Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#4176 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ma Slovenci losi ali mi sko kriminalni .. Nisam gledao drugo poluvrijeme samo sam bacao oko .. Sad pred kr aj imamo kontru i cini mi se Nihad stoji na trici sam i on vraca loptu nazad na novi napad .. Pa majka mu stara ne vodis opali je pas ta bude .. Nemas vise sta izgubiti
It_is_a_Leclerc

#4177 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

I da... Vidi se da stvari ne funkcionišu na relaciji Teletović-Petrović. Petrović ima neke gestikulacije kad Mirza promaši, nakon kojih ovaj i više i više solira. Sve djeluje kao da se igra preko volje, zato što se mora...
Renta

#4178 Re: Reprezentacija BiH

Post by Renta »

Gledao cijelu utakmicu....obje repke još u fazi priprema, vidi se neuigranost, puno grešaka. S jednom velikom razlikom, BiH nije ozbiljna reprezentacija, premalo tu ima talenta, kvalitete.
Dok, s druge strane, Slovenija je na putu da tek postane ozbiljna reprezentacija.
Konačno, obje repke nemaju šanse za bolji plasman na EP, drugi su prejaki.
mistek

#4179 Re: Reprezentacija BiH

Post by mistek »

Pa ovo je super, da padnemo na zemlju i ne mislimo da ćemo igrati četvrtfinale, a sve na osnovu jedne ozbiljne pobjede u kvalifikacijama.

Treba biti realan, nije ova reprezentacija neki preveliki kvalitet, nit' je Petrović idealan trener, a ni širina nam nije jača strana. Može nas luđački krenuti na prvenstvu, ali da Bog do. Više ovisimo o igri i kvalitetu, odnosno nekvalitetu drugih reprezentacija. To nam je, s obzirom na otkaze, šansa.
Romanista 101%

#4180 Re: Reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

bolje su izgledali u kvalifikacijama, nekako opustenije i sloznije...ovo veceras da Bog sacuva
spacek

#4181 Re: Reprezentacija BiH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:54, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#4182 Re: Reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Mina_88 wrote: Ma iskreno da vam kazem (i nije samo zbog ove utakmice) ali Aco Petrovic mi uopste ne djeluje kao dobar trener. Mislim da bi Nenad Markovic odradio mnogo bolji posao...
Aco nikada nije ni vazio za nekog velikog trenerskog strucnjaka, pa sto bi danas. Ekipe su mu uglavnom indijanstina, prangijanje trica i slicno.

Gledao Crnu Goru i Hrvatsku na SK, Hrvatska ih sa lakocom dobila, nema Pekovica ali dobri su na 4 i 5, posebno Vucevic mada veceras nije odusevio, dobro su ga zatvarali u odbrani. S obzirom da se radi o vjerovatno najboljem bijelom centru NBA lige, treba ga se plasiti kao crnog vraga, imaju jos par odlicnih igraca ali bekovska linija im je jako losa. Hrvati su ih iskontrolirali unutrasnjom odbranom, pustili ih da prangijaju trice, zatvorili reket, cini mi se kao uspjesan recept.
Mustang1

#4183 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Joj kako bi ih ja nagazio :D Nek na kraju treninga svaki igrac ostaje i puca barem 30 slobodnih .. Nek im poreda 12 koseva i nek svi sutaju .. Ko najmanje pogodi nek im nosa lopte sljedeci dan .. Plati veceru ili nesto .. Majka mu stara postoji hiljadu nacina da se digne ekipa kroz zajebanciju ali niko ne zna
Altsa

#4184 Re: Reprezentacija BiH

Post by Altsa »

mene plasi da cemo mi sami sebe sjebati sa unutrasnjim razmiricama i ego tripovima...veceras je to bilo izuzetno lose sa naglaskom na napad gdje je promaseno more suteva...poboljsanje u odbrani je evidentno ali sut i akcije napadacke su katastrofa...ima jos vremena za napredak ali ako aco ne bude istinski sef ove ekipe vec se nadobudni teletovic bude kurcio odosmo mi u tri lep materine...i da jebes slovence kojima je pomoc sudija potrebna da bi pobijedili na prijateljskom mecu
Altsa

#4185 Re: Reprezentacija BiH

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:
Mina_88 wrote: Ma iskreno da vam kazem (i nije samo zbog ove utakmice) ali Aco Petrovic mi uopste ne djeluje kao dobar trener. Mislim da bi Nenad Markovic odradio mnogo bolji posao...
Aco nikada nije ni vazio za nekog velikog trenerskog strucnjaka, pa sto bi danas. Ekipe su mu uglavnom indijanstina, prangijanje trica i slicno.

