kladusanka wrote:Još jedan veoma važan razlog za odbacivanje cigareta.S obzirom na komponente koje se nalaze u dimu, a pogotovo aktivni sastojak nikotin i njegov uticaj na protok krvi, veliki broj ljudi zaglavi u aseksualnom braku. Procjenjuje se da danas na svijetu puši oko 1,5 milijardi ljudi, a dobar seksualni život ovisi prije svega o dobrom protoku krvi.![]()
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#4176 Re: Cigarete, odvikavanje
- Afanasi_94
#4177 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma ne'a šanse.
- Panzer_Daddy
#4178 Re: Cigarete, odvikavanje
Ima mozda nekih mjesec dana kako sam citao ovu temu i ispovijesti bivsih pusaca-nakon 22 godine pusackog staza pocela mi se provlaciti misao kroz glavu da ostavim cigarete.Interesovalo me na koji nacin su ljudi ostavili cigarete,koliko se ko udebljao i sl.Ranije nisam ni pomisljao na takav potez ali probudilo se nesto u meni sa pitanjem kakav je zivot bez cigareta? Radoznalost i umor od godina konzumiranja duvana dali su mi motiv....
Nisam uspio prestati na nacin kako sam planirao...
Prije 20 dana dozivio sam srcani udar kojem su kumovala dva razloga,stres i cigarete. Sada dok sam u fazi oporavka prva stvar sto osjecam je da mi se vratio osjecaj mirisa-citao sam ovdje ispovjesti forumasa da osjecaju mirise koje ranije nisu i istina je.Mogu osjetiti miris cvijeta na desetine metara,sinoc sam osjetio miris keksa na stolu u susjednoj sobi
Osjecam parfem na zeni tako intezivno da budi u meni svasta iako ne smijem
Sve sto zelim reci onima koji su u fazi prestajanja i onima koji se odlucuju da prestanu je....
Izborite se sa demonom dok ste na nogama i jos uvijek zdravi a ne da ih ostavljate kada ste na operacionom stolu.U zivotu ima puno boljih stvari od cigareta -evo ja to upravo saznajem i mogu vam reci osjecaj je odlican.Svi prethodni forumasi koji pisu kako su uspjeli ostaviti cigarete su najbolji primjer uspjeha i istinu vam zbore vjerujte.Poslije razvoda od cigareta puno toga se mijenja na pozitivno...covjek shvati da je bio u losem braku ali tek kad se rastavi.
Prije 20 dana dozivio sam srcani udar kojem su kumovala dva razloga,stres i cigarete. Sada dok sam u fazi oporavka prva stvar sto osjecam je da mi se vratio osjecaj mirisa-citao sam ovdje ispovjesti forumasa da osjecaju mirise koje ranije nisu i istina je.Mogu osjetiti miris cvijeta na desetine metara,sinoc sam osjetio miris keksa na stolu u susjednoj sobi
Sve sto zelim reci onima koji su u fazi prestajanja i onima koji se odlucuju da prestanu je....
Izborite se sa demonom dok ste na nogama i jos uvijek zdravi a ne da ih ostavljate kada ste na operacionom stolu.U zivotu ima puno boljih stvari od cigareta -evo ja to upravo saznajem i mogu vam reci osjecaj je odlican.Svi prethodni forumasi koji pisu kako su uspjeli ostaviti cigarete su najbolji primjer uspjeha i istinu vam zbore vjerujte.Poslije razvoda od cigareta puno toga se mijenja na pozitivno...covjek shvati da je bio u losem braku ali tek kad se rastavi.
-
mali_balon
#4179 Re: Cigarete, odvikavanje
Mislim da ima dvije godine kako sam prestao nakod 20ak godina pusenja. Moram priznati naumpadne nekad uz kafu ili ono da se odmori od kakvog posla.
Ljepse se dise i zivi
Ljepse se dise i zivi
- I am Happy
#4180 Re: Cigarete, odvikavanje
Panzer_Daddy wrote:Ima mozda nekih mjesec dana kako sam citao ovu temu i ispovijesti bivsih pusaca-nakon 22 godine pusackog staza pocela mi se provlaciti misao kroz glavu da ostavim cigarete.Interesovalo me na koji nacin su ljudi ostavili cigarete,koliko se ko udebljao i sl.Ranije nisam ni pomisljao na takav potez ali probudilo se nesto u meni sa pitanjem kakav je zivot bez cigareta? Radoznalost i umor od godina konzumiranja duvana dali su mi motiv....
Prije 20 dana dozivio sam srcani udar kojem su kumovala dva razloga,stres i cigarete. Sada dok sam u fazi oporavka prva stvar sto osjecam je da mi se vratio osjecaj mirisa-citao sam ovdje ispovjesti forumasa da osjecaju mirise koje ranije nisu i istina je.Mogu osjetiti miris cvijeta na desetine metara,sinoc sam osjetio miris keksa na stolu u susjednoj sobiOsjecam parfem na zeni tako intezivno da budi u meni svasta iako ne smijem
![]()
- Pasiflora
#4181 Re: Cigarete, odvikavanje
@Panzer_Daddy, svaka cast, predobro si sve objasnio
I ne brini - dok malo dođes sebi, sve ce se vratiti na svoje
Sretno!
