Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
old_spice
#4176 Re: Horde Zla
evo jedan tekst sa srpsketribine, znam neki ce reci da nas ne zanima njihove misljenje i tako to, al eto malo drugacije glediste
"Bio sam juče na Sarajevo - Željezničar, pa da pokušam napisati neki izvještaj. U dijelu grada đe je stadion Koševo, pa do Skenderije i okolni dio dosta policije. Otprilike 2 sata prije utakmice Manijaci su krenuli u korteo sa Grbavice na stadion uz pratnju policije. Išli su glavnom ulicom, par hiljada ljudi sigurno. U odnosu na navijače u Srbiji razlika je što mnogo manje brinu o oblačenju, barem velika većina njih i imaju manji broj ''starijih'' likova, koliko sam mogao primijetiti, i oni i Horde u odnosu na recimo Delije i Grobare. Nekih 15tak minuta nakon što je prošao korteo Manijaka, prolazi i korteo Hordi, praktično istem pravcem, samo jedno ulica visočije u odnosu na prve. Horde uz korteo pale baklje, topovske. Na stadionu je bilo više Manijaka nego Hordi, s tim što je čitav istok i dio zapada navijao za Sarajevo, u nekim trenutcima dosta aktivno (istok). Na stadionu Manijaci baš razbili Horde, a i generalno su ostavili ovako bolji utisak na mene. Praktično od prvog minuta su bolje navijali, izezev par navrata kad su Horde dobro zagrmjele. Manijaci su imali neku dosta prostu koreografiju na početku i jednu veliku bakljadu nakon gola. Horde isto jedna koreografija u prvom i jedna u drugom, ništa specijalno, plus jedna dobra dimnjada u prvom i bakljada u drugom, a obije grupe su imale po par parola, Manijaci neke prozivke na račun Hordi i Dinamo Drezdena, plus neka podrška Naseru Oriću, a Horde nešto u vezi onoga njihovog momka što su ubili u Širokom. Policije stvarno dosta i oni su ostavili utisak na mene da baš drže situaciju u svakom momentu pod kontrolom i čini mi se da se tamo ne mogu desiti incidenti ni približno kao recimo u Beogradu. Posle utakmice obije grupe su se vraćale istim putem kuda su i došle, a policija je pratila i jedne i druge, plus što su stajali između njih. Pošto obije ulice idu uporedo i dijeli ih nekih 50tak metara travnjaka bilo mi je malo i čudno što nema nikakvih pokušaja, pa čak ni gađanja između njih, već samo po koja pjesma i to je to. Kad recimo se uporedi sa beogradski derbijem dosta je manje mržnje u Sarajevo i manje napetosti, dosta ljudi se lagano u obilježjima obje grupe šeta po gradu itd. I još jedna stvar koja mi je zapala za oko. Policija ne cima ljude koji pale pirotehniku, a i oni se generalno ne kriju. Ljudi su palili baklje na istoku, neki i bez maske, čak ih je i policija mogla u momentu pokupiti, ali se to nije desilo. Evo nešto što sam na brzinu slikao, i dva klipa sa bakljadama."
