Dešavanja u Srbiji

LBVIEW

#41901 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

seln wrote:
LBVIEW wrote:A vi opet, sljedeci put kad dodju u Tuzlu, plijescite njihovoj himni. :-)
Nije meni belaj himna... to mozemo jos uzeti kao bon ton.
Mene vise tangira to sto BiH nema oruzje dovoljno da u slucaju nuzde vrati srbiju u kameno doba.
Ma jebes vise i bonton, to vrijedi za normalan svijet - nema sportske manifestacije, a da se ne pokazu u pravom svijetlu.
A za ovo drugo si potpuno u pravu.
Last edited by LBVIEW on 05/03/2019 15:01, edited 1 time in total.
LBVIEW

#41902 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

costacurta wrote:
LBVIEW wrote:A vi opet, sljedeci put kad dodju u Tuzlu, plijescite njihovoj himni. :-)
Hoćemo, jel ovako?
Isti kurac.
spreca

#41903 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Ovo su teške uvrede.
Onda kaže šta se ljutite, suživot.
Idi begaj bre.
Nista novo...srbija bez ovih lazi i izmisljotina nemoze funkcionirati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41904 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: Nista novo...srbija bez ovih lazi i izmisljotina nemoze funkcionirati.
Znam, spreča, ali nemoj srati i glumiti uvrijeđenu mladu, kao mi bi da budemo raja s vama, ali ćemo vas vrijeđati svakom prilikom :roll:
spreca

#41905 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote: Nista novo...srbija bez ovih lazi i izmisljotina nemoze funkcionirati.
Znam, spreča, ali nemoj srati i glumiti uvrijeđenu mladu, kao mi bi da budemo raja s vama, ali ćemo vas vrijeđati svakom prilikom :roll:
To samo nozda Bakir moze da mu vjeruje a mozda ni on....kad god to Pickousti ponovi i kaze mi bi sa vama dobre odnose treba mu otvoreno reci da mi u lazi nevjerujemo i mozda tad pocne istinu govoriti
Tomahawk11
Globalni moderator

#41906 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Nek promijene priču za početak.
Kad prestanu sa uvredama, onda možemo raditi na odnosima.
Naravno, to što kažemo ti, ja ili bilo koji drugi obični građanin BiH, to ne pije vode.
Treba se službeno očitovati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41907 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Zločinac bi da mu ugraviraju ime na Tuzlanskoj Kapiji

“I moje ime treba da stoji na Tuzlanskom spomeniku jer sam i ja žrtva tog zločina “, kaže general Đukić u telefonskoj izjavi za "Novosti". Dobro ste pročitali. Kao kada bi Artuković tražio da mu se ime ugravira u jasenovački cvijet ili Hitler na spomen ploču u Aušvicu.
https://interview.ba/kolumne/item/16684 ... 1WPP726GXY
LBVIEW

#41908 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Tomahawk11 wrote:
ISTINOM U GLAVU Dragan Bursać: Zločinac bi da mu ugraviraju ime na Tuzlanskoj Kapiji

“I moje ime treba da stoji na Tuzlanskom spomeniku jer sam i ja žrtva tog zločina “, kaže general Đukić u telefonskoj izjavi za "Novosti". Dobro ste pročitali. Kao kada bi Artuković tražio da mu se ime ugravira u jasenovački cvijet ili Hitler na spomen ploču u Aušvicu.
Ma goni to u pm :oops: - za bolest od koje boluju nema lijeka.
Fudo387

#41909 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

LBVIEW wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ma goni to u pm :oops: - za bolest od koje boluju nema lijeka.
Ima.
mayab

#41910 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ovo su teške uvrede.
Onda kaže šta se ljutite, suživot.
Idi begaj bre.
konto da su dotakli dno a ono jok :-) ima i dno dna :-)
Ne zaboravite da su Dodik i bratija formirali ekipu za otkrivanje istine o Srebrenici, e u svjetlu izvješća ove ekspertne skupine, zamislite samo šta će tek otkriti za Srebrenicu i događanja oko Srebrenice !!!!!
:lol:
:?
escobar__

#41911 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Nije to smiješno, drug. Strašno je s kim mi dijelimo životni prostor.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41912 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Radio televizija Srbije

Upravni odbor Radio Televizije Srbije (RTS) uputio je izvinjenje građanima Srbije i građanima susjednih država koji su bili predmet uvreda, kleveta i sadržaja koji bi odgovarali današnjem određenju govora mržnje, a koji su emitovani u programima RTB-a (Radio televizija Beograd) i RTS-a tokom devedesetih godina.

