Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#4176 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote: Čuj nećeš? Što zoveš?
Nisam ja za "butika" po čaršiji, pekara i konobarisanja dragi :D

Za privatluk nemam love, a za budžet štele.
zoven jaranski da bojkotujes ko pravi patrijota :bih:

nije niko reko da si za tih poslova, kod mene kolegice izadju s platom od 2500-3000KM :bih:

Eskort pratnja? Nisam ja za toga :(

Ni prije desetak godina bila. Sad sa trideset na pragu pogotovo :(
beni-bu-man

#4177 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote: Čuj nećeš? Što zoveš?
Nisam ja za "butika" po čaršiji, pekara i konobarisanja dragi :D

Za privatluk nemam love, a za budžet štele.
zoven jaranski da bojkotujes ko pravi patrijota :bih:

nije niko reko da si za tih poslova, kod mene kolegice izadju s platom od 2500-3000KM :bih:

Eskort pratnja? Nisam ja za toga :(

Ni prije desetak godina bila. Sad sa trideset na pragu pogotovo :(
Subhanallah :shock:

legalan kancelarijski poso je u pitanju jebo ga ti
Hakiz

#4178 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:

Što životati ne bi radili? To oni prodaju isključivo HR robu i robu hrvatskih zastupnika u BiH?
Nema druge?
Sve i da jeste tako, zastupnik je posrednik izmedju kupca i proizvođača. Nije sveta krava. Ako padne prodaja, neće nijedan proizvođač zarad zasrupnika žrtvovati tržište. To su nebuloze. Nego će privremeno dati zastupništvo recimo onom u Sloveniji, pa potražiti novog ZASTUPNIKA. Šta ima zu nejasno.
Isto je i s proizvođačima. Stisnuti Ćorluku iz Violete on će Čovića. Jer bojkot je posljedica pogrešne HDZ politike. Dakle uzrok.
Vlasnik privatne firme izvršio samoubistvo.

Tako se političar rješava pritiska. Barem bih ja tako da sam političar i da me privrednik pritičće. A pogotovo ako sam ili kroz stranku u kojoj sam moćan kontrolišem i policiju i tužilaštvo i sudstvo.
Last edited by Hakiz on 13/02/2019 14:10, edited 1 time in total.
SaraFina

#4179 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Ahaaa. Kakav?
nosara

#4180 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

SaraFina wrote: Što životati ne bi radili? To oni prodaju isključivo HR robu i robu hrvatskih zastupnika u BiH?
Nema druge?
Sve i da jeste tako, zastupnik je posrednik izmedju kupca i proizvođača. Nije sveta krava. Ako padne prodaja, neće nijedan proizvođač zarad zasrupnika žrtvovati tržište. To su nebuloze. Nego će privremeno dati zastupništvo recimo onom u Sloveniji, pa potražiti novog ZASTUPNIKA. Šta ima zu nejasno.
Isto je i s proizvođačima. Stisnuti Ćorluku iz Violete on će Čovića. Jer bojkot je posljedica pogrešne HDZ politike. Dakle uzrok.
Nemas asortiman, nemas promet, propadas, otpustas, zatvaras. Ljudi na cesti, bojkot uspjesan.

Bingo ima svega, zato je bingo. Da prodaje samo domace, grohno bi sutra.
SaraFina

#4181 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Hakiz wrote:
SaraFina wrote:

Što životati ne bi radili? To oni prodaju isključivo HR robu i robu hrvatskih zastupnika u BiH?
Nema druge?

Tako se političar rješava pritiska. Barem bih ja tako da sam političar i da me privrednik pritičće. A pogotovo ako sam ili kroz stranku u kojoj sam moćan kontrolišem i policiju i tužilaštvo i sudstvo.

Pa ne može ih umrijeti desetak iz Hercegovine pobogu. Neće poluga pritiska biti samo Ćorluka. On je primjer. Treba više privrednika i zastupnika.
Hakiz

#4182 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
Hakiz wrote:
SaraFina wrote:

Nema druge?

Pa ne može ih umrijeti desetak iz Hercegovine pobogu. Neće poluga pritiska biti samo Ćorluka. On je primjer. Treba više privrednika i zastupnika.
Dovoljan jedan kao primjer.

A svi znaju gdje kome djeca u škole idu...

A opet, zamisli sebe u situaciji da znaš da neko mora biti primjer, i da je vjerovatnoća da ti budeš taj primjer realna.
Last edited by Hakiz on 13/02/2019 14:17, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#4183 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:Ahaaa. Kakav?
hat was mit finanzen und traden zu tun :mrgreen:
SaraFina

#4184 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote: Što životati ne bi radili? To oni prodaju isključivo HR robu i robu hrvatskih zastupnika u BiH?
Nema druge?
Nemas asortiman, nemas promet, propadas, otpustas, zatvaras. Ljudi na cesti, bojkot uspjesan.

Pa ne povlači se proizvođač s tržišta kako ti misliš. Za ispitivanje uzroka, prvo bi na teren izašao tim stručnjaka... Da utvrdi propuste.
Onda se propusti saniraju. Odnosno ako zastupnik ne može ispoštovati ugovor i on je uzrok, ide smjena. Ne povlači se roba tek tako sa uhodanog tržišta i smanjuje asortiman. Otpuštaju ljudi i propadaju trgovinski lanci.
SaraFina

#4185 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Hakiz wrote:
SaraFina wrote:

A opet, zamisli sebe u situaciji da znaš da neko mora biti primjer, i da je vjerovatnoća da ti budeš taj primjer realna.