"Bio sam juče na Sarajevo - Željezničar, pa da pokušam napisati neki izvještaj. U dijelu grada đe je stadion Koševo, pa do Skenderije i okolni dio dosta policije. Otprilike 2 sata prije utakmice Manijaci su krenuli u korteo sa Grbavice na stadion uz pratnju policije. Išli su glavnom ulicom, par hiljada ljudi sigurno. U odnosu na navijače u Srbiji razlika je što mnogo manje brinu o oblačenju, barem velika većina njih i imaju manji broj ''starijih'' likova, koliko sam mogao primijetiti, i oni i Horde u odnosu na recimo Delije i Grobare. Nekih 15tak minuta nakon što je prošao korteo Manijaka, prolazi i korteo Hordi, praktično istem pravcem, samo jedno ulica visočije u odnosu na prve. Horde uz korteo pale baklje, topovske. Na stadionu je bilo više Manijaka nego Hordi, s tim što je čitav istok i dio zapada navijao za Sarajevo, u nekim trenutcima dosta aktivno (istok). Na stadionu Manijaci baš razbili Horde, a i generalno su ostavili ovako bolji utisak na mene. Praktično od prvog minuta su bolje navijali, izezev par navrata kad su Horde dobro zagrmjele. Manijaci su imali neku dosta prostu koreografiju na početku i jednu veliku bakljadu nakon gola. Horde isto jedna koreografija u prvom i jedna u drugom, ništa specijalno, plus jedna dobra dimnjada u prvom i bakljada u drugom, a obije grupe su imale po par parola, Manijaci neke prozivke na račun Hordi i Dinamo Drezdena, plus neka podrška Naseru Oriću, a Horde nešto u vezi onoga njihovog momka što su ubili u Širokom. Policije stvarno dosta i oni su ostavili utisak na mene da baš drže situaciju u svakom momentu pod kontrolom i čini mi se da se tamo ne mogu desiti incidenti ni približno kao recimo u Beogradu. Posle utakmice obije grupe su se vraćale istim putem kuda su i došle, a policija je pratila i jedne i druge, plus što su stajali između njih. Pošto obije ulice idu uporedo i dijeli ih nekih 50tak metara travnjaka bilo mi je malo i čudno što nema nikakvih pokušaja, pa čak ni gađanja između njih, već samo po koja pjesma i to je to. Kad recimo se uporedi sa beogradski derbijem dosta je manje mržnje u Sarajevo i manje napetosti, dosta ljudi se lagano u obilježjima obje grupe šeta po gradu itd. I još jedna stvar koja mi je zapala za oko. Policija ne cima ljude koji pale pirotehniku, a i oni se generalno ne kriju. Ljudi su palili baklje na istoku, neki i bez maske, čak ih je i policija mogla u momentu pokupiti, ali se to nije desilo. Evo nešto što sam na brzinu slikao, i dva klipa sa bakljadama."
-
nema me tamo
#4177 Re: Horde Zla
Pa to je to..
Mi vizuelno bolji, oni glasniji radi vodstva.
I opcenito smo zakazali s brojem ljudi na sjeveru.
- Stroj-2
#4178 Re: Horde Zla
Loše Horde, tuga šta se dešava sa onom grupom....
- vegass
#4179 Re: Horde Zla
Voda skupa, preskupa, heroin loš i nikakav!Stroj-2 wrote:Loše Horde, tuga šta se dešava sa onom grupom....
- omega369
#4180 Re: Horde Zla
Ja ne znam gdje je on sjedio. Ja na zapadu iza loze. Cijelo prvo poluvrijeme 2 puta cuo jug. u drugom cuo slalala i zadnjih 10 min. ostalo nista mumljanje, grupica skace oko onog transparenta, ostatak tribine nista. sjever i kad je mumljao bolje se cuo od njih.nema me tamo wrote:Pa to je to..
Brojka na sjeveru, obzirom na sva dogadjanja u posljednje vrijeme i 10 KM kartu, po meni ocekivano. samo, ne kontam sta dramite toliko o posjeti. sjever je bas za onu prazninu prema istoku veci od juga. sa druge strane oni dio svoje tribine prema istoku nisu popunili, kao ni onaj dio prema zapadu. prema tome tu je to megdje, razlika je do 200 ljudi max
ono sto je meni zasmetalo je konstantno prozivanje kluba kako nista ne poduzima za slucaj vedrana?! mislim, sta treba poduzeti? ne kontam to
- Logovan
#4181 Re: Horde Zla
Boldirano... Konačno neko.omega369 wrote:Ja ne znam gdje je on sjedio. Ja na zapadu iza loze. Cijelo prvo poluvrijeme 2 puta cuo jug. u drugom cuo slalala i zadnjih 10 min. ostalo nista mumljanje, grupica skace oko onog transparenta, ostatak tribine nista. sjever i kad je mumljao bolje se cuo od njih.nema me tamo wrote:Pa to je to..
