SDA-All about

bingov buraz

#41801 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

I moj rođak čeko ženu dostojnu sebe pa će kako stvari stoje ostariti sam :mrgreen:
jefff

#41802 Re: SDA-All about

Post by jefff »

bingov buraz wrote:I moj rođak čeko ženu dostojnu sebe pa će kako stvari stoje ostariti sam :mrgreen:
Politika i brak nemaju veze, a taj sto je osto sam je od Boga pomilovan.
jefff

#41803 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Blixen wrote:Kako smo ranije pisali, javnosti relativno nepoznat Adnan Efendić u proteklom periodu bio je član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora (KO) SDA KS, predsjednik Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, član Upravnog odbora Službe za zapošljavanje KS, član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, predsjednik Nadzornog odbora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja u FBiH, predsjednik Upravnog odbora projekta Energetske učinkovitosti u BiH i član Federalnog štaba civilne zaštite.

Tu nije kraj, nalazio se i na pozicijama člana Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, člana Upravnog odbora Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, člana Komisije za imenovanje direktora Federalnog zavoda za statistiku, član Savjeta regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj, člana Odbora Gradskog vijeća Grada Sarajeva za urbanizam i upotrebu lokalnog zemljišta, člana Komisije za izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Federalne novinske agencije (FENA), profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA, člana Nadzornog odbora Union banke, člana Komisije za izbor i imenovanje sekretara Vlade FBiH, sekretara Federalnog ministarstva prostornog uređenja, direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /190927012
popularan je u Novom Sarajevu, tu ga znaju.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41804 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Klix ponovo u sluzbi sda.
Novi dan novo otcjepljenje:
PDP sutra usvaja političku deklaraciju: Paket "skrivenih namjera" radi otcjepljenja RS-a
Treba upratiti mustru: je li parnim danima ukidanje RS, a neparnim otcjepljenje? Kako su se dogovorili koalicioni partneri?
izvrsni direktor

#41805 Re: SDA-All about

PM72 wrote:
jefff wrote:
PM72 wrote:SDA će pobjeđivati sve dok loza Izetbegović ne nestane.A to je bar još 20-tak godina.Možeš ti pričati o njihovim lopovlucima,kriminalu,nepotizmu i slično ali neuka i primitivna masa kad vidi Izetbegović piša od sreće.Nakon što pokrepaju SDA će se raspast...valja se strpit :D
To apsolutno nije tacno. Tajna Izetbegovicevog uspjeha je u tome sto on nema alternativu. Njega nema ko dostojan zamjeniti a isto tako ni njegovu stranku.
Grohotom se smijem. :lol: On nema alternativu...i nema ga ko "dostojno" zamjeniti....
To ti je ona mantra: svi su isti, niko ne valja, ostavi sda!

Ovako nekako:
_Reds_ wrote: Jel vi mislite da su nesto Masic i Magazinovc drugaciji od ovog Efendica, sto ga smijenise ili Sarajlica, ili pak Dina Konakovica.

Isti likovi u par deka, egocentrici, i da mogu stavili bi sebe u sve zivo, pa i vegetu. Najvjerovatno je kako u vecini stranaka isplivaju ovakvi ljudi.
bingov buraz

#41806 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

jefff wrote:
bingov buraz wrote:I moj rođak čeko ženu dostojnu sebe pa će kako stvari stoje ostariti sam :mrgreen:
Politika i brak nemaju veze, a taj sto je osto sam je od Boga pomilovan.
Vidi se da nisi oženjen :mrgreen:
jefff

#41807 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Dalo vam se eto u KS da vladate pa sta ste pomakli sa mrtve tacke. Sve ko i do sada.
detroit-mercy

#41808 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

madner wrote:
detroit-mercy wrote:
madner wrote:Koliko je to do agende a koliko do Njemacke ce se viditi u naredne dvije godine. :D
Pa zar ti neki dan ne izadjose podatci da ekonomski rast usporava.
A glede majstora :mrgreen: sve sto valja zgulilo od Slovenije do Njemacke, zato je cijena i porasla.
BiH? Mislim da je oficijelno oko 3% opet.

