Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
MK81

#41776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Ne znam , mozda je u meni problem. Jednostavno ne mogu se pomiriti sa takvim kadrovanjem. Ne mogu shvatiti da je kriterij da si odan, da si neciji, da non stop lijepis plakate ( u smislu da si tu za stranku) i d ate neko onda stavi da budes ministar, kao npr onog Garibiju... Po meni se trebas kao linost dokazati barem malo. 5-10 godina, da znas sta je posao itd itd
geralt

#41777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by geralt »

Treba imati u vidu da je jedan od najuspjesnijih lidera na ovim prostorima bio masinbravar, kojem je jedino prethodno organizaciono iskustvo bilo vodjenje nekih partijskih komiteta :)

Sad ozbiljno, ja sam inzinjer sa preko 8 godina iskustva u realnom sektoru, proputovao sam svijetom, radio na nekim ozbiljnim projektima, amaterski se interesujem i istrazujem mnoge stvari koje nemaju veze sa mojom strukom. I pored toga, da me sutra postave za nekog ministra ili premijera, ja ne bih znao sta da radim i odakle da pocnem. Jedan od najgorih americkih predsjednika, Herbert Hoover, je bio izuzetno uspjesan inzinjer i poduzetnik u prethodnoj karijeri.

Realno, upravljanje i organizovanje strankom je bolja priprema za poziciju u izvrsnoj vlasti nego rad u realnom sektoru. Dobar politicar po meni treba da "zna s ljudima", da ima natprosjecnu inteligenciju (iako ne mora biti genije), organizacione sposobnost i konkretne ideje koje zeli sprovesti u djelo.
zippoo87

#41778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kmirsad wrote:
Banksy wrote:Ugrijalo i ovdje pred kongres...
U Tuzli ključa...
Mirso,moze li malo detaljnije o cemu se to radi u Tuzli...ako ne zelis javno,moze i na PM
priznajem da vise ne pratim detaljno ni NS ni desavanja neka na nizim nivoima
znam da ima dosta kandidata na konresu i iz TZ a i iz ostalih dijelova BiH...moguce da se tu sada malo i spinuje i da svako gura neke svoje ali da bas "kljuca",nisam znao
zippoo87

#41779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

geralt wrote:Treba imati u vidu da je jedan od najuspjesnijih lidera na ovim prostorima bio masinbravar, kojem je jedino prethodno organizaciono iskustvo bilo vodjenje nekih partijskih komiteta :)

Sad ozbiljno, ja sam inzinjer sa preko 8 godina iskustva u realnom sektoru, proputovao sam svijetom, radio na nekim ozbiljnim projektima, amaterski se interesujem i istrazujem mnoge stvari koje nemaju veze sa mojom strukom. I pored toga, da me sutra postave za nekog ministra ili premijera, ja ne bih znao sta da radim i odakle da pocnem. Jedan od najgorih americkih predsjednika, Herbert Hoover, je bio izuzetno uspjesan inzinjer i poduzetnik u prethodnoj karijeri.

Realno, upravljanje i organizovanje strankom je bolja priprema za poziciju u izvrsnoj vlasti nego rad u realnom sektoru. Dobar politicar po meni treba da "zna s ljudima", da ima natprosjecnu inteligenciju (iako ne mora biti genije), organizacione sposobnost i konkretne ideje koje zeli sprovesti u djelo.
politika nikada nije bila i nece biti crno-bijela...ko to ocekuje od politikei polticara,najbolje je da odmah digne ruke i razocara se
dobar politicar u biti treba biti menadzer,neko ko zna upravljati i ljudi i materijalnim resursima a opet neko ko je moralan,da je svjestan da svoja znanja i resurse nece trositi na negativne stvari
kljucna stvar za dobrog politicara je da se okruzi dobrim ljudima i prijateljima...e ovo je najtezi dio ,jer kada neko dodje do pozicije,odmah pocnu svi da mu se ulizuju i uvlace...malo ko ce (ili niko) biti realan i iskren,a na politicaru je da probere i sam zakljuci ko mu je prijatelj a ko nije i ko ide "niz vodu"
ja mislim da je ove ostvari na svojim ledjima najbolje osjetio PK kada je doslo do one situacije sa Denisom a kada je dobijao puno informacija i dezinformacija i na kraju je morao sam prelomiti

