FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#4176 Re: FK Zeljeznicar
vaš trener može sanjati da nekad u sljedećem životu bude amar osim.
a to s ofsajdom - stvarno nemate stida.
a to s ofsajdom - stvarno nemate stida.
-
fara_mo
#4177 Re: FK Zeljeznicar
Kad ovo procitam onda tek vidim koliko su neki ljudi zatucani i primitivni:) Vrlo brzo zaboravljaju da je i grbavica bila pod okupatorom i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu. Tugo moja kako neki ljudi brzo zaboravljaju a vidim da ih je velik broj.Anakin Skaywalker wrote:pa eto kao što i sam kažeš mi smo dobili natrag svoj stadion a vi ćete zaigrati pod Bijelim brijegom samo uz play station naravno kao domaćinikaranana wrote:e znaci takav rjecnik koristimo? pa dobro.elSaik wrote:Šta se radilo, čovječe? Fakat niste normalni. Ko vam je kriv što ste divljaci iz neke zabiti pored Mostara pa ste navikli vrijeđati sudije i fizički ih napadati. Lištica/Posušje - mentalitet, ništa bolji niste.
vi ste divljaci koji se svaku tekmu pokoljete izmedju sebe tamo u onoj shumi u sred stadiona. mi zmo u zabiti ali barem nam nije stadion i livada napola prekrivena sumom. a igrom slucaja smo morali biti izbjeglice u svom gradu dok je vas stadion vracen vama dejtonom. da chetnici nisu pristali na zamjenu srebrenice jos uvijek bi velika trobojnica visila na juznom reflektoru vaseg hrama fudbala, a vi bi tada mozda igrali takodjer u nekoj zabiti kao sto mi igramo danas.. FK Velež nekada bješe klub a sada je "sportski kolektiv" iz prigradske vukojebine zvane Vrapčići
![]()
![]()
- karanana
#4178 Re: FK Zeljeznicar
dobio si stadion u daytonu. mi smo vrapcice barem oslobodili pa tu pokazujemo nase majstorije.
ma moj fara_mo, ne bi ni u ilijasu igrali jer i tamo je bio drugi entitet prije daytona. mozda hrasnica, zajedno sa famosom.
ma moj fara_mo, ne bi ni u ilijasu igrali jer i tamo je bio drugi entitet prije daytona. mozda hrasnica, zajedno sa famosom.
-
LSD
#4179 Re: FK Zeljeznicar
Cuj "i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu"
Pa eto,bio je mirovni sporazum (hvala Bogu) i Željo šuta loptu gdje ju je uvijek šutao...A dušmani mogu crknuti od te "globalne nepravde sa mirovnim sporazumom"...znam ja da bi ti volio da šutamo lopte po Ilijašu,ali ne pitaš se ti hvala Bogu.
Pa eto,bio je mirovni sporazum (hvala Bogu) i Željo šuta loptu gdje ju je uvijek šutao...A dušmani mogu crknuti od te "globalne nepravde sa mirovnim sporazumom"...znam ja da bi ti volio da šutamo lopte po Ilijašu,ali ne pitaš se ti hvala Bogu.
-
fara_mo
#4180 Re: FK Zeljeznicar
LSD wrote:Cuj "i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu"![]()
![]()
Pa eto,bio je mirovni sporazum (hvala Bogu) i Želju šuta lopta gdje ju je uvijek šutao...A dušmani mogu crknuti od te "globalne nepravde sa mirovnim sporazumom"...znam ja da bi ti volio da šutamo lopte po Ilijašu,ali ne pitaš se ti hvala Bogu.
Moj LSD ja nikad ne bi volio da bilo koji nas tim, to jest tim kao Zeljo, Sarajevo, Celik dozivi istu sudbinu kao sto je Velez. Ocigledno si dobro prosao u ratu i ne vidis dalje od svojih vrata. Gadan je balinluk take vrste, kao i takvi ljudi
-
fara_mo
#4181 Re: FK Zeljeznicar
LSD wrote:Cuj "i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu"![]()
![]()
-
LSD
#4182 Re: FK Zeljeznicar
Maloprije si pisao da bi volio,samo treba malo procitati između redova...i karanana sa tobom isto...odakle sad ta nagla promjena mišljenjafara_mo wrote:LSD wrote:Cuj "i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu"![]()
![]()
Pa eto,bio je mirovni sporazum (hvala Bogu) i Želju šuta lopta gdje ju je uvijek šutao...A dušmani mogu crknuti od te "globalne nepravde sa mirovnim sporazumom"...znam ja da bi ti volio da šutamo lopte po Ilijašu,ali ne pitaš se ti hvala Bogu.