"Tokom nesrećnih događaja iz devedesetih godina, RTB i RTS su više puta svojim prilozima povrijedili osjećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije, humanistički opredjeljenih intelektualaca, pripadnika političke opozicije, kritički usmjerenih novinara, pojedinih manjina u Srbiji, manjinskih vjerskih zajednica u Srbiji, kao i pojedinih susjednih naroda i država", navodi se u saopštenju koje je doneseno na prvoj sjednici novoizabranog Upravnog odbora RTS-a koji čine Đorđe Vozarević, Milica Kuburović, Predrag Marković, Slobodan Marković, Milan Nikolić, Zoran Popović, Vojislav Stanovčić, Dušan Stokanović i Žarko Trebješanin.
maČku o rep... sad 15 dana obuke pa sa vulinom na srBski skadar...
muha_sa

#41913 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/dr ... dar-na-bih

Drugi memorandum SANU-a: Upute za udar na BiH
CSKA

#41914 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Kurir insajder.Kako prolaze prvi dani vojnika Vulina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nalazi se u centru pažnje jer se među prvima dobrovoljno prijavio na vojnu obuku, i već treći dan služi vojni rok u Požarevcu.
Ministar vojni prvi put služi vojni rok, s obzirom na to da je kao mladić oslobođen zbog visoke dioptrije, i stacioniran je bez privilegija.
Kako javlja Kurirov insajder iz kasarne u kojoj je ministar vojni, Vulin se prvu noć po dolasku nije tuširao sa ostalim vojnicima, ali je došao na večeru i družio se sa ostalim iz kasarne.
Na meniju su bili meso i krompiri, otkriva nam izvor.
Inače, jedinice Vojske Srbije danas i sutra izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“ kod Požarevca, u periodu od 7 do 18 sati pa se pretpostavlja da je i ministar danas tamo.
daddy-kool

#41915 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by daddy-kool »

CSKA wrote:Kurir insajder.Kako prolaze prvi dani vojnika Vulina.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nalazi se u centru pažnje jer se među prvima dobrovoljno prijavio na vojnu obuku, i već treći dan služi vojni rok u Požarevcu.
Ministar vojni prvi put služi vojni rok, s obzirom na to da je kao mladić oslobođen zbog visoke dioptrije, i stacioniran je bez privilegija.
Kako javlja Kurirov insajder iz kasarne u kojoj je ministar vojni, Vulin se prvu noć po dolasku nije tuširao sa ostalim vojnicima, ali je došao na večeru i družio se sa ostalim iz kasarne.
Na meniju su bili meso i krompiri, otkriva nam izvor.
Inače, jedinice Vojske Srbije danas i sutra izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na poligonu „Mogila“ kod Požarevca, u periodu od 7 do 18 sati pa se pretpostavlja da je i ministar danas tamo.
Sve ovo zvuči nevjerovatnije od nekog zapleta iz kakve glupave komedije ili Alana Forda.
Tačno k'o iz stripa.
muzicar_iz_parka

#41916 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muzicar_iz_parka »

To loženje na vojsku i uniforme ima nešto pedersko u sebi.
Maraschino

#41917 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

daddy-kool wrote:
Sve ovo zvuči nevjerovatnije od nekog zapleta iz kakve glupave komedije ili Alana Forda.
Tačno k'o iz stripa.
Od kada je Vucic na vlasti sve im je tako.
Banksy

#41918 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Maraschino wrote:
daddy-kool wrote:
Tačno k'o iz stripa.
Od kada je Vucic na vlasti sve im je tako.
Tačno. Politika na nivou rijalitija, beskrajna, svakodnevna tv blebetanja oko nepostojećih iskreiranih tema i afera, senzacionalizam, plićak, prepucavanja ko je kome šta kad, politika na nivou prosječnog tabloida... Srozao je sve na nivo turbofolka, i društvo i politiku.
Maraschino

