Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#41826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Još Nikšić da pobijedu u SDP-u i onda da isčekujemo daljne korake BH bloka. :thumbup:
Daj Bože. Opasno se lobira protiv Nikšića u općinama ZDK.
Da tek vidiš u TK,... a TK je za SDP i Nikšića najvažniji i odatle mu prijeti največa opasnost.
Doduše, od prekjuče sam primjetio pad morala i strah svite spremne da stane iza leđa Enke i Delića. Opravdano i pragmatično. kad su vidjeli kako vjetar lagano odnese tigrove od papira.Zlatka &comp.
Počinje proklinjanje Bečirevića što se nije kandidavao za Predsjednika koji bi ,kao, Nikšića pomeo sa scene, nego izdajnički prihvatio da Nikšiću bude zamjenik ili podpredsjednik.
Pa su morali navratiti Deliča da se kandiduje iako bi oni voljeli Bečirevića.
Počelo je istovremeno igranje za obadvije strane.
Zlu ne trebalo.
Bumo vidjeli, zemlja je okrugla... i okreče se kao točak na ruletu.
Ne zna se gdje će kuglica stati.
Ne igra se više na broj... samo na crno i crveno, na parne i neparne...
problemnatravunu

#41827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by problemnatravunu »

Čestitke PK ,mislim da je momentalno najbolji izbor, zbog tog nekog kontinuiteta, i zato se nadam da će NS na predstojećim lokalnim izborima pomesti nacionaliste što je više moguće, svugdje
kmirsad

#41828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Samo za druga Kmirsu...
:-D
:lol: :lol: :lol: Hvala njofra.Ubo si pravu. Treba imat dušu... ali i muda. Jajare nam ne trebaju.
Pred nama je još bitaka sto.
Koliko se ja nešto malo sječam nekih vojnih taktika, nakon proboja, sloma i pucanja neprijateljskih linija, udarne jedinice napreduju bez zadržavanja naprijed, progoneć neprijateljsku glavninu "preko reke", ne dajuči im da se konsoliduju i organizuju...
A za njima lagano kreču jedinice za čiščenje i pretraživanje terena.
Treba to temeljito prečešljati.
Popiti malo porečke Malvazije, Pošipa s Korčule, zameziti s nogu Paškog... pa na teren.
Dok nisu skinuli kokarde i vratili petokrake.
Valjda su SKOJ-eci evidentirali kolaboraciju.
Partizanski moral i šerijetska pravo.
Na ti pjesma...
:-D :-D :-D
Bosanski_kralj

#41829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosanski_kralj »

kmirsad wrote:
Novak20 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Još Nikšić da pobijedu u SDP-u i onda da isčekujemo daljne korake BH bloka. :thumbup:
Daj Bože. Opasno se lobira protiv Nikšića u općinama ZDK.
Da tek vidiš u TK,... a TK je za SDP i Nikšića najvažniji i odatle mu prijeti največa opasnost.
Doduše, od prekjuče sam primjetio pad morala i strah svite spremne da stane iza leđa Enke i Delića. Opravdano i pragmatično. kad su vidjeli kako vjetar lagano odnese tigrove od papira.Zlatka &comp.
Počinje proklinjanje Bečirevića što se nije kandidavao za Predsjednika koji bi ,kao, Nikšića pomeo sa scene, nego izdajnički prihvatio da Nikšiću bude zamjenik ili podpredsjednik.
Pa su morali navratiti Deliča da se kandiduje iako bi oni voljeli Bečirevića.
Počelo je istovremeno igranje za obadvije strane.
Zlu ne trebalo.
Bumo vidjeli, zemlja je okrugla... i okreče se kao točak na ruletu.
Ne zna se gdje će kuglica stati.
Ne igra se više na broj... samo na crno i crveno, na parne i neparne...
Sad sam gledao malo profile na fb koji podražvaju Delića i uglavnom su to osobe sa područja TK. Ipak, ako jedan Jasmin Imamović nije pobijedio Nikšića, ne vjerujem da Delić to može postići.

