SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#4176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:mislim nije to sad da kazes skupo (ipak odnos plata tj visina plata ovdje odreduje i cijene) ali jbg za puder i to ne onaj vise klase dati 50km!
pa eto sad mi treba maskara, puder i taj korektor ... 150km ko od sale!
ja ne bi ni pod razno dala 50KM za puder koji nije high end. ni slucajno. tu je vrh 25KM.
Gospoda Ministarka

#4177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:
Partizzanka wrote:mislim nije to sad da kazes skupo (ipak odnos plata tj visina plata ovdje odreduje i cijene) ali jbg za puder i to ne onaj vise klase dati 50km!
ja ne bi ni pod razno dala 50KM za puder koji nije high end. ni slucajno. tu je vrh 25KM.
High end :? propustila sam taj cas :D Sta je high end puder?
Partizzanka

#4178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e pa u tome i jeste fazon! jbg pogotovo kad vidim da preko neta mogu recimo naruciti za nekih 20tak km
ali ovdje je sve tako ... sve je puno skuplje ali upros cinjenici da je standard takav mislim da je previse! ovdje zaradjuju nevidjeno!
pa eto ona mini kremica je 35km
a diorove sjene ona paleta od 4 sjene ... preko 130km!
baby24

#4179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

ne znam ko se odesevljav'o sa onom ogromnom paletom sjena.... mislim da je ova jako primjenjiva, a nije skupa... :-D
http://www.thecosmetichouse.co.uk/Gifts ... ws_Palette
alica.k

#4180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:
alica.k wrote:
High end :? propustila sam taj cas :D Sta je high end puder?
ehe, ma to su puderi tipa diorskin, chanel i tako. znaci skupi puderi koji se prodaju u parfumerijama a ne dragstorima tipa cm i dm :D.

mada i tu pretjeruju nasi u cijenama s vremena na vrijeme.
Gospoda Ministarka

#4181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:ehe, ma to su puderi tipa diorskin, chanel i tako. znaci skupi puderi koji se prodaju u parfumerijama a ne dragstorima tipa cm i dm :D.

mada i tu pretjeruju nasi u cijenama s vremena na vrijeme.
Aha, a ja se mislim sta su high end puderi :D Ma ti me ne zanimaju, meni je puno dati 50 KM na puder :D
alica.k

#4182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:e pa u tome i jeste fazon! jbg pogotovo kad vidim da preko neta mogu recimo naruciti za nekih 20tak km
ali ovdje je sve tako ... sve je puno skuplje ali upros cinjenici da je standard takav mislim da je previse! ovdje zaradjuju nevidjeno!
pa eto ona mini kremica je 35km
a diorove sjene ona paleta od 4 sjene ... preko 130km!
znas sta, ako mozes narucit online, naruci. ja imam super iskustva sa kupovinom sminke i sa jagode i sa escentual.com.

neke sjene i puderi su skroz ok cijenama kod nas, npr dior pure light puder je bilo skuplje naruciti online nego kupiti kod nas (neke 72KM), ali zato neke druge stvari (npr ona HR maskara lash queen feline blacks, kod nas 64KM online oko 45KM), to je uzas kad puknu marzu 100% na nesto.

ja ne dam nasim ovdje sto bas ne moram dat pare.
alica.k

#4183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Aha, a ja se mislim sta su high end puderi :D Ma ti me ne zanimaju, meni je puno dati 50 KM na puder :D
ja kupujem od sminke samo puder i maskaru, tako da nije ubi boze trosak.
crnjak je samo kad kupim da mi ne valja, npr ovaj zadnji puder, lancome miracle teint. u sastavu je alkohol denat na 4. mjestu, a ja nisam to gledala u prodavnici ni online.

iako inace puno paznje obracam na sastav.

(ako neko hoce ovaj puder, dajem ga free, mozda ce nekoj od vas odgovarati. boja je 010, skroz sam ga malo potrosila)
swirl

#4184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Aha, a ja se mislim sta su high end puderi :D Ma ti me ne zanimaju, meni je puno dati 50 KM na puder :D
crnjak je samo kad kupim da mi ne valja, npr ovaj zadnji puder, lancome miracle teint. u sastavu je alkohol denat na 4. mjestu, a ja nisam to gledala u prodavnici ni online.

(ako neko hoce ovaj puder, dajem ga free, mozda ce nekoj od vas odgovarati. boja je 010, skroz sam ga malo potrosila)
Jesi li majke ti ikad sebi nasla zamjenu za Dior Light, tj neki tecni puder da ti odgovara?
alica.k

#4185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

swirl wrote:Jesi li majke ti ikad sebi nasla zamjenu za Dior Light, tj neki tecni puder da ti odgovara?
nikad, i vec polako odustajem.

probala sam tester za NARS sheer glow i slican je al nije to to.
sad mi je kolegica obecala tester onog skin illusion od clarinsa (isto ima alkohol al ne kao ovaj lancome) za koji bas pricaju da je isti taj efekat, i tester onog isto clarins true radiance, pa cemo vidjeti.
swirl

#4186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:
swirl wrote:Jesi li majke ti ikad sebi nasla zamjenu za Dior Light, tj neki tecni puder da ti odgovara?
nikad, i vec polako odustajem.

probala sam tester za NARS sheer glow i slican je al nije to to.
sad mi je kolegica obecala tester onog skin illusion od clarinsa (isto ima alkohol al ne kao ovaj lancome) za koji bas pricaju da je isti taj efekat, i tester onog isto clarins true radiance, pa cemo vidjeti.

