a valjda neće biti slučaj denis ispušliććiro wrote:Kompromis će biti da ostane i Baljak i Alihodžić, pa šta se onda mijenja. Shvatam da nošeni željom da se dese pozitivne stvari počinjemo da vjerujemo u ublehaške priče novog predsjednika.
Nemamo razloga čak ni za optimizam, a kamoli za euforiju koja se javlja.
Ne napadam BP niti mislim da imaju bilo kakve loše namjere u svemu ovome, ali sam siguran da su ih djelimično pustili u upravu s ciljem da malo smire strasti navijača, a mi svi zajedno treba da pušimo foru da se rade prave stvari.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Braco Alija
#4176 Re: FK Sarajevo
-
radijator
#4177 Re: FK Sarajevo
Daj Bože da Varešanović ne bude smjenjen već nakon 6. kola.
Varešanović nema nikakvog iskustva, nikog nije vodio, ne znam jel kome i pomoćnik bio.
Kako nas takav "stručnjak" može odvest do titule, ili duple krune?!?
Ne kažem da on nema talenta, al brate zna se put.
Nova Uprava je ovdje, po mom mišljenju, kiksala.
Trebalo je Mirzu prerasporedit na neko drugo mjesto, nek radi u omladinskom pogonu. Ako mu je to ispod časti, hvala i sretno.
Ovako pomalo neozbiljno ulazimo u narednu sezonu.
A start je jako bitan.
Varešanović nema nikakvog iskustva, nikog nije vodio, ne znam jel kome i pomoćnik bio.
Kako nas takav "stručnjak" može odvest do titule, ili duple krune?!?
Ne kažem da on nema talenta, al brate zna se put.
Nova Uprava je ovdje, po mom mišljenju, kiksala.
Trebalo je Mirzu prerasporedit na neko drugo mjesto, nek radi u omladinskom pogonu. Ako mu je to ispod časti, hvala i sretno.
Ovako pomalo neozbiljno ulazimo u narednu sezonu.
A start je jako bitan.
- van Basten
#4178 Re: FK Sarajevo
ostanak Varešanovića je prvi minus za upravu. Trener koji nije ispunio nijedan od tri mikrocilja: nije otišao u Evropu (a bili smo 4.kada je došao na klupu), nije uspio pobijediti želju kući i, najsramtonije, nije uspio pobijediti ni Širokog kući, zaslužio je da dobije šut kartu odavno. Ionako je trebalo biti vrijeme za nova lica. Njegov ostanak daje jak argument da je Blekić samo šupljirao sa pričom ali da sa djelima to ide malo kilavo.
-
Max Bunker
#4179 Re: FK Sarajevo
Rano je za bilo kakve komentare i ocjene.
Kada se sjetim dan-dva pred utakmicu sa Sirokim i najave da sva uprava leti vani, pa onda situacije od prije tri sedmice da ce Baljak i co., samo rotirati pozicije, ovu sadasnju upravu vidim kao neku alternativu i koncenzus. Usli su neki novi ljudi u klub, al' isto tako su usli i ljudi koje smo otjerali iz kluba ( Ducic ) a ostali su i neki koje smo zeljeli izbaciti.
Vidjet cemo do kraja jesenjeg djela sta je i koliko promjenjeno. Ne trazim prvo mjesto, ne trazim pun stadion al' zelim vidjeti profesionalizam u upravi, rad i disciplinu medju igracima.
Kada se sjetim dan-dva pred utakmicu sa Sirokim i najave da sva uprava leti vani, pa onda situacije od prije tri sedmice da ce Baljak i co., samo rotirati pozicije, ovu sadasnju upravu vidim kao neku alternativu i koncenzus. Usli su neki novi ljudi u klub, al' isto tako su usli i ljudi koje smo otjerali iz kluba ( Ducic ) a ostali su i neki koje smo zeljeli izbaciti.
