Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Suti i trpi

#4176 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

DaysleepeR

Pa evo 15 godina imamo na vlasti nacionaliste, pa sta nam je pomoglo? Ako cemo njih prekriziti kao apsolutni promasaj, koga cemo izglasati umjesto njih? Najlakse je kritikovati, a najteze dati neki konstruktivan prijedlog. Koga bi nam ti preporucio?
Dozer

#4177 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Buzzeru dragi...ti mene ili stvarno ne kontas, ili namjerno neces da skontas o cemu ja pricam. U oba slucaja - ne valja. Ne valja iz razloga sto umjesto konstruktivne price ulazis (a i jos poneki ovdje) u jednostavne napadacke pokusaje diskreditacije mene (a i drugih), i to prilicno neargumentovano.

Ne trebam ja postirati nikakve linkove ovdje na to da NS ne zeli mijenjati Ustav, jer o tome je sasvim dovoljno receno i na ovom forumu. Poenta je u tome sto se te promjene Ustava o kojima NS prica odnose na kozmetiku, a ne na sustinu. Vrati se malo kroz temu pa ces skontati ono sto vec rekoh - NS prica o promjenama Ustava, ali samo u skladu sa postojecim Ustavnim rjesenjima. Na zalost, takve promjene Ustava jednostavno nisu moguce i to upravo iz razloga sto je Ustav tako "nastiman" da je, prateci ta pravila, nemoguce napraviti bilo kakvu sustinsku promjenu.

A prva, glavna i osnovna sustinska promjena, a koja bi ovu zemlju pokrenula u demokratskom i gradjanskom pravcu, jeste ukidanje entitetskog ili ti etnickog glasanja. Bez ovoga, sve ostalo je suplja prica. Kao sto je i suplja prica da se to moze promijeniti "u skladu sa postojecim Ustavnim mehanizmima", sto je od strane P.K., ali i mnogih drugih iz NS receno cak i na ovoj temi, i to u vise navrata.

Ako ti, ili bilo ko drugi, iz ovog mog stava zakljucujes da sam ja za ponovnu vladavinu nacionalista, onda - cestitam. Sjedi - 1. Ovaj forum ima opciju pregleda svih komentara nekog clana, pa ako ti nije mrsko, ti malo zrakni moje. Ako i nakon toga budes na stavu da sam ja za nacionaliste i da pokusavam diskreditovati NS, onda jos jednom: Sjedi - zakljucno 1.
E sad, ako bi stvarne promjene Ustava zahtijevale i neke radikalne metode poput nekog vida revolucije - zasto da ne? Revoucije nisu legitimni nacini postizanja cilja? Naravno da jesu, oduvijek bile. Ali, da li je NS ta politicka opcija koja bi bila spremna uraditi nesto takvo kako bi gradjanima dokazala i pokazala da zaista zeli uvesti radikalne promjene? Po ovome sto svi vidimo - ni blizu. Hronicni nedostatak mooda, izgleda...

Ostaje samo da, mozda, svi vi iz NS jos jednom poslusate sta F.Boyl govori, ali i ne samo on, pa da onda pokusate te rijeci smjestiti u postojece stanje u BiH, te uz malu reverziju na blisku proslot, i - voila! Jasno je da je sve upravo onako kako se i kaze.

Ali jok...gdje ces se hvatat za to i jos razmisljat o tome...lakse je floskularisticki ponavljati "eto, neka ti (vam) nacionalisti opet vladaju" i sl.
Čovjek

#4178 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Čovjek »

O B J A S N I T E!
Image
Image

Nasukao se „vodeni ćiro”
Vožnja je počela veoma poletno, a onda su krenule optužbe da se brod koristi za predizborne aktivnosti „Naše stranke”, koju je osnovao poznati filmski režiser Danis Tanović, a čiji je predsednik Bojan Bajić

Ćiro je trebao da nadomesti pedesetak kilometara nekadašnje uskotračne pruge Sarajevo – Beograd (Foto S Heleta)
Rudo – Zahvaljujući ideji Bojana Bajića, direktora nevladine organizacije „Luna” iz Rudog i finansijskoj podršci Evropske komisije početkom 2007. u plovidbu se upustio turistički brod nazvan „Vodeni ćiro”.

U aprilu 2007. godine, njime se gornjim Drinskim jezerom iznad Višegrada provozalo 70 poznatih turoperatera iz evropskih zemalja. Svi odreda su bili impresionirani prirodnim lepotama drinskog i limskog kanjona, a posebno ugodnom vožnjom „Vodenim ćirom”, napravljenim po ugledu na nekadašnje parobrode. Ćiro je trebao da nadomesti pedesetak kilometara nekadašnje uskotračne pruge Sarajevo – Beograd, koja je najvećim delom potopljena nakon izgradnje Hidroelektrane „Višegrad”.

Kako je vreme odmicalo početni elan i oduševljenje volontera su se gasili, da bi na površinu isplivavali brojni problemi. Mile Miličević, kapetan ovog broda, kaže da je u početku „Vodeni ćiro” ostvario pristojnu zaradu, te da je do kraja oktobra 2007. godine njime prevezeno 1.400 gostiju.

„Novcem je raspolagao Bojan Bajić.I pored činjenice da su naplaćena značajna sredstva od nekoliko sponzora, ja sam uskraćen, tvrdi Miličević i dodaje kako je veći deo 2008. godine „Vodeni ćiro” proveo usidren u matičnoj luci u Setihovu, te „da je neregistrovan i tehnički neopremljen obaveznim pojasevima za spasavanje, brodskom prvom pomoći, radio-stanicom i navigacionim svetlima”.

U Rudom tvrde da je ove jeseni „Vodeni ćiro” imao nekoliko vožnji, ali isključivo tokom predizbornih aktivnosti „Naše stranke”, koju je osnovao poznati filmski režiser Danis Tanović, a čiji je predsednik upravo Bojan Bajić.

Ovih postizbornih dana „Vodeni ćiro” je i dalje top-tema u Rudom, jer je skupštinska većina, inače opozicija načelniku opštine Milku Čolakoviću, zatražila dodatne informacije o celom projektu, postavivši pitanje zbog čega se ova opština odnedavno nalazi na crnoj listi Evropske komisije, kad je doskora bila njen miljenik. Odbornici Skupštine opštine Rudo su u burnoj raspravi saopštili da imaju informacije o malverzacijama u celom projektu, zatraživši angažovanje nezavisne revizorske kuća koja bi prekontrolisala poslovanje opštinske Razvojne agencije.