A jesi li probala Givenchy Photo Perfexion?
alica.k

#4187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

jesam, i i njega sam poklonila dalje.
nije to to, ja necu mat, hocu bas onaj isti efekat.

dior ima neku toniranu kremu hydra life za koju kazu da je samo prepakovan pure light, al mi najsvjetlija nijansa ni blizu ne odgovara :S
swirl

#4188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:jesam, i i njega sam poklonila dalje.
nije to to, ja necu mat, hocu bas onaj isti efekat.

dior ima neku toniranu kremu hydra life za koju kazu da je samo prepakovan pure light, al mi najsvjetlija nijansa ni blizu ne odgovara :S
Ma i ja trazim zamjenu za Dior Light, ali nista nisam nasla. Bila sam kupila Dior Nude, jer su govorili da je to KAO zamjena za Light, ali sam bezveze dala pare, sto kazes, nije to to
alica.k

#4189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma da, sjecas se da sam i ja uzela nude jer me cura ubjedila ISTO JE TOOOO SAMO DRUGI NAZIV, kad ono :S NI NALIK.

taj puder toliko oksidira na licu da promjeni tri nijanse od stavljanja do skidanja. i jos je imao onaj kejk efekat, alergicna sam na to.

al u svakom slucaju, ako nadjem, pisacu tu :D sigurna sam da nismo jedine koje su taj puder koristile.
swirl

#4190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:ma da, sjecas se da sam i ja uzela nude jer me cura ubjedila ISTO JE TOOOO SAMO DRUGI NAZIV, kad ono :S NI NALIK.

taj puder toliko oksidira na licu da promjeni tri nijanse od stavljanja do skidanja. i jos je imao onaj kejk efekat, alergicna sam na to.

al u svakom slucaju, ako nadjem, pisacu tu :D sigurna sam da nismo jedine koje su taj puder koristile.
Hajd' vazi, i ja ako nesto nadjem, javim ti :D
Michun

#4191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:

e bas mi je zao sto ti se podrepilo. alergicna na ovaj sastojak ili?
sad evo nesto gledam, onaj make up for ever HD puder sto imam...neke celebrities su ga imale kad je opalio blic u njih. slike kaktastrofa, bijelo po licu.kad kupujete korektor ili puder pogledajte sastav i ako ima titanium dioxide na prva 2-3 mjesta ne kupujete.
ja sam nekad imala korektor i to je bio bas bas skup a tako je odbijao svjetlo na slikama da sam bila kao klovn.
Partizzanka

#4192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ee da to sto se tice korektor a... kako pogoditi nijansu da ne izgledam kao lane ... ja mrzim kad vidim kod cura umjesto tamin krugova ... one bijele sve do jagodicne kosti UZAS!
RADIJE CU PODOCNJAKE IMATI :)
alica.k

#4193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

michun, bilo kakav SPF u puderima i korektorima i kremama uzrokuje to bjelilo na licu. titanium dioxide je onako, najveci uzrok, al svaka zastita od sunca daje to. a danas ga u sve stavljaju, negdje u tragovima a negdje kao primarni sastojak.

zna li neko gdje ima u sarajevu (ako igdje) kupiti onaj sisley phyto teint eclat puder? trazim tester na ebayu da kupim al nema za najsvjetliju nijansu.
swirl

#4194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:michun, bilo kakav SPF u puderima i korektorima i kremama uzrokuje to bjelilo na licu. titanium dioxide je onako, najveci uzrok, al svaka zastita od sunca daje to. a danas ga u sve stavljaju, negdje u tragovima a negdje kao primarni sastojak.

zna li neko gdje ima u sarajevu (ako igdje) kupiti onaj sisley phyto teint eclat puder? trazim tester na ebayu da kupim al nema za najsvjetliju nijansu.
Nema u Sarajevu nigdje kupiti Sisley kozmetike. Mislim da je najblizi Zagreb.
alica.k

#4195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

evo, skontala sam. probacu ubjedit jaranicu da mi ode uzeti tester.
Michun

#4196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:michun, bilo kakav SPF u puderima i korektorima i kremama uzrokuje to bjelilo na licu. titanium dioxide je onako, najveci uzrok, al svaka zastita od sunca daje to. a danas ga u sve stavljaju, negdje u tragovima a negdje kao primarni sastojak.

da, da...
ali korektor bas ko da si rakun :)
alica.k

#4197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

a alkohol denat mi ne odgovara posto imam dehidrirano masno lice a on napravi samo jos vise da se mastim.
swirl

#4198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:a alkohol denat mi ne odgovara posto imam dehidrirano masno lice a on napravi samo jos vise da se mastim.
Joj, pa kod tebe pravi problem. Meni je isto masno, ali mi je hidratacija 100%
alica.k

#4199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma vec sam ja pisala da sam trofac sto se tih stvari tice. bila sam kod dermatologa i zena mi je rekla da nikad nije upoznala nekog sa cudnijom kozom od moje. masna, dehidrirana, a sta god na nju stavi reaguje na neki los nacin :D.
na kraju zena odustala, dala mi klindamicin i rekla da to je to od nje.
Nadinka

#4200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Alica, ti narucujes s ove Escentual ? Koliko te dodje postarina? Imas neke tips and tricks kad je ovaj sajt u pitanj? Cini mi se da ona bas dior rumenila sto sma juce kacila ipak dodju ovdje jeftinija
Post Reply