Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zdruzdjo

#4176 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Citam danas na source kako taksisti sa aerodroma uzimaju strancima po 50 eura za voznju do grada.
Da pitas onog buldog-vepra a iz sarajevo taxija rekao bi ma jooook to nasi ne rade.
Ne kontam u vrijeme mulimedija svih mogucih da se ne moze dokazati to. Udjes u taxi napravis se englez u punom smislu i okines turu do bristola. Neko od raje krene autom iza i snima sve kmerom i ukljuci gps radi trek-ovanja. I ti unutra diskretno snimis taximetar. Na bristolu kad kaze 30-60 eura, fino na nasem kazes zovi policiju i inspekciju odmah ako hoces ista da ti platim. Naravno tu je potreban neko od jarana iz drugog auta, ako baja bude htio pajserom da se obracunava.
Da sam na mjestu crvenog ili zutog uradio bih to 10 puta. A onda bih otisao u hayat, tvsa, face tv, avaz....koji bi plakali za tom pricom. Cak i oni sami to mogu organizovati vrlo lako. Sa buldog-veprovima se moras obracunavati ruzno. Nema u rukavicama.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
drug_profi

#4177 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Cuje se na ulici sinoc ono "tirlulu". Pita zena jel to policija dole? Reko - jok, lopov je.

...s mobilnog...
__Phoenix__

#4178 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by __Phoenix__ »

Podrška taksisti koji je istjerao "ženu" s nikabom iz vozila.
zdruzdjo

#4179 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

__Phoenix__ wrote:Podrška taksisti koji je istjerao "ženu" s nikabom iz vozila.
Iako sam protivnik nosenja nikaba (molicu bez nacionalisticko-debilskih komentara jer nisam islamofob) ovome bi trebalo sad naci se par "bradonja-filozofa" pa mu preurediti licni opis i karoseriju. kreten nadobudno-neobrazovano-primitivno-debilski.

Stoga phoenix NE SERI. Slagao se ili ne sa tom filozofijom, diskriminacija bilo kakve vrste je ravna retardiranoscu.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... -iz-vozila
__Phoenix__

#4180 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by __Phoenix__ »

Mi imamo nekoliko posebnih vozila i imamo žene taksiste koje najčešće prevoze putnice jer one kada nazovu, traže da to budu žene vozači.
Diskriminacija.
Ommadawn

#4181 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Izbacivanje zene iz automobila samo zato sto ima nikab ili bilo koga ko praktizira neku vjeru, pa makar to bila i sekta je krsenje ljudskog prava i diskriminacija.
L u c i f e r

#4182 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by L u c i f e r »

Ommadawn wrote:Izbacivanje zene iz automobila samo zato sto ima nikab ili bilo koga ko praktizira neku vjeru, pa makar to bila i sekta je krsenje ljudskog prava i diskriminacija.
Kao ateista, slažem se 100%, papanluk i primitivizam - al ne čudi me od naših taksista ništa...

Prije su taksisti bili poznati po humanosti, a ovo posle rata šljeglo s koca i konopca...

Jebem te Sarajevo ko sve u tebi živi...
avetinja

#4183 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by avetinja »

Otvaram vrata od taxija, lijepo pozdravim službenim pozdravom dobar dan, zamolim ga da me odveze na određenu adresu, kad taxista onako bahato kaže imaš li ti para ? Rekoh imam, ne bih ulazio u taxi da nemam para. Kaže on onda ti je to 5 km. Kažem ja njemu nije problem upalite taximetar i koliko bude platit ću. Kad on ne trebam ja paliti taximetar znam ja kolika je cijena ( mada me nikada nije izašlo toliko, ali i da jeste platio bih mu ). Samo sam rekao hvala i zatvorio vrata. Nije problem što bih ja njemu dao 1-2 km više od obične cijene, nego neću da mu dajem pare na njegov bezobrazluk. Poslije mi je njegov kolega pričao da tako radi svima i da ga već odavno žele prijaviti.
Last edited by avetinja on 04/09/2014 20:00, edited 2 times in total.
zdruzdjo