Vidjet cemo do kraja jesenjeg djela sta je i koliko promjenjeno. Ne trazim prvo mjesto, ne trazim pun stadion al' zelim vidjeti profesionalizam u upravi, rad i disciplinu medju igracima.
- ratata
#4180 Re: FK Sarajevo
evo citam ostao Varesanovic
dzaba sve promjene ako je taj lik "bolji" Upravi od jednog giganta Musemica, jer otkad je Musemic otjeran Sarajevo nije idjelo prvog mjesta na tabeli 
-
Bordolini
#4181 Re: FK Sarajevo
I ja sam se nadao Husrefu makar kao prelaznom rjesenju ali mrka kapa. Varesanovic je pokazao da ne zna, zasto mu se daje nova prilika?
Igraci "bjeze" s Koseva, eno i Rizvanovic se ispalio i to u Zrinski
..za plakati..
Igraci "bjeze" s Koseva, eno i Rizvanovic se ispalio i to u Zrinski
-
herbion
#4182 Re: FK Sarajevo
Sarajevo u kratkom roku ostaje bez svoja cetiri najbolja igraca(Belosevic,Rizvic,Muminovic i Skoro).Takvih igraca na ovom trzistu vise nema i ne ocekujem da cete u novu sezonu uci jaci nego proslu.Odluka da se ide u Iran je jos jedna od losijih za klub jer nece se imati dovoljno vremena da se uigraju novi igraci sa ostatkom ekipe.Izgleda mi kao da se prica jedno a stvari se desavaju stihijski.Ostalo je malo vremena za pocetak prvenstva.
-
north
#4183 Re: FK Sarajevo
Uh, bogami sve ovo prethodno navedeno uglavnom stoji, definitivno nisam ni ja za ostanak onog šmekera, što neko gore reče, trebalo ga je prvo negdje u omladinski pogon pa nek se tamo kali, pa ako se dokaže, probati, ali sam siguran da on NIJE KAPACITET za prvog tima, i to će se vrlo brzo pokazati. Ako nas demantuje, ja ću se prvi ispričati.
Drugo, odlazak igrača, još čudnije, iako mislim da je jedini pravi gubitak Muminović, ali hajde da vidimo koga će to dovesti i kako će nadomjestiti te igrače. Ja sam i kad se desila skupština rekao da se desio samo mali pomak, te da konkretne stvari tek treba da se dese (ako se uopšte i dese).
Uglavnom čudna se situacija dešava, promjene u klubu koje relativno zadovoljavaju, ali istovremeno odlazak igrača i ostanak nedokazanog i neprovjerenog trenera u kojega mnogi nemaju povjerenja.......
Drugo, odlazak igrača, još čudnije, iako mislim da je jedini pravi gubitak Muminović, ali hajde da vidimo koga će to dovesti i kako će nadomjestiti te igrače. Ja sam i kad se desila skupština rekao da se desio samo mali pomak, te da konkretne stvari tek treba da se dese (ako se uopšte i dese).
Uglavnom čudna se situacija dešava, promjene u klubu koje relativno zadovoljavaju, ali istovremeno odlazak igrača i ostanak nedokazanog i neprovjerenog trenera u kojega mnogi nemaju povjerenja.......
- Obuca9
#4184 Re: FK Sarajevo
herbion wrote:Sarajevo u kratkom roku ostaje bez svoja cetiri najbolja igraca(Belosevic,Rizvic,Muminovic i Skoro).Takvih igraca na ovom trzistu vise nema i ne ocekujem da cete u novu sezonu uci jaci nego proslu.Odluka da se ide u Iran je jos jedna od losijih za klub jer nece se imati dovoljno vremena da se uigraju novi igraci sa ostatkom ekipe.Izgleda mi kao da se prica jedno a stvari se desavaju stihijski.Ostalo je malo vremena za pocetak prvenstva.
Koju si ti tekmu Sarajeva gledao svega ti, kad su ti Belošević i Rizvanović bili dva od četiri najbolja igrača?
