SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#41801 Re: SDP

Post by plain vanilla »

MikroBelaj wrote:

Forama?
Jel fora reci sta ce biti, ako doticna marioneta nekako progura do gradonacelnika?
Razumijem ja de se raji smucilo sve ,ali ovaj put treba gledati Tuzlu i Tuzlake,znam koji je lik direktor vodovoda,ali gradonacelnik nema ovlasti da ih skida,jedino moze pokusati da sacuva javno dobro,a razmisli malo i sama,mislis li da bi ti cijena vode ostala ista kada bi nedajBoze bratija iz Banovica uzela Tuzlu pod svoje?
da ti nesto kazem, meni je svejedno ko me pljacka, jel to neko iz Banovica, Brckog ili Tuzle
i sad dajem pravo bogatstvo za vodu, platim vise vodu nego struju

kao da je biti Tuzlak nesto bitno :-)
MikroBelaj

#41802 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote:

Forama?
Jel fora reci sta ce biti, ako doticna marioneta nekako progura do gradonacelnika?
Razumijem ja de se raji smucilo sve ,ali ovaj put treba gledati Tuzlu i Tuzlake,znam koji je lik direktor vodovoda,ali gradonacelnik nema ovlasti da ih skida,jedino moze pokusati da sacuva javno dobro,a razmisli malo i sama,mislis li da bi ti cijena vode ostala ista kada bi nedajBoze bratija iz Banovica uzela Tuzlu pod svoje?
da ti nesto kazem, meni je svejedno ko me pljacka, jel to neko iz Banovica, Brckog ili Tuzle

Meni jeste...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#41803 Re: SDP

Post by plain vanilla »

MikroBelaj wrote:
plain vanilla wrote:

Meni jeste...
onda nemoj glasati za Jasmina, nije ni on Tuzlak :wink:
MikroBelaj

#41804 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote:
plain vanilla wrote:

Meni jeste...
onda nemoj glasati za Jasmina, nije ni on Tuzlak :wink:
Rodjen u Islamovicima pokraj Brckog,sa dva mjeseca ga roditelji donijeli-doveli u grad ljubavi,tolerancije Tuzlu,pogledaj kad imas vremena ,a vidim da imas..

almir90

#41805 Re: SDP

Post by almir90 »

...........
modem33

#41806 Re: SDP

Post by modem33 »

MikroBelaj wrote:
plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote: Nadam se da si u pravu,a isto tako se nadam da ce Jasmin poslije pobjede naci dostojnu zamjenu za 2020,a sda-sbb neka ih,nek svercaju cumur-ugalj iz Banovica i nek prizivaju nove ratove,samo ih to drzi na vlasti i uhljebi iz JP i drzavnih institucija i njihove familije
ma kakva zamjena, moRe do smrti biti gradonacelnik :mrgreen:

Sjo, ali se ti razbacujes forama, a haman ne kontas sta pises? Pa ciji je Vodovod ili Komunalac? Pa sve uhljebljeni, a Jasko im glavni. Da ne spominjem gradske sluzbe, leglo nehljebovica, ne daj Boze da ti sta zatreba od njih.

Forama?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi .... Gradonacelnik BIRA direktore svih javnih poduzeca....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The BEN10

#41807 Re: SDP

Post by The BEN10 »

costacurta wrote:
MikroBelaj wrote:Bahrudin Bato Hadziefendic u svojim nastupima pokazuje da nema nikakvo znanje i nikakvo postovanje prema Tuzli!
Lik prodaje ublehe da nam u Tuzli firma iz RS odrzava ravnu rasvjetu sto nema veze sa zivotom,firma je lokalna i zove se Arkade,ko ne vjeruje nek progoogla!,u zivotu se nije pojavio ni na jednoj kulturnoj manifestaciji u Tuzli,najveci mu domet ovogodisnji SFF ,gdje se pogubio jadan i izjavi glupost stoljeca da u Tuzli nema nikakvih kulturnih manifestacija,hej ??

Da samo nabrojim neke na brzinu,Kaleidoskop ,posjeta preko 15000 mladih u par dana!
Medjunarodni knjizevni susreti Cum Grano Salis,Tuzla je vlasnik najvece Nagrade za roman u regiji!!
INTERBIFEP,festival minijature Galerijom portreta pomocu koje je Tuzla centar likovne umjetnosti u regionu??