Moj LSD ja nikad ne bi volio da bilo koji nas tim, to jest tim kao Zeljo, Sarajevo, Celik dozivi istu sudbinu kao sto je Velez. Ocigledno si dobro prosao u ratu i ne vidis dalje od svojih vrata. Gadan je balinluk take vrste, kao i takvi ljudi
- karanana
#4183 Re: FK Zeljeznicar
sto meni zele drugi to i ja zelim drugima. ako meni neko zeli da pod bijelim brijegom igram kao domacin samo na playstationu, sta bi ja trebao reci za klub za kojeg taj dobronamjernik navija?
-
fara_mo
#4184 Re: FK Zeljeznicar
Moj LSD smiri malo dozivljaj. Ja nigdje nisam napisao da bih volio da zeljo igra negdje drugo vec na Grbavici mjestu gdje i pripada i gdje mu je kuca vazda bila i bit ce. Ja nisam zatucan da bih nesto tako cak i pomisljao, vec ti samo kazem da malo razmislis kroz kakvu smo golgotu prosli.Nista drugoLSD wrote:Maloprije si pisao da bi volio,samo treba malo procitati između redova...i karanana sa tobom isto...odakle sad ta nagla promjena mišljenjafara_mo wrote:LSD wrote:Cuj "i da nije bilo mirovnog zeljo bi danas kao i mi sutao loptu predpostavljam negdje u Ilijasu"![]()
![]()
Moj LSD ja nikad ne bi volio da bilo koji nas tim, to jest tim kao Zeljo, Sarajevo, Celik dozivi istu sudbinu kao sto je Velez. Ocigledno si dobro prosao u ratu i ne vidis dalje od svojih vrata. Gadan je balinluk take vrste, kao i takvi ljudi![]()
da nije malo kontradiktorno i licemjerno to
-
LSD
#4185 Re: FK Zeljeznicar
Slažem se u potpunosti,identican stav imam...samo želje su jedno,a realnosti i cinjenice sasvim drugo...cinjenice jeste da mi igramo na svom stadionu (na kojem smo igrali oduvijek),a vi ste i dan-danas muhadžiri u vrapcicima i to 15 godina nakon Deytona...to su cinjenice...e sad to što bi ti želio (i ovaj fera) da i im budemo muhadžiri pored svog stadiona,što bi želio da nam Grbavica nije vracena Deytonom,da je ostala u RS i to poštujem ali to je domen ŽELJA...a jasno je da bi to želili dok o tome pišete vec nekoliko postova... muzicke želje,top liste i sl. nisu u programskoj šemi ove temekaranana wrote:sto meni zele drugi to i ja zelim drugima. ako meni neko zeli da pod bijelim brijegom igram kao domacin samo na playstationu, sta bi ja trebao reci za klub za kojeg taj dobronamjernik navija?
-
Adi_vp
#4186 Re: FK Zeljeznicar
Bezveze su vam ova prepucavanja totalno
,dajte ljudi malo konverzacije neke zanimljivije...Nema potrebe da se glodjete medjusobno,kakav Deyton ba puca mi neka stvar za njim realno...
-
elSaik
#4187 Re: FK Zeljeznicar
Imate Politiku pa tamo nastavite o Daytonu.
Igrali ste tri utakmice protiv nas, niste dobili nijednu. Ne znam da ijedan tim ima gori skor protiv nas u zadnjih 5 godina. Došli ste na Grbavicu, igrali "najljepši fudbal u državi", niste prišli golu pošteno 3 puta. Najavili prije svake utakmice 3-4 komada u mreži Šehića, a na kraju ispali iz Kupa i ostali bez bod(ov)a u Prvenstvu. I to je to. Sva priča tu završava.
Igrali ste tri utakmice protiv nas, niste dobili nijednu. Ne znam da ijedan tim ima gori skor protiv nas u zadnjih 5 godina. Došli ste na Grbavicu, igrali "najljepši fudbal u državi", niste prišli golu pošteno 3 puta. Najavili prije svake utakmice 3-4 komada u mreži Šehića, a na kraju ispali iz Kupa i ostali bez bod(ov)a u Prvenstvu. I to je to. Sva priča tu završava.
-
LSD
#4188 Re: FK Zeljeznicar
Jarane,nisam ja pisao o Deytonu vec ova dvojica veležovaca...šuplja prica tipa Šta bi bilo,kad bi bilo...samo sam napisao da mi igramo u svom i na svom gdje smo oduvijek igrali,a to što bi gospoda željela drugacije,tj. da smo i mi ko i oni muhadžiri na nekoj livadi- to je sad druga prica...samo sam naglasio da si želje jedno,a realnost sasvim drugo i ništa više.Adi_vp wrote:Bezveze su vam ova prepucavanja totalno,dajte ljudi malo konverzacije neke zanimljivije...Nema potrebe da se glodjete medjusobno,kakav Deyton ba puca mi neka stvar za njim realno...
