osudio je i komsic koliko sam ja upoznattheTruePath wrote:Silajdžić: Najoštrije osudio napad na humanitarni konvoj
Monday, 31 May 2010 13:53
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić najoštrije je osudio jutrošnji napad izraelske mornarice na konvoj od šest brodova koji su nosili 10.000 tona humanitarne pomoći iz Turske za pojas Gaze, u kojem je ubijeno 15 osoba.
Predsjedavajući Silajdžić je zatražio hitno pokretanje istrage o ovom izraelskom vojnom napadu, naglasivši da počinioci ovog zločina i njihovi naredbodavci moraju snositi punu krivičnu odgovornost u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom. Također je izražena zabrinutost zbog naznaka da se izraelski napad na humanitarni konvoj desio u međunarodnim vodama, što predstavlja flagrantno kršenje Konvencije UN-a o pravu mora.
Predsjedavajući Silajdžić je izrazio duboku zabrinutost zbog produbljivanja humanitarne krize i patnje palestinskog stanovništva u pojasu Gaze, te je pozvao Izrael da bez odlaganja i bezuvjetno dozvoli slobodan protok humanitarne pomoći, proizvoda i ljudi u pojas Gaze.
Do sada jedini politicar koji je reagovao iz BIH,svaka ti cast Harise..![]()
Izrael je opet pocinio zlocin!
- glade
#4176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- kamen spoticanja
#4177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
smeta mi novi svjetski poredak...trogodisnja blokada palestine...60 godisnja ugnjetavanja palestinskog naroda...svi cionisticki terori...a smeta mi i to sto ce citav svijet otici u mp3 zbog sacice cionistickih fasista...uglavnom totheTruePath wrote:kamen spoticanja wrote:evo ga ...ono ocekivano...
Davutoğlu: Bundan sonraki adımlar NATO çerçevesinde atılacak...ili ti ga sljedeci potezi vuci ce se u okviru nato-a
tacno ono sto se ocekivalo...turci nastavljaju s preuzimanjem primata na diplomatskom planu
sad ce ono sto oni nazivaju derin devlet (deep state) povuci konkretne ratne odgovore...
ne valja ba ovoili je mozda vrijeme da se cionistima kaze dosta je...
sta tebi smeta
- Jolpaz
#4178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
OK u pravu si.Imm jedno pitanje koga su arapi pobijedili u proteklih 100 godina?Nikoga i ne mudruj!!!nexo wrote:Ti se ni u kom slucaju ne bih trebao ukljucivati u diskusije o kojima pojma nemas, posebno ne na tako uvredljiv nacin, ma o kome se radilo. Sve ovo sto si ovde iznio i nazvao cinjenicama mogu biti sve drugo, ali ne cinjenice.Jolpaz wrote:Turci nisu debeli razjedinjeni Arapi koji su se navikli dobijati po guzici od svakoga zbog svoje maloumnosti i razjedinjenosti.Činjenica da Arapski novokomponovani bogatuni kupuju po 100 auta u garazi (pitanje je zna li debil uopste da vozi) a samo cca 100 kilometara od njega ljudi nemaju hljeba da jedu u najvećem konc. logoru na svijetu.
Bojim se ja dugotrajnijih posljedica jer Izrael pravi veću silu od sebe nego što jeste,što mu je dokazao i slabo organizovani hezbollah prije par godina u Libanu.Vjerujem da normalan narod u Izraelu stidi se ovakve politike i ponašanja.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kako ce ba, to da ti smeta?kamen spoticanja wrote:smeta mi novi svjetski poredak...trogodisnja blokada palestine...60 godisnja ugnjetavanja palestinskog naroda...svi cionisticki terori...a smeta mi i to sto ce citav svijet otici u mp3 zbog sacice cionistickih fasista...uglavnom totheTruePath wrote:kamen spoticanja wrote:evo ga ...ono ocekivano...
Davutoğlu: Bundan sonraki adımlar NATO çerçevesinde atılacak...ili ti ga sljedeci potezi vuci ce se u okviru nato-a
tacno ono sto se ocekivalo...turci nastavljaju s preuzimanjem primata na diplomatskom planu
sad ce ono sto oni nazivaju derin devlet (deep state) povuci konkretne ratne odgovore...
ne valja ba ovoili je mozda vrijeme da se cionistima kaze dosta je...
sta tebi smeta
Zbog ovoga ce te sada proglasiti antisemitom.