Oglasio se i Bojan Bajić pismom Skupštini opštine, upozoravajući odbornike da je smenjivanjem u Razvojnoj agenciji bio onemogućen da uradi izvještaj o projektu „Vodenog ćire”za koji je Evropska komisiji izdvojila blizu 140.000 evra.

Tako se ovaj brodić na samom startu nasukao u matičnoj luci u Setihovu.

Utisak je da se u sve to „umešala” i međustranačka borba za lokalnu vlast, pri čemu je ispalo da je najdirektniju kolateralnu štetu pretrpeo „Vodeni ćiro”.

S. Heleta
objavljeno: 18/12/2008
Izvor: http://www.politika.rs/rubrike/region/N ... ro.lt.html
Pedja Kojovic

#4179 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

covjek

To su price, lazi i gluposti.
Ali ja vas necu razuvjeravati o stvarima koje pisu u novinama ili ih cujete na televiziji.
Mi niti imamo pristupe medijima da bismo mogli demantirati sve ono sto nam drugi "pakuju" niti smatramo da je
normalnom covjeku potrebno objasnjavati da novac i vrijednosti nase zemlje vec 15 godina kradu ljudi na vlasti, a ne ljudi kao sto je Bojan Bajic, Danis ili ja.
Za dvije sedmice su izbori i moci cete jasno kazati sta mislite o svemu.
Glasajte za koga god mislite da ce najbolje zastupati vase interese.
Ja cu vam samo reci da su skoro svi mediji u sluzbi neke od politickih opcija i da su strankama prodali(znam jer su nam nudili) ne samo prostor za marketing nego i prostor za infomarketing-dakle ne ide samo vasa reklama nego platite da oni recimo u dnevniku ili u novinama prate vase aktivnosti i objavljuju ih kao svoje vijesti.

Ali ono sto je zaista bitno...

Ako vam je zaista stalo do promjena i ako zaista zelite dobro ovo zemlji onda se pokusajte raspitati i informisati o kandidatima - bez obzira o kojoj se stranci radi-na neki drugi nacin, a ne preko medija.
3. oktobra zaokruzite ljude za koje mislite da su posteni, sposobni i da zaista zele da rade za opste dobro. Sasvim je sigurno da takvih ljudi ima ne samo u Nasoj stranci nego i u drugim strankama.

p.k.
Grover

#4180 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Grover »

Dakle imamo tu "Našu stranku". Pre svega sam naziv je budalaština. Ko su to naši, a ko njihovi? Da li ova stranka u svojim planovima kad jednom dođe na vlast ima nameru da vlada samo "našima" ili će da vlada i "njihovima"? Takav naziv stranke jasno asocira na svoje poreklo, a to je politička naivnost Danisa Tanovića i njemu sličnih osnivača. Tanović je značajan režiser i mnogo je učinio za svoju zemlju, ali mu državna i politička problematika očigledno nije jača strana.

Sada dolazimo do glavnog aktera "Naše stranke" - predsednika Bojana Bajića. U njegovim zapaženim političkim analizama i tumačenjima stanja u BiH gde on zaista sa entuzijazmom i sistematično razvija svoje viđenje prilika u "domovini", istaknuto mesto zauzimaju Bošnjaci i njihova politika. To, naravno, nije, samo po sebi, ni dobro ni loše, već kvalitet tih tekstova zavisi jedino od njihove sadržine i od toga da li je istinita.

Evo nekoliko odlomaka iz njegovih tekstova ("Perspektive bošnjačke politike u BiH" i drugih) koji se vrlo lako mogu pronaći:

"Rezonujući na ovaj način, Bošnjaci će imati višestruke i dugoročne koristi od postojanja Republike Srpske, jer im nedovršeni Karadžićev projekat (a dovršen je jedino otcjepljen) pomaže da ostvare dvotrećinsku većinu. A kad je ostvare, onda se napravi šestomjesečna kampanja među Bošnjacima da 500.000 Bošnjaka izvadi ličnu kartu u RS-u i onda potpuno legitimno izaberu vladu, predsjednika, naprave skupštinsku većinu i donesu odluke koje se tiču postojanja RS-a."

Ovde vidimo kakve sve opasnosti prete od nedovršenih projekata. Naravoučenije?

"Aprilskim paketom su Srbi bili spremni da naprave odlučujući korak ka prihvatanju BiH kao svoje države, što bi vremenom rezultiralo strateškim okretanjem srpskog naroda ka BiH, njegovom borbom za BiH i ostajanjem.."

Ovde jasno vidimo ko je krivac, a ko je konstruktivan.

"Međutim, to bi pomutilo planove ’’stopostotmena’’ da realizuje bošnjački nacionalistički super projekat XXI vijeka."

Saznajemo da živimo u vremenu nacionalističkog super projekta. Bez izvinjenja..

"Ima već više od dvije godine kako je Crni Gavro opet preletio Drinu, ovaj put s istoka na zapad, pod letačkom oznakom 2K1R (kriminal, korupcija, referendum), a u kandžama mu se crveni velika predizborna plakata na kojoj dominira glava Milorada Dodika."

Saznajemo da živimo u vremenu kriminala i korupcije. Sledi izvinjenje:

"Pamet u glavu narode i izvini na brutalnosti mojih riječi i neuvijenim porukama, ali je važno da prestane više foliranje i izgovori u stilu: ma nismo mi krivi, ma to nam svijet priprema zavjeru, ma Mile se bori za nas, ma ko je znao da će se to desiti nakon želje za samostalnošću. Biće napisani tomovi knjiga i žalopoljki nakon katastrofe, ako se za katostrofu narode odlučiš... Bolje da zasluženo propadne on, nego narod."

Nije sasvim jasno kome se autor obraća nakon izvinjenja kad kaže: "Bolje da zasluženo propadne on, nego narod." Izgleda kao da postoji i neko treći kome su ove reči upućene.

"O entitetskim granicama: Ja entitetske granice ne priznajem! Iako se veliki broj ljudi neće složiti sa mnom, one su rezultat rata, sile i zločina, i ja na to moralno ne mogu pristati. Ako bih danas pristao na taj koncept, onda ću sutra morati pristati i na to da će neka sila doći pa nam opet mijenjati živote. Ja principijelno ne mogu biti za takve odnose, ma koliko to nekome zvučalo nerealno."