Supply and demand, ti sto razgule povecavaju demand a smanjuju supply. Bake visionar :D
Premalo matori, nas ekonomski mag Bake/Novalic bi trebali znati da bez minimum 6-7% na godisnjem nivou mi necemo nikada na zelenu granu izaci.
Ovo 2-3% je samo kotrljanje nako :skoljka: .
channel10

#41809 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Opet se Bake naginje, a sve to iz prikrajka prate ona dva glavutana.... Moze civilni ANP, ko ebe vojni dio. Bolje onda da nista ni ne salju i neka pogne glavu, kako je i naucio...
Heller

#41810 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Styling wrote:
Heller wrote:
Styling wrote:Cujem ide novi zakon o porezu na dohodak. Jedinstvena stopa poreza od 13%, do 800KM neoporezivo i doprinosi idu gore za 1.5% a poslodavcima se ukidaju doprinosi na placu od 10,5%.
Čekaj iz kojeg dijela se ukida 10,5.

Ja po ugovoru imam bruto platu, hoću ja više dobijati ili će firmi ostajati više?
10,5% se ukida poslodavcima. To je bio njihov namet na tvoju placu. Ako ti je ugovor u brutu onda ce na tebe pasti teret povecanja doprinosa od 1,5%, osim ako tvoj poslodavac ne odluci da ti to kompenzira kroz povecanje bruto place obzirom da vise nece placati onih 10%.
Zavisno od toga koliki si koeficijent olaksice imao do sada, neoporeziva osnovica ce ti porasti do 800KM, sto znaci da ti neoporaziva osnovica raste pa tako onih 3% povecanja poreza na dohodak ce u konacnoj racunici odraziti manje na tvoju neto placu.

Ok, onda me boli kurac jer poslodavci svakako to neće radnicima prebaciti i nadam se da neće biti usvojeno.
ultima_palabra

#41811 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Eno u Banovicima se priprema smjena NO, pa onda i direktora rudnika. Bas me zanima hoce li se SDA direktor smjeti pojaviti u rudniku :mrgreen:
channel10

#41812 Re: SDA-All about

Post by channel10 »

Poslodavci mogu ovim sto imaju platu manju od 800 smanjiti istu za 80 KM, da bi sebi umanjili troskove, a radnik ce opet dobiti istu platu, kakvu i sad dobija..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#41813 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Ovaj Osmica izgleda je smo Don Neonku završavao šta je trebalo a od škola haman ništa :skoljka:
swanfilter

#41814 Re: SDA-All about

Post by swanfilter »

Ovaj Efendic ... Svasta se izdesavalo od 95., al kada sam poceo iscitavati sve te pozicije .... Kontam, jel se neko sprda? Hoce li kraja ovom nabrajanju ... A, lik niko i nista ....
zrakomlat

#41815 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

pici wrote:dje ste zeleni termiti... dje su vam strateski partneri...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /190926052

SA 15 GLASOVA HDZ-A
|
Općina Žepče postala suvlasnik RTV Herceg-Bosne: Vijećnici SDP-a i SDA napustili sjednicu

"Šurovanje SDA s HDZ-om debelo je koštalo Bošnjake u Žepču. HDZ je prije godinu pokrenuo priču da Komšić bude persona non grata pa je SDA tada bila suzdržana i to je njima bio vjetar u leđa. Načelnik Zovko je dobio 1.000 glasova u mjesnim zajednicama gdje je većina i ovako im vraća. Smatramo da se novcem građana ne smije plaćati nijedna privatna televizija, posebno Herceg-Bosne, koja je zamišljeni privatni politički projekt Dragana Čovića", kazao je Botić te je dodao:

"Ovo nije dobronamjerno prema stanovnicima Žepča i ovim se evociraju uspomene na loše stvari i sve nas ovo vraća na loša vremena. Ova televizija je 2016. godine podigla kredit kako bi izmirila obaveze prema uposlenicima, što pokazuje ozbiljnost ove situacije. Jednostavno, politički projekt kratkog daha".
sad ce bOkir apelaciJom samo da nafaČa 18 rukica za KS vazniji od ostalih deset kantona... selam :bih:
Čitam negdje i da su digli ruke na glasanju za spomenik u centru Bratunca vojsci tzv RS, dakle glasali za postavljanje spomenika zločincima koji su im garant i nekog člana šire porodice, a komšije i prijatelje svakako, pospremili u masovnu grobnicu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41816 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

slika govori vise od hiljadu rijeci... lopovska privatizacija, lopovski tenderi, lopovska kradja prirodnog bogatstva... bOkire spavas li mirno, de nam baci koju patriJotsku...
izvrsni direktor

