SDP
- saibaba
#4176 Re: SDP
Mislim ovo o lukacu u dnevniku je stvarno previse... Uvreda za inteligenciju .... Pola dnevnika se prica o lukacu ... Kakva zalosna propaganda ... 
- Alfons Kauders
#4177 Re: SDP
neofirno skroz...saibaba wrote:Mislim ovo o lukacu u dnevniku je stvarno previse... Uvreda za inteligenciju .... Pola dnevnika se prica o lukacu ... Kakva zalosna propaganda ...
a mogu i napraviti neki reality show... 24 sata...
- vivaldi
#4178 Re: SDP
Alfons Kauders wrote:fmup farma....
Mogu samo misliti kako je ovim likovima po stranim ambasadama sto rade press clippinge i prevode..Nista im nije jasno. Po pet puta provjeravaju da nisu sta zajebali, provjeravaju po netu ko je u vlasti a ko u opoziciji
- Corto Maltese
#4179 Re: SDP
Nisu baš toliko zbunjeni. Napokon, G. Orwell je ovu situaciju davno opisao.vivaldi wrote:Alfons Kauders wrote:fmup farma....![]()
![]()
lood si. Majke mi, nebi me cudilo da uskoro i mile postane heroj ulice na federalnoj...
Mogu samo misliti kako je ovim likovima po stranim ambasadama sto rade press clippinge i prevode..Nista im nije jasno. Po pet puta provjeravaju da nisu sta zajebali, provjeravaju po netu ko je u vlasti a ko u opoziciji![]()
![]()
Sto bi Jevric rekao dje da znam, sta da znam, kako da znam
- vivaldi
#4180 Re: SDP
malo sam karikiro, ali poenta je ista. Znaju oni sasvim sigurno sve ili skoro sve, ali ne shvataju - njima je jednostavno nepojmljiv nas nacin politickog razmisljanja, ponasanja i mentaliteta. Zato i jesu zbunjeni ko i mi. Oni sve kada posloze nije im jasno u cemu je toliki problem jer im rjesenje ne izgleda bas previse komplikovano.Corto Maltese wrote:Nisu baš toliko zbunjeni.
mislim jebote u jednoj evropskoj zemlji, gdje ljudi "izgledaju" skroz normalno, sejdic i finci se ne mogu kandidovati za funkciju iako je svima jasno da u svakom slucaju ioanko nemaju nikakve sanse da ikada pobjede. Broj im je zanemarljiv, niko nista nema protiv njih, ne prave nikakva sranja...a vec godinu dana ne mozemo da ih uglavimo u zakon uprkos bezbroj prijedloga, a usput receno to nam je jedan od glavnih uslova za dalji napredak cijele zemlje.
E boga ti kako to moze da shvati neki stranac? To je nepojmljivo.
-
popajic
#4181 Re: SDP
vivaldi wrote:Alfons Kauders wrote:fmup farma....![]()
![]()
lood si. Majke mi, nebi me cudilo da uskoro i mile postane heroj ulice na federalnoj...
Mogu samo misliti kako je ovim likovima po stranim ambasadama sto rade press clippinge i prevode..Nista im nije jasno. Po pet puta provjeravaju da nisu sta zajebali, provjeravaju po netu ko je u vlasti a ko u opoziciji![]()
![]()
Bude lakse strancima sto nista ne kontaju kad skontaju da i mi domaci ne kontamo
- vee-jay
#4182 Re: SDP
anti anti
- Alfons Kauders
#4183 Re: SDP
mogo bi komotno... s jaranom fahrom...vivaldi wrote:Alfons Kauders wrote:fmup farma....![]()
![]()
![]()
ako mu lipovaca bude bio kum sinu na svadbi, to je to...
- stochar
#4184 Re: SDP
SDA je više puta izgirala koalicionog partnera SDP
U kojoj mjeri funkcionira koalicija SDP-SDA, najbolje svjedoče sve učestalije razmirice između ove dvije stranke o ključnim zakonima i pitanjima u Kantonu Sarajevo.
Tako je SDA izigrala svog koalicionog partnera pri glasanju o zakonima o koncesijama te o javnom i privatnom partnerstvu.
Također, SDP-u je okrenula leđa i pri imenovanju direktora komunalnih preduzeća, a poznata je njena uloga u pokušaju bezobraznog poskupljenja komunalija u KS. (Dnevni avaz)
hehe, i sad ce doci Fahraon da nas skupa sa SDP-om spasi od SDA-ovskog zuluma... a, pogodite o kojem se heroju, patrioti i nekadasnjem protivniku No1 Avaza ovdje govori:
Ali, s druge strane, užasno je moralno prljavo da ratni dezerteri i privatizeri, koji su opljačkali milione maraka iz Češke, ili, pak, njihov miljenik Zijad Turković, čovjek koji je za vrijeme rata činio kriminal po Njemačkoj, mogu pokazati drskost da gledaju u ratne medicinske kartone bilo kojeg pripadnika Armije RBiH i patriote što je rat proveo u ovoj zemlji i borio se za njenu slobodu u kojoj će oni privatizacijski pljačkati i ubijati!!!
aok je ovo drtzava za covjeka, vratite nas please u drzavu za pracovjeka!
