Podvala nego sta, ali dzaba sve, samo u BiH moze nesto od 6 KM biti bolje od 8 KM.zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37Grohotom se smijem.
Taj Besko je podvala stoljeca, ne zasluzuje uopce da se pominje ovdje, cevapi uopce nemaju ukus mesa, nakrkano tona sode u njih pa su ko spuzva.
Ferhatovic jedini ima prave cevape koji imaju ukus mesa i koje s cejfom uvijek pojedem. Da su mali to se slazem. I kad idem rostiljat vecinom uzmem sirove cevape kod ferhatovica jer u sarajevu nemas gdje kupit normalne cevape u mesnicama.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Porodice Foht
#4176 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
zigson
#4177 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jah mi nismo autohtone sarajlije pa ne znamo sta je pravi cevOp. I ovo boldirano ti je smijesno. Ima mali milion stvari sto su jeftinije a bolje od nekih skupljihPorodice Foht wrote: ↑13/03/2021 09:30Podvala nego sta, ali dzaba sve, samo u BiH moze nesto od 6 KM biti bolje od 8 KM.zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37Grohotom se smijem.
Taj Besko je podvala stoljeca, ne zasluzuje uopce da se pominje ovdje, cevapi uopce nemaju ukus mesa, nakrkano tona sode u njih pa su ko spuzva.
Ferhatovic jedini ima prave cevape koji imaju ukus mesa i koje s cejfom uvijek pojedem. Da su mali to se slazem. I kad idem rostiljat vecinom uzmem sirove cevape kod ferhatovica jer u sarajevu nemas gdje kupit normalne cevape u mesnicama.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.![]()
- Raigor Stonehoof
#4178 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37Grohotom se smijem.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.
- bilic
-
Blackjack21
#4180 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Petica, Jezero, Besko i teleći kod Brajlovića su jedini koje s merakom mogu pojesti u Sarajevu. Inače većina ćevabdžinica ima nešto dobro. Što neko reče Hodžiću je dobro sve osim ćevapa, Mrkva ima dobru pljeskavicu, Petica ima najbolju, ali pojedeš je u tri zalogaja. Kod Beska sam jeo dobre bubrege, Željo zna biti neloš ponekad. A od živih ćevapa za roštilja ukusni su Ferhatović, teleći iz Semizovca (ko nije neka obavezno proba) i iznenadio sam se koliko su dobri Semićevi ćevapi.
Ostalo stvarno nije vrijedno ni pomena.
Ostalo stvarno nije vrijedno ni pomena.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#4181 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Probao danas Banjalučki hamburger. Odavno bolji nisam pojeo, moram priznati. Vrh je 
-
Edvin21
#4182 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja nisam iza Sarajeva ali Zmaj na zeljeznickoj, bolje cevape nisam u zivotu pojeo
- Ma.Le.Na
#4183 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zasto su sudjukice onako skupe?
Svugdje
Svugdje
- Pandakonda
#4184 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pohvale za kastel banjalucke cevape, za 7km velika porcija leti i lepine bas dobre budu 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4185 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni licno u zadnje vrijeme bezeze kastel...masno da ne moze biti masnije..
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#4186 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja ne pricam o kastelu, nego o onoj cevabzdinici u Dzemala Bijedicakonektovan wrote: ↑13/03/2021 22:52 Meni licno u zadnje vrijeme bezeze kastel...masno da ne moze biti masnije..
- konektovan
#4187 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kod ferrhatovica su mali, zbog profita, manje mesa više love....jednostavno.Raigor Stonehoof wrote: ↑13/03/2021 16:13zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37Grohotom se smijem.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.kod ferhatovica su mali, zato sto nema aditiva koji bi ih vjestacki napuhali. znam, jer znam ko ih pravi.
Ono je više postala smijurija kako ih smanjuju...
O izdavanju fiskalnog, mogao bih pisati roman...o neizdavanju istog...
- konektovan
#4188 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Trebao si odmah spomenuti otoku... koliko znam to nije kastel....vec BanjalučkaGerro wrote: ↑13/03/2021 22:54Ja ne pricam o kastelu, nego o onoj cevabzdinici u Dzemala Bijedicakonektovan wrote: ↑13/03/2021 22:52 Meni licno u zadnje vrijeme bezeze kastel...masno da ne moze biti masnije..
- addem
#4189 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mogu li uzeti kilu svjezih cevapa u zelji da ih rostiljam kod kuce
-
Naslovnica
- Ma.Le.Na
-
noviclan
#4192 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Uzmes kilu u zelji i neces vise nikada imati zelju da rostiljas 
-
Semsa Suljakovic
#4193 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Petica Ferhatovic.
U Zmaju na stanici sam jeo par puta i uvijek su imali cudan "miris" i ukus koji meni ne lezi. U Zelji se to isto cesto desava.