Hakize, ne gledaj krimiće :)
SaraFina

#4186 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:

Ako je legalno... nije loša ponuda. Koji mi fax treba da kupim u Širokom? :D
beni-bu-man

#4187 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:

Blizi ti je travnik :lol: :lol: :lol:

Treba ti samo Ausblidung zum Trader :mrgreen:
SaraFina

#4188 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Neće oni u Travniku znati ni napisati. A u Širokom pogotovo. Osramotiću te s diplomom. :D
beni-bu-man

#4189 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
SaraFina wrote:

Neće oni u Travniku znati ni napisati. A u Širokom pogotovo. Osramotiću te s diplomom. :D

ma kakav ja i diploma ja sam ti plin vodoinstalater iz rogatice
nosara

#4190 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

SaraFina wrote:
nosara wrote:

Pa ne povlači se proizvođač s tržišta kako ti misliš. Za ispitivanje uzroka, prvo bi na teren izašao tim stručnjaka... Da utvrdi propuste.
Onda se propusti saniraju. Odnosno ako zastupnik ne može ispoštovati ugovor i on je uzrok, ide smjena. Ne povlači se roba tek tako sa uhodanog tržišta i smanjuje asortiman. Otpuštaju ljudi i propadaju trgovinski lanci.
Tim strucnjaka utvrdi da su rafe pune, a niko ne kupuje. Gasi predstavnistvo, otpusta ljude, rafe se prazne, asortiman kurac, sad i prodajni lanac otpustanjima kompenzira slab promet. To tako ide. Kakvo uhodano trziste, niko ne kupuje.

Osim ako ti neces stajat uz rafe i kad ovi strucnjaci nalete reci da ce biti sve ok, samo neka prebace predstavnistvo u Zenicu.
Hakiz

#4191 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
Hakiz wrote:
SaraFina wrote:

Hakize, ne gledaj krimiće :)
Kakvi krimići?

Giovanni Falcone, David Kelly, Aldo Moro, Veronica Guerin i da ne nabrajam, ima ih na stotine. Što anonimaca, što poznatih ličnosti.

Jozo Leutar, Nedžad Ugljanin...

Svi ljudi ubijeni zbog toga što su nekome postali problem u političkim/ekonomskim interesima. Da li političarima, da li biznismenima, da li mafijašima.
Bloo
Globalna šefica

#4192 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Ne mora te ubiti....dovoljno da ti na vrat natovari inspekcije.... :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4193 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Alo bolan, nije vam ovo Biro za zaposhljavanje :mrgreen: , vratite se temi :mrgreen: ..trolovi jedni trolasti :mrgreen:
beni-bu-man

#4194 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:Alo bolan, nije vam ovo Biro za zaposhljavanje :mrgreen: , vratite se temi :mrgreen: ..trolovi jedni trolasti :mrgreen:
Nemoj da te banujem :lol: :lol: :lol:
SaraFina

#4195 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote:

Tim strucnjaka utvrdi da su rafe pune, a niko ne kupuje. Gasi predstavnistvo, otpusta ljude, rafe se prazne, asortiman kurac, sad i prodajni lanac otpustanjima kompenzira slab promet. To tako ide. Kakvo uhodano trziste, niko ne kupuje.

Osim ako ti neces stajat uz rafe i kad ovi strucnjaci nalete reci da ce biti sve ok, samo neka prebace predstavnistvo u Zenicu.

Da se radi o jednom proizvodu i jednom zastupništvu taj scenarijo bi možda i bio moguć. Ili da su 50' prošlog stoljeća.. Ovako apsolutno nema šanse. Jer to bi odjeknulo i medijski, informative bi o uzrocima procurile odmah u roku 24 sata. Samo da bude neki masovniji odaziv.
Nemoguće je u današnje vrijeme da to prođe na način na koji ti opisuješ. Valjda si i sam svjestan. Nego neku vadionu izmišljaš.

Ajd vozdra :)
Hakiz

#4196 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Ne mora te ubiti....dovoljno da ti na vrat natovari inspekcije.... :mrgreen:
I to što kažeš.

Gurne ga preko granice, pa ko Pero Gudelj, sam sebe pokuša riješiti belaja...
SaraFina

#4197 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bobi wrote:Alo bolan, nije vam ovo Biro za zaposhljavanje :mrgreen: , vratite se temi :mrgreen: ..trolovi jedni trolasti :mrgreen:

Ženidbeno-udata agencija? :sad:
animals

#4198 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Dokle ste stigli.
jesu propali Hrvatski dobavljaci, a ova cura postala glasnogovornik SDA...
SaraFina

#4199 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Ne mora te ubiti....dovoljno da ti na vrat natovari inspekcije.... :mrgreen:
I to što kažeš.

Gurne ga preko granice, pa ko Pero Gudelj, sam sebe pokuša riješiti belaja...

Kad je desetak moćnih ljudi u pitanju i njihovih poslova, tu je i Čović lutka na koncu.
Natovari inspekcije, sam sebi puca u nogu. Nema dobiti nikakve tim činom.
Hakiz

#4200 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
nosara wrote:
SaraFina wrote:

Da se radi o jednom proizvodu i jednom zastupništvu taj scenarijo bi možda i bio moguć. Ili da su 50' prošlog stoljeća.. Ovako apsolutno nema šanse. Jer to bi odjeknulo i medijski, informative bi o uzrocima procurile odmah u roku 24 sata. Samo da bude neki masovniji odaziv.
Nemoguće je u današnje vrijeme da to prođe na način na koji ti opisuješ. Valjda si i sam svjestan. Nego neku vadionu izmišljaš.

Ajd vozdra :)
Vala, da sam proizvođaš i da mi je u pitnaju tršište od 10, 20 i više miliona kupaca sa velikmo platežnom moći, pa da se i potrudim.

BiH? Zatvaraj i idi, ne vrijedi truda.
Locked