Ako ne možemo moralno pristati, možemo li nekako drugačije? Bojan Bajić ne priznaje entitetske granice, ali ipak u sadašnjem stanju ne želi ništa da menja, tj. ne želi opet mijenjati život. Ljudi bi mogli pomislili da je to u suprotnosti sa programom i ciljevima njegove stranke. - "Ja principijelno ne mogu biti za takve odnose, ma koliko to nekome zvučalo nerealno." Ko je taj "neko" koga se toliko plašiš Bajiću?

"Bošnjačka politika je svjesna da je BiH preživjela zadnji rat (a tokom rata je bila na ivici raspada) i da je BiH zbog niza faktora postala neupitna, a naročito zbog geopolitike o kojoj je gore bilo riječi. Svjesna je da unutrašnja dejtonska struktura države može biti opasnost samo u varijanti mogućeg otcjepljenja RS-a, a pošto otcjepljenje nije moguće, bošnjačka politika ima komoditet i vrijeme pred sobom da polako stvara dvotrećinsku većinu u BiH."

"Neophodno je hladne glave izvršiti kritičku analizu interesa, te postavljenih ciljeva srpske politike u BiH. Najbolji način da se sadašnje pozicije testiraju, jeste da se identifikuju moguće opcije srpske politike u BiH u narednom periodu, te da se razrade scenariji za svaku od tih opcija.

Po mom sudu postoje samo tri opcije:

OPCIJA 1:
Put referenduma i nezavisnosti Republike Srpske – put neizvijesnosti."

U prvom odlomku Bajić tvrdi da je otcepljenje RS nemoguće. U drugom odlomku iz drugog teksta on tvrdi da je otcepljenje - put u neizvesnost. Bajiću, ukoliko kažeš da je secesija nemoguća onda je to nešto izvesno. Zašto u sledećem tekstu govoriš da je ona put neizvesnosti? Da se nisi u međuvremenu predomislio? Da nije ponovo zbog onog "nekog" o kom stalno brineš da mu se ne zameriš?

"Druga konstantna sila (koja Bosnu drži na okupu) je ’’bosanska gravitacija ili bosanska centrifuga’’ koja BiH neupitno drži na okupu, a proizvode je tri dejstva: a) volja Bošnjaka da BiH opstane, b) bosanskohercegovačka geografija omeđena moćnim rijekama i planinama koja sama po sebi proizvodi logiku opstanka jedinstvene društveno-političke zajednice na BH tlu, i c) ’’manevarski geopolitički ćorsokak’’ srpske politike s aspekta otcjepljenja RS-a."

"Bosanska gravitacija ili bosanska centrifuga" Moramo se odlučiti ili za gravitaciju ili za centrifugu jer su te sile jedna drugoj suprotstavljene. Ljudi smo, grešimo.. Nego kojoj opciji pod a), b), ili c) pripada Bojan Bajić? Da li pripada "manevarskom geopolitičkom ćorsokaku"? Da li pripada BH geografiji? Ili njegova stranka i politika koja se zalaže za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu pripada nekoj opciji koju je propustio da navede?

Bajić kaže:

"Prije predstavljanja i razrade bošnjačkih opcija želim reći da u aktuelnom trenutku polazim od činjenice da su BH državljani dominantno i definitivno zaokruženi u Srbe, Hrvate i Bošnjake, te da u političkom smislu predstavljaju apsolutnu polaznu osnovu u svim relevantnim promišljanjima o budućnosti Bosne i Hercegovine."

Ovo je u osnovi tačno (za aktuelni trenutak). Ali time je Bajić sam priznao da njegova multietnička stranka i njeno osnivanje ne spadaju u domen relevantnog promišljanja.

Bajiću, da završimo.. Živa je istina da neke možeš farbati beogradskim menadžerlukom. Sve - ne možeš.
Last edited by Grover on 19/09/2010 15:44, edited 2 times in total.
DaysleepeR

#4181 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

Suti i trpi wrote:DaysleepeR

Pa evo 15 godina imamo na vlasti nacionaliste, pa sta nam je pomoglo? Ako cemo njih prekriziti kao apsolutni promasaj, koga cemo izglasati umjesto njih? Najlakse je kritikovati, a najteze dati neki konstruktivan prijedlog. Koga bi nam ti preporucio?
nekog ko će kad dobije i tračak vlasti gristi, laktati se, iskoristiti to dobijeno povjerenje do maksimuma a ne neko ko kad dobije ikakav mandat nemati pojma šta raditi sa tim te sad pred izbore uglavnom se vaditi i nanovo obećavati svašta bez pokrića

koncept je dobar, stranka nije nažalost kvalitetna...
Pedja Kojovic

#4182 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Svako ima pravo na svoje misljenje.
Mi mislimo da su stranke nekvalitetne i da je njihov kvalitet odnosno nekvalitet lako provjeriti-izadjite na ulicu i okrenite se oko sebe. Zato je i osnovana Nasa stranka.
Ja necu sada ponovo objasnjavati zbog cega pojedini forumasi dolaze na ovu temu da bi ubjedjivali druge da ne glasaju za Nasu stranku - to sam objasnio nekoliko puta na prethodnim stranicama.
Kao sto sam i tada rekao - ja ih razumijem - posao je posao i valja ga odradit.
Na ovom forumu smo prosli sve faze - velikosrpska stranka, mafijska organizacija, sarajevska podvala RS-u, medjunarodni polticki projekat(Ja bih volio da jeste), levati, ne znaju nista, nemaju pojma ni o cemu...
Dakle sve smo to prosli na ovom istom forumu i od uglavnom istih forumasa i nekih novih nedavno registrovanih.
(Jedna od najsimpaticnijih stvari je kad te forumas optuzi da si velikosrpski projekat a onda se deset stranica kasnije javi i kaze da nece glasati za nas jer mu se ne svidja nasa zdravstvena reforma, recimo)
Ako je tacno ono sto pise na drugim forumima - da se pod bosnologom krije Mirnes Ajanovic koji je bio vrlo aktivan i ovdje - sve je puno jasnije i o njegovim i o postovima onih koji su ga na ovom forumu podrzavali.

p.k.

p.k.
Čovjek

#4183 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Čovjek »

Pedja Kojovic wrote:covjek

To su price, lazi i gluposti.
Ali ja vas necu razuvjeravati o stvarima koje pisu u novinama ili ih cujete na televiziji.
Mi niti imamo pristupe medijima da bismo mogli demantirati sve ono sto nam drugi "pakuju" niti smatramo da je
normalnom covjeku potrebno objasnjavati da novac i vrijednosti nase zemlje vec 15 godina kradu ljudi na vlasti, a ne ljudi kao sto je Bojan Bajic, Danis ili ja.

