What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#4176 Re: What to wear???

Post by alica.k »

sto se carine tice, ne igra nikakvu ulogu.
jer oni na paketu nece napisati cijenu s kodom, vec originalnu cijenu.

a ti ces platiti manje za torbu...znaci tu igra ulogu.
Strpljiva

#4177 Re: What to wear???

Post by Strpljiva »

alica.k wrote:sto se carine tice, ne igra nikakvu ulogu.
jer oni na paketu nece napisati cijenu s kodom, vec originalnu cijenu.

a ti ces platiti manje za torbu...znaci tu igra ulogu.
Ah sooo. Ne želim plaćati carinu. Bit će skuplja pita, nego tepsija. Čekam kakvo sniženje.

Hvala ti :)
alica.k

#4178 Re: What to wear???

Post by alica.k »

prati ovih dana, imaju snizenja na odredjene grupe stvari
npr danas su majice za 10 funti, jucer bile suknje za 18 funti, prekjucer haljine za 15, a dan prije cipele za 18 funti...pa prati, moraju i torbe doc na red, valjda i ta bude.

ja se razmisljam dal da uzmem ovaj novcanik, treba mi novi
Image
zamzija

#4179 Re: What to wear???

Post by zamzija »

enisa wrote:ima li neko ideju kako iskombinovati ovu haljinu, kod mene je potpuno ista samo sa trofrtaljnim rukavima. ja kako god zamislim izgledam sebi kao kakva starija gospođa heheh, da mi je nekako ukombinovat da vuce na mladost, a ne na starost :lol:
Image
ista stvar i za ovu:
Image
(ova druga mi je samo nabranija iznad i ispod tog uskog struka, nema kragnu i kais)
pa po meni : zavisi koje su ti dužine haljine, ako je do pola listova to je već dužina za starije gospođe
nećeš izgledati kao starija gospođa ako je skratiš tik ispod koljena ili iznad koljena - da znači se vide cijeli listovi noge
i staviš neki otkačen funky kaiš i malo življe ostale modne detalje

to su haljine na fazon 50ih i 60ih, meni lično pravo slatke - samo dužinu prilagodi sebi i sa mladalačkim modnim detaljima - a možeš je nositi i na cipelice otvorenih prstiju na višu petu ili na baletanke
Irish

#4180 Re: What to wear???

Post by Irish »

hvala @alica.k :) Super su stvarno, ali ja haman nikad nista ne narucujem sa neta pa cu potraziti neku altrenativu u gradu :)

@enisa, meni obje bacaju na safari haljine. Ja bi ih kombinovala sa svjetlijom smedjom ili zuckastom kozom (kais, rimljanke ili cizme ako je zima, torba npr.), sa ovako drvenim nakitom,vise drvenih narukvica i/ili koznih ili onih pletenih :-D
Kosu, ako je duga u neku labavu pletenicu (ala spavala sam s njom i tek sam se probudila) :D

Uz drugu mozes i neki sareni, veeliki, leprsavi sal omotati oko vrata :)

ps. ili bronzani nakit
alica.k

#4181 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ja sam ubjedjena da sam vidjela slicne u azelu, ali broja nije bilo :S e sad, il je azel il je mango, il je to bilo u zari u zg :S znam da su bile slicne jako.
Irish

#4182 Re: What to wear???

Post by Irish »

alica.k wrote:ja sam ubjedjena da sam vidjela slicne u azelu, ali broja nije bilo :S e sad, il je azel il je mango, il je to bilo u zari u zg :S znam da su bile slicne jako.
je, bile su azelu tamno sive,smedje i bez, ali ove crvene su :-)
alica.k

#4183 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ma crvene i mislim da su bile.
u azelu sam kupila bez i plave :)
*mima*

#4184 Re: What to wear???

Post by *mima* »

enisa wrote:ima li neko ideju kako iskombinovati ovu haljinu, kod mene je potpuno ista samo sa trofrtaljnim rukavima. ja kako god zamislim izgledam sebi kao kakva starija gospođa heheh, da mi je nekako ukombinovat da vuce na mladost, a ne na starost :lol:
Image
ista stvar i za ovu:
Image
(ova druga mi je samo nabranija iznad i ispod tog uskog struka, nema kragnu i kais)

nista ne trebas prepravljat........sve zavisi sta imas.......neki interesantan kais....a mozda je cak bolja i neka dugacka esarpa umjesto kaisa.....ogrlica ....moze i kao na slici a moze i neka dugacka......kad to sve ukomponujes torbom i sandalama ili ljetnim cipelama.......ma igraj se sa kombinacijama
Lounge Act

#4185 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

hvala puno svima na odgovorima, super su mi ove ideje sa safari stilom i esarpom umjesto kaisa :)

s kojim se bojama jos moze kombinovati ova "kaki" boja i boja breskve (takva je druga haljina)?
Partizzanka

#4186 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

proglasite me ludom ali meni pred ocima ove haljine i neki smedji i narandzasti i zagasito i vristece detalji :)
alica.k

#4187 Re: What to wear???

