BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#4176 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Tacne su informacije sa teve.ba i facebook grupe mojaTV u vezi kanala sportkluba,hbo i ostalih..Potvrdise mi danas na salteru bhtelecom centra na Ilidzi ..Datum reemitiranja,uvrstavanja u listu kanala nije jos poznat..
Ono "uskoro" smatrajmo vise od 20 dana (po mom misljenju)..
Navala na bhtelecom salterima, valjda prikljucak 1KM, jedva priupitah .. :)

Time shift opcija na mojaWebTV nebi im se isplatila,nek je prosire na druge kanale mojaTV (eurosport,arenasport,pink,novatv,dicovery i sl.) .. Ovo ce par mjeseci biti dobro,kasnije ce slabo ko koristiti.. (moja procjena)
barneyy

#4177 Re: MojaTV BHtelecom

Post by barneyy »

U prethdnim postovima sam procitao gledanje Moja Tv kanala preko VLC-a, interesuje me da li da uzimam drugi STB uredjaj ili da se oslonim na tu opciju gledanja preko computera, da li sve kanale mogu gledati preko VLC-a ili samo neke... mozel se normalno gledati... Btw mislim uzeti full paket ako Vam to nesto znaci :)
Unaprijed hvalaa
neo7

#4178 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

barneyy wrote:U prethdnim postovima sam procitao gledanje Moja Tv kanala preko VLC-a, interesuje me da li da uzimam drugi STB uredjaj ili da se oslonim na tu opciju gledanja preko computera, da li sve kanale mogu gledati preko VLC-a ili samo neke... mozel se normalno gledati... Btw mislim uzeti full paket ako Vam to nesto znaci :)
Unaprijed hvalaa
Uzmi drugi STB
barneyy

#4179 Re: MojaTV BHtelecom

Post by barneyy »

neo7 wrote:
barneyy wrote:U prethdnim postovima sam procitao gledanje Moja Tv kanala preko VLC-a, interesuje me da li da uzimam drugi STB uredjaj ili da se oslonim na tu opciju gledanja preko computera, da li sve kanale mogu gledati preko VLC-a ili samo neke... mozel se normalno gledati... Btw mislim uzeti full paket ako Vam to nesto znaci :)
Unaprijed hvalaa
Uzmi drugi STB
Ako zelim gledati samo neke kanale preko neta tj u odredjeno vrijeme kada su utakmice u pitanju (arene sport, euro sport..), jel i dalje savjet drugi STB...
neo7

#4180 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Da, jer ako zelis u isto vrijeme gledati i na TV i na PC steka na TV-u :)
Rimad

#4181 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

neo7 wrote:Da, jer ako zelis u isto vrijeme gledati i na TV i na PC steka na TV-u :)
Kod mene ne šteka. TV ide normalno, nebitno da li sam na netu, da li nešto downloadiram ili gledam spomenute kanale (naravno da ih ne gledam, jer već imam na TV-u :) , ali prob'o sam ).
neo7

#4182 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Ja govorim da gleda kanale preko VLC_a tako da se nakaci na modem i da gleda kanale koji idu na TV. Ja sam pokusao i slika steka na TV-u, tj potreban je veci protok...evo informacija sa modema
Downstream Upstream

SNR Margin

:
27.9 7.9 db

Line Attenuation

:
20.4 11.0 db

Data Rate

:
7168 1023 kbps

Max Rate

:
21676 1563 kbps

POWER

:
19.0 -5.6 dbm

CRC

:
0 0
amarand

#4183 Re: MojaTV BHtelecom

Post by amarand »

Moze li mi molim vas neko reci prije nego sto prijavim uslugu Moja TV Phone da li su pozivi prema BH-line mrezi 100% besplatni (cak i medjukantonalni)? Da li se naplacuje uspostava poziva?
neo7

#4184 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Pozivi prema fixnim kao i moja tv (VoIP) brojevima su besplatni bez ikakve naplate, ne placa se ni uspostava poziva.

Primjer: prema 032,033 (kantonalni), prema 070 (moja tv brojevi)

Pozz
Alemkoo

#4185 100+100

Post by Alemkoo »

Pozdrav, imam jedno pitanje?
Zna li iko od vas dali se BH Telecom usluga 100+100 moze koristiti negdje van Bosne! Namjeravam da krenem na put, ali troskovi zbog roaminga su vanzemaljski!