Mrsko mi pisat dalje,elem Bato ugledao De Nira,popio sampanjac sa ljudima za koje misli da su elita,i na osnovu svog prvog susreta sa kulturom zakljucio da u Tuzli takve manjka?? hejjj
Ok, ako misliš da Jasmin treba ostati zbog Kaleidoskopa, CGS i INTERBIFEPa onda ti i ja nemamo šta pričati.
Kultura je ok, jezera su ok ali gdje su projekti? Gdje su investicije? Mene i to zanima a i 20000 nezaposlenih u Tuzli.
Kako su jezera OK? Kako posluju jezera? Šta je sa vodovodnom mrežom u par prigradskih naselja - bio je prije nekog vremena prilog o tome?
Daj, pusti čovjeka nek nastavi pričati o milion drugih Jasminovih projekata. Živo me interesuju...
costacurta

#41808 Re: SDP

Post by costacurta »

The BEN10 wrote:
costacurta wrote:
MikroBelaj wrote:Bahrudin Bato Hadziefendic u svojim nastupima pokazuje da nema nikakvo znanje i nikakvo postovanje prema Tuzli!
Lik prodaje ublehe da nam u Tuzli firma iz RS odrzava ravnu rasvjetu sto nema veze sa zivotom,firma je lokalna i zove se Arkade,ko ne vjeruje nek progoogla!,u zivotu se nije pojavio ni na jednoj kulturnoj manifestaciji u Tuzli,najveci mu domet ovogodisnji SFF ,gdje se pogubio jadan i izjavi glupost stoljeca da u Tuzli nema nikakvih kulturnih manifestacija,hej ??

Da samo nabrojim neke na brzinu,Kaleidoskop ,posjeta preko 15000 mladih u par dana!
Medjunarodni knjizevni susreti Cum Grano Salis,Tuzla je vlasnik najvece Nagrade za roman u regiji!!
INTERBIFEP,festival minijature Galerijom portreta pomocu koje je Tuzla centar likovne umjetnosti u regionu??

Mrsko mi pisat dalje,elem Bato ugledao De Nira,popio sampanjac sa ljudima za koje misli da su elita,i na osnovu svog prvog susreta sa kulturom zakljucio da u Tuzli takve manjka?? hejjj
Ok, ako misliš da Jasmin treba ostati zbog Kaleidoskopa, CGS i INTERBIFEPa onda ti i ja nemamo šta pričati.
Kultura je ok, jezera su ok ali gdje su projekti? Gdje su investicije? Mene i to zanima a i 20000 nezaposlenih u Tuzli.
Kako su jezera OK? Kako posluju jezera? Šta je sa vodovodnom mrežom u par prigradskih naselja - bio je prije nekog vremena prilog o tome?
Daj, pusti čovjeka nek nastavi pričati o milion drugih Jasminovih projekata. Živo me interesuju...
Pod OK sam mislio nemam ništa protiv, ne bih dao da ih Salko zatrpa a kako posluju? E to treba pitati Majida Porobića. Znam da ih svake godine doniraju iz budzeta sa nekih 200 ili 300k marki, jel a kažu da su jezera samoodrživ projekt.

Evo sa sinoć održanog skupa SDPa u Tz, još jedne friške nebuloze zbog koje bi jasmin treba da se stidi, u najmanju ruku:

"Mi u SDP-u ćemo antifašizmom braniti Tuzlu i BiH. U crno je zavijeno i zamotano Sarajevo. Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno. Poručujem onima koji su opkolili grad da Tuzlu niko nikada pokorio nije. Mi se njih ne bojimo. Nama su obrazi i ruke čiste˝, kazao je Imamović

Plačem.
Njihova se izborna kampanja zasniva na prijetnjama SDAu SBBu HDZu Diku itd. :lol:
KB9

#41809 Re: SDP

Post by KB9 »

pa i ne bile im ruke ciste samo jezera prave, vazda ih imas gdje saprat :lol:
JThomas

#41810 Re: SDP

Post by JThomas »

potpuno isto kao kampanja SDA-HDZ-SNSD, samo je drugi bauk.
zippoo87

#41811 Re: SDP

Post by zippoo87 »

pa to je vec sve uigrano i vec vidjeno
SDP pljuje po SDA i obrnuto

gdje god su ove dvije stranke jake,izborna kampanja se bazira na pljuvanju a niko ne nudi program za naredne 4 godine
a kada se zavrse izbori ,naprave saradnju,kao sto je recimo u Gracanici...SDP sa trabantima na vlasti a SDA kao "opozicija" a njihovim ljudima (SDAovim) se daju tenderi da i oni sta jame :D

e tako funkcionise vlast gdje glavnu ulogu igraju ili SDP ili SDA

sustinske,nema ni jedne jedine razlike izmedju ova dva tora
nikada grad nece vidjeti promjene,gdje god su ove dvije stranke u vlasti...zato bi oni neglasaci trebali da se aktiviraju i da pomognu u otvaranju nove price o politici u BiH...sa ovima necemo imati ni gaca na sebi,tacnije vec smo na toj granici,jos su nam samo gace na nama ostale,sve ostalo nam nedostaje

btw. i Dzasmin koristi isprobanu taktiku strasenja ljudi...kao ovi iz SDA ce unistiti i ono sto je SDP napravio....cuj srusiti ce jezera haha
e kakvih gluposti iz SDP tabora sve necu cuti ove izbore :D
The BEN10

