Sirija

Locked
fosna2014

#41776 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

cbrt wrote:
Kikibombona wrote:
Cbrt

Asad je rekao istinu!

Pa vidi libijske demokratije?

Nedo bog nikome!
Asad je meni u nivou ljudoždera i ne može taj spočitavati više nikome ništa. Posle stotina barel bombi, slike iz njegovih zatvora sam i postovao ovde...jednostavno najzločinačkiji režim na celoj planeti zemlji...tu je negde sa Severnom Korejeom
A ti podrzavas Al Kaidinu Nusru. Toliko o tebi.
Fantassin

#41777 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Da svi preduslovi.. posebno sto i ptice na grani znaju da slijedi napad :D
husein_kapetan

#41778 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

BenDover wrote:
Challenger__ wrote:
BenDover wrote:jel moze neko u par bullet pointsa da navede sto sisi valja, molim vas?
Pogledaj egipatsko bliže i šire okruženje (Libija, Sirija, Irak, Jemen) pa pogledaj Egipat. Ako ti to ne pomogne, ne pitaj više ništa.
pa vidim u tim zemljama isis reze glave nevjernicima a u egiptu drzava hapsi ateiste. mislis dobar jer ne reze glave?
Opetja033

#41779 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Pogledao sam par video snimaka skoro postavljenih iz ove ofanzive, uglavnom juzno od Idliba. Ono je uzas, gori zemlja. :shock:
Iskreno zalim ljude koji ginu na obje strane.
U principu kada je Sirija u pitanju, zaista zalim i saosjecam se sa svim zrtvama - ukljucujuci i vojnike SAA pa i one zavaljene jadnike iz Afganistana. Kada sam vidio onaj klip sto je @Duck postavio, one zarobljene iranske djece u Daari fakat mi ih je bilo zao. Nema nijedan vise od 20 godina. Zalim isto tako mlade isisovce. Trunke sazaljenja nemam prema vecini isisovaca, teroristima Hizbollaha, sitskim paravojnim formacijama iz Iraka, teroristima iz IRG i shebihama (oni anabolni monstrumi). To su nepopravljive psihopate. Da, tu bih dodao i ove zapadne pse rata sto se bore uz Kurde.
Ove sve ostalo - zali Boze zivota. Ko i prezivi fizicki citav, nece psihicki sigurno.
fosna2014

#41780 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:Pogledao sam par video snimaka skoro postavljenih iz ove ofanzive, uglavnom juzno od Idliba. Ono je uzas, gori zemlja. :shock:
Iskreno zalim ljude koji ginu na obje strane.
U principu kada je Sirija u pitanju, zaista zalim i saosjecam se sa svim zrtvama - ukljucujuci i vojnike SAA pa i one zavaljene jadnike iz Afganistana. Kada sam vidio onaj klip sto je @Duck postavio, one zarobljene iranske djece u Daari fakat mi ih je bilo zao. Nema nijedan vise od 20 godina. Zalim isto tako mlade isisovce. Trunke sazaljenja nemam prema vecini isisovaca, teroristima Hizbollaha, sitskim paravojnim formacijama iz Iraka, teroristima iz IRG i shebihama (oni anabolni monstrumi). To su nepopravljive psihopate. Da, tu bih dodao i ove zapadne pse rata sto se bore uz Kurde.
Ove sve ostalo - zali Boze zivota. Ko i prezivi fizicki citav, nece psihicki sigurno.
A ovi iz Nusre ti mogu biti braca, ha? Boze dragi. Na njih rijec nisi izgubio. Dobrice jelde. Kako si providan.
insomnia78

#41781 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

@chelenger od citavog intervjua, prenese najbezvezniju stvar
Eto Assad je, bajagi sukno Francuzima
Assad nije u mogucnosti sukati, ni prigovarati nikom
Malo crtica iz intervjua, vec sam spominjo neki dan
-U Siriji se ne vodi borba za teritorije nego za srca sirijaca(ponovo ponavlja ovu floskulu koju je rekao i CBS-u)
-Opovrgava koristenje hlora i "barel bombi"
-Odrzan je sastanak izmedju francuskih obavjestajaca i sirijskih zvanicnika u vezi sa ISIL-om (navodno nije postignut nikakav dogovor niti razmjena informacija)
-Prica o osnivanju i obucavanju ISIL-a u Iraku i pomoci istom od strane Amerike prije nego je sve ovo i pocelo...