Hvala
amarand

#4186 Re: MojaTV BHtelecom

Post by amarand »

Hvala na brzom odgovoru.
Rimad

#4187 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

neo7 wrote:Ja govorim da gleda kanale preko VLC_a tako da se nakaci na modem i da gleda kanale koji idu na TV. Ja sam pokusao i slika steka na TV-u, tj potreban je veci protok...evo informacija sa modema
Downstream Upstream

SNR Margin

:
27.9 7.9 db

Line Attenuation

:
20.4 11.0 db

Data Rate

:
7168 1023 kbps

Max Rate

:
21676 1563 kbps

POWER

:
19.0 -5.6 dbm

CRC

:
0 0
OK - nisam razumio. Nisam pokušao preko VLC-a.
voodoo child

#4188 Re: MojaTV BHtelecom

Post by voodoo child »

kupio sam tp link wr340g..moja tv net mi je nastimana na vec postojeci paradim modem onaj od telekoma..kako ljudi da povezem ta dva modema kako bih mogao imati wireless..molim vas pomozite.hvala vam unaprijed
Bušman

#4189 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Bušman »

Jel ima neko problema sa ovim ZXV10 W300 ZTE smecem? Otprilike svaki sat mi pukne veza (ugasi se crvena lampica) i naravno, slika zaledi dok se ne uspostavi ponovo veza. Internet naravno isto ne radi. Do jucer sve bi ok. Ovo jutros je vec nepodnosljivo.

EDIT: Problem izgleda rijesen pozivanjem broja 1444 :D
Last edited by Bušman on 18/09/2011 16:05, edited 1 time in total.
lipstick

#4190 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lipstick »

I ja imam pitanja za Mojatv korisnike ( da ne citam silu prethodnih stanica):

1. Koliko steka (mislim na gubitak slike i interneta) i da li uopste steka?

2. Sta prenose ove Arene posto znam da Sportklub,Skprime i Sk + prenose dosta toga ali ih nijednog nema u ovom paketu
(i da li je to dovoljno posto smo veliki fanovi sporta)?

Imam kablovsku (42 kanala) i internet ,medjutim slika na tv nije bas nesto,cini mi se sve gora. Internet cesto znatno uspori,a da ne pricam koliko me zivciraju sto iskopcavaju i prekidaju signal kad god im se cefne :x Planiram da se prebacim na Mojatv ali se bojim da se ne pokajem. Vecina prijatelja koji imaju Mojatv su zadovoljni ,bar tako kazu...
Rimad

#4191 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

lipstick wrote:I ja imam pitanja za Mojatv korisnike ( da ne citam silu prethodnih stanica):

2. Sta prenose ove Arene posto znam da Sportklub,Skprime i Sk + prenose dosta toga ali ih nijednog nema u ovom paketu

Imam kablovsku (42 kanala) i internet ,medjutim slika na tv nije bas nesto,cini mi se sve gora. Internet cesto znatno uspori,a da ne pricam koliko me zivciraju sto iskopcavaju i prekidaju signal kad god im se cefne :x Planiram da se prebacim na Mojatv ali se bojim da se ne pokajem. Vecina prijatelja koji imaju Mojatv su zadovoljni ,bar tako kazu...
1. Imam mojuTV mjesec dana i nijednom mi nije pukla internet konekcija (a da ne kažem da je nema). Slika na TV-u šteka samo prilikom prebacivanja kanala i to kratko (oko sekunde).

