Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#4176 Re: Renault Megane all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

direstraits0078 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
direstraits0078 wrote::lol:

Radi nešto halile, ne bacaj šuplje po forumu. Postaje ofirno.
:pisnuo: Haj RenoShop Grbavica, edukuj kadar, nabavi bolji program podrške zamjenskih dijelova i ne brukaj se više.
Renošop niko nije spomenuo u kontekstu profesionalnosti. U rangu su s halilom, ništa bolji. Ali čudi me da im nisi rekao da mogu zaviriti ispod haube i prodati ti odgovarajući filter ulja, koji je doduše vjerojatno nešto skuplji, možda su ti čak i nudili?

Spavaš li mirno, halileeeee?
Ma nemaš ti pojma prijatelju ni gdje si šupalj a kamo li šta je filter ulja, te može ovo te možda može ono, pusto nagađanje. Jebe se meni i za Halilom i za RenoShopom na kraju krajeva ali eto ja ću i dalje vjerovati ovlaštenom servisu a ne tebi anonimusu sa foruma. :mrgreen:
direstraits0078

#4177 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Apsolutno nikakav problem. I ovlašteni moraju živjeti od nekoga, ovaca, paprati itd. :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#4178 Re: Renault Megane all about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

direstraits0078 wrote:Apsolutno nikakav problem. I ovlašteni moraju živjeti od nekoga, ovaca, paprati itd. :thumbup:
Slažem se, kao i papaka koji glume hadžije bez pokrića. :thumbup:
basicm

#4179 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Ima li ko sliku novog megana sa manje opreme, sve slike one napucane verzije. Da vidim jeli oksuzluk ili moze proci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
citroen xm

#4180 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Ja svaki dan srećem jednog bijelog, najjeftinija moguća verzija. Iznenađujuće i takav mi dobro izgleda, čak bolje od jednog crnog napucanijeg. Unutra je sasvim ok, a iako se ja ježim na bijelo auto dosta dobro mu stoji boja.
direstraits0078

#4181 Re: Renault Megane all about

basicm wrote:Ima li ko sliku novog megana sa manje opreme, sve slike one napucane verzije. Da vidim jeli oksuzluk ili moze proci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imaš konfigurator online, ima prikaz detalja eks i enterijera. Konfigurišeš sebi kokuznu varijantu, slike odgovaraju stvarnosti, osim boje, to uživo i na konfiguratoru ni nalik.
direstraits0078

#4182 Re: Renault Megane all about

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
direstraits0078 wrote:Apsolutno nikakav problem. I ovlašteni moraju živjeti od nekoga, ovaca, paprati itd. :thumbup:
Slažem se, kao i papaka koji glume hadžije bez pokrića. :thumbup:
Danas je bar lako vidjeti papka, ima ih u neograničenim količinama. U tramvaju, na ulici, gazde ovlaštenih servisa, you name it.
530i

#4183 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

citroen xm wrote:Ja svaki dan srećem jednog bijelog, najjeftinija moguća verzija. Iznenađujuće i takav mi dobro izgleda, čak bolje od jednog crnog napucanijeg. Unutra je sasvim ok, a iako se ja ježim na bijelo auto dosta dobro mu stoji boja.
Unutra je bezveze bez velikog ekrana...koji je opet glupo smješten, tj. vertikalno.
direstraits0078

#4184 Re: Renault Megane all about

530i wrote:
citroen xm wrote:Ja svaki dan srećem jednog bijelog, najjeftinija moguća verzija. Iznenađujuće i takav mi dobro izgleda, čak bolje od jednog crnog napucanijeg. Unutra je sasvim ok, a iako se ja ježim na bijelo auto dosta dobro mu stoji boja.
Unutra je bezveze bez velikog ekrana...koji je opet glupo smješten, tj. vertikalno.
Ne bih se složio s tvojim rezonovanjem. Vertikalni položaj omogućava neke opcije koje horizontalno postavljeni ekran ne može ponuditi. Govorim iz iskustva u korištenju, ne na osnovu novinskih članaka i yt uradaka na temu.
530i

#4185 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

Poštujem, ali meni se ne dopada za sada. Kao i na Tesli. Ali nisam probao u vožnji, možda mi iskustvo promijeni mišljenje. :thumbup:
citroen xm

#4186 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Ima na mobile.de Megana sa osnovnom opremom. Enerdži oprema. Meni nije toliko loš.
direstraits0078

