NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bordolini

#4176 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

Neelix wrote:
Bordolini wrote:Sinoc hollywoodska sminka u teren ubacuje flase, navijacke rekvizite (ako se tako mogu nazvati :D), bas su slatki :-D ...odera ih Cleveland :dance:
Celtics laganica, cruise control je upaljen, ovo ce biti lagana titula. :dance: 8)
ahaa. ni djechicu nam ne mozete pobijediti, a igrali bi se sa big boysima :D
znao sam da ce se ziceras javiti :D...smjesna situacija, ne mogu da vjerujem sta su izgubili...1.5 sec do kraja, rezultat 90:90, Rondo puca 2 slobodna. Levat fuli oba, ovi uhvate loptu i dadnu kos, smjesno fakat. Dzaba sto su Clippersi tanki, u zadnjih 9 tekmi uzeli su nas cak 5 puta, jednostavno nam ne leze...nema veze, vi nam lezite vec decenijama :D
Neelix

#4177 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Jelde? vidjeli smo prosle sezone, i u bostonu, i u gradu andjela, ko kome lezi :D
Bordolini

#4178 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

I pretprosle smo imali sta vidjeti...jel ono 39 razlike bilo? :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4179 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Sta je ba ovo?! NBA zdra'o?! Nista se ne desava, je li, pa nema niko nista za komentarisati?! Pa ja poceo AFC, prate se rijetke tekme EPL, a NBA ko sisa... neka, neka... nece vam Garnet, Kobe i drustvo to oprostiti :mrgreen:
Bordolini

#4180 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

Nije bas pretjerano zanimljivo, odigralo se tek po nekih 35 tekmi. Ima povreda, cudnih rezultata a zahuktavanje ocekujemo tek poslije All Star Weekenda (ove godine u Dallasu).
Petit_Beurre

#4181 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Petit_Beurre »

Šta se ima komentarisati Boston gazi sve redom.
Neki rasheed ubacio 29, pa neki triple double rondo nesto ne znam stvarno... Smijesno :dance:
Bordolini

#4182 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

Petit_Beurre wrote:Šta se ima komentarisati Boston gazi sve redom.
Neki rasheed ubacio 29, pa neki triple double rondo nesto ne znam stvarno... Smijesno :dance:
Bujrum izaberi cifru, dajem ti 2:1 da ce Celticsi uzeti titulu.
Ne umanjujem pobjedu Atlante, dobro igraju djeca ali C's bez Rasheeda i KG-a nisu ista ekipa. Pri tome dodati da je izbacen Doc Rivers (sudije smjesne) u trecoj cetvrtini kod vodstva Celticsa od nekih 8 poena (nisam siguran). Nije uopste bitno, poraz je poraz, njima svaka cast a tebi i dalje stoji ponuda. :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4183 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

A sto nije igrao sinoc Rasheed?! :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4184 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

E, kad smo kod titula, sta je s onom razmjenom Bosch - Bynum?!
Petit_Beurre

#4185 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Petit_Beurre »

Bordolini wrote:
Petit_Beurre wrote:Šta se ima komentarisati Boston gazi sve redom.
Ne umanjujem pobjedu Atlante, dobro igraju djeca ali C's bez Rasheeda i KG-a nisu ista ekipa. Pri tome dodati da je izbacen Doc Rivers (sudije smjesne) u trecoj cetvrtini kod vodstva Celticsa od nekih 8 poena (nisam siguran). Nije uopste bitno, poraz je poraz, njima svaka cast a tebi i dalje stoji ponuda. :dance:
sto je najgore i ja navijam za boston :lol: samo sam se malo izgubio u vremenskom kontinuumu :mrgreen: :thumbup:
Neelix

#4186 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Bordolini wrote:

vazil ovo i za mene? :D
Bordolini

#4187 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

@Tomahawk11,
zalio se na povredu stopala prije tekme, pregledali su i vidjeli da nije nista strasno ali su ga stavili na "day to day" dok se ne bude osjecao spremnim za igru.

