Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kolacodjagoda wrote:Ja od kako sam priključio MTV, 5 mi je sasvim dovoljno, čak i previše i što se mene tiče, ne moraju ništa mijenjati. Ovo je predobro što je do sada.
Mora da si tek prikljucio pa te sve impresioniralo poslije riblje na balkonu tako je i meni sve bilo extra prije 5 godina kad sam prikljucio MTV ali u tih 5 godina bilo je zanemarljivih kozmetickih poboljsanja i samo jednom su mislim prije 3 god digli net sa 2 na 5 MB.
Mirza sta ce biti sa onima koji imaju netFlet5 hoce li i njima povecati na 10?
Imati telemach je isto kao imati i riblju kost. Čak i gore jer kad se desi problem, samo ti kažu da je kod njih sve u redu i da ne mogu poslati ekipu na teren budući da im je na centrali usluga uredna. Gamad koja se usudila nazvati ISP-om. Imao sam ih još od Gneta i nikad nisu valjali.
A sto se ne zalis na telemach.
Ovo je BHtelecom i za pomoc ljudima, razmjena iskustava.
Ne zanm zasto administracija vise dozvoljava upadice u teme i spamanje, trolanje i slicno
pepeljara wrote:A sto se ne zalis na telemach.
Ovo je BHtelecom i za pomoc ljudima, razmjena iskustava.
Ne zanm zasto administracija vise dozvoljava upadice u teme i spamanje, trolanje i slicno
Ban
elem, dobih info da ce doci s6 edge :D:D:D
Nisi osoba koja odlučuje ko dobija ban a ko ne. Spusti se na zemlju, obični si forumaš!
Koristim sad BH Telecom i imam pravo reći da sam prezadovoljan. To što ste vi temu privatizovali samo za žalbe na BHT je druga priča. Ja sam prezadovoljan korisnik i uvijek ću to pisati kao i razloge prelaska sa telemacha.
kolacodjagoda wrote: To što ste vi temu privatizovali samo za žalbe na BHT je druga priča.
Uvijek ću da se žalim dok dajem godišnje bilo kome preko 1000 BAM-ova, a ne dobijam uslugu kakvu smo potpisali u Ugovoru ili kakva je neprimjerena 21. stoljeću. Misliš da nemam strpljenja? Šutjeti znači biti zadovoljan i kada imaš problem, što nema logike.
kolacodjagoda wrote:
Imati telemach je isto kao imati i riblju kost. Čak i gore jer kad se desi problem, samo ti kažu da je kod njih sve u redu i da ne mogu poslati ekipu hna teren budući da im je na centrali usluga uredna. Gamad koja se usudila nazvati ISP-om. Imao sam ih još od Gneta i nikad nisu valjali.
Ovo je čista laž. Tehničari izlaze na teren za svaki problem, i to u kratkom roku. Ne čekaš ih po 7-10 dana kao neke da ih ne spominjemo a ti isti se žale da ih je malo na jednoj direkciji. Foteljaša im u isto vrijeme ne fali.
Povrh svega, znamo i koji si korisnik, da se zaključit po stilu pisanja
kolacodjagoda wrote:
Imati telemach je isto kao imati i riblju kost. Čak i gore jer kad se desi problem, samo ti kažu da je kod njih sve u redu i da ne mogu poslati ekipu hna teren budući da im je na centrali usluga uredna. Gamad koja se usudila nazvati ISP-om. Imao sam ih još od Gneta i nikad nisu valjali.
Ovo je čista laž. Tehničari izlaze na teren za svaki problem, i to u kratkom roku. Ne čekaš ih po 7-10 dana kao neke da ih ne spominjemo a ti isti se žale da ih je malo na jednoj direkciji. Foteljaša im u isto vrijeme ne fali.
Čista laž. Imao sam trio grande paket i telefon mi nije radio. Svijetlile su sve lampice na modemu a za telefon lampica je blinkala. Modem je bio Arris. Zvao ih sa mobitela jedno 20 puta i svaki put mi se javi neka XXXXX (neću pisati ime jer je u pitanju običan/a radnik/ca koja radi za mizernu platu u toj kompaniji i ne želim da nekome napravim problem budući da se kola lome uvijek na sitnoj buraniji) i uvijek isti odgovor dobijem :"Gospodine, kod nas je sve u redu, ljubazno vas molimo da provjerite još jednom da nije problem do telefona. Ne smijemo poslati ekipu na teren jer nemamo osnove budući da je kod nas na sistemu sve uredno". Spajali su me i nekom njihovom supervizoru koji je rekao da će proslijediti smetnju nadležnom sektoru i nikad me niko nije zvao na broj koji sam ostavio. Ovo je samo jedan primjer neprofesionalnog odnosa prema korisniku a za 7 godina, koliko sam koristio uslugu (od BHCN-a, Gneta, EPN-a,...) imao sam na stotine smetnji i kvarova.