Gledao Crnu Goru i Hrvatsku na SK, Hrvatska ih sa lakocom dobila, nema Pekovica ali dobri su na 4 i 5, posebno Vucevic mada veceras nije odusevio, dobro su ga zatvarali u odbrani. S obzirom da se radi o vjerovatno najboljem bijelom centru NBA lige, treba ga se plasiti kao crnog vraga, imaju jos par odlicnih igraca ali bekovska linija im je jako losa. Hrvati su ih iskontrolirali unutrasnjom odbranom, pustili ih da prangijaju trice, zatvorili reket, cini mi se kao uspjesan recept.
po videnom do sada ni jedna repka iz bivse yu nece se dobro provesti na EP izuzev mozda srbije i to najvise zbog ivkovica...crna gora je toliko hvaljena a ja veceras ne vidjeh nista od toga
dječak sa šibicama

#4186 Re: Reprezentacija BiH

Grcka, Spanija, Litva, Francuska, favoriti iznad svih ostalih.

Mozda se jos neko umijesa, iznenadi, sve je moguce.
It_is_a_Leclerc

#4187 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Laž je da nema kvaliteta u bh. reprezentaciji. Bezočna laž, da budem precizniji.

Hvala.
Sir Charles

#4188 Re: Reprezentacija BiH

Post by Sir Charles »

Rezultat je totalno nebitan. Veliki broj tehnickih gresaka, promasenih suteva, ali to je sasvim razumljivo obzirom da su nam ovo prve utakmice nakon fizickih priprema, ruke i noge su "teske".

Ono sto mene brine je da djelujemo toliko neorganizovano, neozbiljno. Bukvalno se ne zna ko je glava, a ko rep u ekipi. Svega tri ili cetiri puta smo odigrali organizovanu izradjenu akciju. Sve se svodi na soliranje pojedinaca i neki ho-ruk sistem.

Vidjecemo sta ce se desiti u narednim utakmicama i iskreno se nadam poboljsanju, ali nisam pretjerani optimista.
agent_zero

#4189 Re: Reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

A eno ni aco mi sad ne djeluje previše optimistično na presici poslije utakmice (ima klip na sportsport.ba). Drugačije govori i razmišlja sad, nego pred početak priprema.

Pašalić se žali na timsku igru. Dakle, nešto očigledno ne štima.
kakavdanakneiskustvu

#4190 Re: Reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

vučević najbolji bijeli centar,po čemu?,bolji od m. gasola,b. lopeza?
hrastov žižak

#4191 Re: Reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

zek rajt i dalje najbolji igrač repke. ok, čeka se teletovićeva ruka. jebiga, tako je to sa specijalcima. još dodaš trenera čiji stil igre se u americi s razlogom naziva luzerskim. uroš slokar djeluje ko bruk lopez pored naših centara. ono sinoć je baš tužno bilo gledat, mada je rano još za ikakve osude. nek još malo.
Herr Flick

#4192 Re: Reprezentacija BiH

Post by Herr Flick »

Je li neko primjetio na wikipediji grb sa ljiljanima :D :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... tball_team
Mustang1

#4193 Re: Reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Pa jutros sam skontao da nam najbolji tricas nije igrao :D Nedzad Sinanovic ! :D
Nebitan32

#4194 Re: Reprezentacija BiH

Post by Nebitan32 »

hrastov žižak wrote:zek rajt i dalje najbolji igrač repke. ok, čeka se teletovićeva ruka. jebiga, tako je to sa specijalcima. još dodaš trenera čiji stil igre se u americi s razlogom naziva luzerskim. uroš slokar djeluje ko bruk lopez pored naših centara. ono sinoć je baš tužno bilo gledat, mada je rano još za ikakve osude. nek još malo.

Slozio bih se.

Wright ima eksplozivnost, brzinu, pozrtvovanost i daleko ispred ostalih. Teletovic je pokazao u par poteza da je iznad prosjeka i da je mnogo kvalitetniji od slovenskih igraca. Samo kad se koncentrise i uozbilji. No sinoc je bio previse nonsalentan. Vjerujem da ce djelovati drugacije tokom turnira.