@Petit,
jah, vidim :D

@Neelix, s tobom moze samo opklada da LAL nece biti sampioni :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4188 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Bordolini wrote:@Tomahawk11,
zalio se na povredu stopala prije tekme, pregledali su i vidjeli da nije nista strasno ali su ga stavili na "day to day" dok se ne bude osjecao spremnim za igru.
Hvala. Cudno mi bilo, lik dao 29 poena Torontu, 6/8 trice i u sljedecoj tekmi ga nema :shock: . Da je bio, vjerovatno ne bi bilo zijana od Atlante. Mada mi nije jasno sta su radili u 4/4?! Forsirali Davisa?!
Elem, Doc to zna bolje od mene, nije covjek od juce u NBA :D
Bordolini

#4189 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

Bas je na Davisu sviran flagrant foul, Doc poludio, izbacili ga u trecoj. Kola krenula nizbrdo a ovi ubadali sve zivo. Na kraju se radovali kao da su osvojili titulu. Mada moram priznati da dobro igraju, ako ih ide sut tesko ih je pratiti ali ako slucajno malo zakaze onda postanu sebicni do bola i raspadne im se igra skroz. Uglavnom, nas su uzeli 3 ove sezone, nije se s njima zajebavati. :-D
Neelix

#4190 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

Tomahawk11 wrote:E, kad smo kod titula, sta je s onom razmjenom Bosch - Bynum?!
Cuj Bosch, pa nije pumpa jebemu :D to je samo glasina, Colangelo porice da uopste hoce Bosha da mijenja. A i upravu je, s obzirom da se Toronto zahuktao, pa mozda covjek i produzi ugovor. Ja ne bih volio da se to desi, mada je Bosh bolji igrac. Pau je ipak PF, koliko god se pokusavao povremeno zamaskirati kao centar :)

Bordolini, nisi fer :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#4191 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Tomahawk11 »

Neelix wrote:
Tomahawk11 wrote:E, kad smo kod titula, sta je s onom razmjenom Bosch - Bynum?!
Cuj Bosch, pa nije pumpa jebemu :D to je samo glasina, Colangelo porice da uopste hoce Bosha da mijenja. A i upravu je, s obzirom da se Toronto zahuktao, pa mozda covjek i produzi ugovor. Ja ne bih volio da se to desi, mada je Bosh bolji igrac. Pau je ipak PF, koliko god se pokusavao povremeno zamaskirati kao centar :)

Bordolini, nisi fer :D
Moj lapsus :mrgreen: Bosch pumpa :D , nije pumpa nego masina :D
Nece on da mijenja, ali hoce Bosh. A kakav Toronto i zahuktavanje, nek Hedo fula 3 napada zaredom i oni gube tekmu :D
Vise faktor srece nego znanja, ako stane sut, zna im se. Evo zadnje dvije tekme, s Bostonom (koji im ne lezi, a zasto, zna se :wink: ?!), pridju na 5-6 razlike, onda stane napad, ali nema odbrane i donji su. Sa Indianom, koja je katastrofa, uspiju ispustiti finu prednost i zijan tekma. Normalno je da sut nekad stane, ali tad bi odbrana trebala doci, a Toronto i odbrana :-)
Ide Masina prije ili kasnije, nema u Torontu neke buducnosti. A ako se izvrsi ova razmjena, bar ce imati bolju odbranu.
Neelix

#4192 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

a sto igra onaj shumarak :D
agent_zero

#4193 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by agent_zero »

I tako "agent zero" suspendovan do kraja sezone. Moram priznati da me je razočarao. Taman nakon 2 godine "penzije" krenuo odlično u sezonu i onda napravi nepotrebno sranje. Mislim da mu ne gine "cut" ugovora ili neki trade. Previše su ga Wizardsi čekali i trpili. Fino im se odužio :D.
Neelix

#4194 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

ma ne vjerujem da ce uspjeti ponistit ugovor, iako bi to fantasticno za wizardse bilo.

jos se kralj zajebava na taj racun
Image
:lol:

prisjela mu je zajebancija :P
Djokej

#4196 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Djokej »

Neelix wrote:ma ne vjerujem da ce uspjeti ponistit ugovor, iako bi to fantasticno za wizardse bilo.

jos se kralj zajebava na taj racun
Image
:lol:

prisjela mu je zajebancija :P
Pojavila se špekulacija da bi mogo u Europi nastaviti karijeru, kao Efesu je neki sponzor obezbijedio 50 miliona za njega... Prejak je, agent nula...
Neelix

#4197 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

ma ne vjerujem, mozda bi mogao ovu sezonu zavrsiti, od sljedece ima pravo nastupa. ali i to jedino ako mu poniste ugovor sa wizardsima sto je malo vjerovatno. nece ga sigurno pustiti dok je pod ugovorom.
Bordolini

#4198 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Bordolini »

zabrinuo sam se za neelixa, ne podjebaje, daj vidite jel sve ok s momkom :-D :run:
radio_mocan

#4199 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by radio_mocan »

Denver-Dallas

Melo i Billups upitni, ali i bez njih je Denver daleko kvalitetnija ekipa.
Carter moze odigrati kvalitetnu odbranu na Kiddu, a K-Mart ce ustopat Dirka, to i nije neki problem.