Njih dvojica su bili najstandardniji igrači (a i to samo zato jer nismo imali apsolutne NIKAKVE alternative, ni za lijevi, ni za desni bok), ali da su bili najbolji nema teorije.
- motachjointa
#4185 Re: FK Sarajevo
mozemo se mi sema tjesiti koliko hocemo. realnost je da trenutno sarajevo nema niti jednog igraca koji je bolji od ova 4hz__semir wrote:herbion wrote:Sarajevo u kratkom roku ostaje bez svoja cetiri najbolja igraca(Belosevic,Rizvic,Muminovic i Skoro).Takvih igraca na ovom trzistu vise nema i ne ocekujem da cete u novu sezonu uci jaci nego proslu.Odluka da se ide u Iran je jos jedna od losijih za klub jer nece se imati dovoljno vremena da se uigraju novi igraci sa ostatkom ekipe.Izgleda mi kao da se prica jedno a stvari se desavaju stihijski.Ostalo je malo vremena za pocetak prvenstva.
Koju si ti tekmu Sarajeva gledao svega ti, kad su ti Belošević i Rizvanović bili dva od četiri najbolja igrača?
Njih dvojica su bili najstandardniji igrači (a i to samo zato jer nismo imali apsolutne NIKAKVE alternative, ni za lijevi, ni za desni bok), ali da su bili najbolji nema teorije.
- Real Khan
#4186 Re: FK Sarajevo
Pa vjerovatno zato postoji mogućnost dovođenja pojačanja...a kakva pojačanja i odakle će biti ta pojačanja, ostaje da vidimo koliko su lucidni u Upravnom odboru... Ako budemo dovodili pojačanja kao do sada (povratak već istrošenih i van forme bivših igrača FKS koji nisu mogli naći klub vani, ili kupljenje polovnih igrača iz naše lige za "par joja maraka mjesečno") onda nema ništa od Evrope ni sljedeće godine...a ni one iza nje.motachjointa wrote:mozemo se mi sema tjesiti koliko hocemo. realnost je da trenutno sarajevo nema niti jednog igraca koji je bolji od ova 4hz__semir wrote:Koju si ti tekmu Sarajeva gledao svega ti, kad su ti Belošević i Rizvanović bili dva od četiri najbolja igrača?herbion wrote:Sarajevo u kratkom roku ostaje bez svoja cetiri najbolja igraca(Belosevic,Rizvic,Muminovic i Skoro).Takvih igraca na ovom trzistu vise nema i ne ocekujem da cete u novu sezonu uci jaci nego proslu.Odluka da se ide u Iran je jos jedna od losijih za klub jer nece se imati dovoljno vremena da se uigraju novi igraci sa ostatkom ekipe.Izgleda mi kao da se prica jedno a stvari se desavaju stihijski.Ostalo je malo vremena za pocetak prvenstva.
Nova uprava mora hitno platiti dugovanja postojećem (preostalom) igračkom kadru, da bi bilo u stanju sagledati na koga od postojećih može računati (a usput, za licenciranje klubova je obavezno nepostojanje dugova prema igračima), pa tek onda vidjeti gdje i koliko smo šuplji pa onda dati se u potragu za kvalitetnim (ali i skupljim) igračima na tržištu... Onako odoka, potrebna su nam najmanje 2 odbrambena, 3 vezna i 2 napadača
- Rauber
#4187 Re: FK Sarajevo
Nije mi jasno zasto je raja toliko protiv Varesanovica, doduse vidim da je ta raja uglavnom po forumima, jos nikoga nisam uzivo sreo a da se protivi ostanku Varesa.
Hocu reci, vjerujem da ima pravih navijaca koji su protiv njega ( kao sto bi se neko nasao protiv i Murinja da dodje ), ali mi se isto tako cini da po forumima ima dosta ovih ubacenih koji truju raju s pricom o Mirzi...