I ne brini - dok malo dođes sebi, sve ce se vratiti na svoje
- graue_maus
#4182 Re: Cigarete, odvikavanje
+1 samo budi uporan ..........bices ko nov za par mjeseci ..........Pasiflora wrote:@Panzer_Daddy, svaka cast, predobro si sve objasnio![]()
I ne brini - dok malo dođes sebi, sve ce se vratiti na svojeSretno!
- Panzer_Daddy
#4183 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala na podrsci
Da dodam jos jedno novo iskustvo,danas mi je dosao prijatelj u posjetu i pusac je,osjetio sam bas ono jak (miris-smrad)duvana na njemu..tek sad shvatam kada su mi govorili auu al se osjetis na cigare a ja kao ono u cudu gledam na njih jer ne osjecam nista na sebi.
Da dodam jos jedno novo iskustvo,danas mi je dosao prijatelj u posjetu i pusac je,osjetio sam bas ono jak (miris-smrad)duvana na njemu..tek sad shvatam kada su mi govorili auu al se osjetis na cigare a ja kao ono u cudu gledam na njih jer ne osjecam nista na sebi.
- I am Happy
#4184 Re: Cigarete, odvikavanje
Kao sto rekose vremenom ces se naviknuti na mirise
prvih mjesec dana je najljepse 
Jedino sto ce ti uvijek smrditi je miris duhana...
- shmizlica
#4185 Re: Cigarete, odvikavanje
yahel jesil isprobao onaj eksperiment što si mene nagovaraoYahel wrote:Kao sto rekose vremenom ces se naviknuti na miriseprvih mjesec dana je najljepse
- I am Happy
#4186 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne znam gdje da nadjem onu biljku, doduse nisam bas ni trazio 
Nego, jel' ima vec godina od kako si nepusac
- shmizlica
#4187 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Ne znam gdje da nadjem onu biljku, doduse nisam bas ni trazio
- I am Happy
#4188 Re: Cigarete, odvikavanje
Kriza prosla, opet mrzis pusace?
- shmizlica
#4189 Re: Cigarete, odvikavanje
ne bašYahel wrote:tako treba
![]()
-
mali_balon
#4190 Re: Cigarete, odvikavanje
Tek sad kontas da su ti ustvari govorili da smrdisPanzer_Daddy wrote:Hvala na podrsci![]()
Fakat prije sam kontao da se bivis pusaci preseravaju ali ....... uhhh smeta mi na ulici kada neko dimi ispred mene, hoce mi nesta biti, pola raje i familije mi ne dolazi u goste jer je sad pusiona na balkonu
- I am Happy
#4191 Re: Cigarete, odvikavanje
A dobro, dok prodje jos koja godina hehehshmizlica wrote:ne bašYahel wrote:tako treba
![]()
Uglavnom nedaj se, svi smo uz tebe
- shmizlica
#4192 Re: Cigarete, odvikavanje
hvala burazYahel wrote:A dobro, dok prodje jos koja godina hehehshmizlica wrote:ne bašYahel wrote:tako treba
![]()
Kriza prosla, opet mrzis pusace?![]()
Uglavnom nedaj se, svi smo uz tebe
- Pasiflora
#4193 Re: Cigarete, odvikavanje
@smizlice, jos samo tebi i meni mirise
? Jesam dobro shvatila?
- shmizlica
#4194 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:@smizlice, jos samo tebi i meni mirise? Jesam dobro shvatila?
ja sam na mukama tantalovim otkako sad ovo bila zglajzala.....nikako da u glavi rez napravim
- I am Happy
#4195 Re: Cigarete, odvikavanje
Vasa kosa, odjeca, usta, ruke, namjestaj, ukucani likes duhanski dim, kao i vas zadah
Vasa pluca su broj 1 fan
Vasa pluca su broj 1 fan
- shmizlica
#4196 Re: Cigarete, odvikavanje
hej ti bi trebao biti podrška, a ne dežurno zahebatalo 
- I am Happy
#4197 Re: Cigarete, odvikavanje
Eeeee kako kad 
Mirise i meni svasta nesto, pa ne jedem ( a trebao bi )
mozete vala i vi bez cigara 
Mirise i meni svasta nesto, pa ne jedem ( a trebao bi )
- shmizlica
- I am Happy
#4199 Re: Cigarete, odvikavanje
Kad se samo sjetim tog divnog mirisa..... eh... to su bila vremena ...
Posebno zimi... ne mozes da ne zapalis, a valja kasnije kucu zraciti

Posebno zimi... ne mozes da ne zapalis, a valja kasnije kucu zraciti

- Pasiflora
#4200 Re: Cigarete, odvikavanje
pa jbg @Yahel, valjda se istrese kad se napuni 5-6 komada