Slazem se, ovo je trebalo biti vise medijski popraćeno. Od toliko doktora na prvim linijama, dobije vakcinu frajer koji nije sa pacijentom sjeo godinama. Ne smijem ni reci da je ko drugi dobio vakcinu kolika bi galama bila...high_volume wrote: ↑11/03/2021 20:19Možda vakcinama kupljenim novcima svojih država. Ovdje se radi o uskakanju preko reda, o vakcinaciji vakcinama koje su donirane najpotrebnijim osobama, medicinskim radnicima koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim ili bolesnim od COVID-a.
Vjekoslav Mandić nije imao pravo na prioritet u vakcinaciji ovim doniranim vakcinama.
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Trappist
#4177 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- Haris.ba
#4178 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nisu donirane vakcine najpotrebnijim. Donirane su FBiH i ona je odlucila kame se dalje prosljedjuje.high_volume wrote: ↑11/03/2021 20:19Možda vakcinama kupljenim novcima svojih država. Ovdje se radi o uskakanju preko reda, o vakcinaciji vakcinama koje su donirane najpotrebnijim osobama, medicinskim radnicima koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim ili bolesnim od COVID-a.
Vjekoslav Mandić nije imao pravo na prioritet u vakcinaciji ovim doniranim vakcinama.
Donesen je plan vakcinacije od strane vlade FBiH i u njemu stoji:
Znaci, nisu samo doktori koji rade sa kovidom prioritet. Svi su doktori prioritet, ministri, policajci, vatrogasci, nastavnici, vojska....Što se tiče prioritetnih skupina, treba istaći činjenicu da su to u prvom redu zdravstveni djelatnici i drugo zdravstveno osoblje, zatim štićenici socijalnih ustanova za starije osobe, odnosno osobe preko 65 godina te djelatnici koji rade u tim ustanovama, potom osobe s hroničnim bolestima te osobe koje su zaposlene u nekim značajnijim javnim službama“,
-
high_volume
#4179 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Gdje je na tvom spisku političar Vjekoslav Mandić?Haris.ba wrote: ↑11/03/2021 21:02Nisu donirane vakcine najpotrebnijim. Donirane su FBiH i ona je odlucila kame se dalje prosljedjuje.high_volume wrote: ↑11/03/2021 20:19Možda vakcinama kupljenim novcima svojih država. Ovdje se radi o uskakanju preko reda, o vakcinaciji vakcinama koje su donirane najpotrebnijim osobama, medicinskim radnicima koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim ili bolesnim od COVID-a.
Donesen je plan vakcinacije od strane vlade FBiH i u njemu stoji:
Znaci, nisu samo doktori koji rade sa kovidom prioritet. Svi su doktori prioritet, ministri, policajci, vatrogasci, nastavnici, vojska....Što se tiče prioritetnih skupina, treba istaći činjenicu da su to u prvom redu zdravstveni djelatnici i drugo zdravstveno osoblje, zatim štićenici socijalnih ustanova za starije osobe, odnosno osobe preko 65 godina te djelatnici koji rade u tim ustanovama, potom osobe s hroničnim bolestima te osobe koje su zaposlene u nekim značajnijim javnim službama“,
- Haris.ba
#4180 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znacajnija javna sluzba kao ministar zdravstva, pretpostavljam.
I nije moj spisak. Vlada donijela.
-
kio01
#4181 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da li se jos neki kanton angazovao da kupe vakcine?
-
Labirint
#4182 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da, ali su pritom omogućili istovremeno i cijepljenje medicinskog kadra. Ranije napisah ovi su her neret kantonu dobili toliko da je pola zainteresovanih medicinara ostalo necijepljeno ali je ova leshina došla da se cijepi....
-
high_volume
#4183 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kanton Sarajevo, pa i Federacija ili RS, svejedno, vakcine treba zatražiti od Srbije, u komercijalnoj transakciji, ukoliko odobre Rusija ili Kina, jer će Srbija početi sa proizvodnjom ruskog Sputnik-a V za 10-tak dana, a svakako ih ima i više nego dovoljno na zalihama u skladištima. Čak se i vakcinacija u Srbiji ne provodi potrebnom dinamikom, pa Srbija može podnijeti promet nekoliko stotina hiljada vakcina prema BiH. Na ovaj način bilo bi mnogo brža distribucija vakcina za BiH, a cijena sada i nije toliko bitna, iako mislim da ne bi bilo veće razčike od neposredne nabavke kod proizvođača.