Post by alica.k »

enisa wrote:hvala puno svima na odgovorima, super su mi ove ideje sa safari stilom i esarpom umjesto kaisa :)

s kojim se bojama jos moze kombinovati ova "kaki" boja i boja breskve (takva je druga haljina)?
ja bi to sa fuksijom.
al ja bi sve sa fuksijom :D
Lounge Act

#4188 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

e i meni se svidjaju te tople vristece boje, ali nisam bila sigurna da li imam pogresan smisao za modu ili se to stvarno moze kombinirati :lol:

i hvala vam puno :kiss:
kinderlada

#4189 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

Djevojke i zene,

uz koju jaknu i cipele nosite chino hlace? Ljeti navucem baletankice i to je lako, ali sta sad na proljece kad je malo hladnije? :roll:

Znam da mi ne ide mantilic, nego vise onako neka kratka jaknica, ali sam totalno neupucena gdje bih mogla nabaviti po mogucnosti koznu kracu jaknicu? Ima lijepih od skaja i nekih tako materijala, ali u njima se znoji i nisu prakticne. Pa ako zraknete negdje na snjizenjima nesto, javite please :-D
alica.k

#4190 Re: What to wear???

Post by alica.k »

chinosice super idu uz oksfordice i bilo sta nalik :). ja sam ih i na starke nosila i ne izgleda prestrasno.

sto se kozne tice jakne, ja nosim bikerice na njih, al posto ne kupujem kozne jakne, ne mogu ti pomoci. imam ih tri i iskreno ni u jednoj se ne znojim :S imam i jednu tanju jaknu (a sve su od skaja), al to samo kad je vec u vecem plusu temperatura, posto je tannka. ljeti obavezno nosim dzemperak sa sobom posto nikad ne znas kakva ce noc bit :)

otidji do azela, u imali su prave kozne jakne za 100tinjak KM, zarine...ak se nisu dosad rasprodale, nisam odavno gledala...mislim da jeftinije od toga ne mozes proci sa koznom jaknom.
kinderlada

#4191 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

Hvala Alice, tako sam okvirno i razmisljala 100-150 KM ako je uhvatim na snizenju. Ako ne, cekati drugu sezonu, ali eto to sam nesto tako zamislila. E da, oksfordice, a nemam bas nijedneeeee. Hm, moram nesto traziti :-)
alica.k

#4192 Re: What to wear???

Post by alica.k »

bilo je i u tiffanyju h&m-ovih koznih jakni, al meni je ono prekratko, nije ni do kukova :S
surajaa

#4193 Re: What to wear???

Post by surajaa »

Kako proljece dolazi, to sve vise zelim da nabacim na sebe prave vesele boje...vec sam se davno zaljubila u breskvaste nijanse narandzaste i boje peperminta...ove dvije boje kombinovane zajedno, u svim mogucim kombinacijama mi izgledaju superrrr

Image

Image

Image

kazu da ove cipele mirisu na zvake :-)

Image

Image

Image

Image

Image
*mima*

#4194 Re: What to wear???

Post by *mima* »

enisa wrote:hvala puno svima na odgovorima, super su mi ove ideje sa safari stilom i esarpom umjesto kaisa :)

ja bih to sa smedjom bojom ......sandalice...torbica.....esarpa.....a ogrlica neka sarena ......jos ako volis narukvice...pa neki sesiric ljetni.......i sve to ko bombonica.... :D
thea

#4195 Re: What to wear???

Post by thea »

ima li neko ideju kako iskombinovati ovu haljinu...

ista stvar i za ovu:
Image
(ova druga mi je samo nabranija iznad i ispod tog uskog struka, nema kragnu i kais)[/quote]

Ava prva haljina podsjeca na '70.
kais tanji u boji, baletanke, torba od slame, dugi lancici, ali je ne bi sve to stavila na sebe, jer bi bila nadzidzana.
dakle pravilo mali detalji ali ne i kais lancic ostavi dekolte normalno otvoren bez lanaca, na ovu kombinaciju mozes na torbu takoder zavezati neku svilenu multikolor maramu.

druga haljina. je super odajaje nag stajling, preporucujm debeli kozni kais, sandalice debelim donom koje su hit ovog ljeta
Image

Uploaded with ImageShack.us
zamzija

#4196 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Image
ista stvar i za ovu:
Image
Ja bih ovu prvu spojila sa narandžastim, čak i sa tirkizno plavim ili ljubičastim, ciklama detaljima - čisto da je "otvori", da taj mladalački veseliji, sunčaniji "štih"... pogotovo ako si tamnije puti ili imaš tamniju kosu ili oči
Lijepo je spojiti i sa smeđom ako želiš malo ozbiljniji, elegantniji, mirniji izgled...
Uglavnom jako su obje zahvalne kombinirati sa raznim bojama, ovisi o tome kakav si tip :)
Igraj se s bojama, nemoj da te strah, isprobaj nekoliko kombinacija pred ogledalom, ili prisloni u sobi s puno dnevnog svjetla da vidiš kako se slaže :-D

Kao što kaže mima igraj se sa detaljima, ali i sa bojama slobodno, sve po tvom osjećaju - ti najbolje znaš šta ti stoji i šta voliš :-D
Lounge Act

#4197 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

Hvala svima na korisnim savjetima :)
Image
Nadinka

#4198 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

enisa wrote:Hvala svima na korisnim savjetima :)
Image
Pošto ja vidim da si ti dobila odsta dobrih savjeta, da li još uvijek želiš par kombinacija :)

A recite mi žene,kako se vama sviđa ovaj peplum kroj : http://malezensketeme.net/?p=22864
hadzinicasa

#4199 Re: What to wear???

Post by hadzinicasa »

meni se ovo ne sviđa.
ali ja inače volim ravne linije....
mostar22

#4200 Re: What to wear???

Post by mostar22 »

Nova sam na ovom forumu, sve pohvale djevojkama, ima super ideja i prijedloga kako se dobro obući, gdje šta kupiti, svaka čast :-)))
Post Reply