#4187 Re: Renault Megane all about

citroen xm wrote:Ima na mobile.de Megana sa osnovnom opremom. Enerdži oprema. Meni nije toliko loš.
Unutra je ocaj. Blago receno.
direstraits0078

#4188 Re: Renault Megane all about

Inace, vezano za Renault Shop, diskovi koje imaju u ponudi za R. Megane 2 proizvodjaca Valeo, za koje tvrde da su prva ugradnja, kao i plocice Valeo za koje tvrde da su ok, nisu.
Plocice nemaju isti kvalitet kao originalne, tj. nemaju na zadnjoj strani koja nalijeze na klip, odnosno na klijesta onu podlosku za smanjivanje buke pri kocenju, a diskovi nemaju isti nivo masinske obrade kao OE, niti su balansirani. Za one koji zele kupiti OE kvalitet, mogu kupiti Brembo disk u npr. Unitradeu, ili naci TRW ili neki drugog proizvodjaca na nivou OE. Ono sto renoshop moze da ponudi nije na nivou OE, bar sto se tice diska i plocice.
Me_again

#4189 Re: Renault Megane all about

Post by Me_again »

Sa tim aftermarket diskovima ima velikih sranja, relativno ih je lako proizvesti (mislim na ove slj kvalitete) pa onda ih svako pravi i uvaljuje raji u lijepim kutijama. Sa raznim brand imenima.
Ja sam tako naletio jednom, katastrofa. Kasnije skontamo Bitanga i ja da na diskovima nista nije utisnuto, ni naziv proizvodjaca, apsolutno nista.
direstraits0078

#4190 Re: Renault Megane all about

Me_again wrote:Sa tim aftermarket diskovima ima velikih sranja, relativno ih je lako proizvesti (mislim na ove slj kvalitete) pa onda ih svako pravi i uvaljuje raji u lijepim kutijama. Sa raznim brand imenima.
Ja sam tako naletio jednom, katastrofa. Kasnije skontamo Bitanga i ja da na diskovima nista nije utisnuto, ni naziv proizvodjaca, apsolutno nista.
Vidio je doticni i ovaj disk, kao i onaj koji je skinut s vozila, i razlike smo komentarisali. Ako budu tresli, vratit cu ih. Nadam se da ce ih ljubazno primiti natrag, zajedno s plocicama i vratiti mi novac. Ako ne budu raspolozeni za takvu vrstu procedure, iznaci cemo drugo rjesenje, koje mozda nece biti na obostrano zadovoljstvo, ali zivot nije uvijek pravedan prema svima. Sh*t happens. :roll:
Me_again

#4191 Re: Renault Megane all about

Post by Me_again »

direstraits0078 wrote:
Me_again wrote:Sa tim aftermarket diskovima ima velikih sranja, relativno ih je lako proizvesti (mislim na ove slj kvalitete) pa onda ih svako pravi i uvaljuje raji u lijepim kutijama. Sa raznim brand imenima.
Vidio je d
ma nece oticni i ovaj disk, kao i onaj koji je skinut s vozila, i razlike smo komentarisali. Ako budu tresli, vratit cu ih. Nadam se da ce ih ljubazno primiti natrag, zajedno s plocicama i vratiti mi novac. Ako ne budu raspolozeni za takvu vrstu procedure, iznaci cemo drugo rjesenje, koje mozda nece biti na obostrano zadovoljstvo, ali zivot nije uvijek pravedan prema svima. Sh*t happens. :roll:
Ma nece oni u pocetku tresti, nego nakon 5 do 10 kkm kada je pokasno za vracanje robe. Naravno, ti im ih uvijek mozes vratiti u izlog sa vanjske strane, ali kome je danas do toga.
direstraits0078