U kojoj mjeri funkcionira koalicija SDP-SDA, najbolje svjedoče sve učestalije razmirice između ove dvije stranke o ključnim zakonima i pitanjima u Kantonu Sarajevo.
Tako je SDA izigrala svog koalicionog partnera pri glasanju o zakonima o koncesijama te o javnom i privatnom partnerstvu.
Također, SDP-u je okrenula leđa i pri imenovanju direktora komunalnih preduzeća, a poznata je njena uloga u pokušaju bezobraznog poskupljenja komunalija u KS. (Dnevni avaz)
hehe, i sad ce doci Fahraon da nas skupa sa SDP-om spasi od SDA-ovskog zuluma... a, pogodite o kojem se heroju, patrioti i nekadasnjem protivniku No1 Avaza ovdje govori:
Ali, s druge strane, užasno je moralno prljavo da ratni dezerteri i privatizeri, koji su opljačkali milione maraka iz Češke, ili, pak, njihov miljenik Zijad Turković, čovjek koji je za vrijeme rata činio kriminal po Njemačkoj, mogu pokazati drskost da gledaju u ratne medicinske kartone bilo kojeg pripadnika Armije RBiH i patriote što je rat proveo u ovoj zemlji i borio se za njenu slobodu u kojoj će oni privatizacijski pljačkati i ubijati!!!
-
StupskaBitanga
#4185 Re: SDP
Željko K. i nejgova žena su bili najsladji na koncertu Balaševića sinoć u Sarajevu
Tako opuštena i normalna ćena da je to nevjerovatno

Tako opuštena i normalna ćena da je to nevjerovatno
- CaCO3
#4186 Re: SDP
I ja bi bio opusten da sam na njihovom mjestu i da me cuva ceta tjelohranitelja a na konto mi svaki mjesec legne 10tak hiljada maraka plus sve ostale benificije koje bi me sljedovale u sto vjerovatno spada i besplatno ulaznjenje na koncert za koji vecina bosanaca nije mogla kupiti kartu i kad bi imali pareStupskaBitanga wrote:Željko K. i nejgova žena su bili najsladji na koncertu Balaševića sinoć u Sarajevu
Tako opuštena i normalna ćena da je to nevjerovatno![]()
![]()
![]()
![]()
-
Banja Luka
#4187 Re: SDP
a ti bi da clan predsjednistva stoji u redu i ceka kartu? Pa u cijelom svijetu postoje VIP karte, tako da ne znam sta ocekujes. Kao neko ko je stajao u redu ne moze da bude opusten. Bezze post, ali totalno, cisto da se nesto napise.
- Control panel
#4188 Re: SDP
polako bolan, udarit ce ti na zdravlje toliko nerviranje.stochar wrote:SDA je više puta izgirala koalicionog partnera SDP
- stochar
#4189 Re: SDP
kad vec spomenu zdravlje: ko je cuo i jednu konkretnu ideju, za pocetak ideju a da ne govorim o mjerama, da se prevazidju situacije u kojima ce gradjani svako malo organizirati humanitarne akcije i spasavati gole zivote bolesne djece koja svako malo zbog neprimanja adekvatnih terapija na vrijeme dok cekaju sadaku umiru po hodnicima bolnica cekajuci izmjestanje ili kad ih izmjeste vec bude kasno, iako svi redovno placamo zdravstveno osiguranje?!?!?! sjecam se, gostov'o jednom kod Batka u emisiji s majkom djecak koji je na samrti, i gost bio Inzko koji je isto uplatio nesto novca. pita ga Batko za komentar, kaze Inzko:Control panel wrote:polako bolan, udarit ce ti na zdravlje toliko nerviranje.stochar wrote:SDA je više puta izgirala koalicionog partnera SDP
- Meni ovo nije jasno, Imao sam u porodici nekoliko teskih slucajeva, ali nisu se morala skupljati sredstva jer je placano zdravstveno osiguranje. Ne razumijem kako se i pored placanja osiguranja ovakve stvari mogu desavati...
- Hema_17
#4190 Re: SDP
Slazem se da treba iznova mijenjati zdravstveni sistem, kao i sve ostale. Ali zar moze SDP za godinu dana promijeniti, poboljsati nesto sto je sistemski unistavano 15 godina? Imaju li taj carobni stapić? Od cega to da urade, kad postoje ogromna kreditna zaduzenja na svim nivoima vlasti?