sto se tice forumasa @mk81,razumijem ja sta on hoce da kaze,ali on ne razumije da ni kadriranje nije crno-bijelo...jer da bi neko dosao na neko mjesto na listi ili funkciju,prvo ga mora neko kandidovati,drugo,on mora prihvatiti kandidaturu ili poziciju i naravno mora biti svjestan sta to sve povlaci u licnom,materijalnom i profesionalnom nivou...dakle nije to samo,hej eno dobar kandidat,hajde da bude to i to
evo probaj se ti licno kandidovati negdje,pa ces vidjeti koliko to stvari odmah povlaci...jedni te pocnu ismijavati,drugi napadati,treci govoriti da si sie prodao,cetvrti ti okrenu ledja,peti te pitaju sto ti to treba,itd itd
baxus

#41780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxus »

geralt wrote:Treba imati u vidu da je jedan od najuspjesnijih lidera na ovim prostorima bio masinbravar, kojem je jedino prethodno organizaciono iskustvo bilo vodjenje nekih partijskih komiteta :)

Najbitnije je da imaš “položajnu pamet”.

Dobar političar kod nas je onaj koji ima puno položajne pameti (utakmica u nogama), dobre savjetnike i debeo djon umjesto obraza.
Ako to troje imaš, samo nebo je granica.
Ne moraš znati ni komplet abecedu.
jefff

#41781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Ma jebo sve. Kako nam je Joja Tintor?
DrugaGimnazija

#41782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DrugaGimnazija »

Kikibombona wrote: Nema nijedna stranka u izobilju kvalitetnih kadrova. Poznajem nekoliko strucnjaka kojima ni na kraj pameti nije da se bave politikom. U privatnim angazmanima mogu zaraditi visestruko vise i ne moraju se laktati sa ljudskim olosem.

Cinjenica je da smo zaostali i da imamo veoma malo sposobnih ljudi. Koliko je samo sposobnih ljudi otislo vani. Kakvi su nam fakulteti? Sve je to na veoma niskom nivou. Malo je vrhunskih strucnjaka koji se bave politikom.
...

Zaista ne vidim na ponudi nista bolje od NS. Nadam se da ce Platforma Hadzikadica biti bolja. Nije bitna stranka, vazno je da napreduje drzava i drustvo.
Upravo ovo. Sposobni se ne bave politikom, jer su tu zasjeli podobni. Nama je potrebna stranka koja ce na pozicije postavljati nestranacke strucnjake. To je jedini nacin da se drzava izvuce iz blata.

Sto bih ja rizikovao dobru poziciju u privatnom sektoru da se idem gurati u nekoj stranci da nekako dodjem do vrha da bih bio podoban da budem u vladi, ako oni pobijede?!? Nemam pametnija posla. A, mozda sam najbolja osoba za tu poziciju...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

izvjesni mario vukasović je trebao biti direktor kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. prekrižen je iz razloga što je baš on prijedlog damira marjanovića za tu poziciju.

nešto se ozbiljno zakuhalo u našoj stranci, samo što to oni, kao i sve do sada, vješto kriju.
kluz franjo

#41784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

malakh wrote:izvjesni mario vukasović je trebao biti direktor kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. prekrižen je iz razloga što je baš on prijedlog damira marjanovića za tu poziciju.

nešto se ozbiljno zakuhalo u našoj stranci, samo što to oni, kao i sve do sada, vješto kriju.
No, no, no...
Opet konstruišete kolega malakh. Ne treba vam to.
Ako je prekrižen, prekrižen je zbog činjenice da ne ispunjava nikakve stručne uslove za takvu poziciju.
A ne zato što je došao sa Marjanovićem.
Ne znam, šta će vam stalno te SB priče.

A to što vi kažete, da NS svoje interne stvari "kao i sve do sada vješto krije", za mene je dokaz demokratske zrelosti.
Znam, neko voli ove što se nemilice pljuju, razilaze, pljuju, pa ujedinjuju.
O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Novak20

#41785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

malakh wrote:izvjesni mario vukasović je trebao biti direktor kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. prekrižen je iz razloga što je baš on prijedlog damira marjanovića za tu poziciju.

