote:

I...
..."k'o rukom odnešeno".

Zar to nije broj za prijavu deponija? Nisam znao da se reaguju i na nepropisno parkirana vozila.
Ja prvo prijavio napušteno vozilo (fotografija i tačna lokacija). Došli i odnijeli.
Onda rekoh, da probam i sa nepropisnim (fotka i tačna lokacija). Došli i odnijeli.
Hebem ga, ne znam kakav je broj. Ja slikam i šaljem...
kluz franjo

#41908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

mrgreen wrote:Halali, morala :-D
Hvala, hocu
:-D
Ma samo žestoko i konkretno. Oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih.
I javi, jel' se šta desilo.
ultima_palabra

#41909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Mene isto cudi da bi neki dobronamjeran clan GO, nakon svega sto je PK uradio u ove 4 godine, dao prednost jeftinom populisti i politickom salabajzeru.

Znaci ili nisu dobronamjerni ili imaju strasan nedostatak vizije.
emric

#41910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emric »

Bosanski_kralj wrote:Imam osjećaj da je Marjanović kao kandidat predstavljao ono što Delić trenutno kao kandidat predstavlja u SDP-u, lice koje će pokušati tu stranku slomiti iznutra. Naša stranka je uspješno prebordila taj napada, ostaje da vidimo kako će sve to proći u SDP-u. Ne mali broj SDP-ovaca sa kojima sam pričao jasno kažu da je Delić SDA igrač 1/1 i da su sva ova trenutna dešavanja i pljuvanja koja se događaju predstavljaju napade iznutra.
Kako bolan Delić SDA igrač, a prije godinu dana SDA pokrenula održavanje referenduma za njegovu smjenu, pa građani opet glasali za njega i ostao načelnik?

Po meni je nepošteno i nerealno svakoga ko misli da treba biti dio vlasti i na taj način se boriti za prevlast nad etničkim strankama, prozivati igračem SDA. To je štetno po nas same.

Ali Marjanović smrdi, i to pravo.
MK81

#41911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Mislim da se bezveze vrti priča oko marjanovića. Po meni je čovjek kvalitetan, ima rezultate mimo politike i iskustvo. Jedan od rijetkih. Korektan u istupima.
MK81

#41912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Kolega, nećete se nadam se ljutiti, ali čisto zbog nekog našeg možda budućeg forumanja, da vas upoznam kako ja "ferceram".

Ne vjerujem ni javno dostupnim dokumentima, već ih (ako me interesuju) provjeravam iz barem dva izvora.
Pričama iz prve, druge, treće ruke ne vjerujem ni kada ih sam plasiram :)

Da zaokružimo ovu priču.
Vi ste napisali da vam se ne sviđa što "gro istaknutih NS članova nema radnog iskustva izvan politike i stranke".
Ja vas pitao "Kojih gro istaknutih konkretno?". Zajedno smo identifikovali samo Vibora Handžića, kao magistra političkih nauka.

Ja nemam ništa protiv (čak pozdravljam) da vi argumentovano iznesete svaku svoju kritiku na račun NS. Po bilo kojem pitanju.
Ali jednostavno ne učestvujem u argumentaciji tipa "znam, mislim, čuo iz prve ruke, itd."

Još jednom, ne smatram da je moj pristup jedini dobar, bolji ili bilo šta. Svako ima pravo na svoj pristup i svoj način.
Bitno je da javnost konstantno i kvalitetno kontroliše svoje izabrane i imenovane predstavnike.
Puno pozdrava[/quote]