Al, eto najbitnije je sto je on sukno Francuzima
cbrt

#41782 Re: Sirija

Post by cbrt »

Fantassin wrote:Da svi preduslovi.. posebno sto i ptice na grani znaju da slijedi napad :D
Znali su i za grad Idlib pa opet rova nisu iskopali...cenim da će ovoga puta biti drugačije ali ipak im je linija skoro pa neodbranjiva...jako je to skučen kotao i teško će ga odbraniti pogotovo bez avijacije i sa tako rešenim neprijateljem (već su izvršili 4-5 samoubilačkih uspelih akcija)...
Premda ovi iz SAA demantuju da ih je napalo toliko rebela a i meni je sumnjivo da se objavljuje broj vojnika koji učestvuje u napadu (12.000) u toku samog napada...videćemo šta je laž a šta je istina
Last edited by cbrt on 22/04/2015 21:01, edited 2 times in total.
Challenger__

#41783 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:@chelenger od citavog intervjua, prenese najbezvezniju stvar
Kikibombona wrote:Sirijski predsjednik Bashar al-Assad dao je intervju za francusku televiziju France 2 te se pritom osvrnuo na niz tema vezanih uz rat u Siriji, situaciju u regiji i odnos Europe prema Bliskom istoku. Kritizirao je francusku politiku ističući kako vlasti u Parizu "podržavaju teroriste" u Siriji te kako Pariz danas više nije nezavisan već kako se ponaša kao satelit Washingtona "bez vlastitog kredibiliteta".

"Francuska se pretvorila u neku vrstu satelita američke vanjske politike u regiji", naglasio je sirijski predsjednik.

Upitan od strane novinara da li je Sirija demokratska zemlja, Assad je odgovorio: "Put do demokracije je dugačak. Vi ste napredniji od nas, ali ako ćete nas uspoređivati s vašim glavnim saveznikom u ovoj regiji, Saudijskom Arabijom, onda da, mi smo demokracija".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uvali ga Bashar Francuzima i ostatku licemjernog bloka! :D

@chelenger?

:run:
Opetja033

#41784 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Pa je li ti dao sifru juce? Jeste. Hajde sad ti dokazi da ne pises sa njegovog profila :mrgreen:
Challenger__

#41785 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Pa je li ti dao sifru juce? Jeste. Hajde sad ti dokazi da ne pises sa njegovog profila :mrgreen:
Ma jok. Sam je odradio. A Nesanicu pucaju neki čudni filmovi. Prenosi ga, malo. :mrgreen: Utripovao i on da sam M. M.

:lol: :lol: :lol:
DuckZz

#41786 Re: Sirija

Post by DuckZz »

arman1 wrote:Image
Meni su i ove dobre, Kiki bez uvrede :D :D

Image
Image

I ova još bolja :lol: :lol:
Image
Image
insomnia78

#41787 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ma od kako je metn'o onog Sisija na avatar sve mislim da si ti
Citav dan kontam, sta se @cheli svez'o ovih Kurda pa onda vidim da je Boba
DuckZz

#41788 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici IF-a,FSA i Al Nusre gomilaju snage u okolini Idliba.

Nešto se sprema, nadam se debakl za Pob. , jer nema više Hezbolaha, stranih žohara, sad je u pitanju Sirijska vojska vs Pobunjenici. Dva najveća grada (Ariha i Jisr Shuru) imaju minimalan broj civila, nadam se da će se na vrijeme skloniti.

da vidimo :thumbup:
Last edited by DuckZz on 22/04/2015 22:06, edited 1 time in total.
Challenger__

#41789 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pazi ovo! Opozicioni "SOHR", žrtve u Siriji - 220.000

Od toga, izvod:

- 67.000 civila uključujući i 11.000 djece;
_____

- 47.000 pripadnika pro-vladinih grupa, uključujući i 3.000 stranaca od kojih je 700 Hezbollaha;
- 40.000 anti-vladinih boraca i 28.000 stranaca
_____

- 20.000 ljudi se vodi kao nestalo
"We have counted 222,271 deaths since the start of the revolt in March 2011," the head of the Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdel Rahman, told AFP.

Based in Britain, the Observatory uses a broad network of sources on the ground in Syria to gather information about the conflict.

Abdel Rahman said more than 67,000 of the dead were civilians, including more than 11,000 children.

Among dead combatants, nearly 47,000 were from pro-government forces, including more than 3,000 foreign fighters. Nearly 700 were fighters with Lebanon's Shiite Hezbollah movement, a key backer of President Assad.

Nearly 40,000 anti-Assad fighters and about 28,000 foreign fighters have been killed in the conflict, the Observatory said.

Foreign fighters have flocked to join the conflict in Syria, fighting for the Islamic State group or other groups such as the Al-Qaeda affiliated Al-Nusra Front.

The toll does not include some 20,000 people listed as missing.
:arrow: LINK
insomnia78

#41790 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Bgm ni cifra od preko 67000 civila nije za odbaciti
Challenger__

#41791 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dakle, po antivladinom izvoru, na strani Damaska je izginulo 3.000 stranaca a na strani tzv. "opozicije" 28.000. Agresija na Siriju?

Nema dileme.
DuckZz

#41792 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:Dakle, po antivladinom izvoru, na strani Damaska je izginulo 3.000 stranaca a na strani tzv. "opozicije" 28.000. Agresija na Siriju?

Nema dileme.
A koliko je ISIL izgubio vojnika ? :D

Zanimljivo isti izvještaj, malo detaljniji, na direktnoj stranici SOHR-a piše da je poginulo 30 000 pripadnika ISIL-a. Al sasvim slucajno :lol: :lol:
Ti ga ono napišeš pa hocel ga neko pupušit nije do tebe :D
Challenger__

#41793 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:Pripadnici IF-a,FSA i Al Nusre gomilaju snage u okolini Idliba.