Slušam Marjanovića danas na radiju. Gospodin čovjek, ni riječi o sukobima i sakrivanju bilo čega. Prije će biti da u koaliciji KS učestvuju mnoge stranke se ne može donijeti neka kadrovska odluka. Ništa strašno.

Ne mora mahala sve da zna. :D
kluz franjo

#41786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Mario Vukasović. Dobar parlamentarac u prošlom sazivu. Aktivan, dobri prijedlozi i inicijative.

Ali neki birači su htjeli neke milavice (prvo što sam od njega pročitao je bila laž)...

I sada ti isti "sipaju suze slobodnobosanke" nad hudom sudbinom, kako napisa lik, "izvjesnog" Maria Vukasovića.

Fizika nije uspjela definisati tu brzinu moralnog pada. Sutra će se čuditi tretmanu Capsija.
Kikibombona

#41787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

DrugaGimnazija wrote:
Kikibombona wrote: Nema nijedna stranka u izobilju kvalitetnih kadrova. Poznajem nekoliko strucnjaka kojima ni na kraj pameti nije da se bave politikom. U privatnim angazmanima mogu zaraditi visestruko vise i ne moraju se laktati sa ljudskim olosem.

Cinjenica je da smo zaostali i da imamo veoma malo sposobnih ljudi. Koliko je samo sposobnih ljudi otislo vani. Kakvi su nam fakulteti? Sve je to na veoma niskom nivou. Malo je vrhunskih strucnjaka koji se bave politikom.
...

Zaista ne vidim na ponudi nista bolje od NS. Nadam se da ce Platforma Hadzikadica biti bolja. Nije bitna stranka, vazno je da napreduje drzava i drustvo.
Upravo ovo. Sposobni se ne bave politikom, jer su tu zasjeli podobni. Nama je potrebna stranka koja ce na pozicije postavljati nestranacke strucnjake. To je jedini nacin da se drzava izvuce iz blata.

Sto bih ja rizikovao dobru poziciju u privatnom sektoru da se idem gurati u nekoj stranci da nekako dodjem do vrha da bih bio podoban da budem u vladi, ako oni pobijede?!? Nemam pametnija posla. A, mozda sam najbolja osoba za tu poziciju...
Prosle ili pretprosle godine sam imao ozbiljnu i kvalitetnu diskusiju sa veoma sposobnim covjekom u oblasti energetike. Radio u nekoliko drzava BI, Americi, Njemackoj, Rusiji itd. Govori nekoliko jezika, 30 i kusur godina iskustva na rukovodecim pozicijama. Covjek ovdje kod nas, uz povremene izlete vanka, zaradjuje 5-10k eura, ko zna koliko, mozda i vise od toga. Ne pada mu na pamet da se bavi politikom. Sam kaze da je sistem nakaradan i da kao pojedinac nista ne bi uradio. A kako kaze, usao je u pozne radnicke godine, nema elana i volje da se bori. I tako razmislja vecina.

U politiku obicno ulaze ljudi nesposobni da pokrenu vlastiti biznis i napreduju u realnom sektoru. Cak i za nase prilike, to je druga liga strucnjaka.

I naravno, tu je veliki broj sposobnih kriminalaca koji politiku vide kao priliku za brzo i kriminalno bogacenje.

Sposoban i posten - takvih je premalo u politici.

...

Nema nama spasa dok iz temelja na promijenimo sistem. Mi ne mozemo mijenjati Laktase i Listicu ali mozemo Sarajevo, Zenicu i Tuzlu. Uslov svih uslova je osloboditi pravosudje i policiju, zavesti red, pokrenuti sistem i pravnu drzavu. I tvoj prijedlog je odlican, angazovati nestranacke strucnjake, mozda cak i strance. Nije puno platiti koliko treba ako ce se uraditi dobar posao.

Nazalost, daleko smo od toga. Narod je previse zatucan i uplasen. Za neke vece promjene potrebno je da se obrne par generacija.

Mi sada mozemo pokrenuti proces da olaksamo buducim generacijama. Smatram da je vlada SA kantona dobar pomak i da nam takvih pomka treba vise. Korak po korak, jbg... 20 godina smo izgubili na nista.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#41788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

kluz franjo wrote:

No, no, no...
Ako je prekrižen, prekrižen je zbog činjenice da ne ispunjava nikakve stručne uslove za takvu poziciju.