Citam neki dan izjavu novog nam predsjednika, kao „ako Sarajevo ne osvoji odmah titulu on daje ostavku“
Ne znam cemu tolika zurba, sta sad treba, na kraju sezone opet raspad... pa ne moze nista preko noci. Ja licno kao navijac Sarajeva bi bio presretan ovim razvojom situacije :
Potpisati visegodisnje ugovore s trenutnim igracima Sarajeva koji vrijede, tu ne podrazumijevam Ihtijarevica, Maksumica, Dudu... Eventualno dovesti jos nekoga. Par igraca juniora koji vrijede promovirati u 1 tim Imati skaute kojima ce jedini posao biti da traze igrace po nizim ligama, non stop!
S tom ekipom u sezoni koja dolazi izboriti evropu.
Sezonu poslije uz eventualno 2-3 PRAVA POJACANJA ici na titulu.
A one tamo ocekujem da vec imamo tim koji ce biti za 10 klasa superiorniji od ekipa kao sto su travnik,laktasi,zvijezda pa cak i slobode,borca... znaci da nam neuspjeh i katastrofa bude igrati na strani sa njima nerjeseno.
Znam da ima raje koja je nestrpljiva i koji bi odmah titiulu, ja o takvima ne mislim nista lose i u potpunosti ih razumijem, ali eto ja bi licno bio zadovoljan kad bi rukovodstvo imalo ovakvu strategiju.
Sto se tice Varesanovica, cuo sam da su igraci na prvom sastanku s Blekicem rekli da bi voljeli da on ostane, vjeruju u njegov rad i sto da ne, treba ga pustiti da radi i neka o njemu sude rezultati, ali ne rezultati kad je preuzeo tim u kojem nista nije funkcionisalo, evo sad ce imati sve sredjeno ( bar se nadam ) , mlad je i sigurno zeljan dokazivanja pa bujrum.
Hocu reci, vjerujem da ima pravih navijaca koji su protiv njega ( kao sto bi se neko nasao protiv i Murinja da dodje ), ali mi se isto tako cini da po forumima ima dosta ovih ubacenih koji truju raju s pricom o Mirzi...
Citam neki dan izjavu novog nam predsjednika, kao „ako Sarajevo ne osvoji odmah titulu on daje ostavku“
Ne znam cemu tolika zurba, sta sad treba, na kraju sezone opet raspad... pa ne moze nista preko noci. Ja licno kao navijac Sarajeva bi bio presretan ovim razvojom situacije :
Potpisati visegodisnje ugovore s trenutnim igracima Sarajeva koji vrijede, tu ne podrazumijevam Ihtijarevica, Maksumica, Dudu... Eventualno dovesti jos nekoga. Par igraca juniora koji vrijede promovirati u 1 tim Imati skaute kojima ce jedini posao biti da traze igrace po nizim ligama, non stop!
A one tamo ocekujem da vec imamo tim koji ce biti za 10 klasa superiorniji od ekipa kao sto su travnik,laktasi,zvijezda pa cak i slobode,borca... znaci da nam neuspjeh i katastrofa bude igrati na strani sa njima nerjeseno.
Znam da ima raje koja je nestrpljiva i koji bi odmah titiulu, ja o takvima ne mislim nista lose i u potpunosti ih razumijem, ali eto ja bi licno bio zadovoljan kad bi rukovodstvo imalo ovakvu strategiju.
Sto se tice Varesanovica, cuo sam da su igraci na prvom sastanku s Blekicem rekli da bi voljeli da on ostane, vjeruju u njegov rad i sto da ne, treba ga pustiti da radi i neka o njemu sude rezultati, ali ne rezultati kad je preuzeo tim u kojem nista nije funkcionisalo, evo sad ce imati sve sredjeno ( bar se nadam ) , mlad je i sigurno zeljan dokazivanja pa bujrum.