#41919 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Banksy wrote: Tačno. Politika na nivou rijalitija, beskrajna, svakodnevna tv blebetanja oko nepostojećih iskreiranih tema i afera, senzacionalizam, plićak, prepucavanja ko je kome šta kad, politika na nivou prosječnog tabloida... Srozao je sve na nivo turbofolka, i društvo i politiku.
Jedino su Slovenci odmah nastavili tamo gdje su stali. Skolovali kadar, iskoristili stare politicare i danas lice na nesto. Nisu idealni ali nose se sa savremenim politikama.
Hrvati su imali dobru sansu ali je nisu iskoristili. Srozali su pocetne pozicije.
Mi nismo ni imali nesto narocito skolovanih kadrova tako da su nas preuzeli polupismeni ALI srbijanska politika me najvise razocarala. Naslijedili su dosta toga od bivse drzave ali su za kratko vrijeme pali na najnize moguce grane. Kod njih je to pocelo dolaskom Milosevica koji je postao obrazac ponasanja i vladanja. Kao da su godinama cekali vodju kojemu bi bili odani bez obzira gdje ih vodio. Od Milosevica preko Kostunice do Vucica. Niko da se izdigne iznad te politike i sagleda stvari iz druge perspektive. Sta mi to radimo, kako to izgleda nekom ko ne zivi u Srbiji, gdje cemo zavrsiti sa takvom politikom...Jedino svjetlo(ako se moglo nazvati tako) bio je Tadic sa kojim se moglo graditi neki suzivot ili je to bio splet okolnosti.
Haman2

#41920 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haman2 »

Kada i kako ce se sve zavrsti ostaje da vidimo. Narod se buni ali ne znam sta hoce i sta moze postici. Od Vucica trenutno boljeg nemaju. Nije to ni onaj mali Jeremic koji dijeli lekcije, stariji i sposobniji javno ne pricaju. Cesto se pistam, sta poslije Vucica, kojim putem ce da krene Srbija. Mracan put sa Jeremicem, jos mracniji sa Nikolicem, Ilicima a Seselja da ne pominjem.
Maraschino

#41921 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

Sad si me zabrin'o oka sklopiti necu. :lol:
zavrzlama

#41922 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Srbiji nema spasa....200 godina politike krvi i tla je od srbije napravilo taoca sopstvene ideologije...

Vecina u srbiji ne kritikuju bivse vlasti a i sadasnju za politiku koju su provodili i posljedice koje su prouzrokovali,nego se zamjera jer nisu svoj naum ostvarili.....srbija i srpslki narod nisu sposobni da podnesu vojni,strateski i MORALNI poraz 200 godisnej ideoloigije...bez gradjanskog rata u srbiji nema ozdravljenja te drzave i naroda.
Last edited by zavrzlama on 07/03/2019 00:15, edited 1 time in total.
zavrzlama

#41923 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

dans procitah na b92 da je nestao brat pokojnog Olivera Ivanovica i da ga nema tri dana i ta vijest je skinuto brzo sa portala.... :shock:
Banksy