Kod BHT-a sam imao samo jednu malu smetnju a to je da mi nisu pustili dovoljnu brzinu na DSLAM-u za HD kanale i to sam riješio u roku od odmah. Uporedbe radi, kad sam davne 2009. godine priključio Telemach (Globalnet) u 2 dana sam imao jedno 30 smetnji. Od slabog signala, "snijega" na tv-u, slabe brzine, pokvarenog modema,... pa do kvara na pojačalu i NODD-u u mojoj ulici zbog kojeg nisam 4 dana imao niti jednu uslugu.
kolacodjagoda wrote:
nisi ti upoznao miralema iz telecoma koji pokriva grbavicu
miralem pa tri mjesta prazno pa superman
pojavio se 1.1. u 10 ujutro da vidi sta je sa modemom...
Evo i ja da bez ikakve ovisnosti(privatne i poslove) kazem da sam prije 1mj presao na TM. Najvise zbog cijene. Imao sam fixni i netflat15 i lokalnu ask kablovsku.
Za te tri usluge placao sam min.
1. Fixni nikad ispod 55km...a skroz slabo telefonirao
2. Netflat 15 43.50km
3. Kablovska gdje sam imao 4 arene u hd i 2 sk kanala 18km
To je ukupno preko 115km mjesecno a obicno je i vise.
Uzeo sam paket u tm od 56km i sa dodatnim modulom kostat ce me 60km. Imam vise od 3x brzi net i one besplatne pozive prema fix. Mislim da je dobra usteda s tim sto sad 6mj placam pola preplate.
Sto se stabilnosti tice sve 5. Telefon ne prekida. Ali dobro bih razmislio o svemu da su nekad davno provuceni kablovi. Na ilidzi svoje kablove provlacili su pod zemlju i mislim da je to najbolja varijanta. Zgrada je mala i samo ima jedan komsija na tm. Sto se podrske tice nisam imao problema ni sa jednim, dolazili su na vakat.
Zao mi je bilo otici sa telecom i nekako sam odgadjao do zadnji momenat.
Nije ovo nikakva hvala tm nego samo licno iskustvo a svako ima svoja i vjerujem da tm ima problema pogotovo sto je kablove razvlacio svugdje a pogotovo bivse catv koje su kupili
kolacodjagoda wrote:
Čista laž. Imao sam trio grande paket i telefon mi nije radio. Svijetlile su sve lampice na modemu a za telefon lampica je blinkala. Modem je bio Arris. Zvao ih sa mobitela jedno 20 puta i svaki put mi se javi neka XXXXX (neću pisati ime jer je u pitanju običan/a radnik/ca koja radi za mizernu platu u toj kompaniji i ne želim da nekome napravim problem budući da se kola lome uvijek na sitnoj buraniji) i uvijek isti odgovor dobijem :"Gospodine, kod nas je sve u redu, ljubazno vas molimo da provjerite još jednom da nije problem do telefona. Ne smijemo poslati ekipu na teren jer nemamo osnove budući da je kod nas na sistemu sve uredno". Spajali su me i nekom njihovom supervizoru koji je rekao da će proslijediti smetnju nadležnom sektoru i nikad me niko nije zvao na broj koji sam ostavio. Ovo je samo jedan primjer neprofesionalnog odnosa prema korisniku a za 7 godina, koliko sam koristio uslugu (od BHCN-a, Gneta, EPN-a,...) imao sam na stotine smetnji i kvarova.
Za ovo ti ne vjeruju ni kolege koje rade u telecomu, a pogotovo oni koji su zvali korisničku službu Ukoliko je problem u pitanju, ekipa izlazi najkasnije u roku od 48h a najčešće je sutradan. Kad već nešro izmišljaš, izmisli da je uvjerljivo
kolacodjagoda wrote:
Za ovo ti ne vjeruju ni kolege koje rade u telecomu, a pogotovo oni koji su zvali korisničku službu Ukoliko je problem u pitanju, ekipa izlazi najkasnije u roku od 48h a najčešće je sutradan. Kad već nešro izmišljaš, izmisli da je uvjerljivo
kolacodjagoda wrote:
Uposleniče telemacha smanji doživljaje!
Ovdje je @doff upravu. Ni kod mene koliko znam u 3-4 intervencije i izlaska na teren nije im trebalo više od 48h, mogu potvrditi.
B (# of bytes in Mux Data Frame): 31 83 0 0
M (# of Mux Data Frames in an RS codeword): 1 1 0 0
T (# of Mux Data Frames in an OH sub-frame): 64 10 0 0
R (# of redundancy bytes in the RS codeword): 8 12 0 0
S (# of data symbols over which the RS code word spans): 0.0220 1.6788 0.0000 0.0000
L (# of bits transmitted in each data symbol): 14562 467 0 0
D (interleaver depth): 1487 5 0 0
I (interleaver block size in bytes): 40 98 0 0
N (RS codeword size): 40 98 0 0
Delay (msec): 8 2 0 0
INP (DMT symbol): 3.00 0.50 0.00 0.00
OH Frames: 279529957 34927999
Mozda ce Vam zvucati smijesno, ali kako provjeravate ovakve stvari? Hvala unaprijed.
kolacodjagoda wrote:
Pa danas sam imao situaciju da je kod njih (TM) u sistemu sve ok, a meni kuci ne radi kablovska na 2 tv-a. U roku od sat vremena serviser dosao i rijesio problem