#4184 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

avetinja wrote:Otvaram vrata od taxija, lijepo pozdravim službenim pozdravom dobar dan, zamolim ga da me odveze na određenu adresu, kad taxista onako bahato kaže imaš li ti para ? Rekoh imam, ne bih ulazio u taxi da nemam para. Kaže on onda ti je to 5 km. Kažem ja njemu nije porblem upalite taximetar i koliko bude platit ću. Kad on ne trebam ja paliti taximetar znam ja kolika je cijena ( mada me nikada nije izašlo toliko, ali i da jeste platio bih mu ). Samo sam rekao hvala i zatvorio vrata. Nije problem što bih ja njemu dao 1-2 km više od obične cijena, nego neću da mu dajem pare na njegov bezobrazluk. Poslije mi je njegov kolega pričao da tako radi svima i da ga već odavno žele prijaviti.
koji stand, koje auto, broj....
avetinja

#4185 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by avetinja »

Štand na Skenderiji, auto prljavo žute boje, dugo, vozač ošišan na keca, tamnije puti.
RolloTomasi

#4186 Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by RolloTomasi »

Pozdrav svima
Cisto da kratko podijelim sa vama misao - Sarajevo Taxi kao glavna i jedina drzavna taxi kompanija na kantonalnom nivou je olicenja seljakluka, primitivizma, krkanluka, kriminala i svega od cega mi je muka i od cega zelim da napustim ovu drzavu i ovo drustvo.

Ispricanih iskustava sa njima je mnogo, ja cu dati samo par koja su se nedavno desila, a vjerujem da i ostali imaju mnogo toga reci o tim seljacinama.

-pljusti kisa iz neba i iz zemlje, zaustavljam Sarajevo Taxi blizu katedrale. Maksimalno kulturno, pozdravljam sa dobar dan, personiram i sjedam u auto, govorim destinaciju koja je relativno blizu, malo iznad Vrbanjuse. Nakon sto sam sjeo, on me pita "djeces", i imam li sitna para. Ja kazem ne, najmanje sto imam je deset maraka, na sta on odgovara znam ja pekaru tu na Vrbanjusi, tu rasitni. Kazem ok, dolazimo do destinacije, guzva u pekari, kazem produzite jos samo par metara tu do kuce, pa cu vam iznijeti iz kuce sitna da platim. Stajemo ispred kuce, ja otkljucavam kapiju, ulazim u kucu i vracam se sa 2,60KM koliko je bila voznja (Nije mi trebalo ni 30 sekundi da to sve obavim).
Dajem mu tacno koliko je i voznja, on mi psuje majku, familiju, kaze da sam smetljar i da me ne bi cekao ni vozio tako kratko za te pare. Ja kazem nije moj problem sto nemate sitno novca, dovidjenja i zatvaram kapiju. Doticni dere po gasu, i usput onih 60 feninga od 2,60KM uzima i baca od kapiju, sa pretnjom "nemoj sad da ti izadjem tamo" i slicno....

- par puta sam sjeo, nisu htjeli upaliti taksimetar. Cim bi krenuli, rekao sam upalite taksimetar, na to bi me ili istjerali ili spovali majku

-guljenje stranaca, i bukvalno fizicki konflikti. Voznja sa aerodroma do internacionalnog univerziteta sarajevo na ilidzi, tri turska studenta, i sad svadjaju se na kapiji ispred. Slucajno sam prolazio i pitao sta je problem, taksimetar je pokazivao nekih 12 ili 15 maraka cini mi se, a taksista je trazio 40KM, uz obrazlozenje da su imali 4 torbe (male torbe za laptop). Kazem mu da je voznja toliko, da ce platiti ljudi toliko, i da ne bi trebao tako da vara strance. Psuje mi majku, gura fizicki i ulazi u konflikt....

-kratke voznje. Par puta zaustavim, pitam najkulturnije sto mogu do odredjene destinacije, recimo ispod 3KM vrijednosti, oni odgovaraju tipa "hocu kurac pasa jarane, jes normalan", mars govore, i slicno...