-
michio
#4180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Možda će turska mornarica pratiti neki budući konvoj. Pretpostavljam da je to najradikalnije što bi se moglo desiti.
-
greys
#4181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pitati se zasto to Izraelu treba je isto kao pitati se zasto je Talibanima nesto trebalo...ekstremisticke struje koje trenutno preovladavaju u Izraelu ne razmisljaju racionalno.Oni su svjesni da im se moze,da ih Amerika stiti od bilo koje jace drzave i provodice svoju politike sve dok vide da im sve to prolazi bez sankcija.
Znaci,ponasaju se slicno kao bilo koji kabadahija...imamo takvog i ovdje,npr. Dodik.Cesto se pitamo sta mu to treba kada uradi neku glupost i navuce gnjev i medunarodne zajednice,ali on to radi jer zna da mu se moze,da nece snositi posljedice.
Zaokret u izraelskoj politici bi se mogao desiti samo ako bi im Amerika prestala pruzati bezuslovnu podrsku,ali to se nece desiti,tako da cemo jos dugo gledati prosipanje sile od strane Izraela.
Znaci,ponasaju se slicno kao bilo koji kabadahija...imamo takvog i ovdje,npr. Dodik.Cesto se pitamo sta mu to treba kada uradi neku glupost i navuce gnjev i medunarodne zajednice,ali on to radi jer zna da mu se moze,da nece snositi posljedice.
Zaokret u izraelskoj politici bi se mogao desiti samo ako bi im Amerika prestala pruzati bezuslovnu podrsku,ali to se nece desiti,tako da cemo jos dugo gledati prosipanje sile od strane Izraela.
-
zemo_online
#4182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
znam da su jevreji bogati ljudi u usa, ali dali je to jedini razlog?
- Jolpaz
#4183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nakon svega Izraelci su mogli montirati i Valter brani Sarajevo na brodu.Ipak su najači za montažu...Samo_jako wrote:Jok palijom, nožem.michio wrote:Koliko možeš biti bezobrazan pa upadati tako na brod . pa ko ih ne bi palijom po glavi
I onda plač kad te taj isti napadnuti israelski navy seals propara rafalom iz galila.
-
theTruePath
#4184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
Krscanstvo,tamo su krscanski fundamntalisti uticajni
-
greys
#4185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jevrejski tajkuni,lobisti i ekstremisticki evangelisti imaju ogroman uticaj na politiku Amerike prema bliskom istoku.test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
-
Dacha od Bosne
#4186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ako ti smetaju kršćanski fundamentalist (ma šta god to za tebe značilo, ako si u opšte upoznat sa tim), reci mi, da li ti smetaju i islamski fundamentalisti?theTruePath wrote:test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
-
simpozijum delirijum
#4187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
neku slicnu vrstu reakcije bi se moglo ocekivati , nece doci do nekakva vojne konfrotacije (bar nebi trebalo )michio wrote:Možda će turska mornarica pratiti neki budući konvoj. Pretpostavljam da je to najradikalnije što bi se moglo desiti.
ali Turski generali i politicari , da bi spasili svoj obraz i zadovoljili vrlo gnjevnu Tursku javnost moraju nesto uciniti , i bas mozda ce poslati novi konvoj ali pod pratnjom ratne mornarice i uz pratnju avijacije
teoretski postoji tada mogucnost da sijevne iskra i da neki nervozni pilot ili mornar pritisne okidac na bilo kojo strani !
Izrael je ipak zagrizao prevelik zalogaj , zaletjeli su se i kostace ih ipak
-
callmethebreeeze
#4188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ja sam prije par godina citao sjajan tekst u foreign affairs o vezi usa i izrela, bas kao sto ti je receno dosta evangelista misli da ce isus doci na zemlju tek kada jevreji budu vladali jerusalemom, to je jedan od razloga sto krscanska desnica podrzava izrael.test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
drugi je jak i uticajan lobi okupljen oko organizacije aipac, iako se u zadnjih par godina pojavio j street, takodjer jevrejski lobi, ali puno, puno toleratniji, koji zagovara dvije drzave, podjelu jerusalema (cini mi se) i sl.
treci razlog moze biti saradnja za vrijeme hladnog rata, jer izrael je, pored turske, najvazniji saveznik usa u tom regionu. a znamo kako im je taj dio svijeta bitan.
