pise u komentaru da nisu orginal...Emojti wrote: ↑09/02/2022 10:38 Jedan primjer laznih dojmova na artiklima.
Ovaj artikal tvrdi da je Airpods Pro Orginal sa 95% baterije. Ustvari je to samo obicna kopija.
Na artiiklu je 11 dojmova sa slikama, od kojih su sve korisnicki racuni napravljeni s lokacijom u USA. I svaki je objavljen isti dan ili 2-3 identicna datuma vise puta.
Slike koje kad se otvore su lose kvalitete presle bog zna koliko puta preko interneta. + svaka slika je vecinom slikana s artiklom u ruci. Naravno postoji jos mnogo ovakvih artikala i licno sam nailazio na njih.
Isti problem ima i Amazon o kojem je CNBC radio reportazu.evo jos jedan primjer https://i.imgur.com/khHvVEt.jpg
![]()
Aliexpress- all about
Moderator: anex
-
Lepi_Gandalf
#4176 Re: Aliexpress- all about
- Emojti
#4177 Re: Aliexpress- all about
Al ti dobro znas engleski u pm.
Evo jos fejka, isti lik na svakim "orginal" airpods slusalicama i to ovaj put 7 dojmova na jednom artiklu sa razlicitim slikama.
U ovom slucaju jedan artikal 14 fejk dojmova.
+ jos 3 fejka s dojmovima.
Link:
https://a.aliexpress.com/_mPTABOc

Evo jos fejka, isti lik na svakim "orginal" airpods slusalicama i to ovaj put 7 dojmova na jednom artiklu sa razlicitim slikama.
Link:

-
Seherovac
#4178 Re: Aliexpress- all about
Pozz svima,
Kad ste vec kod slusalica, da nije ko upoznat sa brendom SoundPEATS? Gledao sam review-ove po google-u i yt, i sve ukazuje da su vrlo valuable za tu cijenu. Našao sam da pored svoje oficijalne stranice sa koje se naravno ne može naručiti u BiH, imaju shopove na Ebayu i AE.
Link SP Ebay: https://www.ebay.com/usr/soundpeats?_tr ... 3561.l2559
Bilo mi je na prvu čudno što su različite cijene istih proizvoda od oficijalnih shopova istog brena na ove dvije platforme različite, ali skoro isto dođe sa dostavom gore dole.
Model koji me najviše interesuje je SoundPEATS Sonic Bluetooth 5.2 True Wireless Earphone CVC 8.0 Noise Cancellation (https://www.ebay.com/itm/333791011660?h ... SwZYFfsfbv), iz razloga što im je battery life visoko iznad nekakvog prosjeka za tipične earbuds. Nadam se također da taj kapacitet ne opada toliko brzo sa upotrebom, jer moje dosadašnje iskustvo sa earbuds slusalicama je da nakon malo manje od dvije godine, sa prvobitno deklarisanog kapaciteta od 4 sata sa jednim punjenjem ( mada ni nove nisu mogle 4 sata, nešto se slabo sjećam da su mogle toliko izdržat
), dođu do toga da sad mogu izdržat jedno 10 do 15 minuta dok se ne ugase. Još zaista ne mogu reči da su nešto intezivno koristile, čak da sam ih pola od tog perioda od dvije godine aktivno koristio uopšte, npr jednom dnveno 2,3, nekad 3,4 puta u sedmici.
Još prilikom istraživanja i gledanja review-ova za SoundPEATS Sonic, kod ovih mikrofon ne djeluje da je neka sreća, čak šta više, ali to su neke stvari koje mi i nisu prioritetne prilikom odabira.
Eto, uglavnom, ako ima ko iskustva sa navedenim slušalicama, neka slodobno podijeli svoja mišljenja i dojmove.
Hvala unaprijed, i
još jednom pozz
Kad ste vec kod slusalica, da nije ko upoznat sa brendom SoundPEATS? Gledao sam review-ove po google-u i yt, i sve ukazuje da su vrlo valuable za tu cijenu. Našao sam da pored svoje oficijalne stranice sa koje se naravno ne može naručiti u BiH, imaju shopove na Ebayu i AE.
Bilo mi je na prvu čudno što su različite cijene istih proizvoda od oficijalnih shopova istog brena na ove dvije platforme različite, ali skoro isto dođe sa dostavom gore dole.
