FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#4176 Re: FC Barcelona
Iniesta 
- Charuga
- Globalni moderator
#4177 Re: FC Barcelona
„Messi i Barca bi se patili u Premiershipu“
Bivši proslavljeni škotski fudbalski reprezentativac, danas u funkciji novinara i stručnog komentara u Engleskoj, Andy Gray, sumnja da bi Lionel Messi bio fudbaler koji stvara razliku u Premiershipu, pa čak i u klubu kakav je Stoke City.
Na pitanje bi li Messi zabio toliko golova i u engleskom fudbalskom prvenstvu, Gray je odgovorio da bi se Argentinac "patio u hladnoj noći stadiona Britannia", kao i to da bi se "Barcelona patila u Premiershipu budući da nikada nisu igrali protiv tima kakav je Stoke City."
Komentari su mu preplavili svijet i izazvali reakcije, uglavnom negativne, korisnika društvenih mreža Facebooka i Twittera.
Inače, Messi je u ukupno 23 ovosezonske utakmice za Barcelonu zabio 27 golova i saigračima podijelio 15 asistencija.
(Izvor: Totalsport)
Bivši proslavljeni škotski fudbalski reprezentativac, danas u funkciji novinara i stručnog komentara u Engleskoj, Andy Gray, sumnja da bi Lionel Messi bio fudbaler koji stvara razliku u Premiershipu, pa čak i u klubu kakav je Stoke City.
Na pitanje bi li Messi zabio toliko golova i u engleskom fudbalskom prvenstvu, Gray je odgovorio da bi se Argentinac "patio u hladnoj noći stadiona Britannia", kao i to da bi se "Barcelona patila u Premiershipu budući da nikada nisu igrali protiv tima kakav je Stoke City."
Komentari su mu preplavili svijet i izazvali reakcije, uglavnom negativne, korisnika društvenih mreža Facebooka i Twittera.
Inače, Messi je u ukupno 23 ovosezonske utakmice za Barcelonu zabio 27 golova i saigračima podijelio 15 asistencija.
(Izvor: Totalsport)
-
5 0 5
- belafonte
#4179 Re: FC Barcelona
Ma ne treba mi neki Andy Gray govoriti to, to i ptice na grani znaju, jedan klizeci u Premiership-u i Messi bi bio bivsi, zato ja cijenim vise Ronalda, frajer se dokaz'o u najboljoj ligi svijeta, definitivno kompletniji igrac od Messija i zbog toga je po meni najbolji na svijetu...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4180 Re: FC Barcelona
Znači ko može podnijeti više udaraca je kompletniji igrač?belafonte wrote:Ma ne treba mi neki Andy Gray govoriti to, to i ptice na grani znaju, jedan klizeci u Premiership-u i Messi bi bio bivsi, zato ja cijenim vise Ronalda, frajer se dokaz'o u najboljoj ligi svijeta, definitivno kompletniji igrac od Messija i zbog toga je po meni najbolji na svijetu...
- belafonte
#4181 Re: FC Barcelona
Ipak moram crtat...
Šta to Messi ima a Ronaldo nema
Evo ja ću ti reći da Ronaldo ima sve, dok Messi nema igru glavom, snagu u duelu, a to su kljucni faktori za uspjeh u najjačoj ligi svijeta...
Evo sad zamišljam kako mu Samba ulijeće, ono 'shoulder to shoulder' duel, i zalijepi ga ko slinu za korner zastavicu
Šta to Messi ima a Ronaldo nema
Evo ja ću ti reći da Ronaldo ima sve, dok Messi nema igru glavom, snagu u duelu, a to su kljucni faktori za uspjeh u najjačoj ligi svijeta...
