English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Oi
- Baron_Samedi
#4177 Re: English Premier League
Pomahnitali Harry Redknapp o mojoj "staroj ljubavi"
Stay tuned...
Vijesti o vodecem playu danasnjice, neumoljivo kuljaju. Mozda Index.hr opet objavi video s pogodjenom stativom na treningu Spursa.
Eh, tek onako usput da kazem statistiku Modrica: 16 tekmi, 1 gol, 2 asitencije (87-i asistent lige)
Izgleda da ovaj velemajstor ozbiljno ugrozava Xavijevu poziciju u Barci.Modric key to Spurs' title tilt
Manager Harry Redknapp says midfielder Luka Modric is key to Tottenham Hotspur's challenge for the title.
Redknapp insists the Croatian, who signed for Tottenham in 2008 and has confounded critics who labelled him a "lightweight", is one of football's brightest talents.
"We had the klix player on the pitch in Luka Modric," Redknapp said. "He was unbelievable. Magnificent.
"He's an amazing footballer, the little man takes the ball in the tightest areas with people around him, wriggling out of situations. He could play in any team in the world.
"You will play a tight ball in to Luka Modric with someone closing him but you might not play it to some other people for fear of losing the ball and then bang, it's in the back of your net.
"
Stay tuned...
Vijesti o vodecem playu danasnjice, neumoljivo kuljaju. Mozda Index.hr opet objavi video s pogodjenom stativom na treningu Spursa.
Eh, tek onako usput da kazem statistiku Modrica: 16 tekmi, 1 gol, 2 asitencije (87-i asistent lige)
-
extraordinary
#4178 Re: English Premier League
Ja sam bio veliki kritičar Modrića, ali sam se uvjerio da je strašan fudbaler. Kao prvo, asistencije i broj golova ovise prvenstveno od ekipe u kojoj igra, tj od sistema igre te ekipe, a pošto Modrić nije playmaker tipa Xavija i Inieste, onda je logično da on neće davati veliki broj asistencija, a ni golova. Svako ko imalo sumnja u njegov kvalitet nek pogleda drugu utakmicu protiv Intera i njegov nastup, da ne bude da igra samo protiv ekipa tipa Stokea, Blackpoola i sličnih. Radi za ekipu puno više nego bilo koji od Tottenhamovih veznjaka.
- Baron_Samedi
#4179 Re: English Premier League
Jebe me se kakva je vrsta playa, zna se sta je njegova uloga na terenu. Evo, Dzeki bjezi svega jednu asistenciju :d:
Onako kako on igra bi, uz fizicku spremu, mogao odigrat i Almedin Hota. Ne kazem da je los igrac, ali ...on i Barca? On i United? Nikad u zivotu.
Onako kako on igra bi, uz fizicku spremu, mogao odigrat i Almedin Hota. Ne kazem da je los igrac, ali ...on i Barca? On i United? Nikad u zivotu.
- vaučer
#4180 Re: English Premier League
Modrić ne daje dovoljno golova i asistencija i sranje je?
Ti Boga miloga sad sam sve čuo.
Nešto se ne sjećam da je Xabi Alonso zabijao i asistirao za Liverpool pa se ekipa doslovno raspala nakon što je otišao.
Vrijednost takvog igrača je najmanje u golovima i asistencijama, on je metronom, igrač vizije i inteligencije koji dirigira tempom i smjerom svoje ekipe.
87. asistent?
Koga boli kurac, svaka bi ga ekipa htjela.
Ti Boga miloga sad sam sve čuo.
Nešto se ne sjećam da je Xabi Alonso zabijao i asistirao za Liverpool pa se ekipa doslovno raspala nakon što je otišao.
Vrijednost takvog igrača je najmanje u golovima i asistencijama, on je metronom, igrač vizije i inteligencije koji dirigira tempom i smjerom svoje ekipe.
87. asistent?
Koga boli kurac, svaka bi ga ekipa htjela.