Opet imamo problem s centrima. Sinoc su bili nepostojeci u napadu. Je li isprobao Bavcica do sada?

Rezultat je nebitan ali bi ove utakmice trebale biti iskoristene da se izgrade i uigraju neki mehanizmi. S te tacke pogleda, ova utakmica je bila samo gubljenje vremena.

Kosarka je ekipni sport a to su nasi zaboravili sinoc. Nije bilo dodavanja, nista...
dječak sa šibicama

#4195 Re: Reprezentacija BiH

kakavdanakneiskustvu wrote: vučević najbolji bijeli centar,po čemu?,bolji od m. gasola,b. lopeza?
Pa pogledaj mu statistiku prosle sezone.

Treci po double double ucinku, i to par puta po 20-30 koseva i 20 skokova, drugi skakac lige u regularnom dijelu sezone, cetvrti nakon plej ofa u kojem Orlando nije nastupao, oborio je neke Shakilove rekorde, nije mala stvar za igraca od 22 godine.

Naravno, ima masu nedostataka, sinoc se vidjelo kako ga se moze zaustaviti. Da je tu Pekovic, bilo bi puno teze za protivnike.

Nazalost, mislim da BiH ima pretesku grupu, samo tri idu dalje, Srbija sa Dudom je uvijek jaka, cvrsta ekipa, Latvija je solidna i ova mladjarija sto im dolazi govori da ce biti jos jaci, nedavno na U-18 kod kuce usli u polufinale istina izgubili su polufinale od Hrvatske ali imaju dva centra koji ce biti strasni igraci, srecom trenutni roster im nije nesto... Makedonija je realno jaca od nas, polufinale na proslom EP govori sve, McCalebovski je strasan plej, Antic odlican, Samardziski, Gecevski i jos par igraca, imaju sirinu i odredjeni stil igre koji im donosi rezultate.
O Litvaniji bolje da ne govorim, ove godine uglavnom kompletni.

Trebace se potuci sa svima.
kakavdanakneiskustvu

#4196 Re: Reprezentacija BiH

Mustang1 wrote:Pa jutros sam skontao da nam najbolji tricas nije igrao :D Nedzad Sinanovic ! :D

igrao je nešto malo
kakavdanakneiskustvu

#4197 Re: Reprezentacija BiH

kakavdanakneiskustvu wrote: vučević najbolji bijeli centar,po čemu?,bolji od m. gasola,b. lopeza?
Pa pogledaj mu statistiku prosle sezone.

Treci po double double ucinku, i to par puta po 20-30 koseva i 20 skokova, drugi skakac lige u regularnom dijelu sezone, cetvrti nakon plej ofa u kojem Orlando nije nastupao, oborio je neke Shakilove rekorde, nije mala stvar za igraca od 22 godine.

Naravno, ima masu nedostataka, sinoc se vidjelo kako ga se moze zaustaviti. Da je tu Pekovic, bilo bi puno teze za protivnike.

Nazalost, mislim da BiH ima pretesku grupu, samo tri idu dalje, Srbija sa Dudom je uvijek jaka, cvrsta ekipa, Latvija je solidna i ova mladjarija sto im dolazi govori da ce biti jos jaci, nedavno na U-18 kod kuce usli u polufinale istina izgubili su polufinale od Hrvatske ali imaju dva centra koji ce biti strasni igraci, srecom trenutni roster im nije nesto... Makedonija je realno jaca od nas, polufinale na proslom EP govori sve, McCalebovski je strasan plej, Antic odlican, Samardziski, Gecevski i jos par igraca, imaju sirinu i odredjeni stil igre koji im donosi rezultate.
O Litvaniji bolje da ne govorim, ove godine uglavnom kompletni.

Trebace se potuci sa svima.

nabijanje statistike u jednoj od najslabijih ekipa lige,m. gasol je u drugoj petorci lige,a bijelac
SSemir

#4198 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

jel ovo i ovdje se traze smjene nakon jedne pripremne utakmice?! :lol: :lol:
Romanista 101%

#4199 Re: Reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

ne trazi niko smjenu trenera vec smjenu pristupa igre nasih igraca
SSemir

#4200 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

Romanista 101% wrote:ne trazi niko smjenu trenera vec smjenu pristupa igre nasih igraca
na osnovu prvih pripremnih utakmica? :-D
Post Reply