Mislim da je pretenciozno ocekivati da se u ovom mandatu rijese svi ti goruci problemi, koji su nastajali decenijama, a kojima su doprinijeli Izetbegovici, Bicakcici i ini...
Mislim da je pretenciozno ocekivati da se u ovom mandatu rijese svi ti goruci problemi, koji su nastajali decenijama, a kojima su doprinijeli Izetbegovici, Bicakcici i ini...
- stochar
#4191 Re: SDP
ista stvar: oni se 15 godina pravdali ratom, ovi ce se sad 15 godina pravdati mirom...Hema_17 wrote:Slazem se da treba iznova mijenjati zdravstveni sistem, kao i sve ostale. Ali zar moze SDP za godinu dana promijeniti, poboljsati nesto sto je sistemski unistavano 15 godina? Imaju li taj carobni stapić? Od cega to da urade, kad postoje ogromna kreditna zaduzenja na svim nivoima vlasti?
moze se bolan kad se hoce i zna i za manje od godinu promijeniti puno toga, za pocetak.
drugo, imaju li carobni stapic i od cega to da urade? imaju carobni stapic: postavljanje pravog covjeka za ministra; a od cega? pa od pocetka jebemmu misa, od pocetka. a da bi se pocelo treba imati inicijativu, plan, program rjesavanja, pa bismo onda i mogli nesto ocekivati.
ponavljam: put od hiljadu kilometara pocinje prvim korakom. put u zdravstvu kod nas ima 100 hiljada kilometara, a je ne vidim nista sto bih mog'o nazvati tim prvim korakom, a da ne govorim o prvih 100 metara.
evo, haj' ko mi sad moze bez dubokog guglanja na prvu reci ko je uopste federalni a ko kantonalni ministar zdravstva, i sta su to oni bitno uradili da se ne desava ovo o cemu sam pisao u svom prethodnom postu? evo, ja priznajem da bez googleta nemam pojma ko je ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo, pogotovo ne znam niti vidim sta je uradio, a za federalnog bih volio da ne znam ko je i sta sve (ni)je uradio te koja je kletva medju pacijentima bila jos prije rata...
- Hema_17
#4192 Re: SDP
Rusmir Mesihovic i Zlatko Vukovic ako se ne varam (bez guglanja). A poceli su smjenom direktora koji su takodjer doveli do ruba zdravstvene ustanove na cijem celu su se nalazili. obicni pacijenti morali su kupovati zavoj, komprese... iako je zdravstvenim osiguranjem sve to osigurano i besplatno. Medjutim, direktori tih ustanova, "istaknuti" ljekari, sestre..., dakle citav sistem, su sve to koristili za vlastite potrebe (privatne klinike, kucne apoteke...) Stvari treba mijenjati iz korijena. Poceti od domova zdravlja, ambulanti... pa tek onda mijenjati sistem zdravstvenog osiguranja.
-
hocunecu
#4193 Re: SDP
Zlatko Vukovic cijelu otorinu koristi kao privatnu kliniku, ovo je iz licnog iskustva a ne rekla kazala. Njegovo postavljanje za ministra je moje najvece razocarenje.
- stochar
#4194 Re: SDP
@Hema 17 - strasni koraci za godinu dana, a ne vidim da je nesto Dom zdravlja sijevnuo... ukratko - Zdravstvo je uzas, i dok se tim puzevim koracima s po jednom mjerom godisnje (za koju opet nisam siguran da ima nekog smisla u sistemu koji ne funkcionise) budu mijenjale stvari, nazalost ce jos dosta djece pomrijeti zbog zakasnjele reakcije i cinjenice da umjesto da lijecenje pokrije osiguranje koje im roditelji vec placaju, moraju skupljati sadaku po Batkovim emisijama, forumima i pred Trznicom... tuzno i jadno da neko brani takav sistem...
- Banksy
#4195 Re: SDP
A kako tek udara glad ...Control panel wrote:
polako bolan, udarit ce ti na zdravlje toliko nerviranje.
X četveročlano domaćinstvo, 250.000 ljudi bez hljeba.
Za devet mjeseci 66.429 radnika ostalo bez posla u BiH
- Optimus Prime
#4196 Re: SDP
Cuj 250.000 ljudi bez hljeba.Banksy wrote:A kako tek udara glad ...Control panel wrote:
polako bolan, udarit ce ti na zdravlje toliko nerviranje.
X četveročlano domaćinstvo, 250.000 ljudi bez hljeba.
Za devet mjeseci 66.429 radnika ostalo bez posla u BiH
Moze li link molicu?
