Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
artur morgan wrote: ↑19/05/2025 22:39
A sa kupovinom polovne Toyote se ne mozes zajebat jel
Možeš. Mada šansa je mnogo manja nego sa BMW-om.
Najveća šansa da se zajebeš sa Toyotom je ako kupiš onu sa BMW motorom.
BMW daje fabricku garanciju koja se moze produziti max do 200.000 km kod aktuelnih modela ili do 5 godina. To je poprilicno dobra garancija koja jamci sigurnost. Sad, ako je vozilo bilo havarisano pa kasnije prodato nekome ko nije imao srece ne znaci da je auto rupa bez dna. U tome treba traziti razloge tolikog ulaganja u taj X1. Sansa da je imao neki ogroman kvar nije to iskljuceno desava se ali tesko da si te " srece " jer znam ih i ja dosta koji ta auta ni malo ne stede a auta idu bez vecih ulaganja. Ne bi da pretpostavljam ali ni da prebacujem po automatizmu na BMW.
Joj brate dragi, ne znam da li postoji prostor za raspravu da se uopšte komentariše razlika u pouzdanosti između toyote i BMW-a. To što su ta dva auta u nekim slučajevima slične cijene ne znači da ćeš dobiti isto, ne plaćaš iste stvari kad kupuješ ta dva auta niti ih kupuje ista klijentela. Ok, x-drive, m paket i slične điđamiđe, ali kod toyote ćeš upravo platiti pouzdanost. BMW nema šta tu da traži i to nije nikakva kontroverza.
Ko hoće điđamiđe i pouzdanost on kupi Lexus.
Ova priča je na nivou, što je neko kupio Clio 2017. kad je mogao za iste pare E60.
Od BMW-a se trazi sve. Trazi se pouzdanost, oprema, upravljivost, snaga, moc, izgled, brend...sve je bitno...kupci BMW-a su izbirljivi ljudi. Sta mislis koji je najtrazeniji model trenutno od G20 serije i zasto ? Ne govorim o bh trzistu.
artur morgan wrote: ↑19/05/2025 23:16
Sta mislis koji je najtrazeniji model trenutno od G20 serije i zasto ? Ne govorim o bh trzistu.
Bojim se da ne razumijem šta me pitaš, ali svakako odgovori.
Ne razumijes sa razlogom jer to nisu samo djidjamidje vec nesto sto cini sustinsku razliku zbog cega se kupuje to auto i placa puno vise. Najtrazeniji je M340i jer ima puno vise "djidjamidja" koje ga izdvajaju u odnosu na druge modele po pristupacnijoj cijeni od M3.
Ti ne bi volio imati neki djidjamidja m340i vec toyotu il lexus
Sta su ovo cijene otisle u nebo...evo samo.jedan primjer.
NOVI DACIA DUSTER 4X4 130 EXTREME - AKCIJA - NA STANJU (54 800 KM) https://olx.ba/artikal/68276076
Takodjer jos neki, suzuki..lafo neke akcije 6, 7 ,8 hiljada jeftiniji..a podigli cijene.
Pokušava Dacia da se sa novim Dusterom, kao novim "kolčićem" ugura u SUV klasu gdje su Kia Sportage, Hyundai Tucson i sl. Mislim da neće to baš ići, jer onaj ko daje te pare, ne daje iz za Daciu.
Mislim da se glupiraju sa ovim izletima, bolje je i unosnije da se drže jeftinih i pouzdanih auta, gdje su carevi... Podigli su cijene skoro svih modela, nedavno za nekih 300-500 eura ili više.
To je kao ona stara priča u ugostiteljstvu, kad od dobrog-odličnog konobara, unaprijeđenjem dobiješ lošeg šefa sale.
milojicabrzi wrote: ↑20/05/2025 08:53
Pokušava Dacia da se sa novim Dusterom, kao novim "kolčićem" ugura u SUV klasu gdje su Kia Sportage, Hyundai Tucson i sl. Mislim da neće to baš ići, jer onaj ko daje te pare, ne daje iz za Daciu.
Mislim da se glupiraju sa ovim izletima, bolje je i unosnije da se drže jeftinih i pouzdanih auta, gdje su carevi... Podigli su cijene skoro svih modela, nedavno za nekih 300-500 eura ili više.
