Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jefferson

#4176 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

_veleposlanik wrote:
ahuseino wrote:Biche politika vecha kurva sto je vecha zemlja, vishe stanovnika, vishe individualnih a i kolektivnih interesa koji se na jedan ili drugi nachin moraju ispuniti. To je neizbjezno i sve mi se vishe chini da je prihvatanje ovoga dobrim dijelom srz tvog problema.
slazem se ovdje, to jeste srz mog problema i tu dakle, dolazi u sukob priroda pojedinaca - da pojednostavim - mene i tebe... konformista ili revoluvcionar? odlicno pitanje, lahak odgovor: obzirom na stanje svijeta i zivota u njemu, kao i sopstvene prirode, revolucionar svakako. nisam Che, niti imam mitraljez pored sebe za svaki slucaj. mogu biti revolucionar u idejama, ali u aktivnoj sprovedbi, ukoliko bude trebalo takodje.

priznaces da je laksa opcija pomiriti se sa chinjenicama kao npr da je politika kurva i da "kao takva, mi tu nista ne mozemo"... "elitni slojevi" su do besvijesti, u po dana u po noci, svjesni ovoga! znaju da je upravo to kljuc njihove pobjede, dominacije, manipulacije, uspjeha.

kod Hitlera i Musolinija politika sigurno nije bila kurva, jedini je problem sto, kroz neprestalnu demonizaciju ta dva pojedinca (supercovjeka, sa superiornijim vizijama, pored svojih gresaka), ti nisi spreman da to prihvatis (ne samo ti vec 99,9% zgrozenog stanovnistva svijeta). a koliko tog zgrozenog svijeta osjeca zgrozenost za ubistvo do 50 ili 70 miliona ljudi pod Staljinovim rukama, to je druga, sasvim zaboravljena ili nepoznata prica. ili de facto istrijebljenje autohtonog indijanskog stanovnistva (oko 150 miliona) od strane onih sto danas govore o demokratiji i ideoloski demoniziraju ljude poput Hitlera... ufff, tema je itekako teska i osjetljiva, zahtijeva dobar napor i konstruktivni karakter...

skraceno: mislim da je prihvatanje politike kao kurve (osnovno nacelo americkog pa i svjetskog politicharenja), rak kojeg trenutno bolujemo, i koji oslikava takvu bolest u svijetu. zovite me utopista, ali ja sam ubijedjen da moze makar deset puta bolje nego sto je to sada...

(i da, svjestan sam da igramo "na istoj strani" - vecina nas ovdje, mislim da sam i ja to naglasio nekad ranije)
Ti sto govore o demokratiji maju to u svakom udzbeniku istorije ili americke vlade (vjeruj mi ja znam :D ) ali broj nije 150 miliona, pa molim te de nam izvor pa da se obogatimo!
zonbirile

#4177 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

omar little wrote:tema: President Barack Hussein Obama

A, sta bi sa Samanthom Power? 'Oce dobit' neko mjesto? Cini mi se, moze biti pogresno :D, da je u transition team i da je kao "monster" epizoda izgladjena sa doticnom gospoJom ali nisam nista konkretno cula za poziciju. Neki Foreign Policy Advisor ili tak' nesto produktivno? Da li je cuo neko nesto? Hvala. :D

Pa bila mu je savjetnica,još iz senatorskih dana,nije zaboravljena ,ne sekiraj se.Pošto je 75%kadra iz Buševe i Klintonove administracije,mene brine hoće li biti posla za Moniku,nebi bio red da na kraju ona opet .opuši.
zonbirile

#4178 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

Evo pišu,hilari ne može na položaj ,po ustavu,jer joj se povećala plata.Baš me interesuje kako će ovo riješiti,ja neki dan pisah ,o našoj Hilari,ali sva je ekipa za promjena ,takva.
omar little

#4179 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:

A, sta bi sa Samanthom Power? 'Oce dobit' neko mjesto? Cini mi se, moze biti pogresno :D, da je u transition team i da je kao "monster" epizoda izgladjena sa doticnom gospoJom ali nisam nista konkretno cula za poziciju. Neki Foreign Policy Advisor ili tak' nesto produktivno? Da li je cuo neko nesto? Hvala. :D