Ma sta se imam ljutiti, raspravljamo korektno , čemu i sliži forum. Ovo za Mandića je tačno, i za kumstvo i za rad. A vi kako kažete ako vas interesuje provjerite iz više izvora pa se uvjerite. što se tiče recimo Vibora, ako ćemo baš cjepidlačiti onda on ne može biti magistar nauka već struke, jer je mlad i završio je po bolonji. Od iskustva ima samo brojanje glasova u CIK-u. Ako vas to interesuje daću vam u pm i dokaz. Ibrahim je u kafani na grbavici završio fakultet, magistrirao na fakultetu kojeg je zatvorila SIPA, a doktorirao u Vitezu. U jednoj ovakvoj državi ako institucije zatvore nešto onda mora da je debeo kriminal. Dakle ima jako mnogo nekvaliteta, kumstva, rodbinskih veza itd itd evo i generalni sekretar je rodbinski vezan a vi provjerite iz više izvora sa kim.... dakle smatram da smo na istom fonu. Da zaključim daleko najbolja stranka, ali nisu ni oni imuni od ovih nekih bolesti. Voditi računa o kadrovanju, jedino ako ga nema ali čisto sumnjam. Pored toga previše je to uzak kružok, treba imati više povjerenja jer organizacija raste a cilj je valjda ovladati politikom cijele BiH. Ne mogu svi biti KOS-ci ako je novi, ako se razumijemo.
high_volume

#41913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

... Marjanović smrdi, i to pravo...
Kampanja SDA protiv NS provodi se nesmanjenom žestinom na svim frontovima, ali najviše u internet medijima, u SB i Faktoru, kao i što je provode SDA-ovci po zadatku ovdje, na Klix forumu :-)

Ko imalo poznaje Damira Marjanovića, jasno mu je da ni u ludilu ne može imati konekciju s SDA niti interes da zastupa njihovu retroogradnu politiku.

Nije Marjanović bio neki rival Kojoviću, niti mu je mogao ugroziti predsjedničku poziciju. Mislim da je Marjanovićeva kandidatura bio dogovor, plan da se kandiduje neko ko je politički popularan, neko čija će kandidatura privući pozornost javnosti, što je i uspjelo, i čime će i pobjeda Kojovića dobiti veći značaj. Mudro i politički perfidno, pametno, svaka čast.

Ali, Marjanovićevu kandidaturu i njegovih 40% :D s radošću su dočekali u SDA odjeljenju za strateško planiranje :D i od toga su razvili spin kako je Marjanović SDA igrač, sve s ciljem izazivanja sumnje u Marjanovića unutar članstva NS, čime se postiže i njegov silazak sa popularne političke pozicije, čime se generalno slabi pozicija Naše Stranke i stvara prilika za obaranje trenutne koalicije u Kantonu Sarajevo, itd.

Preopasni su ovi SDA stratezi, pokvareni do srži i spremni na sve samo da ostanu na vlasti :-)
Bosanski_kralj

#41914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

emric wrote:
Bosanski_kralj wrote:Imam osjećaj da je Marjanović kao kandidat predstavljao ono što Delić trenutno kao kandidat predstavlja u SDP-u, lice koje će pokušati tu stranku slomiti iznutra. Naša stranka je uspješno prebordila taj napada, ostaje da vidimo kako će sve to proći u SDP-u. Ne mali broj SDP-ovaca sa kojima sam pričao jasno kažu da je Delić SDA igrač 1/1 i da su sva ova trenutna dešavanja i pljuvanja koja se događaju predstavljaju napade iznutra.
Kako bolan Delić SDA igrač, a prije godinu dana SDA pokrenula održavanje referenduma za njegovu smjenu, pa građani opet glasali za njega i ostao načelnik?

Po meni je nepošteno i nerealno svakoga ko misli da treba biti dio vlasti i na taj način se boriti za prevlast nad etničkim strankama, prozivati igračem SDA. To je štetno po nas same.

Ali Marjanović smrdi, i to pravo.
Jeste SDA igrač i to odgovorno tvrdim. Ovakvu kampanju koju on vodi ne bi ni jedan iskreni SDP-ovac vodio, ma kako nezadovoljan stanjem u partiji bio.

Za Marjanovića sam onako odokativno nešto rekao, ali stvarno tu ne bih dublje ulazio u polemiku, jer nisam dovoljno upoznat o svemu tome.

Pitanje za ove koji su bolje upućeni da je kojim slučajem Marjanović pobijedio kakve bi posljedice bile po opstanak BH bloka?
Hakiz

#41915 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

high_volume wrote:
... Marjanović smrdi, i to pravo...
Kampanja SDA protiv NS provodi se nesmanjenom žestinom na svim frontovima, ali najviše u internet medijima, u SB i Faktoru, kao i što je provode SDA-ovci po zadatku ovdje, na Klix forumu :-)

Ko imalo poznaje Damira Marjanovića, jasno mu je da ni u ludilu ne može imati konekciju s SDA niti interes da zastupa njihovu retroogradnu politiku.