- Šibicar
#4189 Re: FK Zeljeznicar
Iskreno bih volio da se Velež vrati pod BB,jer Mostar mi je uvijek bio najdraži grad,poslije Sarajeva.Ali ovi navijači kao što su karanana,prdimahovina..i slični,jednostavno neće da priznaju da su oni na Grbavici NAS prozivali pjesmom "ustaške pi*ke",pa šta poslije toga očekujete????????????
- burek_in_space
#4190 Re: FK Zeljeznicar
Zdravo "politichari"
Bilo koji post nakon ovog UPOZORENJA koje u sebi bude sadrzhavalo ishta shto "mirishe" na politiku ce biti obrisan, a chlan koji to napishe banovan!
Tema je FK Željezničar i sve u vezi istog, sa sportskog aspekta posmatrano
Bilo koji post nakon ovog UPOZORENJA koje u sebi bude sadrzhavalo ishta shto "mirishe" na politiku ce biti obrisan, a chlan koji to napishe banovan!
Tema je FK Željezničar i sve u vezi istog, sa sportskog aspekta posmatrano
-
Utokkha
#4191 Re: FK Zeljeznicar
Meni kao navijaču Želje, poslije smrti Vedrana više ništa nema smisla.
U najmanju ruku sam se nadao da će se odnosi između Rođenih i Manijaka popraviti nakon dešavanja u Širokom Brijegu. Desilo se kamenovanje u Vrapčićima, bio sam na tom gostovanju, ali sila na silu je proces koji nema kraja. Ima zapravo, dok opet ne padne mrtva glava. Slučajno sam se našao u prilici gledati dešavanja van stadiona. Da li je problem u klincima koji se rata i ne sjećaju, pa ne dijele iste prioritete kao i ja?
Ne pišem da je problem samo u Manijacima, nego i u Rođenim.
Prenerazilo me psovanje Amaru, toliko da bih najradije preskočio onu ogradu na istoku i utakmicu gledao sa te tribine, samo da sam što dalje od ultra-hool južne tribine koja nikad gore nije izgledala (na stranu pridruživanje protestima HZ povodom smrti Vedrana, i sve koreografije, navijanja i sl.).
Lijepo je vidjeti Fordasa i 51st State kako dijele isto razmišljanje u taboru navijača Sarajeva.
U najmanju ruku sam se nadao da će se odnosi između Rođenih i Manijaka popraviti nakon dešavanja u Širokom Brijegu. Desilo se kamenovanje u Vrapčićima, bio sam na tom gostovanju, ali sila na silu je proces koji nema kraja. Ima zapravo, dok opet ne padne mrtva glava. Slučajno sam se našao u prilici gledati dešavanja van stadiona. Da li je problem u klincima koji se rata i ne sjećaju, pa ne dijele iste prioritete kao i ja?
Prenerazilo me psovanje Amaru, toliko da bih najradije preskočio onu ogradu na istoku i utakmicu gledao sa te tribine, samo da sam što dalje od ultra-hool južne tribine koja nikad gore nije izgledala (na stranu pridruživanje protestima HZ povodom smrti Vedrana, i sve koreografije, navijanja i sl.).
Lijepo je vidjeti Fordasa i 51st State kako dijele isto razmišljanje u taboru navijača Sarajeva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4192 Re: FK Zeljeznicar
šta se psovalo Amaru?Utokkha wrote:Meni kao navijaču Želje, poslije smrti Vedrana više ništa nema smisla.
-
elSaik
#4194 Re: FK Zeljeznicar
Pjevalo se "svi u napad, yebo vas Amar". Iako mislim da je to ispalo drugačije nego se mislilo reći. Navijači su 100% iza Osima.
-
Utokkha
#4195 Re: FK Zeljeznicar
elSaik, znaš i sam da nije tako.
-
elSaik
#4196 Re: FK Zeljeznicar
Ako ti tako kažeš.
Onda ću se ispraviti, ja znam da sam ja iza Amara 100%.
- simonese
#4197 Re: FK Zeljeznicar
na Jugu ima raznih "strujanja"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4198 Re: FK Zeljeznicar
ne znam, ja sam subjektivan tu. mnogo mi je drag njegov stari, tolika veličina i tolika skromnost. toliko mi je drag da ne dam ni na Amara
živa istina.
-
salle_eh1986
#4199 Re: FK Zeljeznicar
Ljubav se zove imenom tvojim
Ž E LJ O
Nanananananana srcu draga boja plava
Ooooooo ja te volim, volim Željo
Ž E LJ O
Nanananananana srcu draga boja plava
Ooooooo ja te volim, volim Željo
Last edited by salle_eh1986 on 26/10/2009 18:35, edited 2 times in total.
- mrtva kokoš
#4200 Re: FK Zeljeznicar
jesu to "svi u napad jebo vas amar" isti filozofi kao i za plavu prugu smislili...