Model koji me najviše interesuje je SoundPEATS Sonic Bluetooth 5.2 True Wireless Earphone CVC 8.0 Noise Cancellation (https://www.ebay.com/itm/333791011660?h ... SwZYFfsfbv), iz razloga što im je battery life visoko iznad nekakvog prosjeka za tipične earbuds. Nadam se također da taj kapacitet ne opada toliko brzo sa upotrebom, jer moje dosadašnje iskustvo sa earbuds slusalicama je da nakon malo manje od dvije godine, sa prvobitno deklarisanog kapaciteta od 4 sata sa jednim punjenjem ( mada ni nove nisu mogle 4 sata, nešto se slabo sjećam da su mogle toliko izdržat
Još prilikom istraživanja i gledanja review-ova za SoundPEATS Sonic, kod ovih mikrofon ne djeluje da je neka sreća, čak šta više, ali to su neke stvari koje mi i nisu prioritetne prilikom odabira.
Eto, uglavnom, ako ima ko iskustva sa navedenim slušalicama, neka slodobno podijeli svoja mišljenja i dojmove.
Hvala unaprijed, i
još jednom pozz
- Quaresma
#4179 Re: Aliexpress- all about
Ma kupuj, i ja sam tako prije dvije godine uzeo black sabbat e12 ultra za cini mi se 60dolara na gearbestu, a dosta youtubera je hvalilo te slusalice i nisam se pokajao.
Izgubio sam ono kuciste za slusalice pa ih ne mogu puniti vise, a ne isplati mi se kupovati novo jer je preskup shipping sa aliexpressa.
Izgubio sam ono kuciste za slusalice pa ih ne mogu puniti vise, a ne isplati mi se kupovati novo jer je preskup shipping sa aliexpressa.
-
mognjen
#4180 Re: Aliexpress- all about
Ništa specijalno, malo kvalitetniji kineski brend. Imao sam SoundPEATS TrueCapsule, zvuk ništa posebno, solidna izrada, bateriju i nisam uspio testirati, jer ih nisam dugo koristio.Seherovac wrote: ↑12/02/2022 18:13 Pozz svima,
Model koji me najviše interesuje je SoundPEATS Sonic Bluetooth 5.2 True Wireless Earphone CVC 8.0 Noise Cancellation (https://www.ebay.com/itm/333791011660?h ... SwZYFfsfbv), iz razloga što im je battery life visoko iznad nekakvog prosjeka za tipične earbuds. Nadam se također da taj kapacitet ne opada toliko brzo sa upotrebom, jer moje dosadašnje iskustvo sa earbuds slusalicama je da nakon malo manje od dvije godine, sa prvobitno deklarisanog kapaciteta od 4 sata sa jednim punjenjem ( mada ni nove nisu mogle 4 sata, nešto se slabo sjećam da su mogle toliko izdržat), dođu do toga da sad mogu izdržat jedno 10 do 15 minuta dok se ne ugase. Još zaista ne mogu reči da su nešto intezivno koristile, čak da sam ih pola od tog perioda od dvije godine aktivno koristio uopšte, npr jednom dnveno 2,3, nekad 3,4 puta u sedmici.
Hvala unaprijed, i
još jednom pozz
Ove što si postavio, hajd podržavaju APTX što je mrvicu bolje od SBC kodeka, imaju CVC i to je sve što se ima reći o njima. Trajanje baterije, čisto sumnjam da mogu 15h, ali ako i 10 izdrže, to je odlično.
Koliko para toliko muzike.
-
Lepi_Gandalf
#4181 Re: Aliexpress- all about
nisi pročito do kraja, ključna je zadnja rečenica...ove slušalice su bolje i od originalaEmojti wrote: ↑12/02/2022 14:34 Al ti dobro znas engleski u pm.
