SDP

KB9

#41776 Re: SDP

Post by KB9 »

putokaz1 wrote:
zippoo87 wrote:i moze li neko iz SDPa malo razjasniti ovaj slogan "za sve nas" ?
iskreno,ja ga ne razumijem,a volio bih cuti na sta je asocijacija ??
Imali su slogan država za čovjek-za jednog čovjeka
imali su bar jedno 5 slogana u zadnjih godinu dana :lol:
Pertini

#41777 Re: SDP

Post by Pertini »

Ako se po jutru dan poznaje onda SDP-u Novi Grad nikakvi slogani neće pomoći. Naime, uoči početka predizborne kampanje ova Općinska organizacija je otvorila kancelariju na Dobrinji. Okupili su se te večeri ispred prostorija svi kandidati SDP NG za Općinsko vijeće i na oko kulturno obilježili početak kampanje. Ipak, da je to onaj isti SDP vidjelo se ujutro. Količina smeća, prema riječima jednog prijatelja koji stanuje u neposrednoj blizini, koja je osvanula ujutro, ostavljena upravo od onih koji će naredni mjesec dana obećavati svašta, pa i planove iz domena komunalne privrede, obećava, da ljudi koji će ove izbore biti perjanice socijademokrata u Novom Gradu, ne razumiju da unutar SDP-a nisu dovoljne kozmetičke promjene. Na njihovu žalost, građani gledaju šta oni rade a ne slušaju, a pogotovo ne vjeruju svemu što oni pričaju.
Šteta je za socijademokratiju na ovim prostorima da se srozala i prodala za nešto sitnog šićara nekolicine ljudi iz interesnog udruženja koje neki još uvijek nazivaju i SDP BiH.
Vitezanin

#41778 Re: SDP

Post by Vitezanin »

Mislim da je SDP na putu da izgubi i ono malo utvrda što im je preostalo. Nakon one katastrofe od prije dvije godine imali su dovoljno vremena da se saberu i skontaju gdje su, šta su. Umjesto toga, zadržali su isti profil. S takvim nastupom teško da mogu išta napraviti.
Bosanski_kralj

#41779 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Proklet neka je SDP što je iznevjerio pruženo povjerenje građana i zbog toga smo danas u situaciji da će jedna kriminalna SDA biti apsolutni pobjednik izbora.
KB9

#41780 Re: SDP

Post by KB9 »

Vitezanin wrote:Mislim da je SDP na putu da izgubi i ono malo utvrda što im je preostalo. Nakon one katastrofe od prije dvije godine imali su dovoljno vremena da se saberu i skontaju gdje su, šta su. Umjesto toga, zadržali su isti profil. S takvim nastupom teško da mogu išta napraviti.
:thumbup:
almir90

#41781 Re: SDP

Post by almir90 »

KB9 wrote:
Vitezanin wrote:Mislim da je SDP na putu da izgubi i ono malo utvrda što im je preostalo. Nakon one katastrofe od prije dvije godine imali su dovoljno vremena da se saberu i skontaju gdje su, šta su. Umjesto toga, zadržali su isti profil. S takvim nastupom teško da mogu išta napraviti.
Ne mogu da vjerujem da se mahom ponašaju kao SDA, sve na isti kalup. Seljakluk i primitivluk na sve strane.

Što se tiče gradonačelnika, što se mene tiče i većine onih koje ja poznajem, ima sreću što ljudi mrze dovoljno SDA, pa će ponovo glasati za SDP. Dakle, bit će biranje maneg zla.
Vitezanin

#41782 Re: SDP

Post by Vitezanin »

almir90 wrote:
KB9 wrote:
Ne mogu da vjerujem da se mahom ponašaju kao SDA, sve na isti kalup. Seljakluk i primitivluk na sve strane.

Što se tiče gradonačelnika, što se mene tiče i većine onih koje ja poznajem, ima sreću što ljudi mrze dovoljno SDA, pa će ponovo glasati za SDP. Dakle, bit će biranje maneg zla.
SDP je populistička stranka koliko je i SDA s tim da SDA igra na kartu nacionalizma, a SDP na kartu mrtvog lijevog populizma, ideologija koje su umrle nakon smrti Tita i nekada koketiranja s nacionalizmom.