Pa bila mu je savjetnica,još iz senatorskih dana,nije zaboravljena ,ne sekiraj se.Pošto je 75%kadra iz Buševe i Klintonove administracije,mene brine hoće li biti posla za Moniku,nebi bio red da na kraju ona opet .opuši.
Ne znam, tvoj tok misli ocito ne mogu pratiti, i nemam pojma kako si uspio doci od Samanthe do Monike. Takodjer nemam pojma kakve veze gdjica Power ima sa Bush i Clinton administracijom...sve u svemu, nemam pojma sta pricas.

p.s.
Onako, cisto iz dosade i razonode, ukucaj Samantha Power u Google pa malo procitaj ko je i sta je ta zena.
zonbirile

#4180 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

omar litle
dobitnica Pulicera,38g,Irkinja,savjetnica mu bila za senatorskih dana,u kampanji ,savjetnik za inostrane poslove.Šta nije jasno.Sve ekipa od predhodnika,i pokoji poletarac od preko 80g.
Pa jesu vas navikli da se brinete,pa i ja se brinem ,ipak je Monika dala sve od sebe.
omar little

#4181 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:omar litle
dobitnica Pulicera,38g,Irkinja,savjetnica mu bila za senatorskih dana,u kampanji ,savjetnik za inostrane poslove.Šta nije jasno.Sve ekipa od predhodnika,i pokoji poletarac od preko 80g.
Probaj ponovo. Slab ti izvor informacija ili povrsno citas.
zonbirile

#4182 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

omar little wrote:

Probaj ti ,ja probao,a ne reće mi ti za Moniku.Šta je sa Hilari i poletarcima.Kod nas se zove familijarnost ,a kod Vas.Sin mjenja oca i to dvba mandata,pa Bili,a njegova žena nazor drži kontinuitet.Sve je ovo na fonu moje tvrdnje da je Obama isti kao i predhodnici,i lutak moćnika iz sjene,i da nema mjesta odušljevenju.Bogati koliko je raje kod vas sada pod šatorom.
omar little

#4183 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:
omar little wrote:

Probaj ti ,ja probao,a ne reće mi ti za Moniku.Šta je sa Hilari i poletarcima.Kod nas se zove familijarnost ,a kod Vas.Sin mjenja oca i to dvba mandata,pa Bili,a njegova žena nazor drži kontinuitet.Sve je ovo na fonu moje tvrdnje da je Obama isti kao i predhodnici,i lutak moćnika iz sjene,i da nema mjesta odušljevenju.Bogati koliko je raje kod vas sada pod šatorom.
A, gdje je to "kod vas"? :D Ti znas gdje ja zivim?
_veleposlanik

#4184 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

jefferson wrote:
Ti sto govore o demokratiji maju to u svakom udzbeniku istorije ili americke vlade (vjeruj mi ja znam :D ) ali broj nije 150 miliona, pa molim te de nam izvor pa da se obogatimo!
cifra je i 170 miliona, al eto, uzeo sam malo "blaze" izvore za svaki slucaj...

isto kao sto vi u Americi govorite da je u Iraqu dosad ubijeno 250000 ljudi, dok izvori koji iz dana u dan broje i aktueliziraju taj broj govore da se radi o 1,2 miliona ljudi...

a u Holokaustu, prve cifre su glasile 12 miliona.... :-)

nemam se ja sta sa tobom raspravljati jeff, do tebe je koliko si voljan shvatiti, a znam da nisi nimalo...
jeza u ledja

#4185 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

veleposlanik, ideologija fasizma poziva na istrebljenje odredjenih dijelova drustva, i to ne na klasnoj, vec na genetskoj osnovi. Ti to znas vrlo dobro. Kao sto si i vise puta nedvosmisleno govorio o Jevrejima kao najvecem zlu na planeti. Znas ti to sve vrlo dobro, a jasno je i nama koji te citamo. Podrzavas ljude koji su pocinili genocid, na isti nacin kao sto neki u Srbiji podrzavaju Karadzica, cak sta vise ucinili bi to ponovo da mogu. Tako i ti. Neka, samo ti prduckaj po forumu, siguran sam da nikome u stvarnom zivotu ne smijes reci nista slicno. Taj bi ti neko sljagu spucao. Al neka, batina je iz raja izasla.