Za dvije sedmice su izbori i moci cete jasno kazati sta mislite o svemu.
Glasajte za koga god mislite da ce najbolje zastupati vase interese.
Ja cu vam samo reci da su skoro svi mediji u sluzbi neke od politickih opcija i da su strankama prodali(znam jer su nam nudili) ne samo prostor za marketing nego i prostor za infomarketing-dakle ne ide samo vasa reklama nego platite da oni recimo u dnevniku ili u novinama prate vase aktivnosti i objavljuju ih kao svoje vijesti.

Ali ono sto je zaista bitno...

Ako vam je zaista stalo do promjena i ako zaista zelite dobro ovo zemlji onda se pokusajte raspitati i informisati o kandidatima - bez obzira o kojoj se stranci radi-na neki drugi nacin, a ne preko medija.
3. oktobra zaokruzite ljude za koje mislite da su posteni, sposobni i da zaista zele da rade za opste dobro. Sasvim je sigurno da takvih ljudi ima ne samo u Nasoj stranci nego i u drugim strankama.

p.k.
Ja se slažem sa činjenicom da su mediji stranački potkupljeni. Od štampanih, pa do elektornskih...čak i javnih emitera, kojima narod plaća pretplatu obavezno.

Međutim rigidno je i perfidno, da na optužbe na račun Bojana Bajića odgovarate: "pa to su laži" i sl., a u isto vrijeme optužujete vlasti da su pokrali sav pokradeni novac, bez ikakvog konkretnog primjera i dokaza. Ne kažem da novac nije pokraden. Smatram da je licemjerno postaviti slogan "RAT MAFIJI", i sebe proglašavati kao poštenjačine.

To 15 godina "lopovluka" što spominjete, nemoramo mnogo razmišljati da bi shvatili na koju stranku aludirate, to je SDA. Međutim onda spomenete kandidate i kažete da trebamo odabrati najbolje.
A onda pogledam liste kandidata, upravo one stranke koju vi proglašavate kolijevkom BH kriminala i tu ugledam nosioce lista:

Kanton Sarajevo: Nosilac Liste: AMOR MAŠOVIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?
Federalni Parlament: Nosilac Liste DENIS ZVIZDIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?

Je li to MAFIJA?

P.S. Tekst o Vodenom Ćiri, nije tekst koji je objavljen u BH Mediju, nego u mediju Republike Srbije, valjda bi oni trebali biti neutralni, kada su u pitanju BH međustranački odnosi.
Last edited by Čovjek on 19/09/2010 16:20, edited 1 time in total.
buzzer

#4184 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Dozer wrote:Buzzeru dragi...ti mene ili stvarno ne kontas, ili namjerno neces da skontas o cemu ja pricam. U oba slucaja - ne valja. Ne valja iz razloga sto umjesto konstruktivne price ulazis (a i jos poneki ovdje) u jednostavne napadacke pokusaje diskreditacije mene (a i drugih), i to prilicno neargumentovano.

moram priznati da ne kontam bas najbolje. a ako sam te negdje diskreditirao, a nisam, izvini zivota ti. jedino sto mi ne mozes podmetnuti je da pisem neargumentovano, ja ovdje insistiram na linkovima i citatima.

Ne trebam ja postirati nikakve linkove ovdje na to da NS ne zeli mijenjati Ustav, jer o tome je sasvim dovoljno receno i na ovom forumu. o tome je dovoljno, i previse insinuirano Poenta je u tome sto se te promjene Ustava o kojima NS prica odnose na kozmetiku o kojima to promjenama ustava ns prica?, a ne na sustinu. Vrati se malo kroz temu pa ces skontati ono sto vec rekoh - NS prica o promjenama Ustava, ali samo u skladu sa postojecim Ustavnim rjesenjima. ns ne prica o promjenama ustava, ns kaze na koji nacin je moguce promjeniti ustav. ns takodje kaze da nakaradan ustav nije razlog da se ne popravi sto se popraviti moze, da se radi sto se raditi moze umjesto nerada i pljacke, a sve uz kuknjavu kako se nista ne moze uciniti zbog ustava, dodika... Na zalost, takve promjene Ustava jednostavno nisu moguce i to upravo iz razloga sto je Ustav tako "nastiman" da je, prateci ta pravila, nemoguce napraviti bilo kakvu sustinsku promjenu. ceo svet protiv nas :?

A prva, glavna i osnovna sustinska promjena, a koja bi ovu zemlju pokrenula u demokratskom i gradjanskom pravcu, jeste ukidanje entitetskog ili ti etnickog glasanja. a kako bi bilo sa onemogucavanjem zloupotrebe entiteskog glasanja za pocetak? ili da se ponovo bavimo nemogucim dok se zemlja ne raspadne, ili makar dok nacionalisticka banda ne dovrsi pljacku? Bez ovoga, sve ostalo je suplja prica. Kao sto je i suplja prica da se to moze promijeniti "u skladu sa postojecim Ustavnim mehanizmima", sto je od strane P.K., ali i mnogih drugih iz NS receno cak i na ovoj temi, i to u vise navrata. moze i ratom, ko ima kuveta da ga pokrene i dobije.

Ako ti, ili bilo ko drugi, iz ovog mog stava zakljucujes da sam ja za ponovnu vladavinu nacionalista, onda - cestitam. Sjedi - 1. Ovaj forum ima opciju pregleda svih komentara nekog clana, pa ako ti nije mrsko, ti malo zrakni moje. Ako i nakon toga budes na stavu da sam ja za nacionaliste i da pokusavam diskreditovati NS, onda jos jednom: Sjedi - zakljucno 1. ja jesam napisao da si ters, stojim iza toga, ali ti nisam podmetao da si za nacionaliste. mozda si zamjenio ili mene ili sebe s nekim?
E sad, ako bi stvarne promjene Ustava zahtijevale i neke radikalne metode poput nekog vida revolucije - zasto da ne? Revoucije nisu legitimni nacini postizanja cilja? Naravno da jesu, oduvijek bile. Ali, da li je NS ta politicka opcija koja bi bila spremna uraditi nesto takvo kako bi gradjanima dokazala i pokazala da zaista zeli uvesti radikalne promjene? Po ovome sto svi vidimo - ni blizu. Hronicni nedostatak mooda, izgleda... mozda bi bilo malo mudrije promjeniti prvo vlast, pa onda sa nenacionalistickom vecinom u parlamentu dogovoriti rjesenje problema?