-
internazionale
#4188 Re: FK Sarajevo
ne znam kako se ljudi zanose nekim pričama o pojačanjimaRauber wrote:Nije mi jasno zasto je raja toliko protiv Varesanovica, doduse vidim da je ta raja uglavnom po forumima, jos nikoga nisam uzivo sreo a da se protivi ostanku Varesa.
niti je ovaj blekić abramovich niti će dovesti par slobodnih evropskih igrača npr. joe cole i karinaši...
muminović, rizvanović, maksumić, pa i dudo... su za naše lige vrhunski igrači
a mogu sasvim solidno igrati i u evropi
najvažniji uslov za to je disciplina, (da bi se postigla treba nekoliko preduslova ispuniti)
sad koga će ovi dovoditi je zanimljivo pitanje
-
north
#4189 Re: FK Sarajevo
Ma uglavno sve to stoji haveru, ali što se tiče Varešanovića, izgleda mi nedorastao za tu poziciju, vjeruj da ja Sarajevo aktivno pratim najmanje 20-ak godina, tako da ne pričam napamet, i jednostavno čovjek svojom pojavom, vokabularom, bilo čim mu ne liči na čovjeka koji će sa Sarajevom praviti dar-mar. Daj bože da griješi, pa da pojedem sve ove svoje riječi.Rauber wrote:Nije mi jasno zasto je raja toliko protiv Varesanovica, doduse vidim da je ta raja uglavnom po forumima, jos nikoga nisam uzivo sreo a da se protivi ostanku Varesa.
Ostali dio teksta potpisujem, naročito ovo za strategiju, nerealno je reći odmah titula (iako vjerujem da to nije nemoguće) ili padaju glave, pa onda će pasti glve i potonućemo još dublje.....
Nevezano za ovo, čujem da će Vlastimir Mijović biti predstavnik ispred kluba za medije, barem to počinje ličiti na nešto, do jučer se nije znalo ko nas predstavlja, s obzirom da su oni metuzalemi izbjegavali sve živo.....
Na kraju, ljudi trebaju nam POJAČANJA, ovaj odlazak, ako izuzmeno Škoru, jedino boli zbog Muminovića, ova dvojica fakat nisu neka šteta.....Sa ovim igračkim kadrom, nećemo biti među prvih 7........
Avdič, maksumić, Dudo, iHTIJAREVIĆ...OUT!!! Novo meso - IN!!!
- Rauber
#4190 Re: FK Sarajevo
Ja se ne zanosim pojacanjima, Mumin je odlican igrac ali jbg, htio je da ode a koga nema bez njega se mora.internazionale wrote:ne znam kako se ljudi zanose nekim pričama o pojačanjimaRauber wrote:Nije mi jasno zasto je raja toliko protiv Varesanovica, doduse vidim da je ta raja uglavnom po forumima, jos nikoga nisam uzivo sreo a da se protivi ostanku Varesa.
niti je ovaj blekić abramovich niti će dovesti par slobodnih evropskih igrača npr. joe cole i karinaši...
muminović, rizvanović, maksumić, pa i dudo... su za naše lige vrhunski igrači
a mogu sasvim solidno igrati i u evropi
najvažniji uslov za to je disciplina, (da bi se postigla treba nekoliko preduslova ispuniti)
sad koga će ovi dovoditi je zanimljivo pitanje
Dudo? Igrac kojeg vrlo lako mozemo zamjeniti, pa cak i neka mlada snaga iz juniora nece biti nista losija od njega. A iskreno ja mu nikad necu halaliti odlazak u Zelju prema tome sto se mene tice moze slobodno da ide, smrad pravi.
Rizvanovica nisam ni spomenuo, cak sta vise znam da on moze jos bolje jer smo odrasli na istom skolskom igralistu i znam njegov talenat. Nadam se da ce ga napokon svima pokazati.