-
theTruePath
#4189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
zasto sada mjesas to s ovim`???Dacha od Bosne wrote:Ako ti smetaju kršćanski fundamentalist (ma šta god to za tebe značilo, ako si u opšte upoznat sa tim), reci mi, da li ti smetaju i islamski fundamentalisti?theTruePath wrote:test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
-
callmethebreeeze
#4190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
p.s da ste culi svedskog minsitra vanjskih poslova carl bildt-a koji je jedva suzdrzavao ljutnju dok je veceras govorio na svedskim vijestima.

-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Krscanski, islamski, zidovski, ovi, oni....jarane,sve ista vnago zbog koji svijet nema mira i sve ce ga manje biti. Svi se oni guraju i hodaju po tankoj zici koja kad pukne....sve ce otici u pm3 i covjecanstvo u kameno doba.Dacha od Bosne wrote:Ako ti smetaju kršćanski fundamentalist (ma šta god to za tebe značilo, ako si u opšte upoznat sa tim), reci mi, da li ti smetaju i islamski fundamentalisti?theTruePath wrote:test01 wrote:moze li neko da objasni, neko ko zna ,zasto usa toliko stoji iza izraela.
Last edited by Ima Bosne_Bice Bosne on 31/05/2010 21:39, edited 1 time in total.
- bogoljub
#4192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Svjetski odjek napada izraelskog cionističkog režima na međunarodni konvoj ''Sloboda za Gazu'' u punom je jeku. Generalni sekretar Arapske lige Amr Musa oštro je osudio napad izraelskog režima na brodove humanitarnih pomoći za Gazu i pozvao na hitno zasjedanje ove organizacije.
Ministarstva vanjskih poslova Grčke, Švedske, Danske, Španije i Norveške su pozvala ambasadore Izraela u svojim zemljama i prenijela im svoj protest spram jutrošnjeg jezovitog poteza.
Pored toga, organizovani su veliki svjetski protesti spram divljačkog poteza izraelskog režima.
Libanski ministar vanjskih poslova Ali el Šami, čija zemlja je predsjedavajuća Vijećem sigurnosti UN-a, najavio je da će arapske zemlje pripremiti i Vijeću sigurnosti predati nacrt rezolucije o osudi Izraela.
Narodni premijer Palestine Ismail Hanije također je oštro osudio najnoviji zločin režima iz Tel Aviva i zatražio hitan potez međunarodne zajednice. Hanije je kazao da je ovaj zločin i novi politički skandal za izraelski režim, čiji će zvaničnici biti suočeni sa posljedicama.
I dok je svijet preneražen pod uticajem bezumnog napada na konvoj ''Sloboda za Gazu'', izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Liberman navodi da ne postoji nikakva ljudska katastrofa u Gazi i da se slanjem humanitarne pomoći u ovaj region destabiliše Izrael.
Izraelski cionistički režim je u jutarnim satima 31. maja, na osnovu naredbe ministra rata Ehuda Baraka, počinio zločin koji će ostati arhiviran u okupatorskoj historiji tog krvavog režima.
Napad na humanitarni konvoj i ubijanje svjetskih mirovnjaka inicirao je i val ljutnje na račun arapskog svijeta, koji s prstima u ušima i zatvorenih očiju spava, te uz dosadašnju šutnju UN-a i Amerike, izbjegava da se suoči sa tragičnim činjenicama palestinske okupacije.

Ministarstva vanjskih poslova Grčke, Švedske, Danske, Španije i Norveške su pozvala ambasadore Izraela u svojim zemljama i prenijela im svoj protest spram jutrošnjeg jezovitog poteza.
Pored toga, organizovani su veliki svjetski protesti spram divljačkog poteza izraelskog režima.
Libanski ministar vanjskih poslova Ali el Šami, čija zemlja je predsjedavajuća Vijećem sigurnosti UN-a, najavio je da će arapske zemlje pripremiti i Vijeću sigurnosti predati nacrt rezolucije o osudi Izraela.
Narodni premijer Palestine Ismail Hanije također je oštro osudio najnoviji zločin režima iz Tel Aviva i zatražio hitan potez međunarodne zajednice. Hanije je kazao da je ovaj zločin i novi politički skandal za izraelski režim, čiji će zvaničnici biti suočeni sa posljedicama.
I dok je svijet preneražen pod uticajem bezumnog napada na konvoj ''Sloboda za Gazu'', izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Liberman navodi da ne postoji nikakva ljudska katastrofa u Gazi i da se slanjem humanitarne pomoći u ovaj region destabiliše Izrael.