Brojka na sjeveru, obzirom na sva dogadjanja u posljednje vrijeme i 10 KM kartu, po meni ocekivano. samo, ne kontam sta dramite toliko o posjeti. sjever je bas za onu prazninu prema istoku veci od juga. sa druge strane oni dio svoje tribine prema istoku nisu popunili, kao ni onaj dio prema zapadu. prema tome tu je to megdje, razlika je do 200 ljudi max
ono sto je meni zasmetalo je konstantno prozivanje kluba kako nista ne poduzima za slucaj vedrana?! mislim, sta treba poduzeti? ne kontam to
Karta je bila 5 KM.
Kako šta trebaju poduzeti? Pa da natjeraju vlasti, savez i šta ja znam koga da pronađu pravog ubicu i pohapse sve one koji su pucali na momke. Neće valjda sjediti i šutiti i čekati da se riješi slučaj?
-
north
#4182 Re: Horde Zla
Klub da natjera vlasti da uhapse ubicu
...Kako sviju ti, haj daj konkretan prijedlog, kako jedan klub to treba da radi i završi posao do kraja, baš me zanima?
Šta je jedan klub u ovakvom slučaju osim u javnosti mogao osim apelirati kroz medije da se pravda zadovolji, koji su drugi potezi koji s emogu uraditi? Objasni, molim te.. Otići u Široki na lice mjera u njihov MUP i izvikati se na njih
Što sr tiče derbija, sjever je zakazao po brojnosti, i loše je to zvučalo generalno jako slabo tonski kada se sa strane slušalo...Bilo je par finih momenata, ali u golobali meni tanko na tom planu, a to je najvažnije....Bakljade, topovski, trake više nego ok....
Šta je jedan klub u ovakvom slučaju osim u javnosti mogao osim apelirati kroz medije da se pravda zadovolji, koji su drugi potezi koji s emogu uraditi? Objasni, molim te.. Otići u Široki na lice mjera u njihov MUP i izvikati se na njih
Što sr tiče derbija, sjever je zakazao po brojnosti, i loše je to zvučalo generalno jako slabo tonski kada se sa strane slušalo...Bilo je par finih momenata, ali u golobali meni tanko na tom planu, a to je najvažnije....Bakljade, topovski, trake više nego ok....
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4183 Re: Horde Zla
Klub ne moze natjerati vlast ali isto tako klub nije uradio nista osim nosenja cvijeca i nekih reda radi dopisa koje je slao medijima.north wrote:Klub da natjera vlasti da uhapse ubicu...Kako sviju ti, haj daj konkretan prijedlog, kako jedan klub to treba da radi i završi posao do kraja, baš me zanima?
Šta je jedan klub u ovakvom slučaju osim u javnosti mogao osim apelirati kroz medije da se pravda zadovolji, koji su drugi potezi koji s emogu uraditi? Objasni, molim te.. Otići u Široki na lice mjera u njihov MUP i izvikati se na njih![]()
Klub ni na jedan jedini nacin nije pokusao bilo koji drugi dan u godini osim na dan njegove pogibije da skrene paznju medija na problem ubistva Vedrana i ranjavanja drugih momaka u Lištici.
-
nema me tamo
#4184 Re: Horde Zla
Pa šta može klubu raditi osim toga?
Možda platiti nekom da ga ucmekaju?
Logovani ma znas i sam kako je na derbiju s masom ljudi..
Ne možeš zagrmiti kako treba možda na 20- 30 sec dok se ne pocnu gubit' svi..
Rekao sam glasniji, jer u globalu jesu bili zbog vodstva..