Maksumic isto nije nezamjenjiv, ufurana „igracina“ , a i igrac koji se svadja sa Hordama i fol nesto prijeti ( jel to ta disciplina o kojoj govoris ) ne treba da igra za svetinju, to je samo moje misljenje, naravno predpostavljam da ce i on ostati uz Dudu.
-
El_comadante
#4191 Re: FK Sarajevo
ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?
-
north
#4192 Re: FK Sarajevo
Pa priča se da je nova uprava obećala 5, kako oni kažu, vrhunskih pojačanja. Ako je istina da su to rekli, e baš me zanima, šta će oko toga biti. E sad, s druge strane, ne treba biti pretjerano nestrpljiv, prelazni rok počinje 1 jula, mi svakako ne igrame u Evropi, tako da ne treba odmah žuriti....Što se tiče puštanja igrača, osim Muminovića, mislim da je to pojačanje za nas, još i da puste Avdića, Ihtijarevića, Dudu, ali da dovedu MNOGO BOLJE igrače.El_comadante wrote:ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?
Još da su doveli novog trenera, ja bih bio poprilično zadovoljan.
Biće interesantno u narednih mjesec-dva, kada su u pitanju zbivanja kod nas......Tada ćemo moći dosta više suditi o novoj upravi, zasad je još uvijek prerano......
-
internazionale
#4193 Re: FK Sarajevo
kakva pojačanja za tituluEl_comadante wrote:ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?
željo je osvojio titulu sa ekipom u kojoj 99% igrača nije bolje od edina dude, jedino bekrić
prošla godina i igre u evropi vrijede k'o 10 titula prvaka bih
-
north
#4194 Re: FK Sarajevo
nije bolje, ali su im 120% fizički spremniji i jači na psihološkom planu......internazionale wrote:kakva pojačanja za tituluEl_comadante wrote:ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?![]()
željo je osvojio titulu sa ekipom u kojoj 99% igrača nije bolje od edina dude, jedino bekrić
prošla godina i igre u evropi vrijede k'o 10 titula prvaka bih
raspitaj se malo, naši đuturumi, u 90% tekmi su povraćali po terenu u 2 poluvremenu od umora i redovno tada gubili tekme, kod Želje je obratna situacija bila.......
E to je do trenera.......
-
Fordas
#4195 Re: FK Sarajevo
Ost'o dudo, juuupiiiiii

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4196 Re: FK Sarajevo
Prisjedas nam svima na muku..odvratan si...Fordas wrote:Ost'o dudo, juuupiiiiii
- Chisum
#4197 Re: FK Sarajevo
Sto se tice jednog dijela igraca, njihovih igara, zalaganja i odnosa prema bordo dresu, slozio bih se sa ovim. Neka idu u tri picke materine! Ako nova uprava bude imala imalo sluha shvatice kakvih se tu metilja nakotilo i ugnijezdilo. Naravno da mi je zao kada ode neko kao Muminovic, koji se zaista zalagao, ali kada ode neki maneken i babin sin koji u toku tekme pretrci manje nego ja, kada kasnim na tekmu, pa ufatim sprint preko platoa Koseva, e za takve me boli racku.north wrote:Pa priča se da je nova uprava obećala 5, kako oni kažu, vrhunskih pojačanja. Ako je istina da su to rekli, e baš me zanima, šta će oko toga biti. E sad, s druge strane, ne treba biti pretjerano nestrpljiv, prelazni rok počinje 1 jula, mi svakako ne igrame u Evropi, tako da ne treba odmah žuriti....Što se tiče puštanja igrača, osim Muminovića, mislim da je to pojačanje za nas, još i da puste Avdića, Ihtijarevića, Dudu, ali da dovedu MNOGO BOLJE igrače.El_comadante wrote:ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?
Biće interesantno u narednih mjesec-dva, kada su u pitanju zbivanja kod nas......Tada ćemo moći dosta više suditi o novoj upravi, zasad je još uvijek prerano......