Ostaje samo da, mozda, svi vi iz NS jos jednom poslusate sta F.Boyl govori, ali i ne samo on, pa da onda pokusate te rijeci smjestiti u postojece stanje u BiH, te uz malu reverziju na blisku proslot, i - voila! Jasno je da je sve upravo onako kako se i kaze.

Ali jok...gdje ces se hvatat za to i jos razmisljat o tome...lakse je floskularisticki ponavljati "eto, neka ti (vam) nacionalisti opet vladaju" i sl.
ili floskularisticki :D ponavljati "ne valja ustav", "dole genocidna tvorevina" i gledati kako zadnji vozovi prolaze.
nezavisni

#4185 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nezavisni »

komeba wrote:Pitanje za Pedju i ostale iz NS....

Frenkie je "Nase Stranke" i u danasnjim Danima poziva ljude da glasaju za NS,a takodje je danas izasla njegova pjesma sa izvjesnim Twisterom iz Bijeljine koja se zove "Vrijeme je" i u pjesmi se poziva na neke promjene u drzavi:

Ali taj isti Twister je poznat po svojim sovinistickim stavovima,npr. u ovoj pjesmi gdje kaze da smo sami sebe gadali na Markalama,a smjestili Srbima,pa velica Dobricu Cosica.

Znaci pitanje...da li je to ta politika NS prema kojoj se namjerava graditi drzava sa sovinistima,negatorima zlocina,ili je ovo samo ispad,pojedinacni incident, Frenkia licno?
Moze li odgovor i na ovo pitanje? i mene bi ovo zanimalo...
stric

#4186 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

za stranku koja je nikakva, ublehaška, četnička, pederska,nesposobna .....170 stranica na forumu ..

a ima tu svega sdp-ovaca, sbb-ovaca , intelektualnih onanista....i svi nastoje da je potope...

to je vrlo .....zanimljivo

stric :bih:

ps. danis ne valja, švarceneger je bio dobar kaliforniji, a segmendina srna je kapacitet za drugo mjesto na listi za kanton.....mašala
klixober

#4187 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Čovjek wrote:[Federalni Parlament: Nosilac Liste DENIS ZVIZDIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?
Okorjeli !
Čovjek

#4188 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Čovjek »

komeba wrote:
Čovjek wrote:[Federalni Parlament: Nosilac Liste DENIS ZVIZDIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?
Okorjeli !
Preskočio si nešto reći o nosiocu liste Kantona Sarajevo Amoru Mašoviću.

A to za Zvizdića, uporedi samo stanje u KS za vrijeme svih premijera KS i u vrijeme Denisa Zvizdića kao premijera...

Ja nemam više ništra dodati i ne želim da neko misli da sam SDA pristalica, nego samo me zanimaju činjenice o ljudima na listama stranke, koju proglašavaju Kolijevkom Mafije u BiH.
Čovjek

#4189 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Čovjek »

nezavisni wrote:
komeba wrote:Pitanje za Pedju i ostale iz NS....

Frenkie je "Nase Stranke" i u danasnjim Danima poziva ljude da glasaju za NS,a takodje je danas izasla njegova pjesma sa izvjesnim Twisterom iz Bijeljine koja se zove "Vrijeme je" i u pjesmi se poziva na neke promjene u drzavi:

Ali taj isti Twister je poznat po svojim sovinistickim stavovima,npr. u ovoj pjesmi gdje kaze da smo sami sebe gadali na Markalama,a smjestili Srbima,pa velica Dobricu Cosica.

Znaci pitanje...da li je to ta politika NS prema kojoj se namjerava graditi drzava sa sovinistima,negatorima zlocina,ili je ovo samo ispad,pojedinacni incident, Frenkia licno?
Moze li odgovor i na ovo pitanje? i mene bi ovo zanimalo...
I mene zanima odgovor na tvoje pitanje...
Suti i trpi

#4190 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Kakva ofanziva :mrgreen: . Ko prezivi pricat ce :mrgreen: .

Izbori se blize, napadi postaju sve intezivniji...

Od ovoliko politickog hamelja, Nasa stranka dobija najvise kritike :roll: . Ovo se ponavlja od izbora do izbora... Oprobana taktika vladajuci nacionalista... Diskredituj drugoga, jer nista dobro ne mozemo ponuditi.

Izgleda da bolje od SDA i SzBiH nismo ni zasluzili.
Dozer

#4191 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Dzaba moj Buzzeru...ne vrijedi. Ja u klin, ti u plocu :-)
Jeste, bilo bi divno da se udje u parlament i sve promijeni demokratskim putem, slazem se. Mislis da ce NS uci u parlament na bazi prica koje se mogu vidjeti i cuti do sada, sto ovdje, sto na drugi nacin? U dure, vidjeti cemo... (btw, ovo sto si ti rekako ja pricam mjesecima, pa cak i godinama unazad, ali dobro je...neka je i neko iz NS nadosao na to... :D ).

Zaustaviti zloupotrebu entitetskog glasanja, umjesto ukidanja entiteskog glasanja skroz? Jel'? OK, apsolutno se slazem. Ostaje samo da ti ili neko drugi iz NS nama ovdje pojasnite - na koji nacin, kojim mehanizmima i sta bi bio ocekivani rezultat tog "zaustavljanja zlouptrebe entitetskog glasanja"? Ali!
Ne zaboravi da je entitesko glasanje dio tog famoznog bh Ustava, tj. Anexa 4 DMS-a :wink:
Ne trebam ja postirati nikakve linkove ovdje na to da NS ne zeli mijenjati Ustav, jer o tome je sasvim dovoljno receno i na ovom forumu. o tome je dovoljno, i previse insinuirano
Ovo nisam skontao...
Na zalost, takve promjene Ustava jednostavno nisu moguce i to upravo iz razloga sto je Ustav tako "nastiman" da je, prateci ta pravila, nemoguce napraviti bilo kakvu sustinsku promjenu. ceo svet protiv nas :?
Ovo sam skontao jos manje...