Sve u svemu, vecih kretena ja nisam vidio u zivotu. Vise postujem one jadnike sto metu ulice u 4 ujutru, nego ove debele idote i krkane taksiste.
Baby Jane

#4188 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by Baby Jane »

Ne znam, ja do sada stvarno nisam imala neugodnih iskustava s njima, a cesto se vozim Sarajevo Taxijem. Bude poneki sasav ciko, pa se rasprica, ali to je sve.
daxon

#4189 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by daxon »

RolloTomasi wrote:Sarajevo Taxi kao glavna i jedina drzavna taxi kompanija na kantonalnom nivou
Nisu oni nikakva kompanija, a još manje državna.
Oni su udruženje građana, odnosno, samostalnih obrtnika.
RolloTomasi

#4190 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by RolloTomasi »

otvorio sam novu temu, nisam znao da ima i ova. Evo kopirani tekst za moje sugradjane.

Pozdrav svima
Cisto da kratko podijelim sa vama misao - Sarajevo Taxi kao glavna i jedina drzavna taxi kompanija na kantonalnom nivou je olicenja seljakluka, primitivizma, krkanluka, kriminala i svega od cega mi je muka i od cega zelim da napustim ovu drzavu i ovo drustvo.

Ispricanih iskustava sa njima je mnogo, ja cu dati samo par koja su se nedavno desila, a vjerujem da i ostali imaju mnogo toga reci o tim seljacinama.

-pljusti kisa iz neba i iz zemlje, zaustavljam Sarajevo Taxi blizu katedrale. Maksimalno kulturno, pozdravljam sa dobar dan, personiram i sjedam u auto, govorim destinaciju koja je relativno blizu, malo iznad Vrbanjuse. Nakon sto sam sjeo, on me pita "djeces", i imam li sitna para. Ja kazem ne, najmanje sto imam je deset maraka, na sta on odgovara znam ja pekaru tu na Vrbanjusi, tu rasitni. Kazem ok, dolazimo do destinacije, guzva u pekari, kazem produzite jos samo par metara tu do kuce, pa cu vam iznijeti iz kuce sitna da platim. Stajemo ispred kuce, ja otkljucavam kapiju, ulazim u kucu i vracam se sa 2,60KM koliko je bila voznja (Nije mi trebalo ni 30 sekundi da to sve obavim).
Dajem mu tacno koliko je i voznja, on mi psuje majku, familiju, kaze da sam smetljar i da me ne bi cekao ni vozio tako kratko za te pare. Ja kazem nije moj problem sto nemate sitno novca, dovidjenja i zatvaram kapiju. Doticni dere po gasu, i usput onih 60 feninga od 2,60KM uzima i baca od kapiju, sa pretnjom "nemoj sad da ti izadjem tamo" i slicno....

- par puta sam sjeo, nisu htjeli upaliti taksimetar. Cim bi krenuli, rekao sam upalite taksimetar, na to bi me ili istjerali ili spovali majku

-guljenje stranaca, i bukvalno fizicki konflikti. Voznja sa aerodroma do internacionalnog univerziteta sarajevo na ilidzi, tri turska studenta, i sad svadjaju se na kapiji ispred. Slucajno sam prolazio i pitao sta je problem, taksimetar je pokazivao nekih 12 ili 15 maraka cini mi se, a taksista je trazio 40KM, uz obrazlozenje da su imali 4 torbe (male torbe za laptop). Kazem mu da je voznja toliko, da ce platiti ljudi toliko, i da ne bi trebao tako da vara strance. Psuje mi majku, gura fizicki i ulazi u konflikt....

-kratke voznje. Par puta zaustavim, pitam najkulturnije sto mogu do odredjene destinacije, recimo ispod 3KM vrijednosti, oni odgovaraju tipa "hocu kurac pasa jarane, jes normalan", mars govore, i slicno...