Ja necu da dajem ocjene prije nego je nova uprava pocela da radi, ali ako budu makar samo upola piljari kao ovi dosadasnji, ima opet da popusimo foru. Opet cemo gledati istu pricu, iz sezone u sezonu povratak fosila koji ne mogu da trce duze od 45 minuta, babine sinove i trenere koji se kenjaju u gace prije utakmice sa Modricom, Laktasima... ili kakvim slicnim seljackim klubom. Moraju se, ali zaista moraju, dovesti barem 2-3 kvalitetna pojacanja. Ne juniori, ne neiskustvo (na njih racunam kao na dopune, kao na ispomoc - ne kao rjesenje problema!) nego barem 2-3 prava pojacanja... sve je ostalo samo nastavak agonije, samo nova karta za razocarenja i strah od nekih seoskih klubova... A, posto znamo da para imamo k'o drva - al u kurcu, ovo s pojacanjima ne izgleda kao realna opcija... prema tome tesko da ce se destiti neka veca promjena.
Sto se drugog podebljanog dijela tice.
Ja zaista ne vidim napredak sa Varesanovicem kao trenerom... Sve u redu - znam da momak voli Sarajevo... ali, niti ima karizmu kakvu trener treba imati, niti ga, vjerujem, ko shvata ozbiljno... Samo jos jedna marioneta i mahalski pristup necemu sto danas trazi mnogo vise od toga. Ja stvarno ne znam kome on moze da ulije povjerenje.
Vidjecemo... Nesto je kao krenulo nabolje, ali sve je jos u sferi bajki i obecanja.
Vrijeme je da nam svane, majku mu jebem.... Red bi bio!

-
north
#4198 Re: FK Sarajevo
Chisum wrote:Sto se tice jednog dijela igraca, njihovih igara, zalaganja i odnosa prema bordo dresu, slozio bih se sa ovim. Neka idu u tri picke materine! Ako nova uprava bude imala imalo sluha shvatice kakvih se tu metilja nakotilo i ugnijezdilo. Naravno da mi je zao kada ode neko kao Muminovic, koji se zaista zalagao, ali kada ode neki maneken i babin sin koji u toku tekme pretrci manje nego ja, kada kasnim na tekmu, pa ufatim sprint preko platoa Koseva, e za takve me boli racku.north wrote:Pa priča se da je nova uprava obećala 5, kako oni kažu, vrhunskih pojačanja. Ako je istina da su to rekli, e baš me zanima, šta će oko toga biti. E sad, s druge strane, ne treba biti pretjerano nestrpljiv, prelazni rok počinje 1 jula, mi svakako ne igrame u Evropi, tako da ne treba odmah žuriti....Što se tiče puštanja igrača, osim Muminovića, mislim da je to pojačanje za nas, još i da puste Avdića, Ihtijarevića, Dudu, ali da dovedu MNOGO BOLJE igrače.El_comadante wrote:ima i dobri i loših strna. dobre su jer se nešto u klubu mjenja ide kreče se. ali je loše što je otišao Muminović a, bar za sada, se pojačanja uopšte nespominju. dobro je što se ima plan ali nevalja da odmah glave lete. čovjek bi možda i reko da im je plana nerealan to tipa titula ili otkaz. treba ići postepeno. dovesti par ali zaista pojačanja prekomandovadi par juniora i plasirati se u Europu i ja bi bio zadovoljan. za drugu sezonu od sada zatržati postojeći kadar i dovesti kojeg igrača i borba za titulu. međutim sada je veliko pitanje koga zaista dovesti. nema se para da se dovodi ko izvana a kakvi su ovi u našjo premier ligi i našim nižim ligama neznam. ima li tu šta kvalitetno?