“Torlak će proizvoditi rusku vakcinu. Napravili smo veliki dogovor večeras, proizvodit ćemo Sinofarmovu vakcinu u Srbiji. Gradit ćemo novu fabriku, radit ćemo zajedno sa Kinezima. Od 15. oktobra imat ćemo velike količine vakcina za nas i cijeli region. Morat ćemo da dajemo regionu, jer ako mi izliječimo, ostat će problem zbog zaraženih u region”, rekao je Vučić.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/u-sr ... /210311148
- Haris.ba
#4184 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Znas li koliko se dnevno vakcinise u HNK?
-
Labirint
#4185 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne znam nit me zanima, procitao sam kako su službeno objavili plan. A ovaj pacov nije nikakvo medicinsko osoblje niti bilo ko bitan za bitisanje društva prema tome što se mene tice misomora su mu trebali ubrizgat..Haris.ba wrote: ↑11/03/2021 21:40Znas li koliko se dnevno vakcinise u HNK?
-
palermo
#4186 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
HNK dobio 550 vakcina, od toga nešto manje od 300 otišlo u SKB a ostale u druge dvije bolnice, kantonalnu Dr.Safet Mujić i opću bolnicu u KOnjicu....koliko sam ja barem čuoHaris.ba wrote: ↑11/03/2021 21:40Znas li koliko se dnevno vakcinise u HNK?
Al ovdje pretjerujete sa Mandićem, em je doktor, em je ministar, em je zdravstebvno ugrožena kategorija....zašto ne bi dobio vakcinu
-
Labirint
#4187 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nit koga liječi palermo kao doktor, a o ministaraskim kompetencijama je suvišno i pričati. On je isti iz plejade hdzovih ankica gudeljevic i sličnih koji su tu samo da potpišu kojekakav Tender za dragana ćirilicara ili da opstruiriraju bilo sta sto bi išlo u korist ove države, entiteta kako god...palermo wrote: ↑11/03/2021 22:00HNK dobio 550 vakcina, od toga nešto manje od 300 otišlo u SKB a ostale u druge dvije bolnice, kantonalnu Dr.Safet Mujić i opću bolnicu u KOnjicu....koliko sam ja barem čuo
Al ovdje pretjerujete sa Mandićem, em je doktor, em je ministar, em je zdravstebvno ugrožena kategorija....zašto ne bi dobio vakcinu
-
high_volume
#4188 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Nije ovdje niko pretjerao sa Mandićem, naravno da i on treba dobiti vakcinu, ali ne treba je dobiti sada, od kontigenta doniranog medicinskom osoblju, od donacije s namjenom. Mandić je političar, prije svega, nije sada ljekar, i ako je ugrožena kategorija, ima mnogo i previše ljekara i medicinskog osoblja koji su ugroženiji nego Mandić. Tim prije jer su u neposrednom kontaktu sa zaraženim ljudima i bolesnim od COVID-a. Ako se i oni zaraze, ko će liječiti... Jeste, lešinar je, parazit koji se nakačio na besplatnu vakcinu. On je danas ukrao nekom kome je potrebnija. Mandić se ne kreće među ljudima koliko ostali ljudi, nije u javnom prometu, vozi ga Passat od 100.000 maraka, izoliran je i zaštićen kao muzejski eksponat. FUJ!
-
palermo
#4189 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
mislim da pregonite, al eto...Labirint wrote: ↑11/03/2021 22:04
Nit koga liječi palermo kao doktor, a o ministaraskim kompetencijama je suvišno i pričati. On je isti iz plejade hdzovih ankica gudeljevic i sličnih koji su tu samo da potpišu kojekakav Tender za dragana ćirilicara ili da opstruiriraju bilo sta sto bi išlo u korist ove države, entiteta kako god...
-
trotecnr1
#4190 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mislim da je vakcinacija Mandića u promotivne svrhe totalno besmislena, trebalo je prvo vakcinisati Predsjedništvo i njihove hanume, plus Čovića i njegovu dragu.
Pa, ko preživi, jazuk je.

Pa, ko preživi, jazuk je.
- Haris.ba
#4191 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mislim da je nekih 3500 zdravstvenih radnika u HNK.palermo wrote: ↑11/03/2021 22:00
HNK dobio 550 vakcina, od toga nešto manje od 300 otišlo u SKB a ostale u druge dvije bolnice, kantonalnu Dr.Safet Mujić i opću bolnicu u KOnjicu....koliko sam ja barem čuo
Mislim da ce sa planiranim dolaskom vakcina biti zadovoljavajuce. Ako se pojave sljedece sedmice te ruske vakcine, moci ce se to pokriti.
Zakasnili smo, ali barem neko rjesenje je krenulo.