#41817 Re: SDA-All about

Kaze vozac: nije uredu koalicija od puno stranaka
Koaliciju na TK cine: Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB), Stranke za BiH (SBiH) i Socijaldemokrata BiH (SDBiH).
Kaze vozac: oni ustanove dijele po strankama, kao politicki plijen, to ne smiju tako, to su javne firme.
koalicioni partneri u TK već su podijeli upravljanje u javnim ustanovama, preduzećima i agencijama. 

Kao stranci s najvećim brojem mandata, odnosno zastupničkih mjesta i to njih devet, SDA je pripao Zavod zdravstvenog osiguranja TK, zatim Bosanski kulturni centar, Radio-televizija TK, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Opća bolnica u Gračanici, Zavod za pružanje pravne pomoći TK, Šume TK, Zaštićeni pejzaž "Konjuh" u Banovićima, JP Spreča i Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK.

Služba za zapošljavanje TK, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Muzej istočne Bosne, Poljoprivredni zavod TK i Veterinarski zavod TK sada su u nadležnosti DF-a, dok Međunarodni aerodrom Tuzla, Agencija za privatizaciju TK i Kantonalna uprava civilne zaštite pripadaju SBiH.

Nedavno formirana stranka Socijaldemokrati BiH ima Univerzitetski klinički centar Tuzla, Univerzitet u Tuzli, tuzlanski Rudnik soli, Kantonalni odgojni centar i Kantonalnu upravu za šumarstvo, a SBB Direkciju regionalnih cesta TK, Kantonalni zavod za javno zdravstvo te Komisiju za koncesije
.

Kaze vozac: oni ugrozavaju sigurnost gradjana u S kantonu, ne prihvataju izvjestaj o stamju sigurnosti samo kako bi stranacki podobnog mogli zaposliti.
Zanimljivo je i to da je Vlada Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Denijalom Tulumovićem iz SDA na nedavno održanoj sjednici odbila 16 izvještaja o radu kantonalnih organa za prošlu godinu, kao i Informaciju o stanju sigurnosti koju je sačinilo Ministarstvo unutrašnjih poslova TK

A sa druge strane, mozda je i u pravu, ovo nije koalicija, ovo samo sda vlada sa svojim satelitima.
bunk

#41818 Re: SDA-All about

Post by bunk »

U cemu je ovdje problem?
Jel to sestorka u Sk radi drugacije?
Ipak tamo vlada nip sa svojim satelitima :lol:
MarshalDodik

#41819 Re: SDA-All about

Post by MarshalDodik »

Sta se vozac inace pita?
Njegovo je da stane kad neko zagalami ima izac i to je to
drug_profi

#41820 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

bunk wrote:U cemu je ovdje problem?
Ne znam. Vidi sa soferom. On se buni.
bunk

#41821 Re: SDA-All about

Post by bunk »

drug_profi wrote:
Druze profil,padobranski si uletio u ovu konstruktivnu raspravu.
Dr. Kuca

#41822 Re: SDA-All about

Post by Dr. Kuca »

Sad ce bake to posloziti sve. Nece se oni ss njim tako zajebavati i zenu mu spominjati.
drug_profi

#41823 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

bunk wrote:
drug_profi wrote:
Druze profil,padobranski si uletio u ovu konstruktivnu raspravu.
Nisam, moj zeleni kolega, tacno sam povezao tvoju opasku sa prethodinm citatom šofera.
putokaz1

#41824 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Esed Radeljaš, bivši ministar privrede BPK Goražde mogao bi već naredne sedmice preuzeti poziciju direktora Direkcije cesta ovog kantona
Roccohljup

#41825 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

putokaz1 wrote:Esed Radeljaš, bivši ministar privrede BPK Goražde mogao bi već naredne sedmice preuzeti poziciju direktora Direkcije cesta ovog kantona
Esso is back :D
Post Reply