karanana wrote:kad uletis u nesrecu sa busom ili autom, ipak imas kolike-tolike sanse da prezivis. ako nista, sanse su solidne da ce te naci u komadu ili u par komada pa da te bar mogu predati rodbini na dzenazu.
sa avionima sanse za prezivljavanje su 0,00000000.....1%, a u mnogim slucajevima te ne mogu ni pokupit.
gdje su vam dobre stjuardese, kad su u pitanju kompanije s kojima ste letili?
u austrianu su meni dobre i dobre su mi bile kose u malaysianu.
u unitedu su mi definitivno najgore uz duzno postovanje za njihove godine. stara posada, nema nijedne ispod 50 godina.
Nije bas tacno ovo sa prezivljavanjem ali evo kad smo se dotakli i mene je zanimalo koliko ih prezivi u totalu...
Sanse za prezivljavanjem u avionu su solidne. Oni koji se drze nekih propisa imaju vece sanse nego ostali.
Avion moze bez problema da leti sa jednim motorom, i krstariti bez motora. Sanse za prezivljavanje na repu su malo vece i pored krila jer je tu avion najjaci. Ono sto najvise ljudi pobije kod pada nije sam udar nego dim i vatra.
Moderni avioni mogu sletiti i bez tockova na aerodrome koji mogu pripremiti pistu.
Od hiljada incidenata samo pokoji zavrsi takvom nesrecom o kojoj govoris.
Jedina stvar gdje rijetko ima spasa je narusavanje integriteta trupa tipa da se slomi avion po pola ili tako nesto.
Rizici postoje naravno, ali jako su rijetke nesrece gdje bas svi poginu.
Code: Select all
But what if you're onboard that 1 in 1.2 million flights that ends up in an accident? Surprisingly, you're much more likely to walk away from an airline accident than you are to perish. In fact, a staggering 95.7 percent of people involved in plane crashes survive. Even in the most serious class of crashes, more than 76 percent survive
preuzeto sa:
http://dsc.discovery.com/tv-shows/curio ... -crash.htm