I što je još zanimljivo. Stranica KO SDP TK podržava Delića, a stranica GO SDP Tz podržava Nikšića. :mrgreen:
ultima_palabra

#41830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Odakle Damiru 40% glasova? To mora da je bila neka organizovana akcija. Jos kad vidim podrsku Slobodne Bosne...
kmirsad

#41831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

ultima_palabra wrote:Odakle Damiru 40% glasova? To mora da je bila neka organizovana akcija. Jos kad vidim podrsku Slobodne Bosne...
Bože otkud... pa dobio žulj na jeziku obečavajuči delegatima i delegatskim ahbabima i familijarnim dinastijama oči u oči,"paženje" kad ga izaberu. Da je glasalo članstvo ne bi dobio ni 2%. Ali delegati su i pored toga pokazali u največem dijelu principjelnost i partizanski moral i odolili ponudama.. Uprava NS treba sada da pokaže Šerijetsko pravo. Maske su ovi poskidali. Ako među njima ima koji i poslanik... ko ga jebe... bit će opet izbori. Bolje ih se ako treba riješiti na vrijeme da ne zabijaju nož u leša. Imamo iskustvo s Gratzom.Vidi se i čiji lajkovi su od juče nestali sa NS objava. Onih koji su se trkali da budu prvi u poltronašenju.
Novak20

#41832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Kad gledam komentare na intervju P.K. i njegov naslov, stvarno mi nije jasno šta ovaj narod hoće. Da je rekao da će za četiri godine praviti vlast sa SDA, a bez HDZ možda ne bi izazvao lavinu negativnih komentara. :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /190519055
LIDER NAŠE STRANKE
Kojović za Klix.ba: Obećao sam da ćemo za četiri godine praviti vlast bez SDA i HDZ-a
Komentari:
Je l' samo u Sarajevu ili smijete još negdje ?
@sarajevo-x.com ...Njima je u interesu zaobic samo sda, jer samo idiot moze misliti da moze uzeti hdz glasove u hb..zato smradu Kojovicu i ns i sdp, zasto nemate muda reci da vam je cilj zaobic samo sda, jer hdz i snsd sigurno nemozete...jebo sda al radi takvi hinja cu glasat za njih..Smrdo
Ovo je najveca podvala bosnjacima, vlah da vodi bosnjake koji nije u ratu bio na nasoj strani. Samo se bore za vlast u kantonima gdje su bosnjaci, a glume gradjane.
JA odavno pisem da je Pedja Kojovic ubaceni element od strane srpske sluzbe BIA u Sarajevo da razjedini bosnjacki narod i zavadi bosnjacke intelektualce, sto je svakome ocito i veoma jasno. Medjutim, sada su o tome poceli i da pisu i ostali portali i ugledni novinari, pa objavljuju skandalozne Pedjine akcije nalozene od srpskih sluzbi, pa keze se:Kada je Slobodna Bosna 1991. objavila da se Sarajevo nalazi na četničkom nišanu, novinar Jutela PEĐA KOJOVIĆ sve je DEMANTIRAO!"
za cetiri godine nece vam biti ni traga ni glasa od vaseg bloka i vase vlasti
itd.
JThomas

#41833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ništa to, jedini način da se pokažu širina, odgovornost i državnička mudrost je i sa sda i sa hdz :thumbup:
Novak20

#41834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

JThomas wrote:ništa to, jedini način da se pokažu širina, odgovornost i državnička mudrost je i sa sda i sa hdz :thumbup:
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
kmirsad

#41835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pola komentara napisao neki DIPLOMATIC 300... :lol: :lol: :lol:
zippoo87

#41836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

na klix portalu ordiniraju poremecene budale i strancki botovi...nisu oni nikakvo mjerilo
isti ljudi sa po 5-6 nickova i vazda isto pisu

nekada dodje i naredba "sa vrha",pa se udari po komentarima...ali to je sve providno,jer su komentari copy-paste,sve isto
Leverage