U Zmaju u Hrasnom sam pojeo hiljade cevapa. Soda, sastojak broj jedan ali opet dok je cevap vruc ide ko halva. Ostavis cevap da odstoji, opanak. U Hrasnom je isto tako zanimljivo da je somun skoro uvijek hladan bio.
U Mrkvi sam isto pojeo hiljade cevapa, zadnji put 2017. Par puta zaredom hrskavice kao u prici.
Kod Hodzica zadnji put pojeo cevape 2009. Nisu bili losi ali ima boljih. Ne znam kakvi su sada.
U Zelji pojedem cesto i nekad su dobri, nekad onako.
Najbolja Petica Ferhatovic. I ne kontam sta znaci da je cevap mali. Valjda se porcija gleda po gramazi a ne po velicini cevapa. Cevap od 10 cm a unutra Milka Luflee sa mjehuricima zraka.
U Zmaju na stanici sam jeo par puta i uvijek su imali cudan "miris" i ukus koji meni ne lezi. U Zelji se to isto cesto desava.
U Zmaju u Hrasnom sam pojeo hiljade cevapa. Soda, sastojak broj jedan ali opet dok je cevap vruc ide ko halva. Ostavis cevap da odstoji, opanak. U Hrasnom je isto tako zanimljivo da je somun skoro uvijek hladan bio.
U Mrkvi sam isto pojeo hiljade cevapa, zadnji put 2017. Par puta zaredom hrskavice kao u prici.
Kod Hodzica zadnji put pojeo cevape 2009. Nisu bili losi ali ima boljih. Ne znam kakvi su sada.
U Zelji pojedem cesto i nekad su dobri, nekad onako.
Najbolja Petica Ferhatovic. I ne kontam sta znaci da je cevap mali. Valjda se porcija gleda po gramazi a ne po velicini cevapa. Cevap od 10 cm a unutra Milka Luflee sa mjehuricima zraka.
-
high_volume
#4194 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne možeš ocjenjivati ćevape preva vlastitom osjećaju za njegov kvalitet i ukus. Nisu svi receptori ukusa kod ljudi jednaki. Nisu sve situacije u kojima jedemo ćevape jednake; nekad ih pojedemo u trenutku veće gladi, pa nam "sjednu" i odatle često ushićenje nečijim ćevapima. Nekad u želucu imamo drugu nesvarenu hranu, kojoj pristignu ćevapi, pa naprave poremećaj u varenju. Niti svačiji želuci jednako podnose ćevape i njihov sastav, masnoću mesa, ili somune, itd. Ne možeš ti reći da su jedni ćevapi "bolji" od drugih, neovisno od njihove cijene i "veličine". To su proizvoljne izjave, jer za naše ćevape u BiH, "travničke", "sarajevska" i "banjalučke" ne postoji pisani standardi proizvodnje niti njihove pripreme za konzumaciju, niti ih ko stručan zvanično degustira, pa da imamo komparaciju među ćevabdžinicama i njihovim ćevapima.zigson wrote: ↑13/03/2021 14:52Jah mi nismo autohtone sarajlije pa ne znamo sta je pravi cevOp. I ovo boldirano ti je smijesno. Ima mali milion stvari sto su jeftinije a bolje od nekih skupljihPorodice Foht wrote: ↑13/03/2021 09:30Podvala nego sta, ali dzaba sve, samo u BiH moze nesto od 6 KM biti bolje od 8 KM.zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37
Grohotom se smijem.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.![]()
![]()
-
McGradySA
- Raigor Stonehoof
#4196 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Noup.konektovan wrote: ↑13/03/2021 22:57Kod ferrhatovica su mali, zbog profita, manje mesa više love....jednostavno.Raigor Stonehoof wrote: ↑13/03/2021 16:13zilla_ wrote: ↑13/03/2021 00:37
Grohotom se smijem.
Zmaj i jedan i drugi nisu vrijedni pomena. Hodzic je najbolji recimo ko voli dzigericu, bubrege, teletinu i sl a cevapi im nisu nesto. Mrkva ko i Besko nista bolje. Nune takodjer srednja zalost.kod ferhatovica su mali, zato sto nema aditiva koji bi ih vjestacki napuhali. znam, jer znam ko ih pravi.
Ono je više postala smijurija kako ih smanjuju...
O izdavanju fiskalnog, mogao bih pisati roman...o neizdavanju istog...![]()
- iceman ze
#4197 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zar nije neko pisao da po oriđiđi recepturi jesu manji 
- konektovan
- addem
#4199 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kod mujanica redovno uzimam to vise ne mogu jesti. Ako neko ima da preporuci bujrum. Uzimo sam u petici na kilu al nisam dalje. Pa bi zelju da probam.
-
high_volume