Evo sad zamišljam kako mu Samba ulijeće, ono 'shoulder to shoulder' duel, i zalijepi ga ko slinu za korner zastavicu
-
sinkaspud
#4182 Re: FC Barcelona
A sta tek reci za njezni Stoke City i njihovu ofanzivu preko izvodjenja auta. Bas nekidan gledam, aut za Stoke tek nekih 10 metara udaljen od sredine terena, frajer je baca u kazneni i odma sansa 
-
hau jes no
#4183 Re: FC Barcelona
to je totalni fudbal odmah iz auta napadajusinkaspud wrote:A sta tek reci za njezni Stoke City i njihovu ofanzivu preko izvodjenja auta. Bas nekidan gledam, aut za Stoke tek nekih 10 metara udaljen od sredine terena, frajer je baca u kazneni i odma sansa
-
extraordinary
#4184 Re: FC Barcelona
Rory Delap, izbacuje ko haubicasinkaspud wrote:A sta tek reci za njezni Stoke City i njihovu ofanzivu preko izvodjenja auta. Bas nekidan gledam, aut za Stoke tek nekih 10 metara udaljen od sredine terena, frajer je baca u kazneni i odma sansa
- Distortion
#4185 Re: FC Barcelona
Ne bih se slozio s ovom tvrdnjom da je Messi losiji u duelu. Pa upravo je Ronaldo taj koji vise pada nakon muskog duela, glumi folira i zato mu ljudi zvuzde. S druge strane Messi sve vise ostaje na nogama nakon udaraca, guranja, pokusava da zadrzi loptu i nastavi dalje. Bas smo jaran i ja to zapazili na nekim utakmicama kako je dosta ojacao da ga je tesko srusit. Nije ga strah uci u duel i uzeti loptu, to uostalom gledamo na svim utakmicama...belafonte wrote:Ipak moram crtat...
Šta to Messi ima a Ronaldo nema![]()
Kad je u pitanju igra glavom, tu je Ronaldo bolji iz prostog razloga sto je Messi nizi igrac ali ga mali zabije u finalu lige prvaka Manchesteru i to pored Ria Ferdinanda i Vidica, i to glavom
- belafonte
#4186 Re: FC Barcelona
Haubica Delap, glavni kreativac Stoke-a 
Mozda bi i Messi uspio gore, ali gledam juce onaj Everton kako se brani organizovano, ginu ljudi i zamisli sad svako kolo igrat protiv takvih ekipa, vidjeli smo Barcu i patnju kad joj takve ekipe dodju, kazem ti Barca bi krv propisala gore...
Mozda bi i Messi uspio gore, ali gledam juce onaj Everton kako se brani organizovano, ginu ljudi i zamisli sad svako kolo igrat protiv takvih ekipa, vidjeli smo Barcu i patnju kad joj takve ekipe dodju, kazem ti Barca bi krv propisala gore...
-
fixer
#4187 Re: FC Barcelona
A desna noga?Distortion wrote:Ne bih se slozio s ovom tvrdnjom da je Messi losiji u duelu. Pa upravo je Ronaldo taj koji vise pada nakon muskog duela, glumi folira i zato mu ljudi zvuzde. S druge strane Messi sve vise ostaje na nogama nakon udaraca, guranja, pokusava da zadrzi loptu i nastavi dalje. Bas smo jaran i ja to zapazili na nekim utakmicama kako je dosta ojacao da ga je tesko srusit. Nije ga strah uci u duel i uzeti loptu, to uostalom gledamo na svim utakmicama...belafonte wrote:Ipak moram crtat...
Šta to Messi ima a Ronaldo nema![]()
Kad je u pitanju igra glavom, tu je Ronaldo bolji iz prostog razloga sto je Messi nizi igrac ali ga mali zabije u finalu lige prvaka Manchesteru i to pored Ria Ferdinanda i Vidica, i to glavom
-
LSD
#4188 Re: FC Barcelona
Šta ce mu desna
koji ce mu djavo
još i desnu koristi onda nebi bilo zanimljivo pratiti fudbal više...ali u zadnje vrijeme se bazira samo na asistencije, valjda ga golovi više ne furaju.
-
fixer
#4189 Re: FC Barcelona
Ako mu ne treba neka je ostavi kuci.LSD wrote:Šta ce mu desna![]()
koji ce mu djavo
još i desnu koristi onda nebi bilo zanimljivo pratiti fudbal više...ali u zadnje vrijeme se bazira samo na asistencije, valjda ga golovi više ne furaju.