#41812 Re: SDP

Post by The BEN10 »

costacurta wrote:
The BEN10 wrote:Kako su jezera OK? Kako posluju jezera? Šta je sa vodovodnom mrežom u par prigradskih naselja - bio je prije nekog vremena prilog o tome?
Pod OK sam mislio nemam ništa protiv, ne bih dao da ih Salko zatrpa a kako posluju? E to treba pitati Majida Porobića. Znam da ih svake godine doniraju iz budzeta sa nekih 200 ili 300k marki, jel a kažu da su jezera samoodrživ projekt.
Pa ja bolan, minus ko kuća.
Samo što je druga strana medalje što ovdašnja plemena vole uživati o trošku svih nas.
Evo sa sinoć održanog skupa SDPa u Tz, još jedne friške nebuloze zbog koje bi jasmin treba da se stidi, u najmanju ruku:

"Mi u SDP-u ćemo antifašizmom braniti Tuzlu i BiH. U crno je zavijeno i zamotano Sarajevo. Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno. Poručujem onima koji su opkolili grad da Tuzlu niko nikada pokorio nije. Mi se njih ne bojimo. Nama su obrazi i ruke čiste˝, kazao je Imamović
Obrazi i ruke čiste. :lol:
The BEN10

#41813 Re: SDP

Post by The BEN10 »

http://saff.ba/jasmin-imamovic-otvorio- ... 81IJ61aCPk
Jasmin Imamović, aktuelni gradonačelnika Tuzle otvorio je predizbornu kampanju za novi mandat opasnim govorom mržnje prema muslimanima. Imamović je podlo govorio o opasnostima dolaska Arapa u BiH, želio je time da uplaši Tuzlake da će i Tuzla kao i Sarajevo biti "zavijeno u crno" (misli na hidžabe i nikabe), odnosno da će i Tuzla biti ugrožena od dominacije muslimana i njihovih žena u hidžabima i nikabima. Na kraju ovog video snimka Imamović naglašava da će crveno pobijediti crno, čime je jasno aludirao da će predvoditi borbu komunista protiv muslimana. Ovakav način vođenja predizborne kampanje je za svaku osudu.Širenje mržnje prema muslimanima donijeće veliku štetu politici SDP-a
johntra

#41814 Re: SDP

Post by johntra »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zabrinuli se SAFF-ovci....eno sad prijetio pokrivenim Arapkinjama.... :lol:

Oplakah...
costacurta

#41815 Re: SDP

Post by costacurta »

De da i ovdje postiram, nek se nađe :D

Image

Svi navijači Slobode, a i svi oni koji su bili na ovom stadionu znaju u kakvom je stanju ta ruševina. Frajer je ladno iskoristio Tušanj u svrhu svoje predizborne kampanje. Obećava, obećavao, vadio se da nije u njegovoj nadležnosti, biće, ne da Azmiru da ga gradi, obeća u decembru biće u januaru, na proljeće posalje bager da se vrzma po tribinama, evo sad će jesen od tribine ništa osim informacije da je u toku postupak pravljenja ugovora za izgradnju istočne tribine i koji bi se trebao potpisati. Kad, nije rekao............... :lol: U pitanju je jebena tribina!! Alo bolan nisi u stanju tribinu da napraviš, da namakneš 4 miliona za jbnu tribinu. Da si to uradio dobio bi ove izbore samo glasovima Fukara i onih 3000 ljudi što dolaze na zapad.
JThomas

#41816 Re: SDP

Post by JThomas »

oprobani recept desnog krila stranke iz novog sarajeva...
costacurta

#41817 Re: SDP

Post by costacurta »

Ne znam zašto ali od sinoć mi se systemofadown motaju po glavi al ne mogu da odlučim koji song bi im bolje prija za kampanj: Chop Suey ili Toxicity?
Odluka je pala :D 8)

Enđoj:

pinkman

#41818 Re: SDP

Post by pinkman »

MikroBelaj wrote: Nedaj Boze ako kukiceva marioneta dodje imat ces ih i previse,privatizacija panonike sve sa obaveznim Burkinijem,Ilahije i Kaside Na Tusnju,umjesto Cole i Merlina,lijekove sa esencijalne liste upitne kvalitete i poznatog porijekla,bogate ublehe iz SDA-SBB koji te prvo pitaju za ime,nedaj Boze da si Sanja ili Anja pa tek onda sta si htjela sreco??
Bahrudin se hvali fasistickim korijenima ,a ne kaze da je 12 godina studirao medicinu i nema dana radnog staza kao ljekar,sve mu se svelo na prodaju ubleha...

