Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#41851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
uvijek moze bolje ali treba biti realan i odmjeren
Pedja se stvarno trudi,ali sada mora svu svoju energiju usmjeriti u sirenje stranke po cijeloj BiH a u tome mu moraju pomoci i gradjani gradova sirom BiH,gdje ce nadji 10-15 istomisljenika i osnovati odbore a onda zovnuti Pedju i rukovodstvo da se dogovore oko rada,infrastrukture,lokacije,racuna i ostalih detalja
ovako to funkcionise,jer NS se ne siri na nacin kako to rade druge stranke...daju nekome 5000 KM,kazu iznajmi kancelariju i daj ljudima sta para,da se privuku u odbor...ovakva politika nas i jeste unazadila a i cim nestane pare,ovakvi odbori se ugase,jer su ljudi tu zbog cistog interesa a ne zbog ideje i poboljsanja lokalne uprave.Dakle,sve je sada i do ljudi u RSu i u Hercegovini...da li zaista zele pokusati nesto da mijenjanju ili ne zele.NS je i do sada otvarala odbore u svim mjestima gdje se mogla naci neka ekipica koja je htjela raditi i tu nikada niti jedan predsjednik NSa nije uskratio svoju podrsku...ni Bojan Bajic,ni Denis Gratz a nije ni Pedja .Ovo znam iz prve ruke.
Sada neka NS malo potrosi i para na sirenje stranke,neka pokusaju i sa ovim primjerom,otvori kancelariju i pokusaj na neki nacin privuci ljude,ali se mora raditi na sirenju...u pozadini NSa se radilo deceniju a tek se sada vide neki mjerljivi rezultati i nista se ne desava preko noci.Zato pozivam i ovdje forumase,ako ih ima iz mjesta gdje NS nema svoje odbore,da pokusaju medju svojom rajom okupiti neku ekipu i onda neka se obrate Pedji da dodje i da se pokusa osnovati OO i dogovoriti sve,
nemojte samo ocekivati da ce se stvari same od sebe desiti i da ce se nesto promijeniti "bozijim" davanjem...jer nece,treba raditi a ko radi,tu su rezultati
sto se tice Marjanovica...sve ovo mi nekako djeluje previse isforsirano i predimenzionirano...covjek je pokazao da je dobar i da radi...a evo prosli su i izbori u stranci,ima novo rukovodstvo i sada se treba baciti samo na rad,rad,rad
izbori su za godinu,godina prodje brzo
Pedja se stvarno trudi,ali sada mora svu svoju energiju usmjeriti u sirenje stranke po cijeloj BiH a u tome mu moraju pomoci i gradjani gradova sirom BiH,gdje ce nadji 10-15 istomisljenika i osnovati odbore a onda zovnuti Pedju i rukovodstvo da se dogovore oko rada,infrastrukture,lokacije,racuna i ostalih detalja
ovako to funkcionise,jer NS se ne siri na nacin kako to rade druge stranke...daju nekome 5000 KM,kazu iznajmi kancelariju i daj ljudima sta para,da se privuku u odbor...ovakva politika nas i jeste unazadila a i cim nestane pare,ovakvi odbori se ugase,jer su ljudi tu zbog cistog interesa a ne zbog ideje i poboljsanja lokalne uprave.Dakle,sve je sada i do ljudi u RSu i u Hercegovini...da li zaista zele pokusati nesto da mijenjanju ili ne zele.NS je i do sada otvarala odbore u svim mjestima gdje se mogla naci neka ekipica koja je htjela raditi i tu nikada niti jedan predsjednik NSa nije uskratio svoju podrsku...ni Bojan Bajic,ni Denis Gratz a nije ni Pedja .Ovo znam iz prve ruke.
Sada neka NS malo potrosi i para na sirenje stranke,neka pokusaju i sa ovim primjerom,otvori kancelariju i pokusaj na neki nacin privuci ljude,ali se mora raditi na sirenju...u pozadini NSa se radilo deceniju a tek se sada vide neki mjerljivi rezultati i nista se ne desava preko noci.Zato pozivam i ovdje forumase,ako ih ima iz mjesta gdje NS nema svoje odbore,da pokusaju medju svojom rajom okupiti neku ekipu i onda neka se obrate Pedji da dodje i da se pokusa osnovati OO i dogovoriti sve,
nemojte samo ocekivati da ce se stvari same od sebe desiti i da ce se nesto promijeniti "bozijim" davanjem...jer nece,treba raditi a ko radi,tu su rezultati
sto se tice Marjanovica...sve ovo mi nekako djeluje previse isforsirano i predimenzionirano...covjek je pokazao da je dobar i da radi...a evo prosli su i izbori u stranci,ima novo rukovodstvo i sada se treba baciti samo na rad,rad,rad
izbori su za godinu,godina prodje brzo
- Banksy
#41852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima Peđa sad važnijih stvari.