Nazvati SDP lijevom strankom ili građanskom opcijom je suludo. Dovoljno je da vidimo da je Lagumdžija bilo oličenje apsolutističkog vodstva, a to nije obilježje istinskih građanskih opcija.

I naravno, propast SDP-a je isključivo njegova krivica.

Mislim da se SDP godinama neće moći oporaviti.
costacurta

#41783 Re: SDP

Post by costacurta »

Nermina Nikšića kad vidim sve mi nešto loše hoće biti u stomaku. Priča se o nepotizmu a buraza uvali ni manje ni više nego za direktora AC.
Jasmin Imamović više samom sebi dosadio. Da je u Tz kandidovan npr Aco Vujadinović pomeo bi SDA i sve druge, ovako će ovog faraona Bato otresti ko dijete zvečku. Čovjek je ispričana priča. Samo jedno te isto priča, jedno te isto radi, dosadan si ba više. Da vas hebo jasmin više :evil:
Aco je lik, sposoban, vrijedan, svjetski priznat stručnjak, jest da voli žensko više nego hljeba se najsti al dobro sad :D
SDP je izgubio kompas još odavno, mislim da će im ovi lokalni izbori biti, kada izgube i Tuzlu biti takav šamar nakon kojeg će konačno shvatiti da se zaista nešto mora mijenjati.
Ja tipujem na Batu u Tuzli, samo zbog Jasmina.
Živi bili :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41784 Re: SDP

Post by malakh »

zippoo87 wrote:i moze li neko iz SDPa malo razjasniti ovaj slogan "za sve nas" ?
iskreno,ja ga ne razumijem,a volio bih cuti na sta je asocijacija ??
koliko sam mogao shvatiti iz nikšićevog intervjua, nešto kao za sve građane, stranka svih ljudi. previše otrcano, jer su sa "državom za čovjeka" usrali motku i ovo im ne pomaže toliko.
putokaz1

#41785 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Najveće zlo je sda njih treba pobjedit
sdp je manje zlo-ponegdje nužno zlo
MikroBelaj

#41786 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

costacurta wrote:Nermina Nikšića kad vidim sve mi nešto loše hoće biti u stomaku. Priča se o nepotizmu a buraza uvali ni manje ni više nego za direktora AC.
Jasmin Imamović više samom sebi dosadio. Da je u Tz kandidovan npr Aco Vujadinović pomeo bi SDA i sve druge, ovako će ovog faraona Bato otresti ko dijete zvečku. Čovjek je ispričana priča. Samo jedno te isto priča, jedno te isto radi, dosadan si ba više. Da vas hebo jasmin više :evil:
Aco je lik, sposoban, vrijedan, svjetski priznat stručnjak, jest da voli žensko više nego hljeba se najsti al dobro sad :D
SDP je izgubio kompas još odavno, mislim da će im ovi lokalni izbori biti, kada izgube i Tuzlu biti takav šamar nakon kojeg će konačno shvatiti da se zaista nešto mora mijenjati.
Bahrudin Bato Hadziefendic u svojim nastupima pokazuje da nema nikakvo znanje i nikakvo postovanje prema Tuzli!
Lik prodaje ublehe da nam u Tuzli firma iz RS odrzava ravnu rasvjetu sto nema veze sa zivotom,firma je lokalna i zove se Arkade,ko ne vjeruje nek progoogla!,u zivotu se nije pojavio ni na jednoj kulturnoj manifestaciji u Tuzli,najveci mu domet ovogodisnji SFF ,gdje se pogubio jadan i izjavi glupost stoljeca da u Tuzli nema nikakvih kulturnih manifestacija,hej ??

Da samo nabrojim neke na brzinu,Kaleidoskop ,posjeta preko 15000 mladih u par dana!
Medjunarodni knjizevni susreti Cum Grano Salis,Tuzla je vlasnik najvece Nagrade za roman u regiji!!
INTERBIFEP,festival minijature Galerijom portreta pomocu koje je Tuzla centar likovne umjetnosti u regionu??