2. Šta misliš da konsultuješ TV vodič : http://mojtv.hr/kanal/tv-program/179/arena-sport-1.aspx ?
ala7

#4192 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

lipstick wrote:I ja imam pitanja za Mojatv korisnike ( da ne citam silu prethodnih stanica):

1. Nece ti stekati ako imas dovoljnu propusnost parice sto ce ti tehnicka sluzba bhtelecoma provjeriti . Nisam imao problema ni sa telefonom, internetom i tv-om (koristim full paket), jedino je sam imao problem sa stb (resiverom) koji se zbog groma pokvario, tehnicka sluzba je odma dosla sutradan i zamijenila motorolu sa albis resiverom (koji je po meni puno bolji).. kad se prebacuje sa jednog na drugi kanal ceka se ~1sec, neprimjetno i ne predstavlja problem.. (ne svrstava se u problem)

2.ArenaSport kanali prenose (italijansku,spansku,francusku,americku,ligu prvaka,ligu evrope i drugih sportova, tenis,rukomet,odbojka,auto trke i sl. ).. Eurosport 2 prenosi njemacku Bundesligu..
Uskoro i SportKlub, SportKlub+ koji prenose englesku premier ligu..

Podosta kanala cemo dobiti uskoro u ponudi,sad je pitanje samo kad ce biti uvrsteni u listu kanala..
holowey

#4193 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

kada su najavili ukidanje simultanih pisao sam email podrsci i objasnio da zbog sigurnosti mreze zelim da svaki racunar zasebno radi konekcije i pitao da li to ukidanje simultanih konekcija znaci da moram mijenjati provajdera... nisam dobio nikakav odgovor ali mi simultane konekcije nisu ukinute... ne znam da li je email koji sam poslao imao efekta ili su jednostavno "zaboravili" da ukinu simultane konekcije za moj acc, uglavnom ja jos uvijek mogu sa vise racunara da ostvarim simultane konekcije...
uglavnom, od mene za bihnet :thumbup:
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#4194 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Jesu li računari na istoj lokaciji?
holowey

#4195 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

Miro Spiro wrote:Jesu li računari na istoj lokaciji?
moze se reci, u istoj su zgradi...ali idu preko istog modema i istog usernamea...
Miro Spiro

#4196 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Je li modem na istoj liniji (parici) spojen tj da li se samo računari mijenjaju pri konekciji?
holowey

#4197 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by holowey »

Miro Spiro wrote:Je li modem na istoj liniji (parici) spojen tj da li se samo računari mijenjaju pri konekciji?
ista parica, isti modem, isti username, racunari umrezeni preko switcha, svaki pravi zasebnu konekciju...znaci ne mijenjaju se nego paralelno prave zasebne konekcije...

a mozes li mi objasniti kako spojiti jedan te isti modem na vise parica ako postoji samo jedan ulaz za jednu paricu na modemu?
Miro Spiro

#4198 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Evo da ti objasnim

dosta ljudi ima u kuci vise telefonskih priključaka pa sam mislio da nosis modem do racunara u drugoj sobi gdje imas telefonski prikljucak.Ovako kako preko switcha se konektujes jednostavnije ti je da napravis ruter mod i da imas na svima konekciju, a nisi ni morao da saljes onda mail.
kunja

#4199 Re: 100+100

Post by kunja »

Poznajući BH Telecom, ne vjerujem. Ako možeš, radije kupi broj operatera te zemlje u koju ideš. Puno su jeftinije poruke i pozivi, nego da si u romingu.
novi.dan.nova.nafaka

#4200 Re: MojaTV BHtelecom

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Večeras se dogodilo nešto jako pozitivno po meni - na 2. po redu skupu stanara u jednoj novouseljenoj zgradi su došli predstavnici BH Telecoma, sa svojim promotivnim nastupom (dakle, u 19:00 dolaze predstavnici jedne državne firme da reklamiraju svoju uslugu :) ).
Na stranu ponuda "idemo prvi dajemo više" koja je barem u Sarajevu u odnosu na konkurenciju prilično lošija, ali jako raduje činjenica da se BHT počinje laktati i ozbiljno shvaćati konkurenciju. Ja se nadam samo da će oni svojim korisnicima poboljšati bijednih 1 MBps, jer je to fakat smiješno u odnosu na konkurenciju, da će taj dodatni resiver koji košta bezobranznih 250 KM (ako hoćeš dodatni TV u kući moraš doplatiti taj resiver) barem upoloviti, i da će ubaciti koji kanal HD rezolucije. Dakle, drago mi je da su konačno shvatili da imaju konkurenciju i da se treba boriti za svakog korisnika, samo još neka povećaju brzinu i smanje cijene usluga... :thumbup:
Locked