Uvijek su dobrodosli u nasu grupuHerr Flick wrote:Gibraltar nastupa u sledecim kvala za EP![]()
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
dede merdzane
#4176 Re: Kvalifikacije za SP 2014
- MOSALJOZE
#4177 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Njima ćemo da pošaljemo kakvu ekipu iz PLHerr Flick wrote:Gibraltar nastupa u sledecim kvala za EP![]()
- Logovan
#4178 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Treba poslati igrače koji griju klupe po PL.MOSALJOZE wrote:Njima ćemo da pošaljemo kakvu ekipu iz PLHerr Flick wrote:Gibraltar nastupa u sledecim kvala za EP![]()
- MOSALJOZE
#4179 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma vjeruj mi kad bi poslali neku najaču ekipu iz PL da bih se najiskrenije zabrinuo.Logovan wrote:Treba poslati igrače koji griju klupe po PL.MOSALJOZE wrote:Njima ćemo da pošaljemo kakvu ekipu iz PLHerr Flick wrote:Gibraltar nastupa u sledecim kvala za EP![]()
- scooby_dooby_doo
#4180 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Jel tako nesto treba biti?
Nosioci
Brazil, Španija, Argentina, Kolumbija, Njemačka, Italija, Hrvatska i Švajcarska.
Drugi šešir
Panama, Kostarika, SAD, Meksiko, Uzbekistan, Južna Koreja, Japan i Jordan.
Treći šešir
Urugvaj, Čile, pobjednici susreta: Tunis – Kamerun, Gana – Egipat, Obala Slonovače – Senegal, Burukina Faso – Alžir i Etiopija – Nigerija, te pobjednik baraža.
Četvrti šešir
Belgija, Holandija, Rusija/Portugal, Engleska/Ukrajina/Crna Gora, Bosna i Hercegovina, te pobjednici utakmica baraža.
Nosioci
Brazil, Španija, Argentina, Kolumbija, Njemačka, Italija, Hrvatska i Švajcarska.
Drugi šešir
Treći šešir
Urugvaj, Čile, pobjednici susreta: Tunis – Kamerun, Gana – Egipat, Obala Slonovače – Senegal, Burukina Faso – Alžir i Etiopija – Nigerija, te pobjednik baraža.
Četvrti šešir
Belgija, Holandija, Rusija/Portugal, Engleska/Ukrajina/Crna Gora, Bosna i Hercegovina, te pobjednici utakmica baraža.
- Idemedosumom
#4181 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zar Croatia idalje kotira tako dobro na toj fifinoj listi, pa se ocekuje da ce bit nosioci? U zadnjih par tekmi imaju poraz od Skotske, remi sa Srbijom. Od prijateljskih poraz od Portugala i pobjedu nad Liht-om koliko ja znam.
Kako god, njima valja prvo kroz baraz pa tek onda mogu u Brazil
Kako god, njima valja prvo kroz baraz pa tek onda mogu u Brazil
Last edited by Idemedosumom on 05/10/2013 16:40, edited 1 time in total.
- perfect_guy
#4182 Re: Kvalifikacije za SP 2014
tako nekako, ako 5 evropljana bude među nosiocima, onda ostalih 8 sigurno ide u zasebnu grupu. Ostalo će vjerovatno uklopiti nakon interkontinentalnih baražascooby_dooby_doo wrote:Jel tako nesto treba biti?
Nosioci
Drugi šešir
Treći šešir
Četvrti šešir
- Co0l
#4183 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Belgija valjda treba biti nosilac a ne Hrvatska.
- szlava
#4184 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Negdje je pisalo da su nosioci domaćin i prvih 7 na rank listi tako da tu nema hrvatica mislim
-
mistek
#4185 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne mogu teoretski na prvenstvu biti 4 ekipe iz sjevernoameričke zone i Jordan
Jordan će igrati s nekom od njih baraž
Edit: Ipak Jordan ide na Južnoamerikance, a Meksiko/Panama na Novi Zeland
Isti đavo.
Jordan će igrati s nekom od njih baraž
Edit: Ipak Jordan ide na Južnoamerikance, a Meksiko/Panama na Novi Zeland
Last edited by mistek on 06/10/2013 15:09, edited 1 time in total.
-
mistek
#4186 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Prva jakosna skupina: Brazil, Španija, Argentina, Kolumbija, Njemačka, Italija, Hrvatska i Švajcarska.
Moguće je da Belgija upadne, ako dobije u Zagrebu. Moguće je i da Holandija upadne umjesto Švajcarske. Čak, mislim da je to realno.
Druga jakosna skupina su Iran, Južna Koreja, Japan, Australija, SAD, Kostarika, Honduras, te pretpostavljam Panama/Meksiko (ko bude četvrti, a trebali bi proći Jordana).
U treći šešir će Čile, Ekvador, Urugvaj (ukoliko nekako ne ulete u prvi čak), te 5 Afrikanaca.
Četvrti šešir smo mi, ostali Evropljani
Grupa smrti: Njemačka, SAD, Urugvaj, Belgija.
Najsmješnija grupa: Hrvatska, Panama, Alžir/BF, Grčka.
Moguće je da Belgija upadne, ako dobije u Zagrebu. Moguće je i da Holandija upadne umjesto Švajcarske. Čak, mislim da je to realno.
Druga jakosna skupina su Iran, Južna Koreja, Japan, Australija, SAD, Kostarika, Honduras, te pretpostavljam Panama/Meksiko (ko bude četvrti, a trebali bi proći Jordana).