Dalje, u ofanzivi treba iskoristiti centarsku poziciju, gdje Nene mora dominiratri, a i Ty bi treba iskoristiti
svoju brzinu na vanjskim pozicijama.

Earl bi trebao imati dobru pucacku utakmicu, uz dosta agresivnosti jer neko mora zapaliti publiku.

Come on Denver!
radio_mocan

#4200 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by radio_mocan »

Kakvo unistavanje protivnika.

Roxali smo ih sa svih strana. :dance:

Petro, Ty! :thumbup:

Come on Denver!

------------------------------------------

Idemo sad malo vidjeti sta nas ocekuje veceras.

Miami @ Atlanta

Atlanta je sinoc opet odigrala odlicno i to protiv nezgodnih Mededa, naravno kljuc je bio odlicna odbrana
pogotovo nad Gayom koji je u prvoj cetvrtini postigao 10 poena, a onda do kraja samo 8.
Joe, Josh i drustvo igraju odlicno, a i Miami im je redovna musterija.Sjetimo se samo proslogodisnjeg playoffa,
ali i dosadasnjih rezultata ove sezone.Medutim, Miami je sinoc prekinuo seriju losih rezultata i to isprasivsi
Raketa 30+ razlike.Odmarali su i neke igrace kad je sve bilo rijeseno, tako da su Wade, Beasley i O'Neil
malo svjeziji.Medutim, Wade se dosta muci sa odbranom Atlante.
Sta ocekivati?
Mislim da ce biti kecina uz dobre partiju Joea i losu partiju Wadea.

PHI @ TOR

Toronto tamani sve na svom parketu.Vratili su se Heto i DeRozan, te vjerovatno i Evans.
PHI pet in a row, ali i veceras bez Iversona.Iggy je u dobroj formi, pogotovo defanzivno, tako da ce se Hedo vjerovatno muciti.
Medutim, Bosh igra u zivotnoj formu i mislim da ide oko 30p veceras.

SAC @ DET

Sinoc Detroit odlican u defanzivi, ali dosta los i u napadu, tamo su negdje 29. u ligi po broju postignutih poena.
SAC sinoc, onako protiv NYN, Evans ih vratio iz mrtvih na kraju.(Lee crkni, dusmane mrtvi! :x ).Onaj Zidov ce imati
opet podrsku, kao da je svetac, a ne kosarkas.Medutim, nema SAC dovoljno kvalitete, a Evans ocajno sutira, a treba imati i muda k'o vo pa se zaletiti na Bena pod kosem.

MIL @ NJN

Jennings ima katastrofa sut u poslednjee vrijeme i mislim da se i veceras nece proslaviti.
Ovo mi se i ne komentarise, boring.

ORL @ CHI

Ponajaca utakmica veceras uz onu Utaha i LAL-a.
Chicago uveliko zavisi od igre Rosea i tesko ce mu biti veceras jer nije neki suter, a Howard dobro drzi reket.
Sa druge strane, Orlando ce igrati svoju igru i sa in form Carterom mislim da mogu do pobjede.
Treba napomenuti da je CHI sinoc opet poracen u CFH gdje imaju neki omjer od prilike, nisam sigursan
4-20.Granger :thumbup:

BOS @ NOH

Boston varira, ostarilo se, a umor stize.
Kazu da ce im dobro doci ova pauza, a sa druge strane nema Paula, a i BOS je objektivno jaca ekipa.
Ocekujem dobru partiju Gliste sa brukom asistencija na visoke igrace, gdje Okafor to slabo pokriva u poslednje vrijeme.Garnett 8-)

--------------------------

Hajde, KDN, Admire, pricajte nesto!

Gdje nam je Nele?
Post Reply