Mrsko mi pisat dalje,elem Bato ugledao De Nira,popio sampanjac sa ljudima za koje misli da su elita,i na osnovu svog prvog susreta sa kulturom zakljucio da u Tuzli takve manjka?? hejjj
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#41787 Re: SDP

Post by plain vanilla »

MikroBelaj wrote:
Bahrudin Bato Hadziefendic u svojim nastupima pokazuje da nema nikakvo znanje i nikakvo postovanje prema Tuzli!
Lik prodaje ublehe da nam u Tuzli firma iz RS odrzava ravnu rasvjetu sto nema veze sa zivotom,firma je lokalna i zove se Arkade,ko ne vjeruje nek progoogla!,u zivotu se nije pojavio ni na jednoj kulturnoj manifestaciji u Tuzli,najveci mu domet ovogodisnji SFF ,gdje se pogubio jadan i izjavi glupost stoljeca da u Tuzli nema nikakvih kulturnih manifestacija,hej ??

Da samo nabrojim neke na brzinu,Kaleidoskop ,posjeta preko 15000 mladih u par dana!
Medjunarodni knjizevni susreti Cum Grano Salis,Tuzla je vlasnik najvece Nagrade za roman u regiji!!
INTERBIFEP,festival minijature Galerijom portreta pomocu koje je Tuzla centar likovne umjetnosti u regionu??

Mrsko mi pisat dalje,elem Bato ugledao De Nira,popio sampanjac sa ljudima za koje misli da su elita,i na osnovu svog prvog susreta sa kulturom zakljucio da u Tuzli takve manjka?? hejjj
osim Kaleidoskopa i nema nista cijelu godinu, mrtvo more
putokaz1

#41788 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ako ne JI ko onda fašisti,,,,?
MikroBelaj

#41789 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote:

osim Kaleidoskopa i nema nista cijelu godinu, mrtvo more
Nedaj Boze ako kukiceva marioneta dodje imat ces ih i previse,privatizacija panonike sve sa obaveznim Burkinijem,Ilahije i Kaside Na Tusnju,umjesto Cole i Merlina,lijekove sa esencijalne liste upitne kvalitete i poznatog porijekla,bogate ublehe iz SDA-SBB koji te prvo pitaju za ime,nedaj Boze da si Sanja ili Anja pa tek onda sta si htjela sreco??
Bahrudin se hvali fasistickim korijenima ,a ne kaze da je 12 godina studirao medicinu i nema dana radnog staza kao ljekar,sve mu se svelo na prodaju ubleha...
costacurta

#41790 Re: SDP

Post by costacurta »

MikroBelaj wrote:
costacurta wrote:Nermina Nikšića kad vidim sve mi nešto loše hoće biti u stomaku. Priča se o nepotizmu a buraza uvali ni manje ni više nego za direktora AC.

Ok, ako misliš da Jasmin treba ostati zbog Kaleidoskopa, CGS i INTERBIFEPa onda ti i ja nemamo šta pričati.
Kultura je ok, jezera su ok ali gdje su projekti? Gdje su investicije? Mene i to zanima a i 20000 nezaposlenih u Tuzli.
Kad si bio u Bijeljini zadnji puta ili Gračanici ili Gradačcu jbte? Pa to su giganti (mislim na biznis) za Tuzlu. Jasmin se hvali privatnom investicijom u SPO da će biti zaposleno 2000 ljudi :lol: ALo jbte, ovo gradu treba poduzetnik i osoba koja ima sluha i smisla za biznis. On to nije.
Ja nako rekoh Bato, iz zajebancije, nek bude i Gadžo nemam nisšta protiv ili ona Malkočevićka samo mislim da je Jasmin imao i previše vremena a ništa uradio nije. De nek neko drugi proba, neće Salko zatrpati jezera, no vory, to je još samo jedna stupidarija iz njegove kuhinje a sve u cilju zastrašivanja pučanstva povampirenim hordama koje jurišaju na grad a oni im poručuju "Tuzla nikad pokorena nije bila!!" :lol: Jebo Dodika i referendum :izet:
costacurta

#41791 Re: SDP

Post by costacurta »

MikroBelaj wrote: Nedaj Boze ako kukiceva marioneta dodje imat ces ih i previse,privatizacija panonike sve sa obaveznim Burkinijem,Ilahije i Kaside Na Tusnju,.
Jesi neotesan lave, priznaj sam sebi :roll:

Jasmin ga duva i ćao amore.