Nije Marjanović bio neki rival Kojoviću, niti mu je mogao ugroziti predsjedničku poziciju. Mislim da je Marjanovićeva kandidatura bio dogovor, plan da se kandiduje neko ko je politički popularan, neko čija će kandidatura privući pozornost javnosti, što je i uspjelo, i čime će i pobjeda Kojovića dobiti veći značaj. Mudro i politički perfidno, pametno, svaka čast.

Ali, Marjanovićevu kandidaturu i njegovih 40% :D s radošću su dočekali u SDA odjeljenju za strateško planiranje :D i od toga su razvili spin kako je Marjanović SDA igrač, sve s ciljem izazivanja sumnje u Marjanovića unutar članstva NS, čime se postiže i njegov silazak sa popularne političke pozicije, čime se generalno slabi pozicija Naše Stranke i stvara prilika za obaranje trenutne koalicije u Kantonu Sarajevo, itd.

Preopasni su ovi SDA stratezi, pokvareni do srži i spremni na sve samo da ostanu na vlasti :-)
A ovaj post je opasan SDA spin kojim se želi sačuvati pozicija navedenoga u NS-u kako bi mogao iznutra raditi protiv NS-a

:evil:

Hoću reći, ne možeš više nikome ni za šta vjerovati.

I oni koji krenu sa Makijavelističkim metodama, zavjerama i proturanjima teorija zavjera da zbune protivnika na kraju se u tome izgube. Jer i drugi počnu to isto raditi, i onda se više ne zna šta je šta i ko je ko.

I sada je li Marjanović SDA igrač ili nije. Na kraju će se pokazati da to više ni SDA, niti bilo ko drugi više ne zna.

A možda i sam Marjanović kada pogleda u ogledalo ne bude više siguran da li je to on ili nije...
kmirsad

#41916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:

Ja prvo prijavio napušteno vozilo (fotografija i tačna lokacija). Došli i odnijeli.
Onda rekoh, da probam i sa nepropisnim (fotka i tačna lokacija). Došli i odnijeli.
Hebem ga, ne znam kakav je broj. Ja slikam i šaljem...
Nemoj, života ti mene da bi slikao... :lol:
Last edited by kmirsad on 22/05/2019 15:38, edited 1 time in total.
Banksy

#41918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Da.
kmirsad

#41919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Vidim po lajkovima i komentarima na Edinovim promotivnim objavama, da mu se naglo gube neki ljudi iz pozadinskog SDP štaba koji su bilu direk za oslonac. Direk izgleda vrbov. Sve viša lajkova od NS Damirovaca koji traže novi dom. Sve mi se čini da su ponovo našli dom za vešanje.
DrugaGimnazija

#41920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Hakiz wrote: Hoću reći, ne možeš više nikome ni za šta vjerovati.

I oni koji krenu sa Makijavelističkim metodama, zavjerama i proturanjima teorija zavjera da zbune protivnika na kraju se u tome izgube.
Sto bih onda vjerovao ovim teorijama zavjere. Bas mi izgleda da se dio forumasa takodje upleo u ove zavjere, pa je sad Marjanovic igrac SDA, a njegova raja SDP.

Procitaj malo o Okamovoj ostrici. https://bs.wikipedia.org/wiki/Ockhamova_britva
Banksy

#41921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

iz dramatičnih iskustava zadnjih pola godine, kroz sda komšića, sda delića, sda lagumdžijin spd, itd, u slučaju marjanovića, ''okamova oštrica'' može biti samo sda.
zippoo87