1. Privatizacije nece biti ko god dosao. Nije to BH Telecom da se prodaje i slicno. Uostalom, SDP je postavio najjace menadzere u Panoniku, pa ako oni vrli znalci, uz subvencije, ne mogu ostvariti profit, ne vidim kako bi mogao privatnik i kako bi se isplatilo. Sa povecanjem cijene nema sansi, jer narod nema toliko para. I ovo od 3,5 KM je za neke puno.

2. Sta ce biti na Tusnju nema veze sa gradonacelnikom. Ja mogu sutra zakupiti Tusanj i pustati muziku kakvu zelim, tako da ne razumijem sta si zelio reci. Ne mislis valjda da ce zabraniti koncert Dine Merlina na Tusnju? Uostalom, Merlin je SDA covjek. O njihovom predsjedniku je pjevao. :D

3. Esencijalnim listama se ne bavi Grad Tuzla, vec visi nivoi vlasti - Vlade TK i FBIH. Isto se finansira iz ZZO-a sto nema veze sa Gradom Tuzla.

4. Slazem se za Bahrudina i djeda. To je lapsus teski. Nije ga trebao ni spominjati, ili uraditi kako kaze Milanovic za svog djeda ustasu.

5. Studirati medicinu 12 godina nije OK, ali je jos gore studirati neuporedivo lakse fakultete kao sto to rade SDP-ovi omladinci :D
zbiljovski

#41819 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Čovjek baš nema za koga glasat?! SBB se priklonio SDA-u, DF i NS nemaju snage i infrastrukture da se bore sa fašistima iz SDA, ostali su ili neozbiljni ili ne dolaze u obzir. Iako su izbori još uvijek daleko u mojoj sredini, a vjerujem da je i u ostalima sve u gram, SDP je nekako između svih govana govno koje najmanje smrdi, odnosno manje zlo i uslovno rečeno jedina politička opcija koja može srušiti SDA 2018. god. Nekako imam osjećaj da su svi anti SDA glasači pogubljeni i da se opet lagano svi priklanjaju SDP-u. Volio bih sa zadovoljstvom dati nekom drugom glas ali kome, kome? sa druge strane ne želim da bacam glas u vodu ?! Glas bez ikakvog osjećaja dajem SDP-u, ali jebat ću im mater svima kolektivno ako uđu u koaliciju sa SDA na bilo kojem nivou u bilo kojoj općini pa čak i 2018. godine.
zippoo87

#41820 Re: SDP

Post by zippoo87 »

zbiljovski wrote:Čovjek baš nema za koga glasat?! SBB se priklonio SDA-u, DF i NS nemaju snage i infrastrukture da se bore sa fašistima iz SDA, ostali su ili neozbiljni ili ne dolaze u obzir. Iako su izbori još uvijek daleko u mojoj sredini, a vjerujem da je i u ostalima sve u gram, SDP je nekako između svih govana govno koje najmanje smrdi, odnosno manje zlo i uslovno rečeno jedina politička opcija koja može srušiti SDA 2018. god. Nekako imam osjećaj da su svi anti SDA glasači pogubljeni i da se opet lagano svi priklanjaju SDP-u. Volio bih sa zadovoljstvom dati nekom drugom glas ali kome, kome? sa druge strane ne želim da bacam glas u vodu ?! Glas bez ikakvog osjećaja dajem SDP-u, ali jebat ću im mater svima kolektivno ako uđu u koaliciju sa SDA na bilo kojem nivou u bilo kojoj općini pa čak i 2018. godine.
ovo je post tacno skolski primjer "posta iz kuhinje" :D

prvo,u Tuzli se ima za koga glasati,dakle,pises suplju pricu
drugo,niti jednu stranku ne treba gledati kao "veliku ili malu";nego kao dobru ili losu
NS u Tuzli nije imala priliku da pokaze sta znaju,jer nisu imali ni jednog vijecnika do sada
onda dalje,imas stranku Dejana PAvica...a Dejan je jedna institucija i jako mi je zao sto zbog nekih licnih sujeta u tuzlanskoj Nasoj stranci,Dejan nije clan i kandidat NSa

onda dalje...kazes "ako koaliraju sa SDA,nesto ces im "...pa zar vec nisu koalirali ?
sta ti je garancija da nece opet ?
glas za SDP i SDA je bacanje glasa,to je smece i sljam od stranaka...ako je iko imao priliku da ovu drzavu digne,to su te stranke a evo vidimo gdje smo

prema tome,SDPu je bolje da se ne bavi ovim providnim marketinskim trikovima,jer oni vise nemaju sta ponuditi,cak su im i napadi i saopstenja uvijek ista