A što se tice njihove brojnosti pa ni oni nisu napunili jug kako treba..
Pogotovo kad skontaš da su bukvalno svi krenuli tamo radi jeftinije karte sad zamisli kako je to loše što se njihove brojke tice..
Ja samo realno kako jeste bilo.
Možda platiti nekom da ga ucmekaju?
Logovani ma znas i sam kako je na derbiju s masom ljudi..
Ne možeš zagrmiti kako treba možda na 20- 30 sec dok se ne pocnu gubit' svi..
Rekao sam glasniji, jer u globalu jesu bili zbog vodstva..
A što se tice njihove brojnosti pa ni oni nisu napunili jug kako treba..
Pogotovo kad skontaš da su bukvalno svi krenuli tamo radi jeftinije karte sad zamisli kako je to loše što se njihove brojke tice..
Ja samo realno kako jeste bilo.
- Cossack
#4185 Re: Horde Zla
Oni su bili glasniji jer guraju istu pjesmu po 45 minuta dok je kod nas na sceni repertoar koji od 5.000 zna njih možda 300-500.nema me tamo wrote:Pa to je to..
-
north
#4186 Re: Horde Zla
Da, to je razlog.... i nema veze nikakvo njihovo vodstvo sa jačinom navijanja, jer gol je pao u 45 minuti, a ne u 5
...problem je što oni furaju manje pjesama na derbiju, ali koje zaista se dobro čuju jer su jednostavno takve po melodiji, nisu teške i lako odjekuju kad ih pjeva u glas par hiljada svi ko jedan, nije to zato što su oni sad ko englezi ili argentinci, kod nas širok spektar koncertnih i pjevljivih pjesama u nekom argentinskom stilu i koje su stvarno super , ali koje su teške za grmiti kad slušaš i koje jednostavno kad imaš veći broj gostujućih navijača se slabo čuju i ne dolaze do izražaja..takve pjesme imaju smisla, kad imaš gostujućih navijača do 2-3 stoje...kad imaš par hijada sa strane, to jest, samo derbi, onda je jedino rješenje da nisi u podređenom položaju da idu pjesme koje po melosu se lako glasno pjevaju, a imamo ih par takvih...a ova argentina, samba i sl., ostaviti za ostale utakmce kada ne postoji mogućnost da te gostujući navijači nadjačaju jer su u podređenom položaju zbog mnogo manje brojnosti..to je razlog po meni, a ne što sjever ne zna navijati, ili nije dovoljno navijao
...Bilo bi dobro kada bi se o tome više vodilo računa kada su derbiji u pitanju, jer realno u većini utakmice su se bolje čuli, ali po meni samo zbog odabira pjesama, jer dok mi nešto pjevušimo na derbiju ko na koncertu, što ne odzvanja toliko, oni pjevaju one crtane, ali što dobro odjekuje, i zato se tiče takav utisak
....
-
Ali_G
#4187 Re: Horde Zla
Vrlo cesto se oni bolje cuju upravo iz tog razloga. Eh sad je drugi par rukava sto je furka da se pod moranjem forsiraju pjesme koje je napravila grupa, a nema veze sto se mumlja 
-
sarajevo999999
#4188 Re: Horde Zla
Svaka cast za post, isto mislimo.north wrote:Da, to je razlog.... i nema veze nikakvo njihovo vodstvo sa jačinom navijanja, jer gol je pao u 45 minuti, a ne u 5...problem je što oni furaju manje pjesama na derbiju, ali koje zaista se dobro čuju jer su jednostavno takve po melodiji, nisu teške i lako odjekuju kad ih pjeva u glas par hiljada svi ko jedan, nije to zato što su oni sad ko englezi ili argentinci, kod nas širok spektar koncertnih i pjevljivih pjesama u nekom argentinskom stilu i koje su stvarno super , ali koje su teške za grmiti kad slušaš i koje jednostavno kad imaš veći broj gostujućih navijača se slabo čuju i ne dolaze do izražaja..takve pjesme imaju smisla, kad imaš gostujućih navijača do 2-3 stoje...kad imaš par hijada sa strane, to jest, samo derbi, onda je jedino rješenje da nisi u podređenom položaju da idu pjesme koje po melosu se lako glasno pjevaju, a imamo ih par takvih...a ova argentina, samba i sl., ostaviti za ostale utakmce kada ne postoji mogućnost da te gostujući navijači nadjačaju jer su u podređenom položaju zbog mnogo manje brojnosti..to je razlog po meni, a ne što sjever ne zna navijati, ili nije dovoljno navijao
...Bilo bi dobro kada bi se o tome više vodilo računa kada su derbiji u pitanju, jer realno u većini utakmice su se bolje čuli, ali po meni samo zbog odabira pjesama, jer dok mi nešto pjevušimo na derbiju ko na koncertu, što ne odzvanja toliko, oni pjevaju one crtane, ali što dobro odjekuje, i zato se tiče takav utisak
....