#41837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Leverage »

Najdrażi su mi ovi "ne volim SDA, ali..." :lol:
MK81

#41838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Ne mogu da shvatim ovo nezadovoljstvo sa Damirom tj. opcenito s aprotukandidatom. Prvo, dobro jebd aje bilo vise kandidata, drugo nigdje nisam procitao niti vidio losu izjavu od doticnog. Cak je stalno govoorio kako imaju super odnose i da mu ne pada napamet da koristi gostovanje d ablati i kritikuje... fo sad najkorektnija stranka daleko u bih po svemu...
drug_profi

#41839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Drzao se Damir okvira u kojem mu se ne moze nista zamjeriti.
Međutim...

Ne shvatam kako je 40% ljudi protiv PK kad je PK napravio od ove stranke nešto što se mora ozbiljno uzimati u obzir, i kad je pokazao da neće biti ničiji otirač?
Moje objašnjenje je: samo zato što je nekim ljudima uskratio slast vlasti.
Što me onda vodi pitanju: a što su onda podržali Marjanovića?
Odgovor se sam nameće.
JThomas

#41840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

što bi čombe rekao logično :mrgreen:
kmirsad

#41841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Drzao se Damir okvira u kojem mu se ne moze nista zamjeriti.
Međutim...

Ne shvatam kako je 40% ljudi protiv PK kad je PK napravio od ove stranke nešto što se mora ozbiljno uzimati u obzir, i kad je pokazao da neće biti ničiji otirač?
Moje objašnjenje je: samo zato što je nekim ljudima uskratio slast vlasti.
Što me onda vodi pitanju: a što su onda podržali Marjanovića?
Odgovor se sam nameće.
JThomas wrote:što bi čombe rekao logično :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol:
bunk

#41842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Tom logikom je onda ovih 60% omirisalo slasni cvijet vlasti :mrgreen:
drug_profi

#41843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

bunk wrote:Tom logikom je onda ovih 60% omirisalo slasni cvijet vlasti :mrgreen:
Hajd probaj ponovo.

U stvari SDA logika i jeste licni interes, pa se ne moze razumjeti da ima i drugacijih motiva.
Kikibombona

#41844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

drug_profi wrote:
bunk wrote:Tom logikom je onda ovih 60% omirisalo slasni cvijet vlasti :mrgreen:
Hajd probaj ponovo.

U stvari SDA logika i jeste licni interes, pa se ne moze razumjeti da ima i drugacijih motiva.
Mozda upravo 40% ima druge motive a ne one na koje aludiras.

Zasto je nemoguce da je Damir privukao karizmom, znanjem, sarmom i idejama 40%?

Zasto je nemoguce da ima nezadovoljni Pedjom koji smatraju da moze bolje?

Zasto je nemoguce da je Pedja zapostavio pojedine odbore i tako generisao nezadovoljstvo?

...

Ovi izbori su pokazatelj da Pedja mora puno bolje raditi.
drug_profi

#41845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kikibombona wrote:
drug_profi wrote:
Hajd probaj ponovo.

Mozda upravo 40% ima druge motive a ne one na koje aludiras.

Zasto je nemoguce da je Damir privukao karizmom, znanjem, sarmom i idejama 40%?

Zasto je nemoguce da ima nezadovoljni Pedjom koji smatraju da moze bolje?

Zasto je nemoguce da je Pedja zapostavio pojedine odbore i tako generisao nezadovoljstvo?

...