Nedavno sam na isti nacin posvadjao se sa svojim poznanikom. Koji isto ovako sta radi sjedi u kuci i surfa po kojekakvim blogovima 'truth is out there' i sl. Neodoljivo podsjeca na ovog veleposlanika. Te Jevreji ovako te onako. Ja sam mu rekao da promovira nacizam, a on me gleda. Kazem - da li mu je mamlazu palo na pamet da su identican nacin isti oni koji su ih na kraju maltene istrijebili pricali o Jevrejima decenijama i stoljecima. Ja cu danas reci Jevreji su krivi za nesto, sutra ce neko otici korak dalje pa nekog maltretirati, prekosutra ce neko uzeti noz. Tako to ide. Mrznja je zarazna. To se isto desilo i u Bosni. Pocne o prici o Turcima, janjicarima, dahijama i slicno, da bi na kraju neko uzeo pusku pa ubijao.
I nema tu smislene rasprave, svaki i najmanji hint o tome svaku raspravu prekida, barem za mene.
rado_vidjen

#4186 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by rado_vidjen »

FINANCIJSKA kriza, pa i recesija koja doslovno razdire SAD natjerala je poslodavce diljem zemlje da otpuste čak 250 tisuća radnika prošloga mjeseca, što ja najviše u proteklih sedam godina. Sektor usluga pritom je zabilježio najveći pad te je indeks zaposlenosti, kojeg je objavio Institut za upravljanje uslugama, pao na 37,3 posto, što je najniža razina u zadnjih 11 godina.

Kako se indeks 50 računa kao granična linija između rasta i opadanja, tako su analitičari zaključili da navedene brojke pokazuju da američko tržište rada još nije dotaklo dno. Prema ocjeni analitičara Pierrea Ellisa, "ogromno šteta sektoru usluga je još jedan indikator izuzetne snage ove recesije".

Nadalje, podaci Zavoda za zapošljavanje ADP govore kako su privatne kompanije već četvrti mjesec za redom smanjuju broj zaposlenih. Iz Zavoda napominju kako će se službeni podaci objaviti u petak. Tada će američko ministarstvo rada obznaniti kako je samo u prošlom mjesecu broj zaposlenih pao za 320 tisuća.

jeza u ledja

#4187 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Evo tu ima nesto, mada vjerovatno znas detalje:

Obama adviser once critical of Clinton is back
By MATTHEW LEE, Associated Press Writer Matthew Lee, Associated Press Writer – Fri Nov 28, 4:58 pm ET

WASHINGTON – An adviser to Barack Obama's presidential campaign who was forced to resign earlier this year after calling Sen. Hillary Rodham Clinton a "monster" is now working on the transition team for the agency Clinton is expected to lead.

State Department officials said Friday that Samantha Power is among a group of foreign policy experts that the president-elect's office selected to help the incoming administration prepare for Clinton's anticipated nomination as secretary of state. The Obama transition team's Web site includes Power's name as one of 14 members of the "Agency Review Team" for the State Department.

Clinton's role at State is expected to be announced after the Thanksgiving weekend. Power's apparent rehabilitation is another sign of that impending move.

Clinton's office declined to comment on Power's inclusion in the State Department transition, but an official close to the Obama transition team said Power had "made a gesture to bury the hatchet" with Clinton and that it had been well-received.

Power has been given an official State Department e-mail address and has been seen in the building, said the State officials, who spoke on condition of anonymity because they are not authorized to speak publicly about the transition. A State Department spokesman referred questions to Obama's transition team, which later declined to comment.

Power, a Harvard professor, Pulitzer Prize-winning author and noted commentator on genocide, is dealing with global humanitarian issues as part of the team, according to the officials. It is not clear if she is in line for any State Department job, they said.

Power made headlines in March during the height of the fierce fight for the Democratic presidential nomination when she called Clinton "a monster" in an interview with a Scottish newspaper, setting off angry exchanges about the tenor of the campaign.

Power told the Scotsman newspaper that Clinton would stop at nothing to defeat Obama. "She is a monster, too," Power said in the interview. "She is stooping to anything." Power added that "the amount of deceit she has put forward is really unattractive."

A few hours after her comments were published, Power announced her resignation, saying the remarks were inexcusable and contradictory to her admiration for Clinton.

At the time, Power said that Obama had rebuked her for the comment and "made it absolutely clear that we just couldn't make comments like this in his campaign."