A to što vi kažete, da NS svoje interne stvari "kao i sve do sada vješto krije", za mene je dokaz demokratske zrelosti.
na proslom postu ste mi napisali da nistr naivni, u sto ja i ne sumnjam, tako da obojica znamo da su strucni uslovi samo izgovor za ono sto slijedi.

interne stvari nase stranke su iskljucivo interne stvari stranke i nije im mjesto u javnosti i svaka cast nasoj stranci sto uspio sakriti svoje unutarnje probleme. to je dokaz da je stranka stabilna i jaka.

uzgred, ja podrzavam potez pedje kojovica i ekipe sto se na kukturan nacin rjesavaju damirovih kadrova koji su mislili da mogu preuzeti stranku i koji su sa tim ambicijama u istu i dosli.

buduci da sam skontao da znate o cemu se radi, cisto informativno me interesira koju struku ima izvjesni vukasovic?
malakh

#41789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Novak20 wrote:
Slušam Marjanovića danas na radiju. Gospodin čovjek, ni riječi o sukobima i sakrivanju bilo čega. Prije će biti da u koaliciji KS učestvuju mnoge stranke se ne može donijeti neka kadrovska odluka. Ništa strašno.

Ne mora mahala sve da zna. :D
sta covjek napisa i osta ziv. onda neka smanje broj stranaka u koaliciji i ubrzaju pronalazenje kadrovskih rjesenja. necu da mi formalno vlada ova koalicija, a u praksi me handri sda.

damir marjanovic uz sebe ima par ljudi koji su doista odlicni strucnjaci iz oblasti marketinga i oni ga pripremaju za sve javne nastupe. mislim na politicke javne nastupe i logicno je da on, kao kandidat za predsjednika stranke, u javnost nece iznositi prljav ves stranke i međufrakcijskim sukobima. konkurencija se eliminira nakon sto netko postane predajednik i pruzi mu se mogucnost d se iste i rijesi.

vise sam puta iznio misljene o doticnom i spas za nasu stranku bi bio da se rijesi damira, jer njegov ego ne trpi autoritete i sklon je povlacenju i tihoj osveti.
Novak20

#41790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

@malakh

Očito ga osobno poznaješ ili je u DF ostavio takav dojam. :D
Šef laboratorije za forenzičku genetiku Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu profesor Damir Marjanović objavio je na svom Facebook profilu da istupa iz Demokratske fronte.
"Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović

Valjda ga u NS znaju bolje od tebe. Danas ćemo vidjeti kako kotira i što trenutno može.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Image

naprid pedjaaaa :bih: ... vidzaj cudicke sve bolja i bolja kokara :izet: ... onog bivseg deefovca nabijte iz stranke samo ce vam belaj nametnut, pun je sebe ko i bivsi mu sef on je poput onog muhameda trojanac, rijesite se tog smetljara
insomnia78

#41792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Dobra joj ‘rana
kmirsad

#41793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:

No, no, no...

:thumbup: :lol:
kmirsad

#41794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

:zoka: Šta ovo nema nikakvih vijesti sa Kongresa...
pici

#41795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote::zoka: Šta ovo nema nikakvih vijesti sa Kongresa...
da se ne pobise medjuse gluHo bilo :mrgreen:
kmirsad

#41796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
:lol: Misliš na Lagumđijine pristalice i protivnike... :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#41797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Sjevale torbice
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#41798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote: nešto se ozbiljno zakuhalo u našoj stranci, samo što to oni, kao i sve do sada, vješto kriju.
Sto je babi milo to joj se i snilo! Imas li jos koju na temu "zelje cestitke pozdravi"
SelOm
pici

#41799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
pici wrote:
:lol: Misliš na Lagumđijine pristalice i protivnike... :lol: :lol: :lol:
a mozda su se pomerhabali i ovi tvoji :mrgreen:
Kikibombona

#41800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Pedja novi/stari predjesjednik, ocekivano.

Mislim da je dobro za NS da Pedja odradi jos cetiri godine.
Locked