Izraelski cionistički režim je u jutarnim satima 31. maja, na osnovu naredbe ministra rata Ehuda Baraka, počinio zločin koji će ostati arhiviran u okupatorskoj historiji tog krvavog režima.
Napad na humanitarni konvoj i ubijanje svjetskih mirovnjaka inicirao je i val ljutnje na račun arapskog svijeta, koji s prstima u ušima i zatvorenih očiju spava, te uz dosadašnju šutnju UN-a i Amerike, izbjegava da se suoči sa tragičnim činjenicama palestinske okupacije.
-
theTruePath
#4193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bash,citam i komentare obicnog naroda 99% su protiv Izraelacallmethebreeeze wrote:p.s da ste culi svedskog minsitra vanjskih poslova carl bildt-a koji je jedva suzdrzavao ljutnju dok je veceras govorio na svedskim vijestima.
![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#4194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
theTruePath wrote:Bash,citam i komentare obicnog naroda 99% su protiv Izraelacallmethebreeeze wrote:p.s da ste culi svedskog minsitra vanjskih poslova carl bildt-a koji je jedva suzdrzavao ljutnju dok je veceras govorio na svedskim vijestima.
![]()
![]()
mislim, vecina mozda nije protiv drzave izraela, vec protiv kretenske politike koju vodi ova vlada. meni je takodjer jako drago sto su danasnje demonstracije izgleda prosle bez zastava hamasa, hizbolaha, nasilja i kretenskih antisemitskih ispada. u stockholmu je bilo vise hiljada ljudi, u malmeu oko hiljadu, ja mislim.
- bogoljub
#4195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
za informaciju više!
- Stotine ljudi u Parizu su u sukobu s policijom u blizini izraelske ambasade. Policija odgovara suzavcem. Strava!
- Stotine ljudi u Parizu su u sukobu s policijom u blizini izraelske ambasade. Policija odgovara suzavcem. Strava!
- amrica
#4196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mozda je cilj Obama? Testiranje snaga u Americi, velike igre, a sitna riba kolateralna steta?
- kamen spoticanja
#4197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pa jel to iransko-izraelsko rat poceo?bogoljub wrote:za informaciju više!
-
greys
#4198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sta Obama? Amerika ce podrzavati izrael bez obzira ko bio predsjednik.Tako i sada Obama...mislim da je Amerika jedina velika sila koja nije osudila napad na brod,nego se drzi neutralno,fol izrazavaju zaljenje zbog poginulih.amrica wrote:Mozda je cilj Obama? Testiranje snaga u Americi, velike igre, a sitna riba kolateralna steta?
-
Dacha od Bosne
#4199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
A šta je strava? To što policija ne dozvoljava nerede?bogoljub wrote:za informaciju više!
-
vs84sa
#4200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kazem da su napali naoruzane ljude i sami izazvali jos gori incident, umjesto da kao "humanitarci" smire situaciju. nisam rekao da su ovi upravu sto su uletili, samo kazem da treba malo sacekati pa da vidimo koliko su provjerene informacije koje mosad iznosi, ne treba napominjati o kakvoj se obavjestajnoj sluzbi radi, na kraju krajeva oni su ti koji su istoj toj turskoj uhapsili i priveli onog kurda prije 10tak godina kojeg niko nije mogao pronaci.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:vs84sa wrote:pa treba pustiti da se obavi kompletna istraga... ne vjerujem da mosad ima bas toliko neprovjerene informacije da bi poslao svoje ljude na taj brod. ako su vec bili humanitarci zasto su tako zucno reagovali, ipak oni idu na teritoriju druge drzave, cemu bilo kakav otpor? pa i da su im pirati uletili nije njihovo da se suprostavljaju naoruzanoj sili.
ne opravdavam nikog, ali napali su vojnike i sami sebe ugrozili, treba pustiti da se to sve istrazi do kraja a ne odmah zauzeti stav i braniti ga bez ijednog argumenta.![]()
Ma hajde, napali vojnike koji nelegalno upadaju na brod u medjunarodnim vodama.
Uskoro cemo cuti i pricu da su pobili sami sebe.
i kakvi su to humanitarci koji nozevima brane hranu i lijekove, ili su toliko glupi i maloumni ili imaju dobrog razloga za takav potez, treceg nema. i kod nas u ratu su presretani raznorazni konvoji od strane agresora pa niko od UN-ovih vojnika, bar se ja ne sjecam, da je poletio nozem na nekog cetnika zbog opstrukcije konvoja...