Ali, nebitno je. Moze bit' da sam ja ters, kako ti kazes (valjda zato sto postavim pitanje ili ponudim konstataciju koje/a ima glavu i rep i trazi malo dublji i detaljniji odgovor/opservaciju...), ali vrijeme ce definitivno pokazati da li sam, gdje, i u kolikoj mjeri bio u pravu sto se tice NS. Iskreno, ja bih vodlio da grijesim. Ali, zelje i nade, nasuprot analitici, bas i nemaju neke sanse...
klixober

#4192 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Suti i trpi wrote:Kakva ofanziva :mrgreen: . Ko prezivi pricat ce :mrgreen: .

Izbori se blize, napadi postaju sve intezivniji...

Od ovoliko politickog hamelja, Nasa stranka dobija najvise kritike :roll: . Ovo se ponavlja od izbora do izbora... Oprobana taktika vladajuci nacionalista... Diskredituj drugoga, jer nista dobro ne mozemo ponuditi.

Izgleda da bolje od SDA i SzBiH nismo ni zasluzili.
Cini ti se...fazon je sto samo NS ima temu na kojoj njen politicar odgovara na pitanja,sto ja smatram pozitivnim.Da politicari iz drugih stranaka imaju svoje teme,sigurno bi jos vise direktno bili napadani.
buzzer

#4193 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Dozer wrote:
Ne trebam ja postirati nikakve linkove ovdje na to da NS ne zeli mijenjati Ustav, jer o tome je sasvim dovoljno receno i na ovom forumu. o tome je dovoljno, i previse insinuirano
Ovo nisam skontao...
Na zalost, takve promjene Ustava jednostavno nisu moguce i to upravo iz razloga sto je Ustav tako "nastiman" da je, prateci ta pravila, nemoguce napraviti bilo kakvu sustinsku promjenu. ceo svet protiv nas :?
Ovo sam skontao jos manje...
ns nije rekla ni da zeli ni da ne zeli mjenjati postojeci ustav. ns je rekla kako je moguce promjeniti ustav. sad treba malo ukljuciti mozak i skontati. rat nije dobra opcija i ns na to ne poziva, kome je do rata - u kuci mu bio. postoji, medjutim, mogucnost da se izglasa promjena sadasnje vlasti i onda da se u civiliziranoj parlamentarnoj proceduri izvrse korekcije koje nece biti na stetu bilo koje kategorije gradjana ili bilo kog naroda, nego ce biti u korist svih nas. ma koliko se vladajuci upirali da dokazu da to nije moguce, to JESTE moguce.

drugo neskontano - ustav nastiman, promjene nemoguce, sve crno, katastrofa, uzas... a mi? kakvi smo mi?
Erzsebet

#4194 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Erzsebet »

Muha ne leti na Bošnjaka
Piše: Mirza Softić

Photo: Stock

Joj što ne volim bošnjačke političare. Da se razumijemo, ne volim i ove druge, naravno ne sve, ali većinu koja su na vlasti, zaista ne volim. Ipak, budući da živim u Sarajevu, najviše dodira imam sa bošnjačkim glavama koje me svakodnevno gledaju s plakata

Konstantno u mene bulje mafijaši, ubice, ratni profiteri i kriminalci raznih vrsta, a sve što mogu da uradim je da napišem tekst ili da dobacim štagod, onako usput, ljudima koji ih predstavljaju, tokom uličnih kampanja. A evo kako izgleda jedan običan, prosječan jesenski predizborni dan.

Situacija prva: Sjedim u kafiću pored centrale SDA Centar. Zaustavlja se džip od otprilike 25-30 hiljada maraka ispred kafića i tu stoji dobrih desetak minuta. Na džipu slika s Bakirom Izetbegovićem, a iz zvučnika šljašte razne parole, ovaj put malo umjerenije nego inače, tj. one koje manje prizivaju na etničku podjelu. Kaže glas djevojčice, "Želim bolje obrazovanje i znam da mi oni to mogu priuštiti", a onda se iz zvučnika prodere drugi glas koji izgovara "EZ – DE – A". Razmišljam dalje, za deset minuta je curica svašta nešto poželjela i "zna da će joj to SDA ostvariti". Hoće, vjerovatno kao i dosad, a da ne govorim kako parola nevjerovatno podsjeća na onu s početka devedesetih, kada je HDZ ispisao na plakate "Zna se". Tako i ovdje, valjda "narod zna". Još samo da počnu prodavati "čist bošnjački zrak" u konzervama i imaćemo demokratiju. Ogavno!

Situacija druga: Nakon igranja fudbala raspravljam s petoricom braće po lopti, o čemu drugom, nego o politici. Jedan od njih, inače sjajan student elektrotehnike hladno izjavi, u toku ezana na jezerskoj džamiji, kako "nikad ne bi glasao za SDP, jer više ne bi mogao čuti ezan". Nije tužno što to nije tačno, nego je tužno da jedan čovjek sa sposobnošću promišljanja, s mnogo pročitanih knjiga, sa sjajnim ocjenama na teškom fakultetu, može uopšte izgovoriti, a kamoli povjerovati u nešto tako. Naravno, ja nisam mogao ostati dužan, ali kad sam brojem i slovom iznio informaciju o ogromnom broju obnovljenih i sagrađenih džamija upravo u vrijeme komunista (jer je u očima prosječnog Bošnjaka SDP = Titoizam), shvatio sam da sam u raspravi sam i da neću promijeniti mišljenje indoktriniranog jadnika sa elektrotehnike. Sjećam se i da je reis Cerić jednom hladno izjavio kako nismo mogli klanjati čak ni kod kuće, i tada sam se još pitao da li i polupismena osoba može povjerovati u ovo, ali sam se prevario i shvatio da – može. I zaista me sve to podsjeća na Orwella, koliko god to prazno zvučalo, ali ako smo svi (ili barem ogromna većina, oni koji nisu su zanemarivi) voljeli dedu aliju, može nam se to opet desiti, jer naši jadnici, neće znati razliku između bakira, fahre, harisa ili alije. Mala slova ovih imena nisu greška.
Photomontage: E Che

Situacija treća: Sinoć smo gledali utakmicu Partizana u Ligi šampiona. I naravno, jedini sam navijao za Partizan, dok su se drugi naslađivali što je Hrvat, usto muslimanskih korijena, zabio gol mrskim Srbima i to u nadasve prijateljskoj Ukrajini. I opet me je bilo stid moje okoline. Bez obzira što se nekome možda ne gleda Partizan, ljudi jednostavno ne žele prihvatiti da skoro pola države želi gledati isključivo te utakmice, a i pokoji čovjek iz FBiH takođe želi vidjeti komšije. Kada sam rekao kako mi se mnogo više gleda Partizan, nego po stoti put Bayern, Manchester ili Real, jedan je dobacio s opaskom, "ali bio je rat... oni su izvršili agresiju". Nakon toga sam ustao i otišao, svaka daljnja rasprava je bila uzalud. Iako, kada odustaneš, priznaješ poraz, ti si već unaprijed osuđen na poraz, jer se možeš boriti samo njihovim sredstvima, a to su sila, poluinformacije i laž. Takvi ne priznaju borbu riječima, nego samo palijama, urlanjem i sličnim stvarima. Reći im istinu je kao da im zabiješ nož u leđa, kad se najmanje nadaju. Ali, ne lezi vraže, oni odmah ustaju, vade nož i vraćaju u srce, tako da je šansa da preživiš među takvima ravna nuli.