#4192 Re: Renault Megane all about

Me_again wrote:
direstraits0078 wrote:
Vidio je d
ma nece oticni i ovaj disk, kao i onaj koji je skinut s vozila, i razlike smo komentarisali. Ako budu tresli, vratit cu ih. Nadam se da ce ih ljubazno primiti natrag, zajedno s plocicama i vratiti mi novac. Ako ne budu raspolozeni za takvu vrstu procedure, iznaci cemo drugo rjesenje, koje mozda nece biti na obostrano zadovoljstvo, ali zivot nije uvijek pravedan prema svima. Sh*t happens. :roll:
Ma nece oni u pocetku tresti, nego nakon 5 do 10 kkm kada je pokasno za vracanje robe. Naravno, ti im ih uvijek mozes vratiti u izlog sa vanjske strane, ali kome je danas do toga.
Meni je uvijek u interesu da rijesim stvar na sto je moguce finiji nacin. Mada, ako se ne moze na jedan nacin rijesiti, rijesim uvijek na neki drugi, to je tako sto se mene tice, za neke je to neprihvatljivo, ali to je u konacnici njihov problem. Vozilo ce za par mjeseci preci tih 10-ak kkm, pa cemo vidjeti. Ja se nadam da nece tresti, jer je meni to gubitak vremena, cak i ako mi vrate novac, u sta ne sumnjam da ce, ako bude problema. Jer je to u konacnici i u njihovom interesu.
530i

#4193 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

direstraits0078 wrote:Inace, vezano za Renault Shop, diskovi koje imaju u ponudi za R. Megane 2 proizvodjaca Valeo, za koje tvrde da su prva ugradnja, kao i plocice Valeo za koje tvrde da su ok, nisu.
Misliš da je kopija Valea ili Valeo sam po sebi nije ok, odnosnu u rangu fabrike?
Me_again

#4194 Re: Renault Megane all about

Post by Me_again »

direstraits0078 wrote:
Me_again wrote:
direstraits0078 wrote:
Vidio je d
Meni je uvijek u interesu da rijesim stvar na sto je moguce finiji nacin. Mada, ako se ne moze na jedan nacin rijesiti, rijesim uvijek na neki drugi, to je tako sto se mene tice, za neke je to neprihvatljivo, ali to je u konacnici njihov problem. Vozilo ce za par mjeseci preci tih 10-ak kkm, pa cemo vidjeti. Ja se nadam da nece tresti, jer je meni to gubitak vremena, cak i ako mi vrate novac, u sta ne sumnjam da ce, ako bude problema. Jer je to u konacnici i u njihovom interesu.
Ti si neki gadan tersonja :-)
kafanski_covjek

#4195 Re: Renault Megane all about

Post by kafanski_covjek »

direstraits0078 wrote:Inace, vezano za Renault Shop, diskovi koje imaju u ponudi za R. Megane 2 proizvodjaca Valeo, za koje tvrde da su prva ugradnja, kao i plocice Valeo za koje tvrde da su ok, nisu.
Plocice nemaju isti kvalitet kao originalne, tj. nemaju na zadnjoj strani koja nalijeze na klip, odnosno na klijesta onu podlosku za smanjivanje buke pri kocenju, a diskovi nemaju isti nivo masinske obrade kao OE, niti su balansirani. Za one koji zele kupiti OE kvalitet, mogu kupiti Brembo disk u npr. Unitradeu, ili naci TRW ili neki drugog proizvodjaca na nivou OE. Ono sto renoshop moze da ponudi nije na nivou OE, bar sto se tice diska i plocice.
@dire, jesi li ove uzeo?

http://imgur.com/a/GGUXP
direstraits0078

#4196 Re: Renault Megane all about

530i wrote:
Misliš da je kopija Valea ili Valeo sam po sebi nije ok, odnosnu u rangu fabrike?
Nisam bas imao vremena za usporedbu, inace imaju neke indijanske Valeo plocice, i spanske. Ni jedne ni druge nisu u rangu OE.
direstraits0078

#4197 Re: Renault Megane all about

kafanski_covjek wrote:
@dire, jesi li ove uzeo?

http://imgur.com/a/GGUXP
To su za zadnju osovinu, takodje nisu u rangu OE. Usporedi s npr. TRW:

Image
direstraits0078

#4198 Re: Renault Megane all about

Me_again wrote:
Neki su imali krivo srastanje, yebes ga.
Me_again

#4199 Re: Renault Megane all about

Post by Me_again »

direstraits0078 wrote:
Me_again wrote:
Neki su imali krivo srastanje, yebes ga.
Razumijem ja to, sirokih sam shvatanja :)
Nisi jedini ako te to moze utjesiti, al se ipak nadam da nisi srastao nego rastao :-D
direstraits0078

#4200 Re: Renault Megane all about

Ovo su prednje:

Image

Pronadji razliku:

Image

Da olaksam, razlike nema.

A onda bacis pogleda na Valeo:

Image

I otkrijes da ove koje su na slici ne odgovaraju onima koje su mi prodali. Sto ce reci da imamo manji problem. Ako budu skripale.
Post Reply