Link:
![]()
- Kal El
#4182 Re: Aliexpress- all about
Jučer stigao paketic od 15.01(VU) i danas jedan od 17.12. (No Tracking)
- fortaleza
#4183 Re: Aliexpress- all about
Da je LDAC codec omogućen zvuk bi bio nešto bolji, odnosno bio bi veći bitrate. Isto tako sumnjam da je kvaliteta DAC-a u tim slušalicama nešto posebno. A sad ovisi šta kome znači dobar zvuk.mognjen wrote: ↑12/02/2022 19:19Ništa specijalno, malo kvalitetniji kineski brend. Imao sam SoundPEATS TrueCapsule, zvuk ništa posebno, solidna izrada, bateriju i nisam uspio testirati, jer ih nisam dugo koristio.Seherovac wrote: ↑12/02/2022 18:13 Pozz svima,
Model koji me najviše interesuje je SoundPEATS Sonic Bluetooth 5.2 True Wireless Earphone CVC 8.0 Noise Cancellation (https://www.ebay.com/itm/333791011660?h ... SwZYFfsfbv), iz razloga što im je battery life visoko iznad nekakvog prosjeka za tipične earbuds. Nadam se također da taj kapacitet ne opada toliko brzo sa upotrebom, jer moje dosadašnje iskustvo sa earbuds slusalicama je da nakon malo manje od dvije godine, sa prvobitno deklarisanog kapaciteta od 4 sata sa jednim punjenjem ( mada ni nove nisu mogle 4 sata, nešto se slabo sjećam da su mogle toliko izdržat), dođu do toga da sad mogu izdržat jedno 10 do 15 minuta dok se ne ugase. Još zaista ne mogu reči da su nešto intezivno koristile, čak da sam ih pola od tog perioda od dvije godine aktivno koristio uopšte, npr jednom dnveno 2,3, nekad 3,4 puta u sedmici.
Hvala unaprijed, i
još jednom pozz
Ove što si postavio, hajd podržavaju APTX što je mrvicu bolje od SBC kodeka, imaju CVC i to je sve što se ima reći o njima. Trajanje baterije, čisto sumnjam da mogu 15h, ali ako i 10 izdrže, to je odlično.
Koliko para toliko muzike.![]()
Preporučio bih Sony MH-750 ili MH-755 za odličan zvuk za 15$ kao odlične budget slušalice. Jedina fora je što su žične (teško je kvalitetne bežične naći za tu cijenu) i tražiti prodavača direktno iz Japana (kao Kanoya), aliexpress je pun fejk sluša za par dolara.
Fun fact, Bosanac je jedan od onih koji su radili dizajn ovih slušalica, a bile su i dio pakiranja Xperia telefona.
-
Seherovac
#4184 Re: Aliexpress- all about
Ja što sam uspio naći na nekakvim review-ovima po yt i sl. , ove su nekako najfrekventnije bile u nekakvih top 5, 10 i najčešće su se spominjale kao best buy u tom nekom segmentu do 50tak $. A također, što se tiče baterije, većina review-ova je potvrdila taj podatak od 15 sati playback time, u nekim slučajevima čak i malo jače npr 15 sati i 21 minuta sa Volume lvl. na 70%.. Uglavnom zato su mi zapale za oko, što imaju dobar battery life i nisu preskupe.mognjen wrote: ↑12/02/2022 19:19
Ništa specijalno, malo kvalitetniji kineski brend. Imao sam SoundPEATS TrueCapsule, zvuk ništa posebno, solidna izrada, bateriju i nisam uspio testirati, jer ih nisam dugo koristio.
Koliko para toliko muzike.![]()
Ne razumijem se baš najbolje u kodeke i to, ali nisam naišao da je zvuk nešto ekstremno loš, kao tu i tamo ima zamjerki na jačinu zvuka. Još sam primjetio da imaju taj neki novi čip Qualcom QC 3040, koji valjda troši manje struje i samim time bolji je battery life. Nemaju ANC, iako nisam skontao do kraja inače sta je ANC, kao slušalice u toku korištenja smanjuju okolinske zvukove!? Nije mi to presudno- volio bih da ima čisto iz znatiželje, ali svakako skračuje playback time za sat dva najmanje sa tim featurom uključenim.
Gdje me nađeDa je LDAC codec omogućen zvuk bi bio nešto bolji, odnosno bio bi veći bitrate. Isto tako sumnjam da je kvaliteta DAC-a u tim slušalicama nešto posebno. A sad ovisi šta kome znači dobar zvuk.
Preporučio bih Sony MH-750 ili MH-755 za odličan zvuk za 15$ kao odlične budget slušalice. Jedina fora je što su žične (teško je kvalitetne bežične naći za tu cijenu) i tražiti prodavača direktno iz Japana (kao Kanoya), aliexpress je pun fejk sluša za par dolara.
Fun fact, Bosanac je jedan od onih koji su radili dizajn ovih slušalica, a bile su i dio pakiranja Xperia telefona.