Situacija četvrta: Gledam mladog novinara Vladu Marića u emisiji "Odgovorite ljudima". Doveo je Mirnesa, Bojana Bajića, Ibru Spahića i još neke ljude. Ibro Spahić, u standardno izvanvremenskom elementu, ne odustaje od kandidatura, i dalje se nada, pokušava s kulturom (kakva god da je) i, iako često pretjera u dužini priče, ponaša se normalno. Bajić, tu i tamo izjavi ponešto pametno, ali Mirnes prevazilazi sam sebe i ovog naziva gorim od Karadžića (?!). Ko god nije gledao, može se uvjeriti na videu ispod.

Image

I onda zaista shvatim da me je stid. Stid me je što sam Bošnjak, zbog kretena poput ovog političkog infantilca koji je svojevremeno sebe poredio s Titom. Iako je ovaj tip potpuno nerelevantna osoba, sama činjenica da se i takvi mogu pojaviti u medijima, a pojavljivaće se pogotovo ako uđe u parlament, zaista poražava. Lista Bošnjaka kojih me je stid je duga, preduga, toliko duga da zaista ponekad pomislim kako smo mi ubjedljivo najzaostaliji narod na Balkanu. Mene je stid postupaka i Mustafe Cerića, te njegovog zamjenika Spahića, koji u ovaj predizborni vakat instruiraju efendije širom džamijske mreže o čemu će i kako pričati na džumama i ostalim vjerskim druženjima. Stid me je raznih bošnjačkih "mislilaca", "filozofa", "publicista", te pogotovo onih koji ih tako nazivaju. Stid me je praznoglavaca koji misle da će Haris Silajdžić ukinuti Republiku Srpsku, da će napraviti građansku ili 100% državu. Stid me je što sam građanin grada koji je gledao kako se na rukama prenosi prvi predsjednik, u društvu kriminalaca koji prijete silovanjem (Šaja, op. a), a stid me je i što sam direktno u tome učestvovao.

I pored svega, nadam se da ljudi koji nisu Bošnjaci, nakon ispada ovozemaljskih idiota, neće dići ruke od ove zemlje i reći "odjebite i vi i BiH". Takvi upravo daju snagu separatističkim snagama, i nema apsolutno nikakve razlike između njih i Dobrice Ćosića, jer se ponašaju kao njegovi stalni, svevremenski pijuni. Stvoriti islamsku državu od dijela Bosne i Hercegovine je ravno ratnim ciljevima Slobodana Miloševića. Njima, mirnesima, latićima, fatmirima, bakirima i ostalim upravo to i odgovara, da bi vladali tom malom teritorijom koju bi tek onda pogodila korupcija, izolacija, siromaštvo i bijeda. Ali neće biti "anamo onih", jer "ovdje je bio rat". Takve priče će nas vratiti još dvadeset godina unazad, kao da ovih dvadeset nije bilo dosta?!

A vrhunac se dešava u petak ujutru. Negdje na Facebooku, pročitah izjavu poznanice koja je simparizerka SDA od najranijih dana i koja kaže kako je "Mirnes u svemu u pravu".

http://6yka.com/muha-ne-leti-na-bosnjaka
Bosnolog

#4195 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Erzsebet wrote:
Muha ne leti na Bošnjaka
Piše: Mirza Softić

Dobar dio ovog teksta bih podrzao pogotovu kada se radi o manipulacijama i stranackom ljigavluku SDA ali mi ovaj Mirza sve vise lici na jednog slicnog njemi kada se uoci rata javno hvalio kao je on sekularni Musliman i da najvise voli zameziti cvarke kad cuga i kako je ponosan na to,....

Valjda da bi ispao kosmopolita pa kaze da se najbolje osjeca kada javno kaze da je unereden,....Mirza ja sam veliki pobornik SDP stranke jedne od rijetkih gradasko sekularne i multietnickih stranaka,smatram da je jedna od rijetkih koju vrijedi podrzati i glasati za nju.Samo da ti kazem da ces takvim pisanjem najvise odmoci istoj jer ces odvratiti mnoge glasace da je podrze.Taj koji kaze da je SDP na vlasti ne bi bilo ezana je najobicniji tokmak dzaba mu fakultetska diploma i nisu takvog razmisljanja vecina vjernika,Ali ti isto tako mogu poruciti pracenjem drugih clnaka da si odavno svojim pisanjem prisao drustvu Galijasevica,i Nemanje.

Obziro da je tebe stid toga sto kazes da si,imas covjece izbor da izaberes i odlucis sto ces da budes zasto trpis primitivce i primitivizam,nemoj da zivis u takvoj kozi i takvom gradu.....pa ovo je dvadeset prvi vijek svak se izjasnjava i deklarise kako zeli i smatra sebe onim sto najbolje osjeca u svojoj dusi,.....Emir Nemanja Kusturica je sada jako sretan sto je to sto je,odi do njega u Drvengrad pa se posavjetuj mozda budes mnogo sretniji nego u Sarajevu,..ili mozda kod Galijasevica on ce te rado primiti da mu pomognes njega je isto stid kao tebe,......a Dodik najbolje placa one koji ce da pljuju na Teheran kao sto Dodik pljuje iz Srebrenice http://www.youtube.com/watch?v=vRGbAw6B ... re=related a pogotovu ako si Mirza i jos Bosnjak.Ima da dobijes posebnu premiju i odlicje Nemanjica....... :roll:
CSKA

#4196 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by CSKA »

Volio bi da NS dobije neki glas.Ne jer sam njihov pristalica,vec da SDP dobije napokon konkurenciju,a ne da ima tapiju jedine demokratske stranke.Oni su mi se previse uljenili,da nije Komsic u predsjednistvu,ne bi mi za SDP culi cetri godine.
Jaka NS,za jak SDP,i za jos jacu drzavu.Kada ce vise izbori :D
NKVD

#4197 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Čovjek wrote: Kanton Sarajevo: Nosilac Liste: AMOR MAŠOVIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?