Clinton's campaign seized on the remark, sending an e-mail to supporters telling them about the "monster" comment and asking for contributions to "show the Obama campaign that there is a price to this kind of attack politics."

http://news.yahoo.com/s/ap/20081128/ap_ ... ma_adviser
jeza u ledja

#4188 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:
FINANCIJSKA kriza, pa i recesija koja doslovno razdire SAD natjerala je poslodavce diljem zemlje da otpuste čak 250 tisuća radnika prošloga mjeseca, što ja najviše u proteklih sedam godina. Sektor usluga pritom je zabilježio najveći pad te je indeks zaposlenosti, kojeg je objavio Institut za upravljanje uslugama, pao na 37,3 posto, što je najniža razina u zadnjih 11 godina.

Kako se indeks 50 računa kao granična linija između rasta i opadanja, tako su analitičari zaključili da navedene brojke pokazuju da američko tržište rada još nije dotaklo dno. Prema ocjeni analitičara Pierrea Ellisa, "ogromno šteta sektoru usluga je još jedan indikator izuzetne snage ove recesije".

Nadalje, podaci Zavoda za zapošljavanje ADP govore kako su privatne kompanije već četvrti mjesec za redom smanjuju broj zaposlenih. Iz Zavoda napominju kako će se službeni podaci objaviti u petak. Tada će američko ministarstvo rada obznaniti kako je samo u prošlom mjesecu broj zaposlenih pao za 320 tisuća.

Jeste, kriza bogami. Doduse kod mene ovdje je jos i najbolje :D . Hocete nam slat pakete? :P
_veleposlanik

#4189 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

jeza u ledja wrote: Al neka, batina je iz raja izasla.
smijesan si mi jezu

necu se vise javljati na prozivanje oko mojih stavova, jer su mnogi jos uvijek u pelenama i ja sa vama nemam sugovornika po toj temi.

smatras da sam zla osoba, po tebi sinonim "fashista" :) samo nastavi palamuditi po forumu i skontaces kakav sam... :-)

ja naravno ne mogu u svijetu demokratije i slobode govora govoriti o zlocincima, kapitalistima i cionistima, i reci kako su Hitler i Musolini bili u pravu, jer bih mogao zavrsiti u zatvoru. sto se tiche shljage, volio bih da budes ti koji to "pokusha"...

a za citiranu recenicu, pa to sam ja mnogo prije tebe rekao...

i da, jos jednom: nemas pojma jezu, bolje ti je da ne ponavljas ko papagaj cionisticku propagandu oko te dvije ideologije!
jefferson

#4190 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

_veleposlanik wrote:
jefferson wrote:
cifra je i 170 miliona, al eto, uzeo sam malo "blaze" izvore za svaki slucaj...

isto kao sto vi u Americi govorite da je u Iraqu dosad ubijeno 250000 ljudi, dok izvori koji iz dana u dan broje i aktueliziraju taj broj govore da se radi o 1,2 miliona ljudi...

a u Holokaustu, prve cifre su glasile 12 miliona.... :-)

nemam se ja sta sa tobom raspravljati jeff, do tebe je koliko si voljan shvatiti, a znam da nisi nimalo...
Ja sam te pitao da nam das te izvore a ne da nam kazes kako si to negdje nasao!
Nego ja nevidim sta ti imas protiv toga, tebi ocito fasisticka ideologija nije strana!
jeza u ledja

#4191 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

jefferson wrote: Ja sam te pitao da nam das te izvore a ne da nam kazes kako si to negdje nasao!
Nego ja nevidim sta ti imas protiv toga, tebi ocito fasisticka ideologija nije strana!
Ma njemu ne smeta taj pridjev, ispravnije za njega to nazvati genocidnom ideologijom, ideologijom masovnog unistenja, ubistava, mucenja, itd. Cisto da zna o cemu govorimo.
zonbirile

#4192 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

[omar litle

Probaj ti ,ja probao,a ne reće mi ti za Moniku.Šta je sa Hilari i poletarcima.Kod nas se zove familijarnost ,a kod Vas.Sin mjenja oca i to dvba mandata,pa Bili,a njegova žena nazor drži kontinuitet.Sve je ovo na fonu moje tvrdnje da je Obama isti kao i predhodnici,i lutak moćnika iz sjene,i da nema mjesta odušljevenju.Bogati koliko je raje kod vas sada pod šatorom.[/quote]

A, gdje je to "kod vas"? :D Ti znas gdje ja zivim?[/quote]

koji si ti folirant,sad je najvažnije kako znam,ili neznam gdje živiš.I dalje stoji tvrdnja da su iz Diznijeve galerije likova,samo nekad imaju ulogu Paja Patka,a nekad Miki Mausa.
ahuseino

#4193 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:
omar little wrote:

Vjerovatno manje nego kod roditelja sa 35 godina u guzici... k'o po dzedze drugo :-? .