Over and Out
putokaz1

#41792 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ali mijenja ga Gadzo
eto vam nacionalisti
MikroBelaj

#41793 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

costacurta wrote:
MikroBelaj wrote:

Ok, ako misliš da Jasmin treba ostati zbog Kaleidoskopa, CGS i INTERBIFEPa onda ti i ja nemamo šta pričati.
Kultura je ok, jezera su ok ali gdje su projekti? Gdje su investicije? Mene i to zanima a i 20000 nezaposlenih u Tuzli.
Kad si bio u Bijeljini zadnji puta ili Gračanici ili Gradačcu jbte? Pa to su giganti (mislim na biznis) za Tuzlu. Jasmin se hvali privatnom investicijom u SPO da će biti zaposleno 2000 ljudi :lol: ALo jbte, ovo gradu treba poduzetnik i osoba koja ima sluha i smisla za biznis. On to nije.
Ja nako rekoh Bato, iz zajebancije, nek bude i Gadžo nemam nisšta protiv ili ona Malkočevićka samo mislim da je Jasmin imao i previše vremena a ništa uradio nije. De nek neko drugi proba, neće Salko zatrpati jezera, no vory, to je još samo jedna stupidarija iz njegove kuhinje a sve u cilju zastrašivanja pučanstva povampirenim hordama koje jurišaju na grad a oni im poručuju "Tuzla nikad pokorena nije bila!!" :lol: Jebo Dodika i referendum :izet:
Pa valjda znas sta je funkcija gradonacelnika,on ako zaposli 100 ljudi za godinu je uspjeh,njegovo je da brine o gradu a ne da zaposljava,treba imati neka osnovna znanja pa pricati o nadleznostima,njegovo je ako moze da privuce investitore i to uspjesno radi,ako treba nabrajat reci
Ocekivati od gradonacelnika da zaposljava je smijesno,naravno pred izbore se i o tome prica ,i sam je rekao neke 4000 radnih mjesta,ali to su mjesta koje otvarju firme kojima on pomaze da sto jednostavnije i brze zapocnu otvaranja istih,,u isto vrijeme nemoze za sitne pare krcmit zemljista i izdavati gradjevinske dozvole za klikere..
Jasmin je sprijecio nelegalnu privatizaciju JP grada Tuzle,a bratiju iz Banovica i Avaz tornja ne interesuje Tuzla i Tuzlaci vec 1,5 milijardi maraka koliko dans vrijede JP grada Tuzle...samo gledaj sta se desava...
plain vanilla

#41794 Re: SDP

Post by plain vanilla »

MikroBelaj wrote:
Nedaj Boze ako kukiceva marioneta dodje imat ces ih i previse,privatizacija panonike sve sa obaveznim Burkinijem,Ilahije i Kaside Na Tusnju,umjesto Cole i Merlina,lijekove sa esencijalne liste upitne kvalitete i poznatog porijekla,bogate ublehe iz SDA-SBB koji te prvo pitaju za ime,nedaj Boze da si Sanja ili Anja pa tek onda sta si htjela sreco??
Bahrudin se hvali fasistickim korijenima ,a ne kaze da je 12 godina studirao medicinu i nema dana radnog staza kao ljekar,sve mu se svelo na prodaju ubleha...
koji bolan Cola? da ga nisi mozda zamijenio s Bregovicem i njegovim trubacima?

jaka ti je kampanja, a nazalost ce tako i biti
ljudi ce glasati za Jasmina, ne zato sto je zasluzio, nego da ne pobijedi SDA
MikroBelaj

#41795 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

costacurta wrote:
MikroBelaj wrote: Nedaj Boze ako kukiceva marioneta dodje imat ces ih i previse,privatizacija panonike sve sa obaveznim Burkinijem,Ilahije i Kaside Na Tusnju,.
Jesi neotesan lave, priznaj sam sebi :roll:

Jasmin ga duva i ćao amore.