-
Bordolini
#4181 Re: English Premier League
Ista stvar i kod mene. Nisam sumnjao da posjeduje neke kvalitete ali sam bio skeptican po pitanju njegovog uspjeha na ostrvu-ipak je to drugi par cipela. Demantovao me, svaka cast. Inace, cini mi se kao korektan i disciplinovan igrac, nema ga puno u medijima, rad, red i disciplina.extraordinary wrote:Ja sam bio veliki kritičar Modrića, ali sam se uvjerio da je strašan fudbaler. Kao prvo, asistencije i broj golova ovise prvenstveno od ekipe u kojoj igra, tj od sistema igre te ekipe, a pošto Modrić nije playmaker tipa Xavija i Inieste, onda je logično da on neće davati veliki broj asistencija, a ni golova. Svako ko imalo sumnja u njegov kvalitet nek pogleda drugu utakmicu protiv Intera i njegov nastup, da ne bude da igra samo protiv ekipa tipa Stokea, Blackpoola i sličnih. Radi za ekipu puno više nego bilo koji od Tottenhamovih veznjaka.
Harry jeste kontroverzan lik, voli svasta slagati i zakuhati ali nije ovdje bas puno "u krivu".
- Baron_Samedi
#4182 Re: English Premier League
Dobro. Sve je tako. Samo nemoj povlacit vitalni nacionalni interes. Da je Kranjcar dobar u glavi i fizicki spremniji, ovaj ne bi mog'o u istu recnicu s njim.
Xabi nije bio play. E sad ti reci da nije ni Modric klasicni...
Xabi nije bio play. E sad ti reci da nije ni Modric klasicni...
- Baron_Samedi
#4183 Re: English Premier League
Barcelona?Bordolini wrote:Ista stvar i kod mene. Nisam sumnjao da posjeduje neke kvalitete ali sam bio skeptican po pitanju njegovog uspjeha na ostrvu-ipak je to drugi par cipela. Demantovao me, svaka cast. Inace, cini mi se kao korektan i disciplinovan igrac, nema ga puno u medijima, rad, red i disciplina.extraordinary wrote:Ja sam bio veliki kritičar Modrića, ali sam se uvjerio da je strašan fudbaler. Kao prvo, asistencije i broj golova ovise prvenstveno od ekipe u kojoj igra, tj od sistema igre te ekipe, a pošto Modrić nije playmaker tipa Xavija i Inieste, onda je logično da on neće davati veliki broj asistencija, a ni golova. Svako ko imalo sumnja u njegov kvalitet nek pogleda drugu utakmicu protiv Intera i njegov nastup, da ne bude da igra samo protiv ekipa tipa Stokea, Blackpoola i sličnih. Radi za ekipu puno više nego bilo koji od Tottenhamovih veznjaka.![]()
Harry jeste kontroverzan lik, voli svasta slagati i zakuhati ali nije ovdje bas puno "u krivu".
- vaučer
#4184 Re: English Premier League
Baron_Samedi wrote:Xabi nije bio play.
Nacionalni interes?
- Baron_Samedi
#4185 Re: English Premier League
A Gerrad je zadnji vezni?vaučer wrote:Baron_Samedi wrote:Xabi nije bio play.Mislim stvarno i ozbiljno, idi sjedi u zadnju klupu.
Nacionalni interes?
Ti si se proslvio izjavom da Dzeko ne treba Liverpoolu. Valjda ne moze od Ngoga.
- Baron_Samedi
#4186 Re: English Premier League
Odlaskom Xabija, njegovo mjesto preuzima Mascherano, kao play Liverpoola. Prejako.
(evo zeleni, iako ih bojkotujem)
- vaučer
#4187 Re: English Premier League
A ti misliš da je on samo defanzivni vezni?
Pa što ne kažeš tako. Pozicijom je tačno da je igrao nešto dublje, ali u Liverpoolu je bome on bio taj koji otvara napade, prenosi loptu iz odbrane, prebacuje igru s jedne na drugu stranu i općenito onaj koji preuzima najveću odgovornost s loptom. Ako to nije play onda ne znam šta je playmaker.