Od postanka, najjači, najbolji i najutjecajniji NS 60% prema 40% izrežiranog i visoko organiziranog, onog što je jučer ušlo, govori da je stranka u velikoj krizi.
Procenti i priča koja im je prethodila kažu da je Peđa potcijenio protivnika, da je loše "odradio" teren, da je SDA duboko unutar stranke, i da mu tek predstoji posao koji je nekidan završio Nikšić.
A još su Nikšićevi sami izašli van iz ormara, a njegovi su duboko unutra ušuškani. Veliki posao...
Od postanka, najjači, najbolji i najutjecajniji NS 60% prema 40% izrežiranog i visoko organiziranog, onog što je jučer ušlo, govori da je stranka u velikoj krizi.
Procenti i priča koja im je prethodila kažu da je Peđa potcijenio protivnika, da je loše "odradio" teren, da je SDA duboko unutar stranke, i da mu tek predstoji posao koji je nekidan završio Nikšić.
A još su Nikšićevi sami izašli van iz ormara, a njegovi su duboko unutra ušuškani. Veliki posao...
- kmirsad
#41853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Ima Peđa sad važnijih stvari.
- Banksy
#41854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad je bar čisto čiji je Marjanović. 40% ne dobija autsajder koji je jučer došao, pa pobrao simpatije pojedinaca. Ovo je ozbiljno organizirano. S druge strane, ta info o njih 40% unutra je vrlo korisna. I pomalo zastrašujuća.

-
ratomir
#41855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitam se šta je zapravo krajnji cilje te stranke,ja koliko znam oni patroliraju od baščaršije do marijn dvora.
Prave neku šoljica državu. Mislim nekad sam ih gotivio al sad ne znam šta zapravo hoće.Neki dan su nam (građanima) prezentovali svoju financijsku dobit i korist od postojanja.Da li su oni zapravo firma,jel Danis Tanović u toj stranci?????
Prave neku šoljica državu. Mislim nekad sam ih gotivio al sad ne znam šta zapravo hoće.Neki dan su nam (građanima) prezentovali svoju financijsku dobit i korist od postojanja.Da li su oni zapravo firma,jel Danis Tanović u toj stranci?????
- General War
#41856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hmmm, znaci ako ko pod bilo kojim razlogom nije za Pedju, znaci da je automatski SDA spavac?kmirsad wrote:Banksy wrote:Ima Peđa sad važnijih stvari.
A još su Nikšićevi sami izašli van iz ormara, a njegovi su duboko unutra ušuškani. Veliki posao...![]()
![]()
- General War
#41857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Isto sto i SDA, i SDP, I DF...svi imaju dobro utaban put, po mahalama federacije...i sta?ratomir wrote:Pitam se šta je zapravo krajnji cilje te stranke,ja koliko znam oni patroliraju od baščaršije do marijn dvora.
Zamisli da su bosanci tako bili pametni ko ti pa da kazu Titu, jbg Tito...sto od ukupno sedam neprijateljskih ofanziva kod nas bi sest?
-
Company85
#41858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato sto je on zeljan SDA vlasti i shvata da je NS potencijalna opasnost za takvu vlastNovak20 wrote:Zašto ?Nivelacija wrote:Ne moze bolje u Zenici, nadam se da ce im se prepoloviti broj glasova i da ce izgubiti i ovih 1-2 vijecnika i u gradu i u kantonu.
- JThomas
#41859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hajd' ti prvo zapadnu hercegovinu oslobodi pa se vrati kod nasGeneral War wrote:Isto sto i SDA, i SDP, I DF...svi imaju dobro utaban put, po mahalama federacije...i sta?ratomir wrote:Pitam se šta je zapravo krajnji cilje te stranke,ja koliko znam oni patroliraju od baščaršije do marijn dvora.
