Dešavanja u Srbiji

bh.tornjak

#41876 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bh.tornjak »

CSKA wrote:Ode i Vulin u svojoj 46 godini prvi put u vojsku :D

Ministar je rekao da će i sam biti jedan od rezervista, budući da se dobrovoljno prijavio na obuku.

- Od sutra treba da prođem određene preglede. Svi mi koji nismo služili vojsku, sada imamo priliku da to uradimo. Ako mogu ja da idem i dam 15 dana svog života, zašto ne bi neko drugi, tu nema opravdanja - poručio je Vulin.
nenadjebivo :lol: :lol: :lol:

htio je reci "Ako mogu ja ´vaki kakav sam tj. nesposoban, mozete i vi sposobni"

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41877 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

bh.tornjak wrote:

Ministar je rekao da će i sam biti jedan od rezervista, budući da se dobrovoljno prijavio na obuku.

- Od sutra treba da prođem određene preglede. Svi mi koji nismo služili vojsku, sada imamo priliku da to uradimo. Ako mogu ja da idem i dam 15 dana svog života, zašto ne bi neko drugi, tu nema opravdanja - poručio je Vulin.
nenadjebivo

jel se on ovo zajebaje... pa 15 dana mores samo strojev korak naucit i kako sam sebe da ne upucas... daj jel se zajebajete
insomnia78

#41878 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

Strojev korak je inace presudan za pobjedu
spreca

#41879 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

uvjek sam govorio da ce Srbij priznati Kosovo...srbima nije u interesu da Kosovo ostane u sastavu srbije jer ce imati problem kad ovi udju u parlament itd...ali se trguje da se sta izvuce od svijeta
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /190304150
spreca

#41880 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

pici wrote:
bh.tornjak wrote:

nenadjebivo

jel se on ovo zajebaje... pa 15 dana mores samo strojev korak naucit i kako sam sebe da ne upucas... daj jel se zajebajete
mogu nauciti da sklope i rasklope kalase :lol: a ministar Cigojner ni to nece nauciti :lol:
Maraschino

#41881 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

spreca wrote:uvjek sam govorio da ce Srbij priznati Kosovo...srbima nije u interesu da Kosovo ostane u sastavu srbije jer ce imati problem kad ovi udju u parlament itd...ali se trguje da se sta izvuce od svijeta
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /190304150
Zahebi to @spreca, Kosovo je deo Srbije, nalazi se u preambuli ustava, ima zvjezdicu i pod fusnotom je.
Nemere to tako preko noci. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41882 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

cirkuz...

ima arnauti za tih petnest dana obuke da vas nagrde do temisHvara
insomnia78

#41883 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

Bog ti jadan da Bakir proglasi vojnu vjezbu. Forum mi pao od broja postova
fakat

#41884 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by fakat »

15 dana obuke? Tako sklepana vojska od faca dovucenih iz kombija vojne policije bi se raspala prije nego ih natjeras u rov.
insomnia78

#41885 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

fakat wrote:15 dana obuke? Tako sklepana vojska od faca dovucenih iz kombija vojne policije bi se raspala prije nego ih natjeras u rov.
U stvari je 30. Dva puta po 15. Oni koji su u ratu kod nas imali “srecu” da imaju obuku proveli su na njoj 42 dana. Poslije su upucivani drito na front
Haman2

#41886 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haman2 »

Vučić ne isključuje mogućnost priznanja Kosova, ako Srbija dobije nešto zauzvrat
Vučić ne isključuje mogućnost priznanja Kosova, ako Srbija dobije nešto zauzvrat

Image
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nagovijestio je danas da ne isključuje mogućnost eventualnog priznanja nezavisnosti Kosova, ali je naveo da bi Beograd nešto morao da dobije zauzvrat.
"Prije svega moramo postići kompromis. Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo od druge strane", rekao je Vučić u intervjuu italijanskoj agenciji ANSA povodom predstojeće posjete italijanskog premijera Giuseppea Contea Srbiji, u srijedu.

Kazao je da je pitanje promjene granica kontroverzna tema, pošto ne priznaju svi iste granice, zavisno od toga da li su priznali nezavisnost Kosova ili ne.

"Za razliku od kosovskih lidera koji svakog dana obmanjuju svoje građane nerealnim obećanjima da će Priština dobiti sve, a Beograd ništa, moja dužnost je da Srbima objasnim značaj kompromisa (s Prištinom) koji ne predstavlja poraz nego pobjedu. Pobjedu za budućnost Srbije", naveo je Vučić.

On je negirao da je ikada imao tajne sastanke s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, što tvrde neki mediji, i opisao je kao "čiste laži" navode o postojanju nacrta konačnog sporazuma između Beograda i Prištine, prenosi agencija Beta.

Ponovio je da Beograd neće nastavljati dijalog s Prištinom dok kosovske vlasti ne ukinu takse od 100 posto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Ako ne bude postignut kompromisni sporazum o Kosovu, bit će katastrofa. Iako sve izgleda teško i ponekad nemoguće, mi smo odlučni da postignemo kompromis, siguran sam da možemo doći do rješenja uz pomoć naših evropskih prijatelja i uz podršku Rusije, Amerike, Kine i drugih zemalja", rekao je predsjednik Srbije.

On je ukazao na oprezan i odgovoran pristup Beograda koji nije odgovorio na, kako je rekao, "maksimalističke" i "provokativne" mjere Prištine kako ne bi ugrozio mir i stabilnost u regionu.

Vučić je kazao i da cijeni posredničku ulogu šefice evropske diplomatije Federice Mogherini, za razliku od Prištine koja je kritična prema Briselu.