Pa što ne kažeš tako. Pozicijom je tačno da je igrao nešto dublje, ali u Liverpoolu je bome on bio taj koji otvara napade, prenosi loptu iz odbrane, prebacuje igru s jedne na drugu stranu i općenito onaj koji preuzima najveću odgovornost s loptom. Ako to nije play onda ne znam šta je playmaker.
- belafonte
#4188 Re: English Premier League
@Baron griješiš u vezi Luke, i ja sam ga pljuvo i mislio da neće uspjeti ali frajer je izdominirao u nedjelju komplet sredinu Manchestera, znam da ManU ima karinu od sredine, al frajer igra vanserijski ove sezone, kad on igra igra Tot, fenomenalno razigrava krila i bekove, prebacuje igru s jednog krila na drugo, a to je okosnica igre Tot-a, kao što @vaučer kaže diktira tempo, ima viziju, jednostavno dirigent, šef sale, kako ti volja 
-
extraordinary
#4189 Re: English Premier League
Barone, uloga Stevena Gerrarda se u Liverpoolu može porediti sa ulogom van der Vaarta u Tottenhamu, baš kao što se Luka Modrić može porediti s Xabi Alonsom. S tim da je meni Luka bolji igrač, jer ima duplo bolju tehniku.
- Baron_Samedi
#4190 Re: English Premier League
Da se razumijemo, on nije klasican zadnji vezni, tipa Makelelea i Paula Incea. Nije, zato sto je tehnicki previse dobar. Ali njegova uloga na terenu jeste zadnji vezni. Mada je bilo slucajeva da se Gerrard prebaci na krilo.vaučer wrote:A ti misliš da je on samo defanzivni vezni?
Ako ti tvrdis da Gerrad nije play Liverpoola
Idem.
off
@belafonte
Ali to ne znaci da moze igrati u Unitedu i Barci. To govorim.
Last edited by Baron_Samedi on 18/01/2011 20:29, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#4191 Re: English Premier League
extraordinary wrote:Barone, uloga Stevena Gerrarda se u Liverpoolu može porediti sa ulogom van der Vaarta u Tottenhamu, baš kao što se Luka Modrić može porediti s Xabi Alonsom. S tim da je meni Luka bolji igrač, jer ima duplo bolju tehniku.
Šta je ovo jbt, a s tobom sam se slagao u 99% slučajeva...
- ja.neron
#4192 Re: English Premier League
http://www.premierleague.com/page/Statistics
evo malo da se informišete ko je sve bolji tj.dominatniji od modrića
evo malo da se informišete ko je sve bolji tj.dominatniji od modrića
-
extraordinary
#4193 Re: English Premier League
Pa samo moje mišljenje, niko ne kaže da se moramo složiti u 100% stvari
Ne znam, Xabi mi djeluje nekako tromo, a kad kažem tehniku, mislim da je bolji dribler.
- ultima_palabra
#4194 Re: English Premier League
Jest bolji dribler, ali to je nebitno za poziciju koju obojica igraju... Luka pokuša dribling dvaput godišnje, a Xabi nikad, jer zna da mu to nije jača strana.extraordinary wrote:Pa samo moje mišljenje, niko ne kaže da se moramo složiti u 100% stvariNe znam, Xabi mi djeluje nekako tromo, a kad kažem tehniku, mislim da je bolji dribler.
Fol je zadržati posjed, naći pasom čovjeka koji ima više prostora pred sobom, naći saigrača sa 50 metara, ukratko diktirati igru... u tome Xabiju može parirati samo Xavi i par godina mlađi Pirlo
- elvis_sa
#4195 Re: English Premier League
Xavi alonso se u 90 minuta na utakmici se skoro i nevidi.Ali to nije njegov posao da bude u centru paznje,nego da se krece,ponekad vraca u odbranu,ali te njegove lopte imaju oci sto bi se reklo.Pa pogledajte samo koliko on pretrci po svakim mecu,porediti njega i modrica je neozbiljno mada neigraju na istim pozicijama.
I samo da se nadovezem za ove price oko modricevog prelaska u barcelona,e neka mi samo neko kaze umjesto koga da igra?
I samo da se nadovezem za ove price oko modricevog prelaska u barcelona,e neka mi samo neko kaze umjesto koga da igra?