Sve u svemu, vecih kretena ja nisam vidio u zivotu. Vise postujem one jadnike sto metu ulice u 4 ujutru, nego ove debele idote i krkane taksiste.
Saka

#4191 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

RolloTomasi wrote:Sarajevo Taxi kao glavna i jedina drzavna taxi kompanija na kantonalnom nivou je olicenja seljakluka, primitivizma, krkanluka, kriminala i svega od cega mi je muka i od cega zelim da napustim ovu drzavu i ovo drustvo.
Jest samo Sarajevo Taxi niti je kompanija niti je državna.
RolloTomasi wrote:-kratke voznje. Par puta zaustavim, pitam najkulturnije sto mogu do odredjene destinacije, recimo ispod 3KM vrijednosti, oni odgovaraju tipa "hocu kurac pasa jarane, jes normalan", mars govore, i slicno...
Pa što mu nisi dao kad hoće?
quarterback

#4192 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

mislim da sam sjeo danas u sarajevo taksi, hitno mi bilo, brzo, profesionalno, ljubazno, 3 KM voznja...
da je bogdo ovako cesce
Drinski

#4193 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Drinski »

Vi imate onog ministra Bubicu, iz aviona se vidi da je tip promasaj i da je tu dosao kao rezultat dogovora o vraćanju političkih dugova.

To će tako biti dok god se ne uvede reda u pogledu: udobnosti, higijene, izgleda vozača, starosti i stanja vozila, broja licenci i sl. recimo kada bi se ogranicio broj licenci, uvela prenosivost samo u krugu prvog nasljednog reda, postavili standardi stanja vozila i vozaca, uvela jednoobaznost boje taxija, obaveza ugradnje blindiranih stakala i sl., to bi krenulo naprijed.
Toffee karamela

#4194 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by Toffee karamela »

Haj ti na ovu temu pa će ti se i prije 100-e stranice sve kazati.

Ti si ili plaho mlad ili imaš podsvjesnu želju za degenekom kad se usuđuješ s Katedrale krenut k Vrbanjuši sa SA taxom. I još mu odbrojat sve tačno u fening :-D Memoriraj broj žutog i crvenog taxija i rahat si do kraja života u SA.
Sodom1

#4195 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Blindirana stakla haha ludilo :izet: :izet:
bull21

#4196 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

SA-taksista odbio primiti invalida u auto. Svaka ti čast majstore.
trambusek88

#4197 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by trambusek88 »

RolloTomasi wrote:Pozdrav svima
Čuj državna firma.

Što reče daxon oni su ti udruženje samostalnih prevoznika.
Voze svojim autima, sami su sebi gazde, svaki od preko 1000 članova su priča za sebe, ima ovakih, onakih, od normalnih ljudi do najvećeg šljama. Mislim da ima još nekoliko manjih udruženja samostalnih prevoznika, bila je osmica, Stari Grad...

Oni u Žuti, Crveni itd... su firme i vozači imaju gazdu nad sobom pa je s njima druga priča, jer za najmanje sranje mogu dobiti otkaz, a ovi iz Sarajevo taksija mogu jedino sami sebi uručiti otkaz ako nekim čudom nađu šta bolje
Last edited by trambusek88 on 03/09/2014 16:12, edited 1 time in total.
Samo_nesto

#4198 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by Samo_nesto »

Neki dan gledam kako zaganjase momka zato sto radi u drugoj konkurentnoj firmi, ne znam koja je bila. Pokupio momak nekog blizu njihovo standa, krenuse mu on psovati pa jos sjedose u auta i za njim, kad se momak zaustavio na semaforu oni izisli iz auta i poceli mu lupat po sofersajbi i psovati.
Isto kerovi kakvi.
Mračajski proto

#4199 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mračajski proto »

Pa što vas uopće voze ako vam ne odgovaraju? Ima drugih, hvala Bogu.
Mračajski proto

#4200 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mračajski proto »

__Phoenix__ wrote:Podrška taksisti koji je istjerao "ženu" s nikabom iz vozila.
Ivane Lovrenoviću, jesi li to ti?
Post Reply