Ja necu da dajem ocjene prije nego je nova uprava pocela da radi, ali ako budu makar samo upola piljari kao ovi dosadasnji, ima opet da popusimo foru. Opet cemo gledati istu pricu, iz sezone u sezonu povratak fosila koji ne mogu da trce duze od 45 minuta, babine sinove i trenere koji se kenjaju u gace prije utakmice sa Modricom, Laktasima... ili kakvim slicnim seljackim klubom. Moraju se, ali zaista moraju, dovesti barem 2-3 kvalitetna pojacanja. Ne juniori, ne neiskustvo (na njih racunam kao na dopune, kao na ispomoc - ne kao rjesenje problema!) nego barem 2-3 prava pojacanja... sve je ostalo samo nastavak agonije, samo nova karta za razocarenja i strah od nekih seoskih klubova... A, posto znamo da para imamo k'o drva - al u kurcu, ovo s pojacanjima ne izgleda kao realna opcija... prema tome tesko da ce se destiti neka veca promjena.
Sto se drugog podebljanog dijela tice.
Ja zaista ne vidim napredak sa Varesanovicem kao trenerom... Sve u redu - znam da momak voli Sarajevo... ali, niti ima karizmu kakvu trener treba imati, niti ga, vjerujem, ko shvata ozbiljno... Samo jos jedna marioneta i mahalski pristup necemu sto danas trazi mnogo vise od toga. Ja stvarno ne znam kome on moze da ulije povjerenje.
Vidjecemo... Nesto je kao krenulo nabolje, ali sve je jos u sferi bajki i obecanja.
Vrijeme je da nam svane, majku mu jebem.... Red bi bio!
To je otpriike to!!!
Zna li iko više detalja sa tog prvog sastanka uprave, data je puna podrška Varešanoviću i šta još????
Hoćemo li sada svi spavati do početka sezone,i onda kad krene prvenstvo, i počnu loši rezultati, opet negodovanje??'
Ova trenutna ekipa je malo reći limitirana, osim Muminovića, dobro je da su ovi otišli, još najmanje trojici bi se trebalo zahvaliti, ali valjda se podrazumijeva da će doći neki novi igrači......
-
Fordas
#4199 Re: FK Sarajevo
-LIBERO- wrote:Prisjedas nam svima na muku..odvratan si...Fordas wrote:Ost'o dudo, juuupiiiiii
![]()
![]()
Ovo je bio krik ocaja, sta drugo da radim
-
north
#4200 Re: FK Sarajevo
Iako je bio nadomak prelaska u redove Sarajeva, napadač Slobode Damir Smajlović odlučio je ostati na Tušnju još godinu dana.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK ŽeljezničarBrzonogi napadač Slobode Damir Smajlović bio je želja nove i ambiciozne Uprave Sarajeva, no bivši golgeter gradačačke Zvijezde neće mijenjati sredinu, bar ne u narednih godinu dana, na koliko je danas potpisao ugovor sa Slobodom.
"Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem. Dakle, sigurno je da ne mijenjam sredinu ovog ljeta, pa ću i naredne sezone braniti 'crveno-crne' boje", kazao je Smajlović za SportSport.ba, te dodao.
"Sloboda je, ipak, moj klub i moram priznati da mi je na kraju drago što sam ostao. Kako sam ja obaviješten, još nekoliko pojačanja će doći u Slobodu i ove godine se sigurno borimo za izlazak na evropsku scenu."
Šta reći
?
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK ŽeljezničarBrzonogi napadač Slobode Damir Smajlović bio je želja nove i ambiciozne Uprave Sarajeva, no bivši golgeter gradačačke Zvijezde neće mijenjati sredinu, bar ne u narednih godinu dana, na koliko je danas potpisao ugovor sa Slobodom.
"Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem. Dakle, sigurno je da ne mijenjam sredinu ovog ljeta, pa ću i naredne sezone braniti 'crveno-crne' boje", kazao je Smajlović za SportSport.ba, te dodao.
"Sloboda je, ipak, moj klub i moram priznati da mi je na kraju drago što sam ostao. Kako sam ja obaviješten, još nekoliko pojačanja će doći u Slobodu i ove godine se sigurno borimo za izlazak na evropsku scenu."
Šta reći