-
missko
#4190 Re: FC Barcelona
Sto su veceras kuci zakazali, jel katastrofa ako ispadnu iz kupa?
-
LSD
#4191 Re: FC Barcelona
Me yebo i Messia i sve te megastarove...nek dođe u Bosnu jedno pola godine ako je mangup toliki... da ga Sarajcic i Varupa malo preslušaju, pa onda Juguncic i Gavaric da nastave tamo gdje su ovi stali.
-
5 0 5
-
moca
#4193 Re: FC Barcelona
http://www.youtube.com/watch?v=5sJhh-YcvbU
eto ko je slab na nogama,a znamo ko pada na prvi ruzan pogled.
eto ko je slab na nogama,a znamo ko pada na prvi ruzan pogled.
- Lunizz
#4194 Re: FC Barcelona
Nezahvalno je porediti Messia i Ronalda al skroz.I ako ja navijam za Barcelonu ne mogu reci ovaj je gori ovaj je bolji.
Oba igraca mogu rijesiti tekmu sami sto je najbitnije.Mozda je Messi za tik vise timski igrac.
Ono sto je mozda Messiu najveca prednost u odnosu na Ronalda je korsinost u velikim utakmicama.Ronaldo nije samo jednom zakazao kada su se kola lomila.
Oba igraca mogu rijesiti tekmu sami sto je najbitnije.Mozda je Messi za tik vise timski igrac.
Ono sto je mozda Messiu najveca prednost u odnosu na Ronalda je korsinost u velikim utakmicama.Ronaldo nije samo jednom zakazao kada su se kola lomila.
- Lunizz
#4195 Re: FC Barcelona
Uvijek ga se rado sjetim
-
extraordinary
#4196 Re: FC Barcelona
Ima jedan koji ne voli da ga predriblaju. Proći ćeš ga jednom, možda dva puta, treći put ako prođeš to će biti u kolima hitne pomoći pored stadiona ( Bojan Regoje ).
-
fixer
#4197 Re: FC Barcelona
Xavi. E, to mu je najveca prednost. Sto nije konzistentan sa Argentinom?Lunizz wrote:Nezahvalno je porediti Messia i Ronalda al skroz.I ako ja navijam za Barcelonu ne mogu reci ovaj je gori ovaj je bolji.
- Baltazar_khan
#4198 Re: FC Barcelona
Početni tim na ovoj utakmici: Pinto, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Mascherano, Xavi, Keita, Iniesta, Pedro, Bojan.missko wrote:Sto su veceras kuci zakazali, jel katastrofa ako ispadnu iz kupa?
Kao da Guardioli nije prioritet kup
-
LSD
#4199 Re: FC Barcelona
Ni 50 Messia nebi bilo konzistentno kad bi ih vodio lijeceni narkoman i Kustin haver.fixer wrote:Xavi. E, to mu je najveca prednost. Sto nije konzistentan sa Argentinom?Lunizz wrote:Nezahvalno je porediti Messia i Ronalda al skroz.I ako ja navijam za Barcelonu ne mogu reci ovaj je gori ovaj je bolji.
Taktika : daj loptu mom ljubimcu i nasljedniku, pa nek se on zayebava sa protivnickim odbranama, a vi ostali se razmaknite da ne smetate majstoru - ne prolazi ni protiv Pofalickog.
-
fixer
#4200 Re: FC Barcelona
Mojne. A sto se on ne moze zajebavat s tim odbranama sam? Pa nije li najbolji? Ili ipak veliki dio svoje genijalnosti zahvaljuje Xavi-u?LSD wrote: Ni 50 Messia nebi bilo konzistentno kad bi ih vodio lijeceni narkoman i Kustin haver.
Taktika : daj loptu mom ljubimcu i nasljedniku, pa nek se on zayebava sa protivnickim odbranama, a vi ostali se razmaknite da ne smetate majstoru - ne prolazi ni protiv Pofalickog.