To je kao ona stara priča u ugostiteljstvu, kad od dobrog-odličnog konobara, unaprijeđenjem dobiješ lošeg šefa sale.
Škoda Octavia 2009, prva ruka 102.000 km (12 999 KM) https://olx.ba/artikal/67502501 Kupljena nova u BiH, prvi vlasnik
Auto u super stanju izuzev par sitnica, odnosno ogrebotina.
Moguca svaka provjera auta.
Zimske i ljetne gume.
Kobra zaštitni alarm ugrađen.
Nije još rađen velik servis.
Radi li se uopce na ovom motoru zupcasti remen ili samo onaj pk remen do 160000-180000km
noviclan wrote: ↑20/05/2025 09:52
Škoda Octavia 2009, prva ruka 102.000 km (12 999 KM) https://olx.ba/artikal/67502501 Kupljena nova u BiH, prvi vlasnik
Auto u super stanju izuzev par sitnica, odnosno ogrebotina.
Moguca svaka provjera auta.
Zimske i ljetne gume.
Kobra zaštitni alarm ugrađen.
Nije još rađen velik servis.
Radi li se uopce na ovom motoru zupcasti remen ili samo onaj pk remen do 160000-180000km
Ide kod VW-a veliki servis na cca 100 hiljada km, pa čovjek prilagodio interval.
Može izdržati, samo je tu problem ako 15-ak godina nije mijenjana rashladna tekućina, koja izgubi svoja svojstva nakon cca 5 godina.
Slažem se za diskove i pločice, seleni ne moraju još, ako ne lupaju... znači ima vjerovatno cca 1500-2000 KM uloga da se dovede u lampa stanje, ako su gume dobre.
Vjerujem da je vlasnik razuman, pa bi dao korigovati cijenu za navedeni iznos.
Inače ovi pumpa-dizna dieseli znaju potrošiti ulja, pa se mora po malo dosipati svakih mjesec-dva, meni su lično draži oni klasični tdi od 66 ili 81 kW
milojicabrzi wrote: ↑20/05/2025 10:25
Ide kod VW-a veliki servis na cca 100 hiljada km, pa čovjek prilagodio interval.
Može izdržati, samo je tu problem ako 15-ak godina nije mijenjana rashladna tekućina, koja izgubi svoja svojstva nakon cca 5 godina.
Slažem se za diskove i pločice, seleni ne moraju još, ako ne lupaju... znači ima vjerovatno cca 1500-2000 KM uloga da se dovede u lampa stanje, ako su gume dobre.
Inače ovi pumpa-dizna dieseli znaju potrošiti ulja, pa se mora po malo dosipati svakih mjesec-dva, meni su lično draži oni klasični tdi od 66 ili 81 kW
Ne gedaju se samo kilometri za veliki servis nego i godine, on je probio sve rokove debelo.
milojicabrzi wrote: ↑20/05/2025 10:25
Vw je te godine 2009- preokretnica digao intervale na 200 000 km/ 10g.
A svi aftermarket preporucuju 80-100 000 km/ 5g.
I tako je nekada vw preporuku.
A to za ulje sve zavisi
Bilo kako bilo, veliki+ sve tecnosti uraditi ukljucujuci i 2-3l u mjenjacu (svakih 80 000 km).
Prednji seleni obicno ispucaju na toj km, ne razluftaju se ali veoma ubrzo treba uraditi da bude po PS-u.
Nije to neki trosak sveukupno
Last edited by kabal1337 on 20/05/2025 10:34, edited 1 time in total.
Bravo muzara, ne znam o cemu se raspravlja ovdje. Ja licno ne bi ni pogledao to vozilo, ne mogu brate uzeti od nekoga ko nije domacin ili toliko bogat da mu je stalo da odrzava ono sto ima.
Karikaturist wrote: ↑20/05/2025 10:33
Bravo muzara, ne znam o cemu se raspravlja ovdje. Ja licno ne bi ni pogledao to vozilo, ne mogu brate uzeti od nekoga ko nije domacin ili toliko bogat da mu je stalo da odrzava ono sto ima.
jah sto ne bi , de bolan.
Kad neko kaze domacinski odrzavano to odmah znaci da qrcu ne valja