Nešto se sprema, nadam se debakl jer nema više Hezbolaha, stranih žohara, sad je u pitanju Sirijska vojska vs Pobunjenici. Dva najveća grada (Ariha i Jisr Shuru) imaju minimalan broj civila, nadam se da će se na vrijeme skloniti.

Itekako ima stranaca u Idlibu. Puni su twittovi i FB stranice poginulih stranaca na strani Nusre and comp u Idlibu. Ali OK, ako si naumio da ljude dezinformišeš, samo izvoli.
Last edited by Challenger__ on 22/04/2015 22:04, edited 1 time in total.
BenDover

#41794 Re: Sirija

Post by BenDover »

Kikibombona wrote:
BenDover wrote: pa vidim u tim zemljama isis reze glave nevjernicima a u egiptu drzava hapsi ateiste. mislis dobar jer ne reze glave?
Jedan od relikta proslosti koje ce Sisi uskoro ukinuti....

Puno je problema pred ovom drzavom, doci ce i ovo na red, veoma brzo.
pise u njegovom newsletteru?
Challenger__

#41795 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

DuckZz wrote:A koliko je ISIL izgubio vojnika ? :D

Zanimljivo isti izvještaj, malo detaljniji, na direktnoj stranici SOHR-a piše da je poginulo 30 000 pripadnika ISIL-a. Al sasvim slucajno :lol: :lol:
Ti ga ono napišeš pa hocel ga neko pupušit nije do tebe :D
Pa ovo je SOHR-ov izvještaj a ne moj... Koji si ti mućak, to je za priču. Samo naprijed.
Opetja033

#41796 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Dakle, po antivladinom izvoru, na strani Damaska je izginulo 3.000 stranaca a na strani tzv. "opozicije" 28.000. Agresija na Siriju?

Nema dileme.
Malo si se zajebao u racunici jer nisi uzeo u obzir ISIS protiv kojih se bore i Assad i opozicija.

Ubjedjen sam, sudeci po fotkama propalih ofanziva u Halepu i Bosri al Harir, da se veci broj stranaca bori na strani Assada nego na strani pobunjenika.
DuckZz

#41797 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:

Nešto se sprema, nadam se debakl jer nema više Hezbolaha, stranih žohara, sad je u pitanju Sirijska vojska vs Pobunjenici. Dva najveća grada (Ariha i Jisr Shuru) imaju minimalan broj civila, nadam se da će se na vrijeme skloniti.

Itekako ima stranaca u Idlibu. Puni su twittovi i FB stranice poginulik stranaca na strani Nusra and comp u Idlibu. Ali OK, ako si naumio da ljude dezinformišeš, samo izvoli.
Dobro malo sam se zaletio. Ovo žohari se nije odnosilo na pripadnike NDF-a koji nemaju veze sa Idlibom, za njih trenutno nemam neki uvredljiv naziv. Implicirao sam da je grad Idlib, i obližnja okolina, pala upravo zbog uhljeba koji su pobjegli glavom bez obzira, a ono malo što je ostalo je sigurno porijeklom iz oblasti Idliba, nažalost su oni poginuli najviše.

Ne kažem da nema stranaca na strani pobunjenika, ali oni su pristuni kod Al Nusre, i doslovno su topovsko meso, sigurno od 95% autobombi koje pobunjenici izvrše (a za takvo nešto je zadužena Nusra), u autima se nalaze strani državljani (Turska, UAE, Egipat). Možeš, a već jesi (ako nisi onda jesu drugi) stavljat kojekakve slike proxy ratnika, jesu prisutni ali u mizernom broju i želim im najgore, takvi obicno i brzo poginu.
Challenger__

#41798 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ubjedjen sam, sudeci po fotkama propalih ofanziva u Halepu i Bosri al Harir, da se veci broj stranaca bori na strani Assada nego na strani pobunjenika.
Naša mišljenja i uvjerenja su nebitna. Brojke i to antivladinog izvora su neumoljive: na strani antivladinih snaga je poginulo bezmalo deset puta više stranaca. Pametnome dosta.

Ne pada mi na pamet da oko ovog dalje polemišem.

________
Herr Flick

#41799 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Miislis SAA vs teroristi :D :D Jel to i Nusra postala pobunjenici,borci za slobodu :D
Opetja033

#41800 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Naša mišljenja i uvjerenja su nebitna. Brojke i to antivladinog izvora su neumoljive: na strani antivladinih snaga je poginulo bezmalo deset puta više stranaca. Pametnome dosta.

Ne pada mi na pamet da oko ovog dalje polemišem.

________
Hajde onda da i ja zavrsim u tvom stilu: cifre su jasne. Na antipobunjenickoj strani je poginulo mnogo vise stranaca nego na strani pobunjenika. Pametnom dosta.
Locked