#41922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MK81 wrote:
Ma sta se imam ljutiti, raspravljamo korektno , čemu i sliži forum. Ovo za Mandića je tačno, i za kumstvo i za rad. A vi kako kažete ako vas interesuje provjerite iz više izvora pa se uvjerite. što se tiče recimo Vibora, ako ćemo baš cjepidlačiti onda on ne može biti magistar nauka već struke, jer je mlad i završio je po bolonji. Od iskustva ima samo brojanje glasova u CIK-u. Ako vas to interesuje daću vam u pm i dokaz. Ibrahim je u kafani na grbavici završio fakultet, magistrirao na fakultetu kojeg je zatvorila SIPA, a doktorirao u Vitezu. U jednoj ovakvoj državi ako institucije zatvore nešto onda mora da je debeo kriminal. Dakle ima jako mnogo nekvaliteta, kumstva, rodbinskih veza itd itd evo i generalni sekretar je rodbinski vezan a vi provjerite iz više izvora sa kim.... dakle smatram da smo na istom fonu. Da zaključim daleko najbolja stranka, ali nisu ni oni imuni od ovih nekih bolesti. Voditi računa o kadrovanju, jedino ako ga nema ali čisto sumnjam. Pored toga previše je to uzak kružok, treba imati više povjerenja jer organizacija raste a cilj je valjda ovladati politikom cijele BiH. Ne mogu svi biti KOS-ci ako je novi, ako se razumijemo.
vec smo ustanovili da niti u jednoj stranci nema bas vrhunskih strucnjaka,jer su dovoljno pametni da znaju da od toga nece imati dugorocnu korist,jer se danasnja politika kosi sa svim normalnim i moralnim nacelima i nece svako da ukalja svoj obraz

zato treba pustiti ovu ekipu sada da proba neke stvari ocistiti i pripremiti teren za vece strucnjake,vratiti vjeru u politiku ,pa neka se kadruje i ovako (ne podrzavam ali barem ne kradu i zele raditi) dok se ne uspostavi neki bolji sistem koji ce privuci strucnjake (mada i ovo ne mora nuzno nista znaciti,vrhunski strucnjak moze biti u struci a u politici nula)

evo svi mi vidimo da ova vlada KS radi i trudi se...evo danas su otkrili i novi kriminal sa SDA povlastenim firmama i tajkunima (Alija Budnjo) i firma RAD

btw.hajmo vise zavrsiti sa Marjanovicem...proslo je sve...novi dan,nova nafaka
meme_machine

#41923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by meme_machine »

Treba izbaciti i Marjanovica i sve njegove saveznike, kao i sve delegate koji su za njega glasali.

Onda ce se neki clanovi pobuniti sto izbacujemo ljude koje smo nedavno pozvali u stranku, ali nema veze, i te clanove isto treba izbaciti. I oni su prikriveni SDA agenti, samo su se sada otkrili.

Onda ce se jos neko pobuniti zbog toga, ali i te ljude isto treba poizbacivati, mozda im padne na pamet da se kandidiraju protiv PK na sljedecim izborima, a to je nedopustivo.

Na kraju, treba izbaciti sve ljude iz stranke osim PK, jer smo jedino za PK sigurni da ce 100% vremena podrzavati PK.
Kikibombona

#41924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

HDZ-OV PEČAT ZA PEĐU KOJOVIĆA

https://stav.ba/hdz-ov-pecat-za-pedju-kojovica/

Abdulah Skaka je jedan od dobitnika Večernjakovog pečata

https://www.klix.ba/vijesti/bih/abdulah ... /190522133

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kakvi debili, nevidjeno.

E sad, da je Pedja mangup, pa da javno cestita Skaki na nagradi. :thumbup: :D
_Scarlett_

#41925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Scarlett_ »

Zadovoljna sam za sada radom NS na lokalnom nivou, tj. u kantonu.

Mislim da su se za sada pokazal kao sposobniji i efikasniji od SDAovaca, kao da imaju vise vizija i zelje da naprave Sarajevo boljim.

Ako budu kiksali jebacu im mater, ali za sada su bolji od SDA.

Naravno, na drzavnom nivou nema sanse da bih glasala za ovaj skup hipija, tu ipak treba neko pametniji, neko ko nije totalno beskicmenjak kao NS i koji bi da odustanemo od NATOa i od rezervnog sastava policije da se Srbi ne bi ljutili.

A da nisu ni pseudoislamisti kao SDAovci.
Locked