Zamisli da su bosanci tako bili pametni ko ti pa da kazu Titu, jbg Tito...sto od ukupno sedam neprijateljskih ofanziva kod nas bi sest?![]()
- General War
#41860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JThomas wrote:
hajd' ti prvo zapadnu hercegovinu oslobodi pa se vrati kod nas![]()
- JThomas
#41861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma kao ona priča, što građanske stranke ne traže glasove u zapadnoj hercegovini, one su samo kukavičje jaje naivnim bošnjacima...
- Prpa.ba
#41862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad se stranackim organima ukaze na pozitivne finansije i racionalan utrosak sredstava, onda se postavlja pitanje je li stranka firma ili treba da sluzi za siri interes, i kako zbog tog stava ne treba da ih "gotivimo". (NS)
Kad se medijima ukaze na negativne finansije i raspad finansijske konstrukcije s obzirom na sredstva, onda se zakljuci da stranku vode ljudi koji nikad ne bi znali upravljati ozbiljnim sistemom i da zato ne treba da ih "gotivimo". (SDP)
Kada postojis samo da udaras po prstima i po nosu a finansijski izvjestaj (
) organima stranke (
) je misaona imenica, onda se dozivljava ekstaza "gotivljenja" na cijeloj slobodnoj teritoriji na kojoj djeluje stranka. (DF)
50 nijansi zelene.
Kad se medijima ukaze na negativne finansije i raspad finansijske konstrukcije s obzirom na sredstva, onda se zakljuci da stranku vode ljudi koji nikad ne bi znali upravljati ozbiljnim sistemom i da zato ne treba da ih "gotivimo". (SDP)
Kada postojis samo da udaras po prstima i po nosu a finansijski izvjestaj (
50 nijansi zelene.
- General War
#41863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ok, nego ne znam je li meni ili njemu repliciras.JThomas wrote:ma kao ona priča, što građanske stranke ne traže glasove u zapadnoj hercegovini, one su samo kukavičje jaje naivnim bošnjacima...
Ja'na majko svi naivni...samo u SDA je snaga...i tako 25 godina.
-
zippoo87
#41864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hoce candy.ja drug moj i zele boMbonaratomir wrote:Pitam se šta je zapravo krajnji cilje te stranke,ja koliko znam oni patroliraju od baščaršije do marijn dvora.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SelOmratomir wrote:Mislim nekad sam ih gotivio al sad su uzeli kanton od mog sda
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za novu direktoricu TVSA bit će imenovana Kristina Ljevak
https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-novu ... /190521034
imenovanje naše stranke.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-novu ... /190521034
imenovanje naše stranke.
- thekupus
#41867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zbogom tv glasilu SDA.
Neće vam ovo oprostiti, sad će krenuti faktor i stav sa napadima, i botovi.
-
Pravi Valter
#41868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja onako usput opet da primjetim. Meni je stvarno degutantno nazivati jedinu stranku koja se 100% izjasnila na neće koalirati sa nacionalnim strankama, pa samim time i SDA, produženom rukom upravo SDA. Sa druge strane mi je smiješno kada se, po osnovu nekih poluinformacija i dezinformacija koje se i ovde plasiraju a prenose sa režimskih medija, Marjanović proziva SDA-ovcem. Mislim da ga se može okarakterisati na razne načine, u želji da ga se ocrni može da radi i "dječja mašta koja može svašta", može mu se prišiti, uspješno ili ne, što-šta, ali nazvati ga SDA krticom je rezultat isključivo kamare neznanja i loših namjera.
I da se razumijemo, Kojović je zasluženo ostao na čelu jedine stranke koja se može pohvaliti unutarstranačkom demokratijom. Da ima mnogo posla pred sobom to je jasno, da je negdje pogrešno radio vjerovatno jeste, da će to popraviti - mora. Ovde treba shvatiti da su ovom situacijom svi pobjednici jer će i Kojović koji je ostao na čelu stranke i Marjanović koji nije u tome nije uspio, morati još bolje raditi ubuduće.
Smatram da nema potrebe spuštati nivo komunikacije na niske grane. Ta nisu se ljudi preko nišana gledali nego su birali svoga favorita za predsjednika stranke u potpuno demokratskom okruženju a što je, ponavljam opet, samo kod njih vidjeno. I takva situacija može samo doprinijeti daljnjem dizanju ljestvice za sve one koji su učesnici tog procesa.