"Problemi su između Srba i (kosovskih) Albanaca, ne mogu da kritikujem Evropu koja je učinila sve što može da očuva mir", naveo je Vučić.

(Vijesti.ba)
zavrzlama

#41887 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Umesto da vode diplomatsku i politicku borbu za bolji zivot i status, opstanak i povratak Srba na Kosovo, svi rezimi nakon kapitulacije 1999. koju je skrivio Milosevicev rezim, koristili su lazi istog da smo KiM sacuvali. Govorili su ,,Ne damo Kosovo i branimo suverenitet i integritet", a na Kosovo nisu mogli ni da udju bez da o tome obaveste vlasti u Pristini. Njihovo ,,patriotsko" politicko profitiranje na nerealnoj i za Srbiju gubitnickoj kosovskoj politici odlozilo je na vise od dve decenije clanstvo Beograda u EU uz ekonomsku stetu od vise milijardi evra i zivot u neizvesnosti zbog koje drzavu godisnje napusti 50 hiljada mladih i obrazovanih. Doslo je vreme da se kaze istina, ali kako je sazeti da ona bude prihvacena u narodu koji se putem medija po ovom i drugim pitanjima obmanjuje vise od tri decenije. Dobro je sto Vucic hoce da narodu objasni znacaj kompromisa, ali ljudi nece prihvatiti kompromis ako im se ne kaze istina i ne prikaze realna slika problema. Nazalost, sve suprotno od toga prikazuju mediji pod kontrolom rezima. Zbog te bolesne propagande gledaoci i citaoci tih medija ce u svakom kompromisu videti poraz.

komentar sa b92....ubo frajer pravo.
Banksy

#41888 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

zavrzlama wrote:
Umesto da vode diplomatsku i politicku borbu za bolji zivot i status, opstanak i povratak Srba na Kosovo, svi rezimi nakon kapitulacije 1999. koju je skrivio Milosevicev rezim, koristili su lazi istog da smo KiM sacuvali. Govorili su ,,Ne damo Kosovo i branimo suverenitet i integritet", a na Kosovo nisu mogli ni da udju bez da o tome obaveste vlasti u Pristini. Njihovo ,,patriotsko" politicko profitiranje na nerealnoj i za Srbiju gubitnickoj kosovskoj politici odlozilo je na vise od dve decenije clanstvo Beograda u EU uz ekonomsku stetu od vise milijardi evra i zivot u neizvesnosti zbog koje drzavu godisnje napusti 50 hiljada mladih i obrazovanih. Doslo je vreme da se kaze istina, ali kako je sazeti da ona bude prihvacena u narodu koji se putem medija po ovom i drugim pitanjima obmanjuje vise od tri decenije. Dobro je sto Vucic hoce da narodu objasni znacaj kompromisa, ali ljudi nece prihvatiti kompromis ako im se ne kaze istina i ne prikaze realna slika problema. Nazalost, sve suprotno od toga prikazuju mediji pod kontrolom rezima. Zbog te bolesne propagande gledaoci i citaoci tih medija ce u svakom kompromisu videti poraz.

Da, cijeli post.
Ommadawn

#41889 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ommadawn »

zavrzlama wrote:

Da ih makar pola razmislja ovako, zivjeli bi mnogo bolje.
Ali jok.
De nam cara Dusana...
Maraschino

#41890 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

zavrzlama

#41891 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /190305009

kako kod njih funkcionise ribolov :)
Jedna prica za zapadne usi....jedna prica za ruske a treca vrlo cesto za domacu poubliku...kod vecine srba se ovakva politika ne smatra za LAZ nego za umijece i dobru strategiju...zamislite da je 1000 i vise osoba radila na zatrapavanju 8000 Srebrnicana u masovne grobnice,pa premjestane u sekundarne i tercijalne..i danas ti isti ljudi gledaju i slusaju srpske tv i novine kako kazu da je laz za genocid u srebrenici i da su se muslimani sami pobili..sta je u glavama tih ljudi,kad znaju pravu istinu, jer su sami ucestvovali u tome...sve je to zastasujuce u kojem se moralnom stanju nalazi jedna nacija jer im politika,mediji,sluzbe ne daju da posteno zive i casno razmisljaju...
Tomahawk11
Globalni moderator

#41893 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

Ovo su teške uvrede.
Onda kaže šta se ljutite, suživot.
Idi begaj bre.
muha_sa

#41894 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
Ovo su teške uvrede.
Onda kaže šta se ljutite, suživot.
Idi begaj bre.
konto da su dotakli dno a ono jok :-) ima i dno dna :-)
julisiz es grant

#41895 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by julisiz es grant »

Lepe naše komšije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41896 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
konto da su dotakli dno a ono jok :-) ima i dno dna :-)
Za neljude je to dno od živog blata.
Uvijek mogu još niže.
LBVIEW

#41897 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

A vi opet, sljedeci put kad dodju u Tuzlu, plijescite njihovoj himni. :-)
costacurta

#41898 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

LBVIEW wrote:A vi opet, sljedeci put kad dodju u Tuzlu, plijescite njihovoj himni. :-)
Hoćemo, jel ovako?
seln

#41899 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by seln »

LBVIEW wrote:A vi opet, sljedeci put kad dodju u Tuzlu, plijescite njihovoj himni. :-)
Nije meni belaj himna... to mozemo jos uzeti kao bon ton.
Mene vise tangira to sto BiH nema oruzje dovoljno da u slucaju nuzde vrati srbiju u kameno doba.
bingov buraz

#41900 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Maraschino wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /190305009

kako kod njih funkcionise ribolov :)
Probni balon.Žaba će se kuhati još malo.
Post Reply