Ovi izbori su pokazatelj da Pedja mora puno bolje raditi.
Kao Pedja je zatekao super jaku stranku i eto malo je unaprijedio?
Podigao je stranku iz neprepoznatljivosti do toga da se njime bave rezimski mediji evo vec pola godine.
Prije su je u SDA zvali "naša" stranka. Sa naglaskom na naša. Čak i mene koji sam bio antiprotivan liberalizmu, koji sam smatrao da Peđa ne razumije potrebe ove jadne tzv. srednje klase kod nas koja zivi od prosjecnih plata iz realnog sektora, uspio je da me pridobije da u NS vidim zadnje uporište otpora ovoj nenarodnoj vlasti.
Šta je mogao bolje? Ko to ima pravo da se nađe nezadovoljan?
Po meni samo onaj ko je računao da će unovčiti izborni rezultat.
I tu je i odgovor zašto takav neko želi Damira umjesto Peđe.
cyprus

#41846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

40% za Damira je nešto više nego što sam očekivao, ali je opet odličan pokazatelj kako je moguće imati unutarstranačku demokratiju, a opet očuvati njeno jedinstvo... Sigurno je da različitih struja ima i unutar NS-a, ali to je sasvim normalno... Nije ni realno očekivati da ih nema, bilo u NS-u, bilo u nekom drugom kolektivu... Pa kad se pet ljudi sastane na kafi, među njima postoje bar dvije struje, a da ne govorimo o iole složenijim i brojnijim grupacijama...
drug_profi

#41847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ne znam. Ja pijem kafu samo sa ljudima koji me ne nerviraju.
Kikibombona

#41848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

drug_profi wrote:Kao Pedja je zatekao super jaku stranku i eto malo je unaprijedio?
Podigao je stranku iz neprepoznatljivosti do toga da se njime bave rezimski mediji evo vec pola godine.
Prije su je u SDA zvali "naša" stranka. Sa naglaskom na naša. Čak i mene koji sam bio antiprotivan liberalizmu, koji sam smatrao da Peđa ne razumije potrebe ove jadne tzv. srednje klase kod nas koja zivi od prosjecnih plata iz realnog sektora, uspio je da me pridobije da u NS vidim zadnje uporište otpora ovoj nenarodnoj vlasti.
Šta je mogao bolje? Ko to ima pravo da se nađe nezadovoljan?
Po meni samo onaj ko je računao da će unovčiti izborni rezultat.
I tu je i odgovor zašto takav neko želi Damira umjesto Peđe.
Za uspjehe NS su zasluzni svi clanovi, kao i bivsi predsjednici. NS ne gaji kult licnosti, ne profilise karizmaticne lidere. Pedja je zaista 'prvi medju jednakima', ne istice se narocito u odnosu na ostale istaknute clanoce niti ga stranka uzdize kao SDA Bakira ili DF Zeljka.

NS ima prirodan i postepen rast od osnivnja do danas.

...

NS je premala izvan Sarajeva i tu se moze i mora puno uciniti. I Pedja je zakazao na tom planu, niko ne moze reci da nije moglo bolje u Zenici, Tuzli, Bihacu, Tesnju, Kaknju, Lukavcu itd. Moglo je i mora puno bolje.

...

Damir Marjanovic je u kampanji posjetio sve odbore. Zasto je nerealno da neko u Kaknju ili Zivinicama smatra da Nasa stranka moze puno bolje podrzati te lokalne zajednice? Zasto je nerealno da je Damir pridobio nekoga zanjem i idejama? Fakat ne kontam. Iako se NS tome opire, Sarajevo se itekako favorizuje. NS mora uciniti puno veci napor da logisticki i finansijski, radom na terenu, podrzi odbore u drugim gradovima.

...

Ja sam na strani Pedje sto sam vise puta napisao uoci kongresa. Uprkos tome, smatram da Pedja moze i mora puno bolje, da mora uloziti puno vise energije i vise vremena provesti izvan Sarajeva. Dobro je placen od gradjana i mora radi jace i vise.
Nivelacija

#41849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Ne moze bolje u Zenici, nadam se da ce im se prepoloviti broj glasova i da ce izgubiti i ovih 1-2 vijecnika i u gradu i u kantonu.
Novak20

#41850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Nivelacija wrote:Ne moze bolje u Zenici, nadam se da ce im se prepoloviti broj glasova i da ce izgubiti i ovih 1-2 vijecnika i u gradu i u kantonu.
Zašto ?
Locked