I da se razumijemo, Kojović je zasluženo ostao na čelu jedine stranke koja se može pohvaliti unutarstranačkom demokratijom. Da ima mnogo posla pred sobom to je jasno, da je negdje pogrešno radio vjerovatno jeste, da će to popraviti - mora. Ovde treba shvatiti da su ovom situacijom svi pobjednici jer će i Kojović koji je ostao na čelu stranke i Marjanović koji nije u tome nije uspio, morati još bolje raditi ubuduće.
Smatram da nema potrebe spuštati nivo komunikacije na niske grane. Ta nisu se ljudi preko nišana gledali nego su birali svoga favorita za predsjednika stranke u potpuno demokratskom okruženju a što je, ponavljam opet, samo kod njih vidjeno. I takva situacija može samo doprinijeti daljnjem dizanju ljestvice za sve one koji su učesnici tog procesa.
- agent_zero
#41869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eno im ona odvratna SDAovska minderaška televizija Hayat, gdje su uvijek glavni gosti vrhuška SDA i ona rospija s KCUS-a.thekupus wrote:Zbogom tv glasilu SDA.
P.S.
Čestitam Peđa na ponovnom izboru.
-
kluz franjo
#41870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
cyprus wrote:40% za Damira je nešto više nego što sam očekivao, ali je opet odličan pokazatelj kako je moguće imati unutarstranačku demokratiju, a opet očuvati njeno jedinstvo... Sigurno je da različitih struja ima i unutar NS-a, ali to je sasvim normalno... Nije ni realno očekivati da ih nema, bilo u NS-u, bilo u nekom drugom kolektivu... Pa kad se pet ljudi sastane na kafi, među njima postoje bar dvije struje, a da ne govorimo o iole složenijim i brojnijim grupacijama...
-
kluz franjo
#41871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravi Valter wrote:Ja onako usput opet da primjetim. Meni je stvarno degutantno nazivati jedinu stranku koja se 100% izjasnila na neće koalirati sa nacionalnim strankama, pa samim time i SDA, produženom rukom upravo SDA. Sa druge strane mi je smiješno kada se, po osnovu nekih poluinformacija i dezinformacija koje se i ovde plasiraju a prenose sa režimskih medija, Marjanović proziva SDA-ovcem. Mislim da ga se može okarakterisati na razne načine, u želji da ga se ocrni može da radi i "dječja mašta koja može svašta", može mu se prišiti, uspješno ili ne, što-šta, ali nazvati ga SDA krticom je rezultat isključivo kamare neznanja i loših namjera.
- General War
#41872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:cyprus wrote:40% za Damira je nešto više nego što sam očekivao, ali je opet odličan pokazatelj kako je moguće imati unutarstranačku demokratiju, a opet očuvati njeno jedinstvo... Sigurno je da različitih struja ima i unutar NS-a, ali to je sasvim normalno... Nije ni realno očekivati da ih nema, bilo u NS-u, bilo u nekom drugom kolektivu... Pa kad se pet ljudi sastane na kafi, među njima postoje bar dvije struje, a da ne govorimo o iole složenijim i brojnijim grupacijama...
Sasvim normalno i sasvim demokratski i ljudski je imati neistomisljenike ili favorite...Da Pedja bude imao 100% ili 99% podrske u stranci, ondaje "motaj kablove" i bjezi iz stranke.
- Kikibombona
#41873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nova direktorica TVSA bit će Kristina Ljevak, homoseksualna aktivistica i bivša novinarka FTV-aagent_zero wrote:Eno im ona odvratna SDAovska minderaška televizija Hayat, gdje su uvijek glavni gosti vrhuška SDA i ona rospija s KCUS-a.thekupus wrote:Zbogom tv glasilu SDA.
P.S.
Čestitam Peđa na ponovnom izboru.
http://saff.ba/nova-direktorica-tvsa-bi ... rka-ftv-a/
- Roccohljup
#41874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
joj
.....šta li joj više zamjeraju

- Kikibombona
#41875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Al' pazi zadnje recenice u tekstuRoccohljup wrote:joj![]()
![]()
![]()
.....šta li joj više zamjeraju
![]()
![]()
Fakat bi bilo smijesno da ovih cobana ima 2%. Medjutim, oni su vecina i 30 godina vode drzavu. Jos malo pa ce vladati duze nego Tito. I jos im se ne nazire kraj...Za nju bi slobodno mogli reći da je novinarka koja se primarno bavi promocijom homoseksualizma.
Smijesno i zalosno.