U treći šešir će Čile, Ekvador, Urugvaj (ukoliko nekako ne ulete u prvi čak), te 5 Afrikanaca.
Četvrti šešir smo mi, ostali Evropljani
- AmiĐa_Idriz
#4187 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Šta je ba ovo?scooby_dooby_doo wrote:Jel tako nesto treba biti?
Nosioci
Drugi šešir
Treći šešir
Četvrti šešir
-
IuliusMeini
#4188 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo jedna ispravka, Jordan će igrati s petim iz Južne Amerike, a Panama/Meksiko protiv Novog Zelanda.mistek wrote:Prva jakosna skupina: Brazil, Španija, Argentina, Kolumbija, Njemačka, Italija, Hrvatska i Švajcarska.
Četvrti šešir smo mi, ostali Evropljani![]()
-
popokatepetl_com
#4189 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kakav ba Jordan, oni ce igrati razigravanje za svjetsko sa Urugvajom najvjerovatnije, primice 20 komada. A mislim da je ovaj Uzbekistan ispao i da nece ici na svjetsko.
- SmokingMan
#4190 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Niđe veze da ovi perzijanci budu u drugom šeširu,što nas sada ne zovu miševi da igramo sa njima...mistek wrote:Prva jakosna skupina: Brazil, Španija, Argentina, Kolumbija, Njemačka, Italija, Hrvatska i Švajcarska.
Četvrti šešir smo mi, ostali Evropljani![]()
- scooby_dooby_doo
#4191 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sesiri se prave po kontinentu/regiji valjdaAmiĐa_Idriz wrote:Šta je ba ovo?scooby_dooby_doo wrote:Jel tako nesto treba biti?
Nosioci
Drugi šešir
Treći šešir
Četvrti šešir
evo kako je bilo 2010 u JAR:
-
Jasmin Kopcic
#4192 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovosam i ja htjeo pomenut, da je sesir geografska grupa a ne "snaga" osim prvog koji su nosioci
- kandelabar
#4193 Re: Kvalifikacije za SP 2014
to nam i odgovara mlatnemo dvije lošije ekipe i idemo dalje kao drugi u grupi..Samo brine me malo onda smo s Meksikom losi bili,pa Amerika nam 4komada uvali ne idu nam te LAtino zemlje nikako bilo bi gutavo i naprimjer sa Čile,Paragvaj,Urugvaj,Australija,Jasmin Kopcic wrote:Ovosam i ja htjeo pomenut, da je sesir geografska grupa a ne "snaga" osim prvog koji su nosioci
- cyprus
#4194 Re: Kvalifikacije za SP 2014
De ljudi primirite s tim pričama... Nije još vrijeme... A i ne znam kako vam je merak 
- Maystor
#4195 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ljudi moji, šta da radim
Neki dan se opkladim sa dragim prijateljem, koji je godinama u fudbalu, oko toga šta se gleda u slučaju istog broja bodova. Čovjek ubijeđen da je međusobni susret, ja znam da je gol razlika. Ne mognem ga ubijediti nikako i mi se dogovorimo da nazovemo poznanika u samom vrhu NSBiH (neću ga imenovati), da on "presudi". Čovjek kaže - međusobni susret
Pa zar je moguće da u vrhu NSBiH ne znaju format takmičenja ?
Čitam današnje nebuloze Safeta Sušića da bismo možda već u Zenici mogli proslaviti plasman u Brazil ? Izgleda da i on vjeruje u ovu priču o međusobnom skoru.
Neki dan se opkladim sa dragim prijateljem, koji je godinama u fudbalu, oko toga šta se gleda u slučaju istog broja bodova. Čovjek ubijeđen da je međusobni susret, ja znam da je gol razlika. Ne mognem ga ubijediti nikako i mi se dogovorimo da nazovemo poznanika u samom vrhu NSBiH (neću ga imenovati), da on "presudi". Čovjek kaže - međusobni susret
Pa zar je moguće da u vrhu NSBiH ne znaju format takmičenja ?
Čitam današnje nebuloze Safeta Sušića da bismo možda već u Zenici mogli proslaviti plasman u Brazil ? Izgleda da i on vjeruje u ovu priču o međusobnom skoru.
- Šibicar
#4196 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Prije će biti da se nada kiksu Grka tj. pobjedi Slovačke. 
- Maystor
#4197 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne postoji ni teoretska mogućnost da mi osiguramo plasman već u Zenici. Čak i da Slovačka pobijedi Grčku, može se desiti (barem teoretski) da mi izgubimo u Litvaniji, a Grčka napuca Lihtenštajn 20:0.Šibicar wrote:Prije će biti da se nada kiksu Grka tj. pobjedi Slovačke.
- Šibicar
#4198 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To čak ni teoretski nije moguće. 
- KPNCTNJAH
#4199 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To ne bi bilo moguce cak i da igraju po mahalskim pravilima... peta 3 gola, kroz noge 2, glava 5 itd...Maystor wrote:Ne postoji ni teoretska mogućnost da mi osiguramo plasman već u Zenici. Čak i da Slovačka pobijedi Grčku, može se desiti (barem teoretski) da mi izgubimo u Litvaniji, a Grčka napuca Lihtenštajn 20:0.Šibicar wrote:Prije će biti da se nada kiksu Grka tj. pobjedi Slovačke.
- Co0l
#4200 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Vece su sanse da Grci izgube od Slovaka nego da bilo koga nabiju 20:0.