Ateista wrote:
Pa recimo da se stanari dogovore, utale se i plate grtalici, bageru, sta je vec najbolja opcija, i da se to skloni, a ako ne moze proci, onda se napravi radna akcija. Neko jednom rece na jednoj drugoj temi, trebao se odmah proglasiti neradni dan uz obavezu ciscenja snijega svih koji su za to sposobni. A s obzirom na to da se stanje vec polako normalizuje i da su ceste vec ok, mislim da bi rad mogao da se angazuje i na ciscenju parkinga, mozda im to nije obaveza ali bi doprinijelo saobracaju.
Isto ti je i sa parkingom, nekad jednostavno nije moguce postovati zakon i parkirati negdje kad mjesta nema, a kao sto sam vec rekao, bolje je i parkirati na trotoar nego voziti cijeli dan i noc - pravi se guzva, nije ekoloski i slicno. Ako cemo tvojom logikom, ulicom koja nije dovoljno ociscena ne treba nikako ni ici ako ne mozes voziti 100% po zakonu jer auto nije obaveza, ako ne mozes ici po zakonu nemoj ni voziti... Dalje, sto se tice glavne koja ima tri trake, njom je fizicki moguce voziti po zakonu, koristiti samo srednju traku a ostale koje su polovicno ociscene ne, ali naravno da to niko nece raditi jer se nema nista od toga i nekad je logicnije krsiti zakon ako ce to doprinijeti boljem odvijanju saobracaja.
Sto se tice slika, mislio sam na one prije slike a ne na one sto si ti postavio, one mi se cine dosta starije po boji snijega. Ne znam kakva je sad situacija u H. Cemerlica, ako su parkinzi dovoljno ocisceni da se moze naci dovoljno mjesta onda je to druga prica i onda to vjerovatno jesu papci, ali moja prica se vise odnosi na situaciju od prije kada je bilo puno gore. Evo i kod mene je situacija puno bolja zadnjih dana, uglavnom bude mjesta na parkingu i sve je manje i raje po trotoarima i cesti koliko mogu primijetiti.
Pa o tome ti cijelo vrijeme pricamo. Ti tvrdis da je rjesenje parkiranje na trotoar dok se snijeg sam od sebe ne rijesi, a sad predlazes ono na sta ti ja danima pokusavam skrenuti paznju. Stoga, kako vidis rjesenje postoji i ne vidim zasto je logicnije ostaviti auto na trotoaru nego primjeniti rjesenje koje si sam predlozio?
Voznja i parking nisu ni blizu isto jer parking nije saobracajnica jer ako od A do B vodi jedna cesta na kojoj je ociscena samo jedna traka nemas drugog izbora nego voziti samo tom trakom, dok za parking uvijek postoji rjesenje kako parkirati po propisu, dalji parking, placeni parking, pa cak i ako to znaci da uzmes lopatu i ocistis parking mjesto. Po kojoj logici bi ljudi koji zive u centru i koji se pate za parking 365 dana u godini, gdje fakat ima manje parking mjesta nego auta, davali silne novce za garaze, parking mjesta, rzervacije, a da tebi, koji zivis malo dalje, samo zato sto imate dovoljno parking mjesta, bude dozvoljeno da parkiras na trotoaru ili bilo gdje nepropisno dok se parkizni ne ociste?
Sto se tice tvog komentara na sliku evo citat:
Postao/la Ateista dana 21/02/2012 12:32
goran16v je napisao/la:
Pogledaj malo bolje,
slika 1: Passat, Clio, Skoda, 206,
Slika 2: 2x Golf IV, 407
Slika 3: Octavija Jetta, Scenic
svi parkirani na ociscenoj traci!
Za sliku 5: da li si ikad razmislio da desna traka nije ociscena zbog nepropisno parkiranih automobila, a ne da su auti parkirano zato sto traka nije ocoscena.
Nakon sto su ocistili 2 trake H. Cemerlica jedna je odmah pretvorena u parking - cesta ociscena.
Ulicom 0-og prioriteta kojom vozila H. pomoci preko tunela na Ciglanama voze pacijente u CUM je danima bila prohodna samo jedna traka, pa se i hitna s pacijenom morala vracati u rikverc, jer niko nije imao namjeru da je ocisti pa su se parkirali u nju, a ne zato sto zbog tih idiota nije mogla biti ociscena.
Slike 1,2 i 3, ovo koliko se moze vidjeti, obje trake su prohodne jer su parkirani tamo gdje ima svakako prosirenje.
Kao sto vidis, sam si napisao da je tebi ok da se ulivna i izlivna traka (koje su za tebe prosirenja), koje su ociscene radi normalizacije saobracaja, koriste za parking (tj. da je poenta ciscenja ceste da bi se ovi imali gdje parkirati, a ne da bi se saobracaj normalizovao) i da se odrzavanje stanje haosa ok (sa samo dvije prohodne trak) dok se ne desi cudo i dok se parking sam ne ocisti. Nije bitno da li su trake ociscene 5. ili 15. dana poslije snijega.