... jah, u Americi bjeda i jad, glad i tuga :-) :lol: .
zonbirile

#4194 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino
poanta je u kupovini pod hipotekarnim kreditom,btw evo sada se predlaže da Bili mjenja Hilari na senatorskom mjestu.Pošto je izvorna tema izbor Obame za predsjednika i moja tvrdnja da je lutak igrača iz sjene,najbolje je to predočiti našim primjerom.To bi bilo otprilike ovako.
A.Izetbegović jedan mandat,pa Branković dva mandata( sa ili bez "Monike"),pa Bakir Izetbegović dva mandata,pa xy ,ali mu ministar vanjskih poslova Brankovićeva žena,ministri,Alispahić ,Radonjčić,Bičakčić,Čengić,Delić,Garib,Šaćirbegović,savjetnici omladinci O.Behmen,N.Šaćirbegović,a evo sada da se špekuliše da Branković zamjeni ženu na njenoj političkoj poziciji.Centralna banka BiH naravno da je u vlasništvu H.Selimovića,N.Imamovića ,Jusufranića,N.Čauševića,Alemka sa dugogodišnjim direktorom N.Keljmendijem.
Mislim da bi i u ovoj ludari to bilo previše ,samo u SAD,vama to nije-aferim.
Prpa.ba

#4195 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Prpa.ba »

_veleposlanik wrote: reci kako su Hitler i Musolini bili u pravu, jer bih mogao zavrsiti u zatvoru.

Da se njih pitalo, sad bi ti, ja, kao i ostali slaveni, jevreji, i nize rase, bio dobrovoljac (neteoreticari zavjere mogu ovo citati kao: na prisilnom radu) u nekom od "kampova za dobrovoljni rad" (oni koji nisu teoreticari zavjere ovo mogu citati kao: koncentracioni logori) i tucao bi kamenje sto je i prirodno za slavenske narode (prema Hitlerovom "pravom" stavu), te ne bi imao ni vremena ni nacina da svojim glupostima zamaras one koji bi nesto i konkretno procitali. Sto u neku ruku, i nije lose, izuzevsi mogucnost da budemo skupa u logoru. :mrgreen:
zonbirile

#4196 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

može li o predsjedniku Obami
omar little

#4197 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

zonbirile wrote:
omar litle wrote:
zonbirile wrote:
A, gdje je to "kod vas"? :D Ti znas gdje ja zivim?

koji si ti folirant,sad je najvažnije kako znam,ili neznam gdje živiš.I dalje stoji tvrdnja da su iz Diznijeve galerije likova,samo nekad imaju ulogu Paja Patka,a nekad Miki Mausa.
pa, nije najvaznije ali je vazno. jer "kod nas" nema nesto pretjerano vise "raje pod satorom" nego sto je bilo prije recimo godinu dana. sta ja znam :D, to meni dodje kao vazno jerbo onda to sto si gore nachrchkao nema nikakvog smisla nit' validnosti. ku'ish? :D
zonbirile

#4198 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

omar

pa prije jedno desetak stranica kadasi puhala u tikvu sajeffersonom,Houstinom etc,stekao sam utisak da pišeš iz SAD-a.I dalje stoji da je to nevažno.ali što ne napišete nešto lijepo o Obami ,kao do 4.11.Pa nije da je čovjek ofiran za 31 dan.,doduše meni je to bila šega ( ne on lično ).a najsmješniji ste bili vi pišući hvalospjeve,ne samo o njemu ,već o izborima u SAD.
ahuseino