-
kakabanja213
#4192 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Tih 550 vakcina za HNK ce biti vise nego dovoljno kakvo primitivno razmisljanje ima vecina doktora u Mostaru i okolici. Prije par mjeseci su radili anketu kao ko bi se vakcinisao i onda se je velika vecina prijavila. Sada kada je doslo i kad su ih poceli prozivati za termine za vakcinu vecina ih nece. Ja se evo dva dana svadjam sa svojom zemom, kraljicu zvali i ona rekla nece. Sad kao nije sigurno te nece imati za revakcinaciju i ostale gluposti.
- Haris.ba
#4193 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
U ovom famoznom planu vakcinacije su radili nekakve o ankete. 50% ljudi reklo nece vakcinu.kakabanja213 wrote: ↑11/03/2021 22:48 Tih 550 vakcina za HNK ce biti vise nego dovoljno kakvo primitivno razmisljanje ima vecina doktora u Mostaru i okolici. Prije par mjeseci su radili anketu kao ko bi se vakcinisao i onda se je velika vecina prijavila. Sada kada je doslo i kad su ih poceli prozivati za termine za vakcinu vecina ih nece. Ja se evo dva dana svadjam sa svojom zemom, kraljicu zvali i ona rekla nece. Sad kao nije sigurno te nece imati za revakcinaciju i ostale gluposti.
-
A_A_AKCIJA
#4194 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovo je najveća afera kada je COVID u pitanju. Zbog toga kasnimo preko mjesec dana i imamo ovako brutalan val zaraze. Takođe, zbog toga i skuplje plaćamo vakcine.Challenger_ wrote: ↑11/03/2021 17:24Preciznije, što je debela ubleha u MVP-u s prezirom izignorisala. I to po cijeni od 9.95 USD po dozi, uključujući i transport._BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2021 17:16 Znaci sad nabavljamo ono sto nam je nudjeno u januaru ali smo tad odbili![]()
Šteta što nema neko da dobro istraži slučaj. Ovo je gora afera od respiratora i pogubnija za građane.
-
palermo
#4195 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
uglavnom srednji medicinski kladar se izjađšnjavao da neće, velika većina doktora je rekla da hoće....ali koliko čujem, mnogi i od ovih što su bili protiv su se predomislili......Haris.ba wrote: ↑11/03/2021 23:06U ovom famoznom planu vakcinacije su radili nekakve o ankete. 50% ljudi reklo nece vakcinu.kakabanja213 wrote: ↑11/03/2021 22:48 Tih 550 vakcina za HNK ce biti vise nego dovoljno kakvo primitivno razmisljanje ima vecina doktora u Mostaru i okolici. Prije par mjeseci su radili anketu kao ko bi se vakcinisao i onda se je velika vecina prijavila. Sada kada je doslo i kad su ih poceli prozivati za termine za vakcinu vecina ih nece. Ja se evo dva dana svadjam sa svojom zemom, kraljicu zvali i ona rekla nece. Sad kao nije sigurno te nece imati za revakcinaciju i ostale gluposti.
Nije baš da neće narod, možda je teško primiti vakcinu, ali bogami je, men se čini, još teže i odbiti
-
akcija007
#4196 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
U Zapadno hercegovackom kantonu (ZHK) prijavljerni doktori odustaju od vakcinacije jer ne zeli AZ. Svi cekaju Pfizer. I ZHK viskove doza preusmjerava u staracke domove.
Ako ista bude situacija i sa drugom donacijom sto sutra dolazi, dat ce viskove tih doza SKB Mostar i ponovo starackim domovima u ZHK.
Ako ista bude situacija i sa drugom donacijom sto sutra dolazi, dat ce viskove tih doza SKB Mostar i ponovo starackim domovima u ZHK.
- JohnnyS
#4197 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam odbio, prebolio sam, bolje da dobije netko drugi. A iskreno i da nisam prebolio, ne bih žurio, ni po čemu nisam rizična grupa pa da me je bilo strah da ću imati iole težu kliničku sliku od one koju sam imao.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#4198 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Po zanimanju medicinski tehničar, trenutno student medicine, astmatičar.
Ne pada mi na pamet Pajeetsko-vučićevim vakcinama vakcinisat se.
Ne pada mi na pamet Pajeetsko-vučićevim vakcinama vakcinisat se.
- Pandakonda
#4199 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
evidentno je da se iz nekog razloga radi kampanja protiv astrazenece, kako onda niko nije umro ili imao problema u velikoj britaniji gdje se najvise koristi ?

- bunk
#4200 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Sta je s ovim Sputnikom?