Gracanica sada ima historijsku sansu da srusi 15togodisnju vladavinu jednog te istog SDPovog nacelnika,postali smo geto jbte
od najperspektivnijeg grada poslije rata,do ucmale sredine koja je mrtva
Nasa Stranka ima odlicnog kandidata za nacelnika i svakim danom mu popularnost raste i sto ga ljudi vise upoznaju,sve ih se vise prikljucuje
Mohamad Sissoko

#41821 Re: SDP

Post by Mohamad Sissoko »

MikroBelaj wrote:

Rodjen u Islamovicima pokraj Brckog,sa dva mjeseca ga roditelji donijeli-doveli u grad ljubavi,tolerancije Tuzlu,pogledaj kad imas vremena ,a vidim da imas..

Grad ljubavi i tolerancije...a na svakoj drugoj kafi se psuje sarajevska majka, zivinicani nazivaju zaostalim a da ne govorim sta je dobar dio tuzlaka govorio izbjeglicama ...poput sto vas chete ne pobise, sta cete ovdje, sve gola tolerancija cast izuzecima.
A vidim i Dzasko Fontana light ksenofob i baca na islamofobiju pljujuci po Sarajevu.Kurca i tolerancije.
MikroBelaj

#41822 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

Mohamad Sissoko wrote:
MikroBelaj wrote:

Grad ljubavi i tolerancije...a na svakoj drugoj kafi se psuje sarajevska majka, zivinicani nazivaju zaostalim a da ne govorim sta je dobar dio tuzlaka govorio izbjeglicama ...poput sto vas chete ne pobise, sta cete ovdje, sve gola tolerancija cast izuzecima.
A vidim i Dzasko Fontana light ksenofob i baca na islamofobiju pljujuci po Sarajevu.Kurca i tolerancije.
Bujrum dodji u Tuzlu i uvjeri se za sebe,nemoj slusat ove predizborne supljake ....pricam o Tuzli ne o nekoj osobi :kiss:
zippoo87

#41823 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Tuzla kao Tuzla je OK grad,neopterecen ovim nacionalnim glupostima,raja svih nacija i vjera se druzi i to niko ne spominje
ali treba uzeti da je Tuzla studentski grad i da iz svim mogucih i nemogucih sredina se tu salije svega i svacega
tako da ne treba generalizovati i trebalo bi malo dublje ispitati te koji sta govore

DZasmin sada puca iz svog oruzja,njega zanemarite...pripitomi se on po potrebi :D

iskreno ni ja ne bi volio da SDA uzme Tuzlu...uzeli su nam evo kanton,u skolama ako hoces predavati,ulazis sa clanskom knjizicom
sve moguce i nemoguce su korumpirali,onog Gutica kada vidim,dobijem nagon na povracanje,a i kada vidim ove svoje lokalne SDAovce,isti osjecaj dobijem
klasicna mafijaska organizacija,samo sto se ne ubijaju izmedju sebe,kada neko nekoga izda :D
almir90

#41824 Re: SDP

Post by almir90 »

zippoo87 wrote:onog Gutica kada vidim,dobijem nagon na povracanje,a i kada vidim ove svoje lokalne SDAovce,isti osjecaj dobijem
klasicna mafijaska organizacija,samo sto se ne ubijaju izmedju sebe,kada neko nekoga izda :D
I ja kad ga vidim i one oko njega, muka mi dođe.

Sve go ratni profiter i kriminalac, kad vidim omladinu koja ih uzima kao uzore, i leti oko njih, zgadi mi se ova država. Pogotovo što ih je u zadnje vrijeme sve više, žalosno je u kakvom smijeru se kreće društvo.
The BEN10

#41825 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Mohamad Sissoko wrote:
MikroBelaj wrote:Rodjen u Islamovicima pokraj Brckog,sa dva mjeseca ga roditelji donijeli-doveli u grad ljubavi,tolerancije Tuzlu,pogledaj kad imas vremena ,a vidim da imas..
Aferim za komentar! Ah, ta fina tuzlanska raja. :oops:
Post Reply