#4199 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:ahuseino
poanta je u kupovini pod hipotekarnim kreditom,btw evo sada se predlaže da Bili mjenja Hilari na senatorskom mjestu.Pošto je izvorna tema izbor Obame za predsjednika i moja tvrdnja da je lutak igrača iz sjene,najbolje je to predočiti našim primjerom.To bi bilo otprilike ovako.
A.Izetbegović jedan mandat,pa Branković dva mandata( sa ili bez "Monike"),pa Bakir Izetbegović dva mandata,pa xy ,ali mu ministar vanjskih poslova Brankovićeva žena,ministri,Alispahić ,Radonjčić,Bičakčić,Čengić,Delić,Garib,Šaćirbegović,savjetnici omladinci O.Behmen,N.Šaćirbegović,a evo sada da se špekuliše da Branković zamjeni ženu na njenoj političkoj poziciji.Centralna banka BiH naravno da je u vlasništvu H.Selimovića,N.Imamovića ,Jusufranića,N.Čauševića,Alemka sa dugogodišnjim direktorom N.Keljmendijem.
Mislim da bi i u ovoj ludari to bilo previše ,samo u SAD,vama to nije-aferim.
Ne mislim da te vrijedjam, ali mi je, ne ovaj gore, ali tvoj slijedechi post malo previshe ogorchen, i arogantan. Mislim da previshe ovo sve pridajesh srcu. Tvoja konstatacija da vishe ne prichamo puno o Obami vjerovatno ima veze sa chinjenicom da su izbori (utakmica) gotovi; time i spekulacija na ishode u krachim vremenskim periodima. Ono sto sada mozemo spekulisati (i radimo to), su stvari za koje che se odgovarati na duzim vremenskim periodima... time i rjedje javljanje.

Apropo tvog posta gore citiranog... ponavljam, i pokushavam vam "objasniti", svi mi znamo da vishe/manje ista ili slichna klapa uvijek diktira... nista novo, eto i ti si to potvrdio sa primjerom Bosne (znachi geografski svestrano). Ovo na sta se vi zalite je tako nedokuchiv cilj, da nema poente ni diskutovati; nesto kao "I want peace in the world, genuinely good people for leaders, end world hunger and poverty "etc...- utopija; znachi stvari po meni vishe filozofske prirode / za filozofske diskusije. Pa nije dosho covjek da dize revolucije. Promjena moze samo biti postepena.

Ono chemu se mi nadamo od Obame je da je on eto malo MANJE dio te iste klape ("sloj" drustva, svugdje isti, koji prenosi povlastenost i vlast s koljena na koljeno), odnosno outsider koji che da "radi iznutra" koristechi insidere da postigne svoj cilj, i da che, htjeo ti to priznati ili ne, ipak donijeti neke promjene. Ja mislim da che biti znachajne, a ti ches se vremenom uvjeriti. 'Oche li to biti dovoljno? - Zavisi koga pitash, ali vjerovatno ne, tome ostaje da se nadamo.

Znam ja da kad bi te neko primorao da stavish pare na jedan od dva ishoda, ipak se ti ne bi kladio da neche biti promjene... al' eto, mozemo mi pucat' po svome.

... i kad kazesh "postavljen" za predsjednika od strane neke sive eminencije, vlade iz sjene, mi je ipak ispod nivoa vrijednog rasprave (ali se eto uporno vrachamo na to i RASPRAVLJAMO), jer NEVJEROVATNO, UZASNO, UZASNO, GROZNO pojednostavljuje svijet u kojem zivimo. Bilo bi smjeshno da nije zalosno.

Zonbi, iskreno odgovori, jeli ti mislish da je svijet (i USA) danas isti kao kakav je bio za Clintona? Da nema nikakve razlike?

Veleposlaniche, ja kupio 7 vrecha brasna, 33 litre ulja, 4 kg kafe, 10 skoljki jaja, paket svijecha i kabasha, navuko buradi i kanistera napunio vodom... i chekam... Februar... :wink:
_veleposlanik

#4200 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by _veleposlanik »

vidi sto ahuseino voli provokativne diskusije :)
ucinio si sebi uslugu, makar ces ustedjeti na poskupljenjima koja slijede od pocetka nove godine...

a ovo mi niste na onoj temi prokomentirali, pa da probam ovdje:
_veleposlanik wrote:CHANGE

:)

http://www.topratedbutcensored911idea.com/

SLOBODA GOVORA I DEMOKRATIJA: NULA BODOVA!

http://www.topratedbutcensored911idea.com/votes.html

i da, citiracu samo, po meni, smijesne konstatacije iz tvog zadnjeg posta:
Ovo na sta se vi zalite je tako nedokuchiv cilj, da nema poente ni diskutovati
ovo se zove "konformizam i renesansa" :-)
Ono chemu se mi nadamo od Obame je da je on eto malo MANJE dio te iste klape
:) :) :) dobro je pa nije "malo vise" :D
jeli ti mislish da je svijet (i USA) danas isti kao kakav je bio za Clintona? Da nema nikakve razlike?
ja bih da odgovorim na ovo: u "pojednostavljenoj verziji" nikakve znacajne razlike nema, samo su malo vise ostarili :)
Post Reply