Tragikomicno je kada NS-ovci pocnu da citiraju HAVAZ, i to poluinformacije koje samo tipicni HAVAZOVCI mogu progutati ( a izgleda ni NS-ovci nisu mnogo dalje ).
Raspitaj se bolje koliko je ljudi u FBiH naslo posao u ovih 9 mjeseci i koji je ukupni broj radnika u odnosu na proslu godinu. Saldo je bitan, ne broj ljudi koji su izgubili posao.
- Banksy
#4197 Re: SDP
Optimus Prime wrote:
Cuj 250.000 ljudi bez hljeba.
Moze li link molicu?
Tragikomicno je kada NS-ovci pocnu da citiraju HAVAZ, i to poluinformacije koje samo tipicni HAVAZOVCI mogu progutati ( a izgleda ni NS-ovci nisu mnogo dalje ).
Raspitaj se bolje koliko je ljudi u FBiH naslo posao u ovih 9 mjeseci i koji je ukupni broj radnika u odnosu na proslu godinu.
Za početak, nisam NS (i prestani mi se tako obraćati jer ću te prijaviti moderaciji)
U zavodima i službama za zapošljavanje u BiH evidentirano je 529 989 nezaposlenih, dok je u toku devet mjeseci ove godine bez posla ostalo 66 429 radnika, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.
U Federaciji BiH (FBiH) zbog prestanka radnog odnosa prijavljeno je 35 232 radnika, u Republici Srpskoj 30 370, a u Brčko distriktu 827 radnika.
"U pitanju je stečaj, otkaz, smanjivanje broja radnika, prestanak ugovora o radu na određeno vrijeme i prekid radnog odnosa na zahtjev radnika", rekao je za "Dnevni avaz" stručni saradnik za odnose s javnošću u Agenciji za rad i zapošljavanje Boris Pupić.
a ''Havaz'' je već najmanje godinu dana glasilo SDP-a (kao što je Oslobođenje SDA, recimo)
a sad daj ''ispravne'' podatke kojima raspolažeš.
- ultima_palabra
#4198 Re: SDP
Sjećam se da sam čitao negdje da je nezaposlenost smanjena za oko 1%. Ovakvi članci su manipulisanje, isto kao da objaviš finansijski izvještaj firme i napišeš samo rashode, a prihode izostaviš.
- quasar
#4199 Re: SDP
Ako mogu da primjetim, za polovicu zbroja ljudi koji su ostali bez posla ne moze ni u kojem slucaju biti kriv SDP.
Polovicu koju bi nekako mogli pripisati SDP-u, cine ljudi koji su po raznim osnovama stigli na biro, a jedan dio se moze zahvaliti i globalnoj krizi koja udara.
Sad bi bilo interesantno vidjeti koliko ljudi je dobilo posao u istom periodu.
Polovicu koju bi nekako mogli pripisati SDP-u, cine ljudi koji su po raznim osnovama stigli na biro, a jedan dio se moze zahvaliti i globalnoj krizi koja udara.
Sad bi bilo interesantno vidjeti koliko ljudi je dobilo posao u istom periodu.
- Optimus Prime
#4200 Re: SDP
Da, opstepoznato je to da je HAVAZ u sluzbi Zlajoglua.Banksy wrote:Optimus Prime wrote:
Cuj 250.000 ljudi bez hljeba.
Moze li link molicu?
Raspitaj se bolje koliko je ljudi u FBiH naslo posao u ovih 9 mjeseci i koji je ukupni broj radnika u odnosu na proslu godinu.Za početak, nisam NS (i prestani mi se tako obraćati jer ću te prijaviti moderaciji)
U zavodima i službama za zapošljavanje u BiH evidentirano je 529 989 nezaposlenih, dok je u toku devet mjeseci ove godine bez posla ostalo 66 429 radnika, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.
U Federaciji BiH (FBiH) zbog prestanka radnog odnosa prijavljeno je 35 232 radnika, u Republici Srpskoj 30 370, a u Brčko distriktu 827 radnika.
"U pitanju je stečaj, otkaz, smanjivanje broja radnika, prestanak ugovora o radu na određeno vrijeme i prekid radnog odnosa na zahtjev radnika", rekao je za "Dnevni avaz" stručni saradnik za odnose s javnošću u Agenciji za rad i zapošljavanje Boris Pupić.
a ''Havaz'' je već najmanje godinu dana glasilo SDP-a (kao što je Oslobođenje SDA, recimo)
a sad daj ''ispravne'' podatke kojima raspolažeš.
A brojevi su tacni, samo sto je novinar (sasvim slucajno
Sami podatak da je broj izgubljenih radnih mjesta u RS-u gotovo isti sa onim u FBiH, mada Federacija ima skoro duplo vise stanovnika je upravo argument za platformu a ne protiv nje.