Ja sam prvobitno mislio da je ova USA brand, jer imaju US webshop gdje su cijene iste/slične kao na Ebayu i AE, + imaju i navedeno na stranici pod where to buy amazon, ebay, ae i još neki sajtovi. Koliko je to sad sve legit i kvalitetno, ne mogu reči sa sigurnošću, ali ovaj link sa ebaya bi trebao biti njihov oficijalni shop..
A ne sumnjam, i nisam znao, da su ove kvalitetne slušalice, sony inače ima tradiciju u ovom segmentu. Imaju oni i bežične, ali ono je preskupo stvarno, slušalice - earbuds po 400, 500 KM
- fortaleza
#4185 Re: Aliexpress- all about
Prodavač iz Japana sa ebaya. Može se naći i na Aliju ali treba izguglati koji su prodavači legit. Uglavnom koristim ih preko godinu dana i bez obzira na jeftinu izradu i dalje rade bez problema. Čak se i vrte po audio forumima kao best budget sluse za taj rang od 15tak dolara.Seherovac wrote: ↑12/02/2022 23:03 A ne sumnjam, i nisam znao, da su ove kvalitetne slušalice, sony inače ima tradiciju u ovom segmentu. Imaju oni i bežične, ali ono je preskupo stvarno, slušalice - earbuds po 400, 500 KMSad sam nabrzinu proguglao ovu tvoju preporuku, ima ih raznih, ali kako skontat koje su prave
Našao sam na reditu da još neko spominje to što si spomenuo - "Kanoya", je li to neki provjeren prodavač ili shop legit stvari? Ali nema nigdje linka do Kanoye..
![]()
-
mognjen
#4186 Re: Aliexpress- all about
Iskreno, teško je iskopati šta ko proizvodi i čiji je brend, ali uvijek cijena govori.SOUNDPEATS is a trademark of Shenzhen Soundsoul Information Technology Co., Ltd
Pokušaj kupiti Bose, Sennheiser ili Marshall za tu cijenu
Sa druge strane, ako budeš tražio kvalitetnije slušalice, to će te odvesti na vrtoglave cijene, a poslije nema povratka.
Imam TaoTronic BH085, recenzije pozitivne, imaju i ANC, medjutim, kad sam uspio nabaviti Sony WH-1000XM3 (XM4 ne podržava APTX i APTXHD), odmah sam primjetio razliku u samom zvuku (prirodnije, detaljnije, puniji zvuk, bas takodje).
TaoTronic sada poslije Sony slušalica zvuči baš loše.
Bluetooth čip ne znači i kvalitetniji zvuk, takodje ni kodek.Najveću ulogu igra DAC, njegova implementacija, sama izrada zvučnih jedinica....
Kupi te, ne zamaraj se. Solidne su, kvalitet OK, autonomija, cijena.
-
farisbond345
#4187 Re: Aliexpress- all about
Jel kome šta stizalo jučer i danas?
-
Semmka1
#4188 Re: Aliexpress- all about
Jest, upravo mi stigao zadnji paket iz novembra 
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#4189 Re: Aliexpress- all about
Jeste, danas je dosao Uzbekistanac iz decembra.
-
farisbond345
#4190 Re: Aliexpress- all about
Dolazil kome Vanuatu?
-
Adisice
#4191 Re: Aliexpress- all about
Arrived
GMTC
Šta sad ovo znači?
GMTC
Šta sad ovo znači?
-
farisbond345
#4192 Re: Aliexpress- all about
To znači da je došlo u odredišnu zemlju npr Litvanija, Vanuatu, Tonga, Uzbekistan.....
-
farisbond345
#4193 Re: Aliexpress- all about
Jel nekome danas šta dolazilo?
- teuta06
#4194 Re: Aliexpress- all about
ja čekam jednu pošiljku od 22.01... nece li nekom srećom doći za mjesec dana 
-
Boris_the_Spider
#4195 Re: Aliexpress- all about
Evo ja čekam dva iz Singapura, obadva od 7. 2. Iako mi je seller otkazao narudžbu jednog paketa, a on već u Singapuru, to mi nije jasno. Danas bi se trebao otpremiti u inostranstvo.
-
farisbond345
#4196 Re: Aliexpress- all about
Ja čekam 2 od 11.1 Vanuatu i čekam 6 naručeno 4.2
-
armminn
#4197 Re: Aliexpress- all about
Pise arrived za paket od 18.01
koliko sad treba dana da nasi dostave?
koliko sad treba dana da nasi dostave?
-
armminn