Nije to ni do raje toliko, ne suti se koliko odredjena pjesma ubije atmosferu.
Recimo Srusice horde sve... Kad te nema bolje..Jer ja sam Hordas i slicne, lijepo je to na manjim tekmama Meni je recimo super mocna U novi boj ili Da ga hoce zabit'. Kratko, oštro i glasno. Kazem jos jednom, ovo je samo moje misljenje.
-
Jas_ko88
#4189 Re: Horde Zla
Neko da prodaje hz sal iz udruzenja?
Dajem i do 80 maraka za neke. Ako neko nesta ima inbox.
Poz
Dajem i do 80 maraka za neke. Ako neko nesta ima inbox.
Poz
-
trener-profesionalac
#4190 Re: Horde Zla
ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
-
al-em
#4191 Re: Horde Zla
Ne moze.trener-profesionalac wrote:ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
To ce pjevati u nedjelju cijeli stadion.
-
trener-profesionalac
#4192 Re: Horde Zla
svih 500 ljudi.a oni i dalje rade sta zele .. uzalud vam trud sviracial-em wrote:Ne moze.trener-profesionalac wrote:ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
- Raigor Stonehoof
#4194 Re: Horde Zla
Znam ko neceal-em wrote:Ne moze.trener-profesionalac wrote:ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4195 Re: Horde Zla
Jbg trnovit je put od stolice na stadionu do stolice u klubu...Raigor Stonehoof wrote:Znam ko neceal-em wrote:Ne moze.trener-profesionalac wrote:ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
Rektalni aplinizam.
- Jolpaz
#4196 Re: Horde Zla
Ovdje se dionicari i vlasnici kluba pitaju, elegantno, bez galame...trener-profesionalac wrote:svih 500 ljudi.a oni i dalje rade sta zele .. uzalud vam trud sviracial-em wrote:Ne moze.trener-profesionalac wrote:ako moze protiv olimpica bez onog dino odlazi.vidis da ljudi ne j..u zivu silu...
I kad kazu da neko ide, onda taj ide...
Kupis vlasnicki udio i trudis se da ostavris svoje snove
- SpecialOffer
#4197 Re: Horde Zla
Ovi stvarno umislili da ih se nesto pita 
- Stroj-2
#4198 Re: Horde Zla
Kao ti jel ?Jolpaz wrote:
Ovdje se dionicari i vlasnici kluba pitaju, elegantno, bez galame...
I kad kazu da neko ide, onda taj ide...
Kupis vlasnicki udio i trudis se da ostavris svoje snove
- Kinaski
#4199 Re: Horde Zla
Haman vam se dino opet povampirio
-
lordy00
#4200 Re: Horde Zla
Niko ko ti,ne jebe te niko ni 1% tamo na temama pa ovdje trazis paznju....kako si nisko paoKinaski wrote:Haman vam se dino opet povampirio