#41924 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Maraschino wrote:
Banksy wrote: Tačno. Politika na nivou rijalitija, beskrajna, svakodnevna tv blebetanja oko nepostojećih iskreiranih tema i afera, senzacionalizam, plićak, prepucavanja ko je kome šta kad, politika na nivou prosječnog tabloida... Srozao je sve na nivo turbofolka, i društvo i politiku.
Jedino su Slovenci odmah nastavili tamo gdje su stali. Skolovali kadar, iskoristili stare politicare i danas lice na nesto. Nisu idealni ali nose se sa savremenim politikama.
Hrvati su imali dobru sansu ali je nisu iskoristili. Srozali su pocetne pozicije.
Mi nismo ni imali nesto narocito skolovanih kadrova tako da su nas preuzeli polupismeni ALI srbijanska politika me najvise razocarala. Naslijedili su dosta toga od bivse drzave ali su za kratko vrijeme pali na najnize moguce grane. Kod njih je to pocelo dolaskom Milosevica koji je postao obrazac ponasanja i vladanja. Kao da su godinama cekali vodju kojemu bi bili odani bez obzira gdje ih vodio. Od Milosevica preko Kostunice do Vucica. Niko da se izdigne iznad te politike i sagleda stvari iz druge perspektive. Sta mi to radimo, kako to izgleda nekom ko ne zivi u Srbiji, gdje cemo zavrsiti sa takvom politikom...Jedino svjetlo(ako se moglo nazvati tako) bio je Tadic sa kojim se moglo graditi neki suzivot ili je to bio splet okolnosti.
Prije splet okolnosti, nego iskrena želja da se nešto gradi sa susjedima. Svi oni, bez izuzetka, slijede nit te SANU priče velikosrpske ekspanzije, pa je na toj liniji bio i Tadić koji je - zgodan, ušminkan i slatkorječiv - opet padao na istim pitanjima: je li Srbija izvršila agresiju, je li u Srebrenici bio genocid, je li Dodik destruktivni zlikovac, itd. Zanemarimo li oca, koji je dio razmišljanja prenio i na njega, koliko je i njegovo okruženje bilo otrovno, pokazuje primjer desne ruke Idola Krstića koji je danas veći Vučić od Vučića.
S druge strane, istina je da je njegov i Đinđićev krug bio gradski, da je ''izričaj'' politike bio evropskiji, pristojniji, kadrovi pismeniji, pametniji, itd, dok je Vučić vratio taj prizemni, papanski turbofolk u politiku, pametno čitajući većinsko generalno raspoloženje, mentalitet i profil onih kojima se obraća. Da ne bude zabune, u tom papanluku cijeli region je takav, nismo ni mi izuzetak.
Ako govorimo o našem kadroviranju, pogotovo u diplomatiji, mi smo imali kadrove, iz onog sistema, koji se nisu uklapali u SDA narativ, pa ih je Alija odmah na početku rata lagano ispratio u zaborav ili dijasporu. Pregršt je naših pametnih, školovanih sociologa, politologa, bivših diplomata koji su danas radno aktivni na Zapadu, a koje je ova vlast šutnula nogom kad im se pokušalo prići i ponuditi svoje usluge BiH. Kako su u dnevnoj politici generalno primitivni, glupi i kratkovidi, tako su ocijenili da je bolje imati takve primitivne i glupe kadrove koje možeš imati na uzici, umjesto da se angažira kvalitetan i pametan svijet bez obzira na ime ili individualno ideološku orijentaciju. Zato smo imali ambasadore policijske pozornike, ili one koji se (istina je) nisu znali služiti ni običnim escajgom. Zašto je Tito bio veliki lider govori između ostalog i odluka da se nakon onog rata angažira i kadar koji nije bio baš do kraja crven i komunistički orijentiran, ali je bio spreman da svoje građansko i buržoasko porijeklo, i znanja i škole stečene prije onog rata, stavi u diplomatsku službu nove države.
itd. duga, a tužna priča, da ne peglam...
zavrzlama

#41925 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Kako stab maestralno ispira mozak srpskom narodu..prije par godina prica na tv i svim novinama i portalima.

"Kosovo je po ustavu srbije juzna pokrajina i granice srbije ce se braniti jer ustav nalaze"...pa kasnije" Sjever Kosova mora dobiti autonomiju u vidu ZSO"..i danas "Mi moramo zastiti srbe na KIM"...vise se ne spominje da je Kosovo dio srbije,ne spominje se neka politicko-teritorijalna jedinica srba na Kosovu,nego samo rijec zastita srba....sto je u prevodu,srbija je pustila srbe na Kosovu niz vodu. niko vise ne spominje ustav,da je kosovo juzna pokrajina,da nema promjena granica.........u sjeni svega se vodi pravi rat izmedju Vucica i ekipe oko njega koji su za sto brze zaboravljanje na Kosovo i prebacivanje teznje na BIH i SPC,cetnickih organizacija,Sanuovih senilaca i rusije,koji su za produzenje agonije i odupiranju gubitka Kosova..

Vucicu je gori problem SPC i rusija nego gubitak Kosova.
Post Reply