Iako ovo vjerovatno nije prava tema za odgovoriti, evo šta ja mislim o dotičnom brki.

(...kopiraću isti post i na SDA temu...)

Ko je Amor Mašović (sem što je moj dugogodišnji poznanik, srećom ne iz stranačkih ili profesionalnih krugova)? U čemu je njegov šarm, njegova snaga, znanje, šta on i kako radi?

Da pojednostavimo - frajer se bavi otkrivanjem (o ovome se može diskutovati) i iskopavanjem masovnih grobnica. Ima veze i sa identifikacijom te ostalim disciplinama koje idu uz tu strašnu rabotu. Nakon nekoliko trzavica, instutucionalnih i onih ličnih, isplivao je, ill bolje rečeno ostao jedini, najeksponiraniji koji se time bavi "u Bošnjaka".

Njegov posao, glede ugleda i recepcije u vazda plitkoumnoj javnosti, je win-win situacija. Njegov se broj mobitela traži, porodice žrtava u njega gledaju kao u "spasioca", ne smije mu niko ništa reći, nacionalni heroj de facto. On se nametnuo kao personifikacija tragedije koja je nanešena poklanim i pobijenima i raspitivati se o detaljima se kvalifikuje kao napad na narod, skoro islamofobija.

On je svoju slavu i reputaciju stavio na raspolaganje jednoj stranci - o tome, o eventualnoj zloupotrebi položaja, bi se fino moglo pričati. Da se mene pita, njegovu bi funkcija bila vanstranačka, pod obavezno. Ovako je jedna stranka, jedan narod.

O njegovom radu se rijetko govori a i kada dođe do medija to su sitnosopstvenička prepucavanja koja su isključivo na ličnom nivou. Tipa "zašto on, zašto ne ja"?

Ali, evo par pitanja za Amora i njegovu funkciju? Rade li njegovi timovi posao po najvišim standardima i koji su im apsolutni prioriteti? Ima li, upravo kao i kod stranke čiju listu nosi, insistiranja na razvlačenju i tempiranju iskopavanja u dnevno-političke svrhe. Manipuliše li se sa nesretnom pozicijom žrtve u interesu ne pravde i žrtava direktno, nego stranačkih i (upitnih) nacionalnih interesa koje su možda/sigurno određene interesne skupine prisvojile?

Pripremaju li se "pokazne" grobnice za određene prilike i jel' to u koliziji sa apsolutnim prioritetom - što efikasnijim završetkom ovog užasnog posla?

Zašto se čeka zadnji tren da se dramatično pozove na "mobilizaciju" snaga u traženju tijela iz korita jezera iako se (decenijama) unaprijed znao datum kada će ono biti ispražnjeno? Igra li tu politika? Ima li veze to sa izborima i njegovim PR-om kao neokaljanog "spasioca"?

Ili je to najbolje što on umije?

Eto, za razmišljanje. Ovo puno više ima veze sa strankom i njenom (pogubnom) politikom nego sa Amorom lično.
Banksy

#4198 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

NKVD wrote:
Zašto se čeka zadnji tren da se dramatično pozove na "mobilizaciju" snaga u traženju tijela iz korita jezera iako se (decenijama) unaprijed znao datum kada će ono biti ispražnjeno?

Ali, evo par pitanja za Amora i njegovu funkciju? ...
Zadnji tren? Mjesecima se već pišu saopštenja i apeli, očito nisi u toku.

SDA, i cijelo to pokvareno društvo, nikada nije bila moja opcija. O njima, kao i o svim nacionalnim strankama, mislim sve najgore.
Ali dovoditi u pitanje integritet i poštenje jednog od rijetkih ljudi koji u ovim poganim vremenima vrijedno radi svoj posao, i to kakav posao, žrtvuje sebe kompletnog, i fizički i psihički, za neko opšte dobro, je baš nisko i bijedno.
Amor Mašović je toliko vrijedan, uporan, posvećen, požrtvovan čovjek, a istovremeno tih, samozatajan i neprimjetan, bez ijednog pokušaja da veliku ljudsku žrtvu koju svakodnevno čini kapitalizira na bilo koji način, ni lično ni stranački, dakle, toliko veliki čovjek, da mu se svako pošten i dobronamjeran mora duboko nakloniti.

Prvi put čujem da je uopšte nosilac SDA liste za Sarajevski kanton. Nigdje ne vidim njegove billboarde, intervjue, slike, promociju ... Toliko je iskoristio i zloupotrijebio svoj položaj u stranačke svrhe, da evo čak prosječan građanin o tom podatku pojma nema.
Pored toga, znaš dobro, kao i ja, da se za SDA ne glasa zbog nekog Amora, Sulejmana i Bakira, već zbog nekih drugih, dubljih, pomalo iracionalnih razloga, ali to je već neka druga priča o kojoj možemo ''razmišljati'' na njihovoj temi ...
ultima_palabra

#4199 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Pored toga, znaš dobro, kao i ja, da se za SDA ne glasa zbog nekog Amora, Sulejmana i Bakira, već zbog nekih drugih, dubljih, pomalo iracionalnih razloga, ali to je već neka druga priča o kojoj možemo ''razmišljati'' na njihovoj temi ...
Posla u državnoj službi, BH Telecomu, boračke naknade, dozvole za gradnju u vodozaštitnoj zoni :-D
Banksy

#4200 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Pored toga, znaš dobro, kao i ja, da se za SDA ne glasa zbog nekog Amora, Sulejmana i Bakira, već zbog nekih drugih, dubljih, pomalo iracionalnih razloga, ali to je već neka druga priča o kojoj možemo ''razmišljati'' na njihovoj temi ...
Posla u državnoj službi, BH Telecomu, boračke naknade, dozvole za gradnju u vodozaštitnoj zoni :-D
To je onaj praktični dio :D čuj, dozvola :D šta će ti dozvola :D
Iracionalni su oni: moj narod, moja zemlja, svoji na svom, dedo Alija, rek'o hodža, neka ih naši su, oni će da nas štite, i drugi će svoje moramo i mi, itd.

Ali, da ne prznimo više po tuđoj temi :D
Locked