Over and Out

Dream on....
almir90

#41796 Re: SDP

Post by almir90 »

costacurta wrote: Gradačcu jbte? Pa to su giganti (mislim na biznis) za Tuzlu.
Samo ću ti reći za Gradačac, da smo mi već najebali. Kako su došli zeleni u kanton, Kantonalna inspekcija zajedno sa Federalnom inspekcijom, koja sada ima ispostavu u Tuzli, riba konstatno sve sitne privatnike po gradu. Naravno, onim ratnim SDA tajkunima/profiterima niko ni na vrata da pokuca. Imam brigu šta će biti ako zauzmu i opštinsku vlast.
MikroBelaj

#41797 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote:
koji bolan Cola? da ga nisi mozda zamijenio s Bregovicem i njegovim trubacima?

jaka ti je kampanja, a nazalost ce tako i biti
ljudi ce glasati za Jasmina, ne zato sto je zasluzio, nego da ne pobijedi SDA
Nadam se da si u pravu,a isto tako se nadam da ce Jasmin poslije pobjede naci dostojnu zamjenu za 2020,a sda-sbb neka ih,nek svercaju cumur-ugalj iz Banovica i nek prizivaju nove ratove,samo ih to drzi na vlasti i uhljebi iz JP i drzavnih institucija i njihove familije
MikroBelaj

#41798 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

almir90 wrote:
costacurta wrote: Gradačcu jbte? Pa to su giganti (mislim na biznis) za Tuzlu.
Samo ću ti reći za Gradačac, da smo mi već najebali. Kako su došli zeleni u kanton, Kantonalna inspekcija zajedno sa Federalnom inspekcijom, koja sada ima ispostavu u Tuzli, riba konstatno sve sitne privatnike po gradu. Naravno, onim ratnim SDA tajkunima/profiterima niko ni na vrata da pokuca. Imam brigu šta će biti ako zauzmu i opštinsku vlast.
Znamo mi u Tuzli to,dobijamo informacije,da se narod Gradachca probudi akBda,i u TZ bi bilo jos gore!
plain vanilla

#41799 Re: SDP

Post by plain vanilla »

MikroBelaj wrote: Nadam se da si u pravu,a isto tako se nadam da ce Jasmin poslije pobjede naci dostojnu zamjenu za 2020,a sda-sbb neka ih,nek svercaju cumur-ugalj iz Banovica i nek prizivaju nove ratove,samo ih to drzi na vlasti i uhljebi iz JP i drzavnih institucija i njihove familije
ma kakva zamjena, moRe do smrti biti gradonacelnik :mrgreen:

Sjo, ali se ti razbacujes forama, a haman ne kontas sta pises? Pa ciji je Vodovod ili Komunalac? Pa sve uhljebljeni, a Jasko im glavni. Da ne spominjem gradske sluzbe, leglo nehljebovica, ne daj Boze da ti sta zatreba od njih.
MikroBelaj

#41800 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

plain vanilla wrote:
MikroBelaj wrote: Nadam se da si u pravu,a isto tako se nadam da ce Jasmin poslije pobjede naci dostojnu zamjenu za 2020,a sda-sbb neka ih,nek svercaju cumur-ugalj iz Banovica i nek prizivaju nove ratove,samo ih to drzi na vlasti i uhljebi iz JP i drzavnih institucija i njihove familije
ma kakva zamjena, moRe do smrti biti gradonacelnik :mrgreen:

Sjo, ali se ti razbacujes forama, a haman ne kontas sta pises? Pa ciji je Vodovod ili Komunalac? Pa sve uhljebljeni, a Jasko im glavni. Da ne spominjem gradske sluzbe, leglo nehljebovica, ne daj Boze da ti sta zatreba od njih.

Forama?
Jel fora reci sta ce biti, ako doticna marioneta nekako progura do gradonacelnika?
Razumijem ja de se raji smucilo sve ,ali ovaj put treba gledati Tuzlu i Tuzlake,znam koji je lik direktor vodovoda,ali gradonacelnik nema ovlasti da ih skida,jedino moze pokusati da sacuva javno dobro,a razmisli malo i sama,mislis li da bi ti cijena vode ostala ista kada bi nedajBoze bratija iz Banovica uzela Tuzlu pod svoje?
Post Reply