- vaučer
#4196 Re: English Premier League
Upravo tako, Gerrard nije nikakav play i Liverpool od odlaska Xabia nema playa a Xabi Alonso ne samo da je playmaker već mislim da je jedan od boljih koji igraju danas.Baron_Samedi wrote: Ako ti tvrdis da Gerrad nije play Liverpoola(nonesns. pa najveci problem godinama u Engelskoj repci je kako ukomponovati Lampu i Gerrarda, kao dva playa) onda Liv nema playa vec par godina. To nisu ni drvosjeca Mascherano, ni slina Leivia.
Ali to ne znaci da moze igrati u Unitedu i Barci. To govorim.
Interes Fergusona za Modrića je odavno potvrdjen. Ili valjda ni Ferguson ne zna sta je dobro za United?
-
extraordinary
#4197 Re: English Premier League
A dobro Ultima, nemamo jednostavno isto viđenje te pozicije
Ja bih recimo radije imao Modrića u ekipi, nego Xabija, jer mi nekako djeluje kompletniji, mada se ne bih ni protiv ovog drugog bunio
To su finese opet, ja npr ne vidim značajan napredak u igri Reala ni dolaskom Xabija, i mislim da, ako Real misli ikako dobiti Barcelonu, mora umjesto Xabija u vezni red da uleti jedan pit bull tipa Diarre, uz jednog Khediru ili nekog drugog jakog zadnjeg veznjaka ( ala Interov dvojac Cambiasso - Thiago Motta zahvaljujući kojima je Inter eliminisao Barcelonu ). Ako se sjetiš formacije Intera 4-2-3-1 i ako uzmeš u obzir da Real ne može bez dvojice zadnjih veznih nikako priprijetiti Barceloni onda mislim da je Xabijevo mjesto ugroženo. Opet, to je samo moje mišljenje.
-
sinkaspud
#4198 Re: English Premier League
U utakmici sa Wolverhamptonom bosanski napadac Edin Dzeko se izjednacio po broju asistencija sa PLAYMAKEROM Lukom Modricem.
-
extraordinary
#4199 Re: English Premier League
Interesantno sinkaspud, Jack Wilshere iz Arsenala ima ravno dvije asistencije ove sezone u Premiershipu, a igra na poziciji playmakera čak i više nego Luka Modrić. Toliko o objektivnosti. Doviđenja i prijatno.
- ultima_palabra
#4200 Re: English Premier League
Pogledaj tekme kad on ne igra... protiv Seville prije mjesec dana ili protiv Lyona prošle sezone... ekipa je razbijena na napad i odbranu, nema kohezije i prođe po pola sata bez stvorene šanse...extraordinary wrote:A dobro Ultima, nemamo jednostavno isto viđenje te pozicijeJa bih recimo radije imao Modrića u ekipi, nego Xabija, jer mi nekako djeluje kompletniji, mada se ne bih ni protiv ovog drugog bunio
To su finese opet, ja npr ne vidim značajan napredak u igri Reala ni dolaskom Xabija, i mislim da, ako Real misli ikako dobiti Barcelonu, mora umjesto Xabija u vezni red da uleti jedan pit bull tipa Diarre, uz jednog Khediru ili nekog drugog jakog zadnjeg veznjaka ( ala Interov dvojac Cambiasso - Thiago Motta zahvaljujući kojima je Inter eliminisao Barcelonu ). Ako se sjetiš formacije Intera 4-2-3-1 i ako uzmeš u obzir da Real ne može bez dvojice zadnjih veznih nikako priprijetiti Barceloni onda mislim da je Xabijevo mjesto ugroženo. Opet, to je samo moje mišljenje.
A ne možeš formirati ekipu samo prema Barceloni, ima i drugih utakmica... on može odigrati defanzivno isto kao i Khedira, dok je ofanzivno razlika ogromna... što se mene tiče mogu sva trojica igrati u toj utakmici
Luka je ok ali nema te sigurnosti u igri, što je normalno s obzirom da tek dvije godine igra u jakoj ligi.